maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie geeft bezoekers drukbezocht feest waarschuwing

Politie geeft bezoekers drukbezocht feest waarschuwing

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname is zaterdagavond langs gegaan op een locatie te Sophia’s Lust, na een melding dat daar een drukbezocht feest aan de gang was. De redactie van Waterkant verneemt dat het ging om een huwelijksfeest bij een Haïtiaanse kerk in het ressort.

De politie sprak de mensen daar aan en gaf hen een waarschuwing. Ze zouden blijkbaar niet goed op de hoogte zijn van de regels die momenteel in Suriname gelden, in verband met het coronavirus. Kort nadat de politie was vetrokken verlieten de gasten de locatie ook zelf.

Buurtbewoners waren niet te spreken over het feit dat een dergelijke mensenmassa op de been was in hun omgeving. Ze nemen het de beheerder van het gebouw, die blijkbaar wel op de hoogte is van de coronacrisis, kwalijk dat hij dit heeft toegelaten.

Afgelopen vrijdag nog werd bekend gemaakt dat er met onmiddellijke ingang geen vergunningen meer zullen worden verleend voor het houden van huwelijksfeesten, verjaardagen en andere evenementen.

Luitenant-kolonel Veira, waarschuwde mensen die wilden gaan feesten op een Tequila Party, vrijdag ook om dit achterwege te laten:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. Als het om feesten gaat dan zijn deze mensen altijd van de partij. Boor hen maakt het niet uit hoe gevaarlijk de situatie is. Er moet gedanst en gedronken en geneukt worden. Discipline kent men niet. Nodig dezelfde mensen uit voor een meeting over AIDS of voorlichting over COVID19 dan zijn ze op de vingers van 1 hand te tellen. Want vertellen over gezondheid interesseert hen niets en alles wordt aan God overgelaten. Ik ben benieuwd hoe onze luitenant kolonel gaat handhaven. Was het welgemeend of was het grootspraak van haar?


  Maak melding
 2. WAAR BLIJFT NU DE PAPIEREN KOLONEL TIJGER MET HAAR GROTE BEK…..WAARSCHUWING!!!!! ?????.GADVERDOMME…NU MOET JE DE SCHULDIGEN OPSLUITEN.MA JA IN SU IS ALLES BLA BLA BLA…WOH KA.ALWAYS THE SAME SHIT.!!!!!.OTING WO WIEKIE? ZOGENAAMDE LEIDERS..STELLETJE PANNENKOEKEN BIJ ELKAAR !!!!!


  Maak melding
 3. Damsco. 22 maart 2020 at 08:45
  WAAR BLIJFT NU DE PAPIEREN KOLONEL TIJGER MET HAAR GROTE BEK…..WAARSCHUWING!!!!! ?????.GADVERDOMME…NU MOET JE DE SCHULDIGEN OPSLUITEN.MA JA IN SU IS ALLES BLA BLA BLA…WOH KA.ALWAYS THE SAME SHIT.!!!!!.OTING WO WIEKIE? ZOGENAAMDE LEIDERS..STELLETJE PANNENKOEKEN BIJ ELKAAR !!!!!

  Wat mankeert jou opeens ?


  Maak melding
 4. Ook in Nederland heb je personen die letterlijk waarschuwingen in de wind slaan.
  Dus niet alleen in Suriname doet dit ongemak zich voor:
  Het was zaterdag erg druk op de stranden van Zandvoort, Bloemendaal en Noordwijk. Mensen hielden zich niet aan de oproep van de overheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om drukke plaatsen en groepsbijeenkomsten te mijden.

  Dus mensen luisteren doe wat wordt gevraagd ter voorkoming van huil serenades en kreten zoals “foe sa edé oenoe”


  Maak melding
 5. Surinamers zijn altijd eigenwijs. Wie niet horen wil moet voelen. Kijk naar stemmen op Bouta en nu Coronavirus. Dom volk die waarschuwingen negeert. Ga lekker pinare.


  Maak melding
 6. De Haïtianen hebben net als de Brazilianen, Venezuelanen en op de grens van Guyana en Suriname wonende Indianen een speciale status in Suriname. Ze hebben de Surinaamse nationalitiet, zijn meestal analfabeet en dienen als stemvee. Voor de rest is er geen interactie met Suriname en Surinaamse zaken. Ik zou tegen de luitenant Kolonel zeggen, ga bij de ingang van de kerk staan en herhaal je boodschap of rij naar het hoogste punt van de hoogste brug en neem een heerlijke duik naar beneden. Je deugt toch van geen kant, DOE HET!


  Maak melding
 7. Veira had de boodschap op een Surinaamse manier gezegd. Iemand zei hier dat het niet beter kon. Tek dja nou.

  Liever had ze in het Engels gezegd. De nieuwe generatie buitenlanders kunnen geen reet Surinaams. Trouwens niemand gelooft meer in de paarse ratten.We moeten ons niet gaan vergelijken met anderen. Soso ka bepaalde mensen ai leg uit hier. Leer iets van anderen boi. Richt op vooruitgang.


  Maak melding
 8. Dus niet op de hoogte van zaken rondom dit virus, maar wel op de hoogte van een feest.
  Typisch de Surinamer moet ik helaas zeggen. Een grote scheur, maar uitvoeren ho maar. Het blijft bij een waarschuwing.
  Aan Surinamers in Nederland; alles wat van het land komt zal veel duurder worden en het zal schaars worden. Bruine bonen ed
  Dit zal worden ontkend, maar bedenk dat als er geen arbeiders zijn, het lastig wordt om te telen.

  Op het CS in A’dam zijn tanks gesignaleerd. De verklaring is dat men een oefening zou houden in Duitsland, maar die gaat niet door. Voeg hierbij het feit dat de ziekenhuizen langzaam maar zeker de problemen in kaart hebben gebracht, de Nederlander weigert! om afstand te houden, ze zoeken nog steeds de drukte om. Dit alles sterkt mij in de gedachte dat binnen no time we een lock down krijgen


  Maak melding
 9. @Pico, dat zit eraan te komen. De situatie in de omringende landen en binnen de landsgrenzen neemt ernstig toe. Er is sprake van een stijging van meer dan 30 % van nieuwe gevallen. Het aantal doden is ook dratisch gestegen. Daar waar in Huan de zaak gedempt lijkt te zijn is het binnen EU en Noord-Amerika een ware ramp aan het ontvouwen. Een total lock down a la Italië is onvermijdelijk, althans als je ziet hoe mensen zich afgelopen dagen op stranden en andere plekken gedragen hebben. Als je een maatregel uitvaardigt dan moet je die ook controleren, anders ben je als overheid een lachertje. Ondersteuning van andere gewapende machten bij een total lock down is gewenst. Ik denk dat we na vandaag nog drie dagen te gaan hebben voordat het nieuws ons over een total lock down bereikt. Wijsheid en sterkte gewenst.


  Maak melding
 10. De derde alinea komt naar voren. De buurtbewoners namen de beheerder kwalijk. Terecht. Hij had het moeten weten. Ook al zou men de Surinaamse taal en het Nederlands minder machtig zijn, je bent niet gek! Je weet bliksems goed dat er trouble is. Dat je het negeert en doet alsof er niets aan de hand is ,komt uiteindelijk uitsluitend op je eigen bordje. De gasten hebben het feestje verlaten en dat is heel goed. Een volgende keer weten ze het beter. Haïtiaans ,Braziliaan ,Chinees ,whatever. De boodschap is doorgedrongen. Maar ook de Surinamer die welbekend is met het gebeuren rondom Corona, is bereid om alles aan zijn laars te lappen. Of i tan teki. No go beschuldig no wan enkri autoriteit. Wees blij dat mensen in vitale sectoren zoals de brandweer ,verpleegkundigen ,militairen ,politieagenten ,artsen ,douane, verzorgenden enz, met gevaar voor eigen leven ,bereid zijn je te ondersteunen. Maak het hen echter niet moeilijk.


  Maak melding
 11. @ Mokro
  Als je een maatregel uitvaardigt dan moet je die ook controleren, anders ben je als overheid een lachertje.
  Zo is het maar net.
  Dank je, jij ook veel wijsheid en sterkte


  Maak melding
 12. Deporteer ze terug naar land van afkomst, de desi trein rijd tog al of de onderzeeër.


  gemodereerd
 13. @DAMSCO: Bek houden jij!! Je woont zeker in Amsterdam, waar de regels met de regelmaat aan de zogenaamde laas gelapt worden. Schelden op Suriname en zijn leiders is een ziekelijke dwang die je hebt. Laat je behandelen!!


  gemodereerd
 14. @DAMSCO: Bek houden jij!! Je woont zeker in Amsterdam, waar de regels met de regelmaat aan de zogenaamde laas gelapt worden. Schelden op Suriname en zijn leiders is een ziekelijke dwang die je hebt. Laat je behandelen!!


  gemodereerd
 15. Precies waar is die grote smoelwerk van dat die kolonel. Ze kunnen allen blazen grote bek. Hoop dat ze gauw op het matje wordt geroepen.


  gemodereerd
 16. Je ziet welk volk het is ik weet niet waarom deze mensen worden toegelaten in Suriname ik koop niks van ze.
  Ze verdienen wat geld en moeten zich bewijzen al hebben ze geen dak boven hun hoofd ze zullen feesten en corona?
  ??? ach!
  Geef mij maar de Morrons die wel manieren hebben.


  Maak melding
 17. Een go mang is door de mand gevallen.
  Hey achterlijke hond het is je vader niet tegen wie je het hebt. Oh je dacht dat het je moeder was. ok dan
  Ga die go van je hond maar verder likken


  Maak melding
 18. Er bekruipt mij een gevoel alsof deze crisis een wereldrevolutie teweeg brengt. De wereld zal er na niet al te lange tijd heel anders uit gaan zien.
  De onderlinge omgang bv. tussen mensen (het intermenselijk verkeer) zal blijvend veranderen.


  gemodereerd
 19. Deze virus is voor mensen die het verdommen om te luisteren en mensen die steeds weer de schuldigen weten aantewyzen en nooit iets fout doen over twee weken zyn wy aan de beurt dan wil ik zien hoe jullie met je loze kritiek je gaat gedragen, jullie zien toch wat in china en de rest van de wereld gebeurt
  trek maar lering uit want we zullen het nodig hebben
  soms denk ik dat deze virus een vloek is net als jullie zoutloze gedrag


  Maak melding
 20. Luitenant colonel en generaal in spe mevrouw viera, je bent en blijft een blaffende hond. Niemand neemt je langer serieus, mooie titels maar ineffective lijderschap.


  Maak melding
 21. Wat heeft corona weer met bouta temaken en stemmen.zo zoeken jullie ruzie is nu geen tijd daar voor.in Nederland zijn ze ook geen haar beter de preciedent en de rest maar je hoort niemand daar opstoken als maar hier.


  gemodereerd
 22. Zelfs als jullie leven in gevaar is schelden jullie elkaar nog uit.
  Is er dan niets in het leven dat jullie serieus nemen …ik lees alleen maar over vingerwijzen,haat en geroddel.

  Is dit de nieuwe suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES