dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidIedereen uit overheidsquarantaine naar huis gestuurd

Iedereen uit overheidsquarantaine naar huis gestuurd

-

Does Travel - naar Suriname

Iedereen die vrijdag in Suriname is aangekomen en in verplichte overheidsquarantaine was geplaatst, is naar huis gestuurd. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) op haar website. Het besluit volgt na aanhoudende klachten van de mensen omtrent de aanwezige voorzieningen in het Emile de La Fuente Stadion en het RCR Zorghotel waar zij vertoefden.

Waterkant.Net had zaterdag reeds melding gemaakt over de bezorgdheid van mensen omtrent de aanwezige voorzieningen in het Zorghotel. Dit nadat enkele Surinamers die vrijdag vanuit Miami waren gekomen en geplaatst waren in het Zorghotel contact gemaakt hadden met de redactie om hun bezorgdheid daaromtrent te uiten.

De bezorgde Surinamers wisten daarbij te vertellen dat de meest cruciale zaken ontbraken. Naar hun zeggen was er geen handsanitizer, rubbin alcohol of ander ontsmettingsmiddel. Daarnaast ontbrak er ook handzeep. Verder was er ook geen toiletpapier en schoonmaakmiddellen aanwezig. Later bleek ook dat niet alle kamers waren schoongemaakt.

De mensen zijn naar huis gestuurd ondanks 1 persoon van de Miamivlucht positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Het nationaal managementteam heeft dat zojuist bevestigd op de website. Daarbij wordt aangegeven dat de mensen in hun eigen omgeving onder beveiliging de periode van 14 dagen zullen moeten doorbrengen. Van medici heeft de groep de nodige instructies gehad.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

65 REACTIES
 1. Haha, even met zn allen flink zeuren en dan mag je gewoon lekker naar huis.
  Mijn vriendin die zeurt ook echt de hele tijd. Ik denk dat ik haar ook maar naar huis stuur! 🤣

  Maar ja, als je géén capaciteit hebt en vatsoenlijke voorzieningen moet je er ook niet eens aan beginnen. Zorg eerst dat alles in orde is!


  Maak melding
 2. ach die voorzieningen zouden ook nog gaande weg kunnen gebeuren.
  maar die kans is natuurlijk erg klein.
  en aangezien ze mensen al naar huis sturen, geven ze al toe niets aan die voorzieningen te willen veranderen.
  ja dan zit er niets anders op dan mensen naar huis te sturen.
  terwijl de matregel van quarantaine wel goed is, maar wel met de goede voorzieningen erbij.
  is dat niet waar eigenlijk ook belasting voor betaald wordt?
  wel veel geld om al die nutteloze landsmedewerkers te betalen die de hele dag niets doen, maar een beetje simpele voorzieningen treffen is weer teveel moeite en teveel kosten


  Maak melding
 3. 1 PERSOON VAN DE MIAMIVLUCHT IS POSITIEF GETEST EN TOCH ZIJN DE OVERIGE MEDEPASSAGIERS NAAR HUIS GESTUURD.

  MI GADO: WAT EEN ROMMEL DAAR. CHAOS, CHAOS BAJA


  Maak melding
 4. Dit is typisch het beleid van de NDP. Gisteren liepen híer een aantal te schreeuwen “wacht op een reactie van de regering” Nou dit was het dan.
  Wat een niveau zeg. Van Wendy, de straat teef, moest familie de zorg dragen voor de sanitaire voorzieningen. Ééntje met een hersen van een potplant zei, of ze naar hotel Torarica wilden. En ga zo maar door……


  Maak melding
 5. Zelf n paar stollen wc papier kan niet worden gefinancieerd ten gunste v d volksgezondheid. How low can we go? FAILED STATE . PEH A 100MILJOEN DEH?


  Maak melding
 6. Wouw, dit is echt heel erg. Een hele prestatie NDP! Zelfs een toiletrol is nog te duur voor in een zorghotel: (Lees: “ZORGHOTEL”) Waar gaat dit toch heen. Wat een beleid van lik mn vestje. Echt diep triest!


  Maak melding
 7. Hij zit thuis met quarantaine. Zo hij kan geen geld lenen om toilet papier, zeep, alcohol etc. te kopen.Jammer hij kan nou niet dubbel factureren.


  Maak melding
 8. Ze kunnen dit echt niet aan.En gaan mensen onder beveiliging in hun eigen omgeving? Waar halen ze al die beveiligers vandaan.Het was allemaal gebakken lucht.Wat gaan ze doen als heel veel mensen ziek worden en naar de ic moeten? Suriname Suriname waarom heb je van alles zo een chaos gemaakt?


  Maak melding
 9. Bouterse, de president die zo begaan is met het volk, kan Suriname het niet redden zonder hulp van buitenaf. Leuk en aardig om samenwerkingsverbanden aanbrengen gaan met ontwikkelingslanden als Djibouti Ghana en Nigeria maar deze landen blinken niet uit in vooruitgang. Als het de bedoeling van de president is om dezelfde uitbuitingsmentaliteit van de VOC toe te passen dan is het hem gelukt. Misschien is de huidige regering erger dan de VOC misdadigers uit de 17e eeuw. Geen een Surinamer hoort men daarover klagen!


  Maak melding
 10. Niet Suriname heeft er een chaos van gemaakt maar Bouterse en de NDP en het schijterig volk dat niet durft op te komen voor de rechten.


  Maak melding
 11. DEZE ROVERHEID BLINKT ALLEEN UIT IN ROVEN EN JATTEN MAAR EEN PAAR MENSEN ONDER BRENGEN IN QUARANTAINE SCHIJNT TE HOOG GEGREPEN TE ZIJN.

  GOD BEHOEDE SURINAME DAT HET AANTAL POSITIEF GETESTEN OP 5 BLIJFT.

  DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA ZIJN WERELDKAMPIOEN IN DJAFFEN.

  ZE DOEN ALLES ZO FANTASTISCH EN ALS HET FOUT GAAT DAN IS HET A NO MIE NA VHP NANGA HOLLAND.


  Maak melding
 12. Immens triest om te horen hoe landgenoten als beesten opgevangen zijn en als beesten gedumpt. Een persoon met besmetting is ook naar huis gestuurd. Ik heb sinds jaar en dag geen goed woord voor de ratten die deel uitmaken van de criminele bende in de regering. Ze zitten daar dag en nacht hun eigen belangen te verdedigen en zichzelf te verrijken. Alles maar dan alles hebben ze kapot geslagen en of zodanig ontwricht dat er overal chaos, onvrede, tekorten en een uitzichtloze situatie is ontstaan. Mensen met een grote bek kunnen alleen schreeuwen, daadkracht hebben ze niet, laatstaan een greintje kennis om tot tastbare resultaten te komen. Suriname is het land van mensen als Wendy, Lucien Waldo, Pakiratigri, RobG, etc. Lekker chaotisch en onoverzichtelijk, waarin je je eigen bonen moet doppen. De overheid is er om je te bestelen en te bezwangeren met ziektes en de dood.


  Maak melding
 13. Verder was er ook geen toiletpapier en schoonmaakmiddellen aanwezig. Later bleek ook dat niet alle kamers waren schoongemaakt.
  —-
  Overal in de wereld wordt veel gedaan om het Coronavirus in te dammen. Maar in Suriname zien wij juist het tegenovergestelde. Hier wordt het virus juist aangewakkerd met alle gevolgen van dien.

  Veiligheid is een burgerplicht. De overheid moet zorgen voor een adequate quarantaine. Vergelijk je zelf niet met een ander, maar leer iets van hun.

  Mpp didibri is nog steeds gedokt. Meer kan hij niet doen. Totaal geen kennis. Soso shit de i a man ede.


  Maak melding
 14. Quarantaine beleid in Su!
  Wo ala o Ka ini a boengkopu ‘Bouta’ film disi.

  A San na Ka’rona

  Pé a Moni Dé?

  Doe ’t
  Ik zeg ‘Doe ‘T’
  Ik zeg niet “Doe ‘T”
  Maar “Doe het”
  Je gaat zien, Doe ‘T!

  Hallloooo, kondre mangs
  Oen opo no.
  Sranang gron e Kari yu.
  Strey…. Dji gerechtigheid!

  Soso kiek wé Tiki nanga sjené.

  Oe Bondru na wan dan.
  A ka tekel disi no kan go so doro.
  Lobi, loekoe nanga jepi makandra.

  Sari Tori.


  Maak melding
 15. Hmolenaar2016 22 maart 2020 at 09:53
  Kunnen ze echt helemaal niks organiseren in Suriname? Dit gaat om leven en dood!
  ——
  Wat hebben de paarse ratten afgelopen 10 jaren georganiseerd waarbij het volk baat heeft gehad? Niets. Soso stelen, stelen, stelen, foefoeroe, meki snel bigi moni de in deng mang ka ede.


  Maak melding
 16. @Waldo en Wendy, waar zijn jullie reacties dan. De overheid had de boel toch onder controle. Een zorghotel dat niet eens beschikt over de basale voorzieningen aangaande hygiene. Aai baja geef me een brik. Het is een geld kwestie en laat Suriname nu op zwart zaad zitten.


  Maak melding
 17. Een overduidelijk voorbeeld van gebrek aan planning, organisatie en faciliteiten wat het resultaat is van gebrek aan geld. Deng ka Mang njang a ka Monie. Wat had je anders verwacht van deze ka regering. Maar ja, men heeft mij ooit gezegd dat een ka organisatie ook een organisatie is.
  Weg met deze regering. Ze brengen Suriname naar de verdoemenis.
  Sorry voor mijn taal maar dit is de begrijpelijke taal voor die stomme NDPers.


  Maak melding
 18. Tot en met heden doen de Surinaamse autoriteiten het goed. Uiteraard zijn er aandachtspunten. Het is volkomen normaal dat mensen naar huis gestuurd worden. Thuisisolatie en uitzieken. Het ziekenhuis is voor ernstige gevallen en kortstondige monitoring. Voor de rest moet je gewoon naar huis. Dat gebeurt wereldwijd. Meer dan tachtig procent wordt naar huis gestuurd met instructies en verdere monitoring. Er is te weinig capaciteit om mensen in ziekenhuizen te houden terwijl ze evengoed thuis kunnen uitzieken. Kost bakken met geld man. Dit is geen unieke Surinaamse zaak.


  Maak melding
 19. Pakiratigri, de overheid heeft nauwelijks iets gedaan. Horeca gelegenheden zijn gewoon open en mensen gaan nog steeds shoppen en bezoeken evenementen. Alleern totale lockdown zet zode aan de dijk. Geld ook voor Nederland.


  Maak melding
 20. De overheid zeker iets gedaan; het Coronavirus de kans geven om als virus te gedragen. Hoe meer doden, hoe meer schrik in de samenleving, hoe meer kans om de noodstand af te kondigen. Kortom; vrij spel creëren op de rug van het Coronavirus om verkiezingswinst te behalen. W&W, gaan jullie ook huis aan huis NDP vlaggen planten, mooie bezigheid niet waar?


  Maak melding
 21. @Pakiratigrie,

  Hou alsjeblieft op deze KUMAKOISI REGERING in bescherming te nemen hoor.
  Als je als overheid niet eens 100 man ergens kan onder brengen dan moet je OPZOUTEN en het overdragen aan mensen die het wel kunnen doen.

  Ze halen die mensen op uit Miami en je zorgt niet eens voor schone kamers, toiletpapier, schoonmaakmiddelen en ontsmettingsmiddellen.

  Zelfs 1 persoon die POSITIEF GETEST is wordt naar huis gestuurd. Dit begrijp ik dan helemaal niet.

  Waar blijft ACHTERLIJKE WENDY met haar OLIEDOMME SMOEL.
  Is ze weer een duik gaan nemen in haar Cocosolie zwembad?


  Maak melding
 22. De overheid heeft geen moet gedaan en blinkt alleen maar uit in een te grote smoelwerk zoals door kolonel Vieira die oproep om geen evenementen te bezoeken want anders zouden we het wel merken. Wat gebeurt er ? Haïtianen houden een dansavond zonder dat onze kolonel de ballen had om direct in te grijpen. Nadat bewoners hadden geklaagd greep de politie in. De overheid hier is een kakafonie aan grote smoelwerk vooral die van de zwarte kes keshies maar van het niveau NUL!


  gemodereerd
 23. @Henry, heb vernomen dat Wendy met griepverschijnselen haar Jos Steemanpakket is gaan ophalen. Een doos vol toiletpapier. De bijl voor de paarse bende gaat vallen en als het zover is zullen ze allemaal loes bere hebben.


  Maak melding
 24. Ik zeg stel de WHO op de hoogte! Doe desnoods een brief in de bus van de Amerikaanse Ambassade met de vraag om die door te sturen aan de WHO.
  Eigenlijk kan ik me niet druk maken om dit handelen. Ik heb bij een bevriende drogist 10 flessen van 1L Dettol versierd. Ik heb 3 voor ons zelf gehouden en de overige 7 hebben we aan vrienden en kennissen gegeven elk met 3 handpompjes van 99ct van de zeeman. Wij zorgen voor onszelf en mekaar. Zelfs de plantenspuit is nu ingezet met een Dettoloplossing om de wc na gebruik te ontsmetten.
  Zo zorgen we met nog meer dagelijkse dingen voor mekaar want ook hier in Nederland is het ZORG VOOR JEZELF EN MEKAAR, Ga niet nodeloos buiten kletsen
  Het beeld dat de overheid in Suriname nu toont is te vergelijken met dat van China toen die arts alarm sloeg en werd vastgezet. Hij moest zich verontschuldigen voor zijn waarschuwing. Later bleek hij gelijk te hebben en sloeg de paniek toe. Jammer genoeg is deze arts ook overleden aan Corona. In juni zal zijn kind geboren worden en nooit zijn/haar heldhaftige vader kennen.
  In het nieuws vandaag dat Rusland en Cuba in Italië gaan helpen. Ik begin die 2 landen te wantrouwen want ook zij hebben Corona. Ik vind dat niemand een ander land moet vertrouwen en het zelf moet opknappen.
  Ik wens de Surinamers sterkte in hun moderne Jonestown en hun Goddelijke Teringlijder didibri en zijn regering en volgelingen.


  Maak melding
 25. Beste Henry,
  Ook al raak je besmet kan men je naar huis sturen. Waarom? Je bent geen ernstig geval. Dus thuisisolatie. En instructies. Als het echt zo is dat je een risicogeval bent en de ziekte zich manifesteert in de vorm van geïnfecteerde luchtwegen en zo, ga je niet naar huis. Verreweg de meeste mensen herstellen zich. Mocht blijken dat je thuis bent in isolatie en er zich complicaties voordoen ,is dat het moment dat je weer in de ziekenboeg terecht komt. Maar voor de rest is het thuis wezen en blijven. Dit doet men wereldwijd. Denk nou echt niet dat iedereen voortdurend in het ziekenhuis vertoeft. Alleen serieuze gevallen. En als blijkt dat je niet besmet bent, ga je linea recta terug naar huis.


  Maak melding
 26. Wanneer he hoort dat he buurman/vrouw met hun gedrag ervoor heeft gezorgd dat er meerderen in Suriname ziek worden moet je hun mars doodschieten.
  Het zijn associale ellendelingen. Ze moeten niemand terug laten komen. Ze moeten familie en kennissen en deze groep niet behandelen. Laat ze maar thuis blijven en doodgaan
  Is ht snel opgelost.
  Ik kom bij niemand thuis wie uit het buitenland is gekomen.


  Maak melding
 27. Doewet Doewet dan zullen jullie het zien waar jullie de volgende avond zullen doorbrengen. Ze hebben geen geld om mensen in quarantaine te plaatsen. Het zal een ramp worden voor Suriname. Je moet ook niet denken dat andere landen Suriname gaan helpen. Die hebben hun eigen Corona. Andere kant denk ik waarom mensen zo klagen als zij in Quarantaine moeten. Het is geen 5 * hotel. Als je iets nodig heb dan laat je je fam voor je brengen. Thuis zal je moeten kopen.


  Maak melding
 28. @ Pakiratigrie,

  Je bent besmet met het virus en je wordt thuis geïsoleerd. Mooie grap, als zo iemand mijn huisgenoot is zou ik de overheid erop wijzen dat deze geïnfecteerde apart wordt gehouden om anderen niet te kunnen besmetten.

  Isolatie geschiedt toch niet thuis Pakiratigrie?

  Er is een verschil tussen ISOLATIE EN QUARANTAINE Pakiratigrie


  Maak melding
 29. Thuisisolatie gaat nooit werken is Suriname. Het volk leeft buiten. Iedereen leeft buiten. De kinderen leven buiten. De dieren leven buiten. Kippen, doksa, bakri, alles llen iedereen lopen in en uit op het erf. Veel erven hebben geen schuttingen. Denk aan ook de vele prasosos. Kijk naar het dorpen in het binnenland land. Hoe thuisisolatie? Deze groep is sowieso overgeverd aan de gevaren van Corona. Ten deng mang o begin dede dan pas zullen maatregelen genomen worden.

  Risico mensen moet je afzonderen van anderen. Een gepaste hygiënisch quarantaine is de beste oplossing. De regering krijgt geld van de Wereldbank toch? Of verdwijnen deze ook rechtstreeks in paarse commissies.

  Mpp didibri en co hebben zichzelf in veiligheid gebracht en de rest mag dede.


  Maak melding
 30. Alleen waterhoofden geloven in de cijfers van de overheid. Een gemiddelde Surinamer weet dat als je in het ziekenhuis belandt, je eerder dood dan levend je voordeur bereikt. 5 gevallen van 0 nul, zeg maar gerust, geen beleid geen data. Is een kwestie van gissen en missen. Wat wil je met 500.000 mensen plus twee waterhoofden (W&W).


  Maak melding
 31. @wendy: begin maar je soortgenoten neer te knallen hopelijk heb je genoeg echte munitie want met een doppie pistool of elastiek met lotto of kattapult gaat het je niet lukken jo plastiek gangster!
  Ik zeg tegen iedereen breng de WHO op de hoogte van jullie bezorgdheid. Ik heb het al gedaan.
  [email protected] zet in je onderwerp SURINAM IN DANGER HELP!
  Doe het niet alleen voor jezelf maar ook voor je naaste.


  gemodereerd
 32. Hierop kunnen we voortborduren Henry. Men gaat er reeds vanuit dat overige familieleden besmet zullen raken. Dan nog geldt het dat men thuis blijft en uitziekt. Er is geen wezenlijk verschil tussen thuisisolatie en quarantaine. In beide gevallen kan dat thuis plaatsvinden. Quarantaine is wanneer men er zeker van wil zijn dat iemand niet ziek is. Dan krijg je dus de veertien dagen. Maar dat kan ook thuis plaatsvinden.


  Maak melding
 33. Nederland is ook een rommel zooi de sommige stranden zijn vol met mensen parken zijn vol hier en daar ze luisteren niet zijn eigen wijs sommige zien de corona virus als een ver van de bed show is maar een griepje mooi niet het is vrij ernstig kijk om je heen wat er allemaal gebeurt in deze wereld in deze moeilijke tijd waar wij in zitten en leven dus kijk ook naar de andere kant wat betreft de nederlandse overheid zijn laks geweest over de corona virus van af het begin en als de nederlandse reizigers uit het buitenland terug komen krijgen ze ook geen beveiliging dat ze 14 dagen thuis moet blijven verplicht nee ze worden aan hun lot over gelaten bekijk het maar, maar dan hebben een grote bek over suriname wat allemaal daar gebeurt dit is niet goed dat is niet goed we maken ons zelf belagelijk en het is veel erger wat betreft de corona virus in nederland kijk hoeveel mensen al besmet zijn met die virus en die overleden zijn en er komen nog steeds meer bij en ik vind jullie moeten niet ieder keer een vinger aan wijzen over suriname want wij zijn geen worst beter alleen maar rotzooi onzin uit te kraaien ieder mens kan fouten maken wij zijn niet perfect als mens en wat er allemaal gebeurt werldwijd nu over deze nieuwe corona virus het heeft een grote sociaal en economie impact op onze samenleving in de hele wereld en het is vreselijk echt vreselijk wat we mee maken met deze virus het is niet normaal die beelden wat je ziet op tv en ik vindt de overheid instantie in suriname doe hun best van af de eerste dag over de corona virus om ons samen leving goed te informeren elke dag de maatregelen wat ze allemaal nemen en ons bevolking te beschermend tegen deze vreselijk virus en dat is heel belangrijk want ze zijn tot nu toe heel goed bezig en wij surinaamers we moeten meer solidarteit tonen voor de mede mens gehoorzaam zijn en die besmet zijn in suriname in nederland en overleden zijn werldwijd en wij kunnen ook besmet raaken jong en oud en die virus kijk niet naar leeftijd de corona virus is ontzicht baar en het is levens gevaarlijke we moeten dat niet onder schatten en niet alleen oude mensen gaan aan dood maar ook jonge mensen laten we duidelijk mee zijn we moeten geen grapjes mee maken over dit virus wij zijn gewaarschuwd wees alert wees voorzichtig weg uit die drukte wees op je hoede blijft thuis als je niks te zoeken hebt op straat blijft thuis en niet ieder keer de regering op af stand af te kraken in su,want daar mee komen geen enkel stap vooruit het gaat alleen maar over één ding in deze wereld het bestrijden van deze
  vreselijk gevaarlijke ontzicht bare virus en niet anders.


  Maak melding
 34. ACHTERLIJKE WENDY IS BOOS GEWORDEN : ZE PLEIT ERVOOR DAT MENSEN DIE MET HUN GEDRAG ANDEREN BESMETTEN MOETEN WORDEN DOODGESCHOTEN.

  DAN IS HET PROBLEEM VOLGENS DEZE ACHTERLIJKE BITCH OPGELOST.

  MI EDEH NANGA YU YERE MIES DONG KRATJIE


  Maak melding
 35. WENDY FOR PRESIDENT, de beste oplossing ooit, niet alleen voor SU, maar voor de hele wereld.


  gemodereerd
 36. De autiriteiten hadden niet eens de meest basale zaken zoals toiletpapier, handzeep en handsanitizer in orde bij de overheidsquarantaines. Men had dus weinig keus dan om de passagiers in thuisquarantaine te laten gaan. Het wordt moeilijk om nog geloof te hebben in de autoriteiten als ze niet eens in staat zijn om een redelijke overheidsquarantaine te regelen. Iets wat geen rocket science is. Amateurisme ten top.


  Maak melding
 37. @Koos

  Behalve toiletpapier zitten ook de grootste maat PAMPERS in de doos. Dat achterlijke griet gaat geen gelegenheid krijgen om de WC te bereiken met die LOESU BERI dus gaat ze die PAMPER nodig hebben Koos.

  Die ACHTERLIJKE WENDY IS ECHT EEN KIEK


  Maak melding
 38. Men zegt nu wel dat de passagiers in thuisquarantaine zijn met bewaking maar ik vraag me echt af of men wel de mankracht heeft om uiteindelijk honderden passagiers 1×24 uur, 14 dagen lang te bewaken.

  Hoe moet men het in de bewaakte thuisquarantaine doen wanneer het voedsel op is ??? Moet men verhongeren of mag men toch onder begeleiding naar buiten voor de boodschappen ???


  Maak melding
 39. Met hun mond zeggen de autoriteiten dat ze er alles aan willen doen om een verdere verspreiding v.h Chinese Coronavirus te voorkomen maar als ik kijk naar hun daden en de praktijk dan begin ik het vermoeden te krijgen dat men het niet echt meent.

  Het begint erop te lijken alsof ze juist een verdere verspreiding willen zodat men een excuus heeft om de verkiezingen uit te stellen, langer aan de macht te blijven en de vrijheden v.d. burgers verder te beperken.


  Maak melding
 40. “We mogen nu weg. Thuisquarantaine. Ze zijn bruya”, zei een vrouw die in het Zorghotel was geplaatst zaterdagavond omstreeks vier voor half elf ’s avonds tegen de Ware Tijd. Bron: dwt


  Maak melding
 41. @Pakiratigrie,

  Je zegt dat er geen wezenlijk verschil is tussen QUARANTAINE en ISOLATIE.

  Je geeft precies weer wat QUARANTAINE inhoudt dus je wordt 2 weken in de gaten gehouden of je besmet bent of niet..

  Het moment dat je besmet bent beste Pakiratigrie dan volgt ISOLATIE=AFZONDERING.

  DUS IS ER WEL DEGELIJK EEN VERSCHIL TUSSEN ISOLATIE EN QUARANTAINE beste Pakiratigrie.


  Maak melding
 42. Waar zijn die paarse rioolratten nu met hun gore bek die zeiden dat de mensen te veeleisend waren?

  Ze moeten nu hun eigen braaksel slikken…hahaha.


  Maak melding
 43. @ henry 22 maart 2020 at 13:00

  Op de persconferenties is duidelijk gezegd geworden dat mensen waarvan na de test blijkt dat ze besmet zijn en ziekteverschijnselen hebben in ISOLATIE worden opgenomen in het wanica ziekenhuis en de ernstigere gevallen zouden naar RKZ gaan.
  De mensen die verdacht zijn omdat ze bijv uit een risicoland komen maar waarvan een besmetting nog niet vaststaat gaan in quarantaine (overheids dan wel thuis onder bewaking).
  Ik snap dus niet waar paki-rat over lult wanneer hij/zij/het beweert dat besmette mensen thuis in isolatie kunnen.
  Op dit moment is dat niet het beleid in SU. Paki-rat moet maar beter gaan leren luisteren.


  Maak melding
 44. Kijk wat he in andere landen krijgt.
  Lalji zit in nederland en dr zaken waar ze geld verdiend kan ze nu niet doen. Is dr zaak. Is zij de enige?? Als ze nu doodziek wordt??
  Zij zal ook niet in quarantaine willen dus daar blijven.
  Laat iedereen waar ze zijn. Ik hoop dat de piloten van Slm niet gaan vliegen.
  Dan houdt het op.
  Een stel uit de hoogte gevallen debielen moet ons niet ziek komen maken


  Maak melding
 45. Nee comrade Henry,
  Ik gaf aan dat er geen voornamelijk verschil is tussen thuisisolatie en quarantaine. Waarom? Beide gevallen kunnen thuis behandeld worden. Het is afhankelijk van het verloop van de ziekte en of er überhaupt sprake is van besmetting al dan niet. Hierbij heb ik niet aangegeven dat er helemaal geen verschil is. The keyword is dat zowel al dan niet besmet zijn geraakt ,in beide gevallen thuis afgewerkt kunnen worden mits geen complicaties. Dat is de overeenkomst. Quarantaine omschrijft al isolatie en of dat nou in het ziekenhuis plaatsvindt of thuis, maakt niet uit. Naargelang de omstandigheden (de ernst van de situatie) en de veertien dagen. Dat kan thuis gebeuren of in het ziekenhuis.


  Maak melding
 46. @ Jay,

  Zo heb ik het ook begrepen hoor Jay, dus ik weet ook niet waar Pakiratigrie het over heeft.

  Ik hoorde Cleopatra Jessurun het een en ander uitleggen.

  Pakiratigrie heeft de uitleg van mevrouw Jessurun gemist.

  Voor 25 mei zal Pakiratigrie PAARS hebben afgezworen is mijn overtuiging.


  Maak melding
 47. @Wendy en Waldo, er was reden
  tot klagen over de facliteiten in het zorghotel. Er was geen voeding en sanitaire omstandigheden liet te wensen over. Ook aan voeding + luiers voor kleine kinderen zou niet zijn gedacht. Surinaamse overheid
  heeft een zooitje van gemaakt. Het is bij de gratie dat er slechts 5 corona gevallen zijn.
  Stop met de boel te bagetaliseren, deze overheid kan een pandemie niet managen.
  Het gaat nu al fout met slechts 5 corona gevallen. En neem van mij aan op Cuba hoef je niet te rekenen zolang de overheid niet financieel over de brug komt.


  Maak melding
 48. Didibri moet mandaat terug geven. Chan kan Suriname alsnog redden. Maar ik zie de paarse ratten nog niet knielen voor hem. Maar het komt nog.


  Maak melding
 49. De Surinaamse overheid was tot nu toe goed bezig omtrent de aanpak van het Corona virus. Het luchtruim is bij het eerste positief testgeval gesloten, onderwijsinstellingen zijn voor 1 maand gesloten, hygiëne maatregelen zijn breed gecommuniceerd, er is een website gelanceerd waar alle ontwikkelingen rondom het Corona virus gevolgd kan worden Daarnaast is er een samenkomst verbod voor meer dan 100 personen. Eerlijk is eerlijk, zo verkeerd hebben ze het niet gedaan áls het gaat om de zichtbare aanpak van het Corona virus.

  Wat ik wél miste was wat er nu van burgers wordt verwacht?? De boodschap ‘Thuis Blijven’ of ‘Afstand houden’ heb ik niet of nauwelijks meegekregen of is dat niet de bedoeling? Krijg het nu vooral mee vanuit buitenlandse media. Het schrappen van OV voor 1 week zet absoluut geen zoden aan de dijk! Nonsens.

  Wat betreft het Zorghotel is volledig de plank misgeslagen. Inderdaad als je dan toch het buitenland kopieert dan moet je het goed doen én doorpakken! Ja het initiatief was goed! Isoleer de mensen direct na aankomst met het vliegtuig zodat je zeker weet dat de besmetting wordt beheerst. Thuis quarantaine kon ook, maar daar was aanvankelijk niet voor gekozen omdat je dan als overheid minder in controle bent om het virus te beteugelen. En dan Ontbreekt het de Surinaamse overheid helaas aan daadkracht! Als je A zegt moet je ook B zeggen. Als voorzieningen niet op orde zijn dan moet je het fixen. Niets van wat ik gister las kon niet op korte termijn worden opgelost. Blijkt maar weer dat het aan daadkracht, creativiteit, denken in oplossingen ontbreekt. Jammer, de ingeslagen was tot dusverre zeer goed te noemen. Men heeft gekozen voor de makkelijkste weg en als dit de mentaliteit is voor nu en de toekomst dan zeg ik Suriname kom op voor uzelf, niet alleen op 25 mei maar alle dagen van het jaar. Take care en stay healthy!


  gemodereerd
 50. Weer een gezeur van sommige gasten ga maar lekker naar huis en besmet je families en later weer de overheid de schuld geven ELLENDELINGEN 👎


  Maak melding
 51. Fijn dat jullie Allemaal naar huis Mogen. Wij zijn sinds 10 maart in suriname met Purity reizen. Die airman annuleringen moesten wij 20 maart naar Marriott hotel.. Na een halve dag in de lobby hebben gezeten… Kregen we de mededeling dat we in quarantaine moesten.. We zouden nog worden getest.. Tot nu aan toe is dit niet gebeurd.. We zitten allemaal in onze hotel kamer mogen geen contact met elkaar hebben.. Staat beveiliging op de gang…. Het ergste is nog dat we zonder test in quarantaine zijn gezet… Dat we geen frisse lucht krijgen.. Schuifpui kan niet open en geen balkon.. Eten en drinken wordt wel verzorgd… Alles op afstand uiteraard… Maar mijn vraag is hoe is dit mogelijk. Ben zeer blij dat jullie Allemaal naar huis mogen… Maar hier opgesloten zitten verschrikkelijk.


  gemodereerd
 52. Gefeliciteerd Suriname, je bent officieel aan je lot overgelaten. Deze egoisten hadden natuurlijk gewoon teruggestuurd moeten worden Surinamer of niet.


  Maak melding
 53. Heel vreselijk Dat men aan zich zelf denkt en niet aan de overige surinamers. Welke politieke partij je ook Mag aanhangen, dit gaat om volksbelang. Die quarantine is erg belangerijk en zeurt men om voorzieningen. Oen go. Oen go besmet oen lobi wan da oen ati o sdon.

  Rotzooi elke keer. Ik Geef toe Dat er voorzieningen moeten zijn maar wat is erger. Wanneer we dood gaan om een stelletjes zeurpieten Dan wordt paarse partij de schuld gegeven. In deze zijn Dan die zeurende zeur en onverantwoordelijke pieten de schuldigen. Trieste gevallen allemaal


  gemodereerd
 54. Vrouw met de mooiste naam van Suriname…Dame Cleopatra,van Volksgezondheid een Jessurun, doet haat uiterst best om het leven voor Surinamers in thuisland Suriname zo comfortabel mogelijk te maken… Goede opvang met comfort kost veel geld .. Het probleem is de SLM die het verdomd om Surinamers die in Nederland zijn gestrand terug te vliegen.. SLM.. personeel is niet meer de vriendelijke dame van weleer.. Ze nemen de telefoon niet op of komen met aanmerkingen,, ja dan had je beter thuis gebleven.. Een soort ndp achtige opmerking.. Ba soekoe, ba feni, ba tjari.. De crisisbeheersing is ingezet, wereldwijd . Een groot deel van de wereld is in een rouwstemming van al de coronadoden..God heeft de volgende dag al bepaald, de mens moet het nog uitzoeken…. Een anders bekeken zondag ..wordt het .


  Maak melding
 55. Onze regering, heeft weliswaar geen geld om ons in deze moeilijke tijd te helpen,”maar een goed deel van het volk heeft Bouterse, verheven tot God”
  En deze God, weet wat goed is voor het volk,dus neks no fout.
  Deze God, is zelf in quarantaine.


  Maak melding
 56. “Jay 22 maart 2020 at 12:41
  Met hun mond zeggen de autoriteiten dat ze er alles aan willen doen…”

  Jay, met de mond kan iedereen van alles beloven, het zijn uiteindelijk de daden die tellen.
  Deze regering heeft zoveel luchtkastelen belooft de afgelopen 10 jaar en wat is ervan terechtgekomen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES