In Nederland gestrande reizigers nog niet terug naar Suriname

29
Schiphol: Per ongeluk kapingswaarschuwing geactiveerd in vliegtuig
De Nederlandse luchthaven Schiphol.

Even was er hoop voor Surinamers die op dit moment in Nederland vastzitten, vanwege de sluiting van het luchtruim in Suriname. Het leek er namelijk op dat zij dit weekend konden vertrekken naar Suriname. Dat ging op het laatste moment echter toch niet door.

Afgelopen week kregen gestrande reizigers informatie via e-mail over de repatriëring naar Suriname. Daarin werd aangegeven dat de registratie van Surinaamse burgers en ingezetenen van Suriname die gestrand zijn in het buitenland van start is gegaan.

Gestrande reizigers kunnen zich laten registreren via het daarvoor bestemde formulier nadat ze de bijbehorende leefregels voor thuisquarantaine in verband met het coronavirus hebben doorgenomen.

Gisteren, zaterdag 21 maart, maakte de Surinaamse overheid echter bekend dat alle repatriëringsvluchten die voor dit weekend waren gepland, zijn uitgesteld.

“Wij roepen belanghebbenden op, de nodige informatie af te wachten. De overheid laat haar ingezetenen niet in de steek en doet er alles aan om al haar burgers naar huis te halen” aldus een bericht van de Surinaamse overheid.

29 REACTIES

 1. Wat is het probleem NDP regering? Gebrek aan organisatie vermogen of is het weer een financiële kwestie? Deze gasten spelen helemaal niks klaar , echt niks , noppes , nada !!!!


  Maak melding

 2. Wat ik niet begrijpt waarom Suriname niet onderhandeld heeft met de KLM om de mensen terug mee te nemen toen de KLM leeg naar Suriname vloog om Nederlanders daar op te halen.


  Maak melding

 3. @Ram,

  Dat is een hele goede opmerking van jou!

  Ooh nee, Ram: Ze waren bezig met locaties om de mensen in Quarantaine te plaatsen.

  Maar nu hebben ze de mensen toch naar huis gestuurd zogenaamd thuis QUARANTAINE.

  DAN had men toch kunnen onderhandelen met de KLM om de mensen mee te nemen.


  Maak melding

 4. ” De gezondheidsorganisatie WHO heeft zondag gewaarschuwd dat lockdowns het coronavirus niet verslaan. “Het gevaar van lockdowns treedt op als alle maatregelen worden opgeheven. Dan kan het virus opnieuw opduiken”, aldus expert noodsituaties Mike Ryan.

  Volgens hem moet er meer aandacht gevestigd worden op het vinden van de personen die besmet zijn met het virus, en het in kaart brengen van hun laatste sociale contacten. In gesprek met de Engelse nieuwszender BBC gaat Ryan ook in op de vooruitzichten op een vaccin. “Dat gaat nog zeker een jaar duren, hoewel er de laatste periode goede stappen zijn gezet.” Bron: dwt.


  Maak melding

 5. Na al dat gescheld en het cadeau geven 19,5 euro voor sigaretten,durft de regering van Sur.niet bij de Nederlanders aan te kloppen voor hulp.De mensen die in Ned.gestrand zijn,zijn toch Ned lovers.Laat ze stikken zal de pikin ingi boi denken.


  Maak melding

 6. SLM bankroet? Dat was allang bekend. Nu worden de reizigers de dupe hiervan.

  De jaarrekening van de afgelopen 5 jaren zijn nog niet gepubliceerd. Politiek heeft de SLM totaal naar de afgrond gebracht. 1 kleine luchtvaardig vliegtuig, 400 man in dienst waarvan de helft als stafleden voordoen.

  Ik hoop niet dat het Coronavirus als excuus wordt gebruikt voor de ondergang van de slm en dat de reizigers zo snel mogelijk naar huis kunnen worden gebracht. Laksheid van de regering is hieraan ook te wijten.


  Maak melding

 7. Ik zeg laat ze blijven waar ze zijn want het virus wordt behalve indirect contact ook door al die verplaatsingen over de aardbolk verspreid. Ja dat die mensen terug willen naar Su heeft te maken met een financieel plaatje want de Su regering vergoed alleen commerciele onkosten die mensen hebben gemaakt zoals verblijf in een hotel. dus niet het verblijf en de opvang bij familie en ja voor niets gaat de zon op voor sommigen. Verder en ik ervan overtuigd dat reizigers die door corona niet verder of terug kunnen reizen door de Ned Overheid niet in de steek gelaten zullen worden en dat er via bijzondere bijstand verlichting geschonken kan worden. Zij die denken ziek te zijn en niet naar een arts kunnen moeten maar contact opnemen met het Witte Kruis die helpen altijd.


  Maak melding

 8. Wakti noh ,wakti noh. San ye bada? Yu o kon baka na oso. Yu de moro veilig na Sranan . Dat’ tru. Nomonomo ,timer even. Sorgu taki i de krin. Sowieso na isolatie gi yu te yu drai kon baka. Te yu drai kon na Sranan , dé fi rustig na oso. No kon pori a prei.


  Maak melding

 9. Beter blijven ze in Nederland. Daar leren ze niet om hun handen wassen en elkaar afstand houden. Kans groot dat de achterblijvers de corona virus hebben.
  gemodereerd

 10. Heeft de SLM wel capaciteit om deze mensen op te halen indien er groen licht word gegeven door de Surinaamse autoriteiten?
  Of wacht de Surinaamse autoriteit, om groen licht te geven, op de KLM om de gestrande passagiers van de SLM wegens gebrek aan capaciteit bij de SLM te vervoeren naar Suriname?
  Of wil de Surinaamse overheid juist nu geen terugkeer hebben waardoor Nederland het probleem voor Suriname moet oplossen
  Who knows


  Maak melding

 11. Alle terugkeerders zouden direct in quarantaine geplaatst worden. Gebleken is dat de regering dat niet aan kan, omdat simpele voorzieningen zoals wc papier niet beschikbaar zijn. En nu zitten ze met hun handen in het haar. Er is geen plan van aanpak.


  Maak melding

 12. @sam
  Bakras zijn zakelijke mensen, en doordat Bouterse mensen geen zakelijke attitudes beschikt, chaos dus .
  Ik werk met bakras al jarenlang en ik ken ze allemaal heel goed, ze kunnen samen eten met jou en als je je rug omdraait , is het weer een ander verhaal.
  En dan nog heeft Nederland geen zaakgelastigde zoals een ambassadeur in Suriname die ALLE protocollen moeten voorbereiden en regelen (organiseren) voor een onderhandeling, een tussen persoon ! Bakras werken met STIP afspraken en op tijd . En dat kan geen 1 Surinamer doen, daarom draai Nederland heel goed .


  Maak melding

 13. Suriname wil ze niet. Ze geven geen ene donder om de bevolking daar, dan gaan ze zich druk maken op surinamers ergens anders. 😷😷😷😷😷😷😷😷😷
  Wat mij betreft zet ze op een boot. Bestemming zal me een worst wezen.


  Maak melding

 14. Ze willen toch niet in quarantaine?? Daar blijven in corona land. Dank zij mensen uit Nederland hebben ze op Cur ook een paar. De 1 ste van Su ook en die heeft 2 besmet.
  Daar blijven in land van honing.
  Ned is hoog risico land net als USA


  Maak melding

 15. Bigi Sma 22 maart 2020 at 15:32
  Heeft de SLM wel capaciteit om deze mensen op te halen
  ——
  Ai booi…..soso lafoe dja. Welke SLM. SLM is hersendood, alleen nog stekker eruit halen dan is het over en uit. Wellicht zal de 400 stafleden didibri go likken. De degelijk Arbowet kennen we niet hier.


  Maak melding

 16. wendy@ Welk corona land China,Italië,Spanje,Frankrijk,Japan,Korea Nederland,VSA Irak er zijn nog zoveel landen met corona dus wat bedoel je met corona land of ben je gewoon weg dom.
  gemodereerd

 17. Wat een domme opmerking. Dit gaat iedereen aan, wereldwijd en geen vingertje naar een bepaald land of ras. Je bent niet op de hoogte wat er wereldwijd gebeurd ipv dat je als een kip zonder kop stom en onzin loopt te kakelen.


  Maak melding

 18. Het is niet de schuld van de Surinaamse reizigers dat ze niet terug naar huis kunnen immers ze hebben allemaal dik betaald voor hun retourticket. Velen zijn daar niet voor de lol maar voor ziekenzorg. geboorte van kleinkind overlijden etc.Dus het is geen gunst van wie dan ook maar een recht van de gestrande reizigers dat ze naar huis worden gevlogen ding pai feng.Gelul van sommige betweters.
  gemodereerd

 19. Nederland en andere Europese landen hebben miljarden, uitgetrokken om het volk te helpen. Probeer het nieuws te volgen en waar nodig en mogelijk een ander te helpen.
  Hoeveel SRD heeft de regering over om ons te helpen?


  Maak melding

 20. Mijn complimenten voor de KLM wij zaten vast in Suriname, deze maatschappij is met lege toestellen komen aanzetten in Paramaribo om ons op te halen. Hierdoor zijn wij de dans ontsprongen en nu in wat rustigere vaarwateren zijn. Sterkte aan een ieder waar die zich ook mogen bevinden


  Maak melding

 21. Leek 22 maart 2020 at 21:27
  Nederland en andere Europese landen hebben miljarden, uitgetrokken om het volk te helpen. Probeer het nieuws te volgen en waar nodig en mogelijk een ander te helpen.
  Hoeveel SRD heeft de regering over om ons te helpen?
  —–
  We hebben een goede nieuws en een slechte nieuws.
  – Goede nieuws is dat moni laai nofo nofo.
  – Slechte nieuws is dat a moni de nog in de paarse zakken.


  Maak melding

 22. DWT
  De communicatie met het Surinaamse consulaat in Amsterdam is niet helder. Dit zegt Irene Lalji in gesprek met Suriname Herald. Zij is sinds 17 maart gestrand in Nederland. Lalji, die advocaat is in Suriname, vertrok op 8 maart voor dringende zaken naar Nederland.
  —–
  Ik vraag me af of deze regering ooit helder is geweest naar de samenleving toe. Nooit?

  Didibri is weggevlucht en heeft totaal schijt aan het volk.

  NCCR voorzitter biedt excuses aan het volk voor al die zaken die gruwelijk zijn misgaan. Natuurlijk gaan zaken gruwelijk mis als je geen plan en kennis hebt.

  Enige redder is de orangeboi. Yes we C(h)an. Heel veel paarse ratten zullen nog voor de sheriff knielen.


  Maak melding

 23. Wat een arrogantie van de Surinaamse regering. Ze hadden gewoon afspraken kunnen maken met de KLM om op de heen weg naar Suriname die lege kisten te vullen met Surinamers die naar huis wilden. De KLM heeft ook repatriëringsvluchten gemaakt naar Suriname, ze vlogen met lege kisten naar Suriname om ingezetenen van Nederland op te halen.
  Waar was die Volks-President?


  Maak melding

 24. Kijk, kijk
  Dat is de rede dat ik NOOIT enige connectie hebt met de SLM.
  Liever betaal ik 200 Euro meer, maar zekerheid.
  NL en KLM halen hun passagiers, maar SLM is failliet.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.