Banken in Suriname overwegen sluiting als gevolg van recente wijziging valutawet

121
Omstreden wetswijzigingen valutaverkeer goedgekeurd in DNA
Zaterdagochtend 21 maart om 05.00u in de ochtend werden de wijzigingen aangenomen door de coalitie.

Het bedrijfsleven in Suriname is niet te spreken over de omstreden recente wijzigingen van de cambiowet. De Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV) overweegt zelfs een sluiting van de banken, meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. Ook de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) is kritisch en noemt de coalitie in het parlement onbetrouwbaar.

De VSB noemt de wijze waarop deze wet tot stand is gekomen hoogst onfatsoenlijk. “De VSB is gevraagd om commentaar te leveren op een wetsproduct om vervolgens te moeten vernemen dat er een wezenlijk andere wet in behandeling is genomen zonder dat daarover overleg is gepleegd met de belangrijkste stakeholders. Dat maakt dat de Nationale Assemblee en in deze de coalitie door ons als onbetrouwbaar kan worden beschouwd” aldus de organisatie in een persbericht.

De VSB roept daarom de Surinaamse president Bouterse op om deze wet niet af te kondigen en in overleg te treden met de relevante stakeholders. Wat de bankiers betreft is op dit moment nog niet duidelijk wat hun uiteindelijk standpunt met betrekking tot het sluiten van de bank wordt.

UPDATE: De banken hebben maandag een overleg met de Surinaamse president en zullen hem vragen de wet niet af te kondigen, maar deze terug te sturen voor bespreking met de banken en overige stakeholders. “Wij zullen na het gesprek met de president u nader informeren over de volgende stappen” aldus het bestuur van de SBV zondagmiddag in een persbericht.

Gisteren ging onderstaand filmpje van jurist Karg, waarin hij het heeft over de gevolgen van de wijzigingen van de wet, flink rond:


121 REACTIES

 1. Begrijpelijke reactie van de VSB, deze onfatsoenlijke paarse honden, maken wetgeving, die voor hun het beste uitkomt, boeler Abdoel zal hiermee zijn eigen ondergang hebben ingeluid, samen met zijn jaknikkers uit die paarse criminele bende.
  gemodereerd

 2. Goedzo banken niet accepteren deze wet.
  Dit is een coup wet. Dus niet accepteren!!!

  Oprotten met deze schijdaarzenclub.
  Trouwens mevrouw Simons, jang mi mars met je stunt als voorzitter van de DNA!!!!!!!!


  Maak melding

 3. De banken gaan sluiten vanwege de nieuw aangenomen Valutawet. Wat de banken hiermee aangeven is dat het onwenselijk is dat er een 2e economie ontstaat ! Terecht dat de banken hier niet aan willen meewerken en dit was ook te verwachten! Het enige wat zwarte kes keshies en jap japies kunnen, is een land naar de mallemoer brengen! Totaal geen beleid en totaal geen inzicht. Hoefraad die bij IMF een topfunctie bekleedt kan geen orde brengen in de micro economie van een ontwikkelingsland. Hoefraad een topfunctie bij IMF ? ME MARS PAPA !
  gemodereerd

 4. @RobG en Waldo

  PERFECTE wet die aan alle regels van de rest van de wereld voldoet.

  Alleen wist niemand van de actoren wat voor poets Abdoel aan het bakken was.
  Wat Corona en Biervliet niet gelukt is heeft Abdoel met 9 pagina’s papier voor elkaar gekregen. De ulitieme meltdown van de regering en de NDP.

  Wie neemt deze kneuzen nog serieus.


  Maak melding

 5. DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ GAAT ZICHZELF MET DEZE WET IN DE VOET SCHIETEN.

  DE NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ MET AAN HET HOOFD EEN VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR IS EEN INCOMPETENT ZOOITJE.

  WEG MET DEZE HEBIES VAN SURINAME.


  Maak melding

 6. 26 oerdomme mensen steken hun hand op alleen maar om in d3 gunst te blijven van de grootste oerdomme Surinamer, las in een stuk dat hij tot de eerste klas cd handelsschool is geweest. Wel nu toen deze man op school zat na lager onderwijs, is hi terecht gekomen op het van sypesteinschool, hier werd uitgebreid lager onderwijs gegeven gedurende 3 jaar, wel deze ulo heeft hij niet eens afgemaakt en zo velen met hem in het dna


  Maak melding

 7. Iedereen die geld heeft bij een bank ophalen en goud mee kopen. Je geld wordt met de dag minder waard en je weet nooit wanneer de banken toch gaan sluiten en verdwijnen met je geld. Pleesident ai tralalala in het binnenland toch.


  Maak melding

 8. Je wilt soms bepaalde dingen zetten als commentaar maar dan moet je toch eff gas terugnemen want je weet maar nooit wie meeleest. Niks is anoniem op het world wide web.

  In ieder geval als de banken sluiten dan kan beter alles dicht want word alleen maar frustratie en chaos temidden van een Corona dreiging.

  Wat bezielt deze politieke sodomieten en grieten. Het beste was om gewoon een crisis stop te zetten voor het DNA en alleen te focussen op het indammen van Covid-19 en niet juist nóg meer chaos te creëren binnen de samenleving.

  Mensen raken al verhit. Is een kwestie van tijd voordat de bom barst en mensen massaal gaan plunderen en vandaliseren.

  Dat is absoluut niet wat we nu nodig hebben.


  Maak melding

 9. Loekoe wang ka dja. Met zoveel tam tam is deze wet tot stand gekomen. Jammer genoeg werden de diverse belangrijke actoren hierover niet van de voren geïnformeerd. Pure dictatuur. En het blijft niet hierbij. Boeker vaseline smeerder is tot heel laat in de nacht wakker gebleven om alles tot in details te volgen. Deze man heeft totaal geen economische kennis zou iemand anders gezegd hebben. Alles van paars is goed volgens hem.

  Nu gaan de banken sluiten. Ik ben benieuwd wat morgen gaat sluiten. Het is de schuld van corona vermoed ik.

  Het zou beter zijn als over enkele maanden de hele paarse rotzooi wordt opgesloten. Iedere Suriname zou tevreden hiermee zijn.


  Maak melding

 10. Ik vermoed dat waidoe zijn kansen totaal heeft verspeeld. Ik zie deze beste man niet terug komen. Wordt hij een bedelaar? Who knows. Ranger inleveren?


  Maak melding

 11. Het lijkt een partijtje touwtrekken volgens de NDP
  Aan de ene kant de oppositie en dan met name de VHP en aan de andere kant de NDP
  Volgens de NDP verliezen ze iedere keer de wedstrijd omdat de VHP sterker is.
  rare jongens die Romeinen
  Er is dan maar 1 conclusie mogelijk

  Rob
  Volgens de NDP, ik dacht met name Abdoel, maar het kan ook een ander zijn behalve Adhin is het gestolen, zo je wilt “geleende” geld gebruikt om de koers van de SRD te steunen.
  In bancaire termen, er heeft valuta-interventie plaatsgevonden. Dit is inderdaad de eerst maatregel om de valuta te steunen
  1. Kan je mij uitleggen waarom er een onorthodoxe maatregel, die nergens ter wereld ooit is toegepast, is genomen. De gevolgen komen er al aan.
  Ik heb het dus niet over het feit dat er, zoals in dit artikel staat, “een wezenlijk andere wet in behandeling is genomen”. Ik heb het puur over waarom wetgeving.
  2.Waarom zijn de andere instrumenten, die de centrale bank heeft om haar valuta te steunen niet toegepast.
  Als je reageert op mijn posting zou je dan net als ik hierboven heb gedaan puntsgewijs kunnen reageren.


  Maak melding

 12. Een logische stap van de banken. Waarom zouden ze minder willen rekenen voor een dollar terwijl daarbuiten het voor meer gaat. De banken zeggen met zoveel woorden dat de srd gedevalueerd is. Dit willen de paarse ratten niet horen. Men moet alles op alles zetten om de Nationale Devaluatie Partij met wortel en tak weg te vagen. Jompo jompo Waldo moes schijt in ing Joky, so so bagger fu deng super economen fu a didibri partij.


  Maak melding

 13. De banken hebben o.a. valutaleningen uitstaan. Volgens de rommelwet van pseudo-econoom Abdoel zullen ze die leningen dan moeten omzetten in srd leningen waarbij ze bij de omrekening de achterhaalde koers van srd 7,52 moeten hanteren. Dat zal tot gevolg hebben dat ze grote verliezen zullen leiden en evt werknemers moeten gaan ontslaan om drijvende te blijven.


  Maak melding

 14. Ik zie nog geen commentaar v.d. betaalde paarse propagandisten zoals waldo, paki-rat, robg, wendy etc. Ze moeten zeker hun instructies nog krijgen.


  Maak melding

 15. @Agoetigri

  Ja Waidoe stelde zelfs in de DNA dat het van lef getuigde om een wet te maken die tegen het belang van het volk in ging.

  Zoek het maar op op de streams van de DNA.

  Het was Freudiaans en Simons stuurde aquut bij.


  Maak melding

 16. @Waldo, zoals in vorige postings aangegeven is deze wet onzorgvuldig er doorheen geduwd. En zie nu de gevolgen.
  Als de belangrijkste stakeholders hier niet in zijn geconsulteerd dan is het gedoemd om te mislukken. Jij hing de vlag uit voor Zaadbal Abdoel. Maar de grootste verliezers zijn de burgers. Wederom heeft de NDP gefaald. Het zijn een stelletje nietsnutten bij elkaar.


  Maak melding

 17. Jay

  22 maart 2020 at 19:33

  De banken hebben o.a. valutaleningen uitstaan. Volgens de rommelwet van pseudo-econoom Abdoel zullen ze die leningen dan moeten omzetten in srd leningen waarbij ze bij de omrekening de achterhaalde koers van srd 7,52 moeten hanteren. Dat zal tot gevolg hebben dat ze grote verliezen zullen leiden en evt werknemers moeten gaan ontslaan om drijvende te blijven.

  ===========================

  En daarmee leg je de vinger op de zere plek. Amen…


  Maak melding

 18. Stel meneer mpptigri (fictieve naam) gaat opreis naar Miami. Tegen een lokale bank zeg hij….Loekoe dja, ik heb 100. 000 SRD. Ik wil wisselen tegen cbvs koers 7.50. Ik vermoed dat deze gast keihard wordt uitgelachen. Misschien wordt hij in de gevangenis gegooid voor beledigen van de usd.


  Maak melding

 19. Door het ndp wanbeleid v.d afgelopen 9,5 jaren is de srd een bijna waardeloze munteenheid geworden. Toen bouta aantrad in 2010 was de koers srd 3,25 voor een $ dollar nu is het boven de srd 15 en het zal blijven stijgen.

  Feit is dat de srd bijna geen dekking meer heeft. De valutareserves v.d. Staat zijn bijna opgemaakt (vandaar dat men moest gaan graaien in de kasreservetegoeden v.d banken) en ook de goudvoorraad is weg als zijnde een onderdeel v.d. overgebleven kasreserves v.d. banken. Er is ook nauwelijks productie om te dienen als dekking v.d. munt.
  Het is dan logisch dat dat heeft gezorgd tot een stijging v.d. koers.
  Verder heeft de regering bouterse in het kader v.h verkiezingsjaar ook volop gedaan aan monetaire financiering. Iedereen met gezond verstand weet dat ongedekt SRD’s pompen in de economie ook zal leiden tot een koersstijging.

  De regering bouterse moet niet denken dat zij eenzijdig en kunstmatig een koers kunnen bepalen en de burgers & bedrijven te dwingen om genoegen te nemen met de bijna waardeloze SRD’s. Dat gaat niet werken. De valutahandel zal weer ondergronds gaan net zoals in de jaren 80.


  Maak melding

 20. Never waste a good crisis.
  Als deze wet echt doorgaat zal de samenleving volledig ontwricht raken.
  Niet alleen banken en bussen moeten staken, het is tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid.


  Maak melding

 21. De wetten fabriek van NDP draai op volle toeren Vrouw Simons heeft geen tijd .

  Adboel en Bouka wet hebben ze tussen 20 en 25 uren vergaderd en nog zulke fouten maken .

  Waarom moesten de leden van NDP zo te keer gaan ik heb zelf tot Etnel van NPS gekeken ben ik gaan slapen .

  Doehkie is men met een Hili gehaald in Nickerie om te komen stemmen .

  Hooghart moest men wakker gaan maken het was al 3 uur in de ochtend .

  Moestatja de Hulk 79 jaar heeft niet of wel vol gehouden .

  Moestatja Minister van Arbeid werk tussen 20 en 25 uren in DNA vergadering .

  Wat zijn de aantal uren dat een mens mag werken dat zijn 8 tot 12 uren .

  Door dat NDP zoveel hoogopgeleide heeft maakt men een wet in een paar weken .

  Met plezier lees de reactie over de situatie de laatste 8 jaren op waterkant .

  Blij te lezen dat de Opositie de juistheid beter kan aangeven ,met al het geschrijf van de schurken van NDP

  Waido en Doehkie zijn bij Wendy gaan slapen ze konden niet gelijk naar Nickerie de avond was te lang .

  Waar was adviseur Ramon Abrahams en Wijdenbosh hoogopgeleide schurken Jozef zoon ook .


  Maak melding

 22. In Suriname DNA heeft NDP geen tijd voor Virus bestrijding wat een schande .

  Iedereen slaap in Suriname dan lopen een paar klootzaken in de DNA 5 uur in de ochtend wetten te maken .

  Surinamers zijn bezig virus te bestrijden maar de stront zaken van NDP gaan zich populair lopen doen met een wetje .

  Niet alle Surinamers zijn slim dat kunnen wij dagelijks lezen en meemaken van de NDP Schurken .


  Maak melding

 23. De ndp heeft macro economen. Ze zitten echter in een hoekje gedrukt in de partij. Daarom komen zulke domme wetten uit. Voor wie moet deze wet werken meneer de president?


  Maak melding

 24. Padeboel werd gebombardeerd met felicitaties. Te vroeg juichen kan gebeuren. maar gebruikt soms je mpp hersenen ook. Een wet in het nadeel van de economie zal nooit werken. De grootste alcoholist heeft geen schijn van kans. Enige wat hij kan doen is padeboel terugfluiten. De tonen van zijn fluit hoor het al, al zijn ze vals.


  Maak melding

 25. In Suriname DNA heeft NDP geen tijd voor Virus bestrijding wat een schande .

  Iedereen slaap in Suriname dan lopen een paar klootzaken in de DNA 5 uur in de ochtend wetten te maken .

  Surinamers zijn bezig virus te bestrijden maar de stront zaken van NDP gaan zich populair lopen doen met een wetje .


  Maak melding

 26. DE WET IS BEDOELD OM LEGAAL MENSEN EN CAMBIOS TE GAAN BEROVEN. HET GELD BRENGEN VOOR BAAS.
  ABDOEL HAAT VHP. HIJ WIL HUN HUIZEN EN BEDRIJVEN BINNENVALLEN. VROUWEN EN KINDEREN VERKRACHTEN EN ALLES LEEGPLUNDEREN MET DE ABDOELLABOELLA WET IN DE HAND.
  NERGENS OP DE WERELD HEEFT EEN INDIAAN EEN LAND KUNNEN BESTUREN EN ONTWIKKELEN. LAATSTAAN EEN NIET GESCHOOLDE INDIAAN. DONG NO KA.
  OPROEP:
  ALLE WINKELS HOUDT UW DEUREN DICHT
  MENSEN BRENG UW GELD NIET VOOR CBVS ROEMER EN COMPANY KOERS WEG. NIET DOEN.
  NICKERIANEN HOUDT UW RIJST IN NICKERIE. LAAT DE NDP RATTEN UITHONGEREN GEWOON.


  Maak melding

 27. Wetje Adboel beslaglegging en gevangenisstraf van 4 jaren Aboel heb je ka in jou hoofd .

  Limbo SRS Radio en Slooten draai de nummer tralala tralala tralala voor Adboel en Bouka en Simons .


  Maak melding

 28. @Waldo en Wendy, de Centrale Bank gaat de koers vaststellen maar op basis waarvan zal dit plaatsvinden ? Natte vingerwerk of is het baas Bouterse die de koers gaat bepalen. Laat 1 ding duidelijk zijn de koers kan niet eenzijdig bepaald worden anders hadden vele landen dit reeds doorgevoerd en de geldpers tot sint juttemus kunnen laten draaien door eenzijdig een gunstige valuta-koers vast te stellen.


  Maak melding

 29. @ JK 22 maart 2020 at 21:21
  “Waldo,Lucien, enz hebben voorlopig geen Internetverbinding. Sorry”

  LOL. De paarse broodschrijvers/betaalde propagandisten wachten nog op instructies van hun propaganda afdeling m.b.t. hoe te reageren en hoe ze dit recht kunnen lullen.


  Maak melding

 30. AORTA

  22 maart 2020 at 20:46

  het is al zover
  net werd mij door een hosselaar{geld wisselaar} 25 srd voor een dollar aangeboden
  zwarte markt is een feit

  ===========================

  @Waldo, lees je mee. Hier had ik je gisteren voor gewaarschuwd. Net als ik je gewaarschuwd had dat voor het geklauw van de overheid bij de Centrale Bank de winkelprijzen omhoog zouden schieten.
  Hopelijk gaan nu je ogen open. De NDP is een ramp.


  Maak melding

 31. @ Koos 22 maart 2020 at 21:31

  Ik betwijfel het of de ogen van die zelfverkaarde zuiplap @waldo ooit open zullen gaan. Het paars volk is nou eenmaal hopeloos dom.


  Maak melding

 32. Als le gewicht wil verliezen dan wwet je als ik dit eet in combinatie van bewegen dan heb ik na een x aantal dagen y resultaar.

  Maar drs Abboel denk ik blijf maar eten en het komt goed.

  ze moeten praten met de FED


  Maak melding

 33. Als Bouterse die wet gaat tekenen, is dat politieke zelfmoord.
  Het land vervalt in chaos.
  Misschien is dat juist wel de dubbele agenda.
  Chaos betekent staat van beleg en inzet leger.
  Kan de sluwe vos nogmaals het leger inzetten en de verkiezingen voor onbepaalde tijd uitstellen.


  Maak melding

 34. Vrouw Simons van DNA je ben een Arts hoe kan je de leden van DNA 20 tot 25 laten vergaderen voor een weiziging Wet .

  En maar telkens de vergadering lopen schorsen of pauze houden in DNA vergadering .

  Deze vergadering is onwettig verklaard door dat de vergadering 20 tot 25 uren heeft geduurd met toezicht van Minister van Arbeid Moestatja de Hulk van 79 jaar .

  Minister van Arbeid werk zelf 20 uren in DNA vergadering is dit de voorbeeld dat NDP geeft terwijl de Wereld in problemen is .

  Deze vergadering mocht nooit plaats vinden met de strijding van van virus in Suriname en de rest van de Wereld .

  Hebzuchtig om wetten te maken er zijn al wetten dat NDP met de voeten vernietig .

  Waar is dan Milieu wet gebleven NDP was bezig met een Mllieu wet in eens zag ik een ander wet in behandeling .

  De Groeten

  aan

  Bokasa Bouterse

  Groeten
  ook aan
  Limbo SRS Radio en Slooten Wetten kenners .


  Maak melding

 35. Jay

  22 maart 2020 at 21:37

  @ Koos 22 maart 2020 at 21:31

  Ik betwijfel het of de ogen van die zelfverkaarde zuiplap @waldo ooit open zullen gaan. Het paars volk is nou eenmaal hopeloos dom.

  =========================

  Gisteren liep Waldo de polonaise op wkn omdat Zaadbal Abdoel zijn wet er doorheen sleepte. Toen was hij als de kippen erbij om de regering te complimenten. Een dag later kondigt de bank sluitingen aan omdat de wet in niemands belang is. Waldo is nergens te bekennen. Zo kennen we de paarse kliek. A no mie.


  Maak melding

 36. Varkens Verkrachter @Waldo … Mislukt Product @RobG … Travestiet @Wendy … Dondon Dia @Damsco …de Nationale Dieven Partij/Bermpartij heeft jullie meer dan ooit hard nodig.

  @Ab{d}boel … de Naschoolse rovers @Mi-sji-keba, @Bouva … Japjapie/keskesie @Afonsoea … Bermpartij Slet @Cotino zijn aan Vervanging toe {Verval Datum Verstreken } … alsmede de slechtste DNA voorzitter ooit … @Simons.

  @Waldo, @RobG, @Wendy, @Damsco … doe je best … want bovengenoemde … Poepejantjes … zijn ” op weg ” naar Santo Boma !!!!!!!!!


  Maak melding

 37. Deze wet wordt door de oppositie en haar aanhang helemaal gedemoniseerd terwijl deze wet reeds lang in Suriname ingevoerd had moeten worden. Banken en bankiers, notarissen, advocaten, cambio’s, aandeelhouders, effectenhandelaren, kortom iedereen die actief is op de financiële markt zal verantwoording af dienen te leggen. De oppositie en andere financiële instellingen kunnen dan gaan klagen in het buitenland maar daar ze zullen allen teruggefloten worden. De zeer corrupte Surinaamse financiële markt waar bankiers hand- en spandiensten verrichten voor rijken en de onderwereld komt nu onder strenge controle van een Autoriteit Financiële Markten. De bankiers die met de onderwereld samenwerkten in de wit-was praktijken staan verbouwereerd wat hen overkomt. Door de invoering van deze wet zal het vertrouwen van het buitenland in de Surinaamse geldmarkt toenemen.


  Maak melding

 38. Koos 22 maart 2020
  @Waldo, lees je mee. Hier had ik je gisteren voor gewaarschuwd. Net als ik je gewaarschuwd had dat voor het geklauw van de overheid bij de Centrale Bank de winkelprijzen omhoog zouden schieten.
  Hopelijk gaan nu je ogen open. De NDP is een ramp.
  —–
  Tuurlijk lees de boeler vaseline smeerder mee. Die gast is dag en nacht hier om zijn baasje reet te likken. Ik zei al….het potje bij chodelul wordt steeds duurder. En de rij wordt steeds langer. Ook zijn er nog 2 opties open. Denk a tori. No lul lul te i no sabi neks.


  Maak melding

 39. @RobG, wanneer gaat Hoefdraad en Bouterse verantwoording afleggen voor hun gevoerde beleid ? Jij als econoom weet dat het kolder is dat de Centrale Bank zelf de valuta waarde bepalen. Op basis waarvan moet men dit doen ? Als dit een beproefde methode zou zijn dan zouden Venezuela, Zimbabwe en Angola niet in een financiele crises verkeren.


  Maak melding

 40. @RobG, door de invoering van deze wet zal JUIST NIET het vertrouwen van het buitenland in de Surinaamse geldmarkt toenemen. Financielemarkten houden niet van overheid bemoeienissen. Nog even en Suriname heeft heeft een devault als rating.


  Maak melding

 41. Ik heb een reactie gegeven op een ander artikel er een posting is geplaatst van “de koers zal exploderen”.
  Mijn reactie was dat ik eerder de NDP zie imploderen als gevolg van de aanname van deze wet.
  Tevens heb ik vaak aangegeven dat Amzed Abdoel een rare is die wellicht econoom is maar nog minder afweet van economie dan de pseudo econoom RobG.

  Welnu
  Ik denk dat mijn posting bewaarheid word


  Maak melding

 42. Teki ai loekoe. Didibri gaat de wet niet aankondigen. Simpel reden….bijna alle grootste Cambiohouders (lees maffia) zijn sponsoren van de ndp.
  – Yokohama
  – kuldipsing
  – chodelul
  – combemarkt
  – etc etc.

  Padeboel wordt sowieso keihard teruggefloten door de dictator. Soso poppenkast in DNA. Welke film is vandaag op tv? Kan mijn tijd beter besteden.


  Maak melding

 43. En RobG en waldo en pakiratigri en Wendy
  Mochten jullie niet weten wat imploderen inhoudt dan moeten jullie maar gaan googlen of in wikipedia gaan opzoeken wat dit werkelijk inhoud.
  Wedden dat jullie nooit hiervan hebben gehoord noch gesnoven zo ook de Abdoel en Bouva en nog meer Couthino en Adhin.
  Wat een kunde en kennis bezit dit samenraapsel.


  Maak melding

 44. RobG
  Alstublieft blijf even weg als forumlid want alles wat je nu durft te beweren “Door de invoering van deze wet zal het vertrouwen van het buitenland in de Surinaamse geldmarkt toenemen”getuigt van de kwaliteit van jou opleiding en ja dat durf ik te beweren.
  Vertrouwen van het buitenland ontvang je door stabiliteit in het monetair gebeuren van een land.
  Vraag je echter af RobG hoe je stabiliteit krijgt en welke de randvoorwaarden zijn van het verkrijgen van stabiliteit.

  Dat je door blijft gaan getuigd niet van vermetelheid maar eerder van een verstandelijke ………


  Maak melding

 45. ALLE banken moet AANGIFTE doen bij Politie en PG
  van ROOF van de Valuta-reserves, toebehorend aan
  de banken en hun clienten, Surinaamse staatburgers
  en bedrijven !

  Tekent u aub GEN vrijwaring voor de Paarse KLIEK !
  Niet Civielrechtelijk en ook niet Strafrechtelijk !

  SRANANMANS STEUNT U ALLEN DE PG EN DE RECHTERLIJKE MACHT !

  HOU EEN SITDOWN-ACTIE VOOR HET PRESIDENTIEEL PALEIS !

  LEG ALLE BEDRIJVEN STIL, OOK ALLE BANKEN !

  STOP DEZE DICTATUUR DIRECT EN TIJDIG !

  PS : uitvoerende macht ligt bij de president,
  HIJ weigert te bezuinigen !
  HIJ geeft elke dag teveel uit !
  HIJ laat teveel ongedekt geld drukken !
  HIJ leent namens Sranan veel teveel miljoenen voor
  consumptieve uitgaven, PRODUCTIE no de !
  HIJ heeft gezorgd voor mega-staatsschuld van MILJARDEN !
  HIJ heeft een STRAFVONNIS aan zijn broek van TWINTIG JAAR !
  gemodereerd

 46. RobG en waldo en pakiratigri en Wendy
  zie hier een copy van mijn posting. Zien jullie het woord imploderen?

  Bigi Sma 22 maart 2020 at 09:37
  tralala
  ik zie de NDP imploderen a.g.v. van de explosie van de prijzen in de winkels die jij voorspelt

  Pico
  beleggingsclubje oprichten?


  Maak melding

 47. Rob, natuurlijk geef je geen antwoord. Dit had ik ook niet verwacht. Gebrek aan kennis.
  Dit bewijs je wederom door een onbeduidend zinnetje:
  “Door de invoering van deze wet zal het vertrouwen van het buitenland in de Surinaamse geldmarkt toenemen”.
  Deze zin zegt de gemiddelde lezer weinig. Iemand die meent enige economische kennis te bezitten zal zoiets nooit schrijven/zeggen.


  Maak melding

 48. @RobG 22 maart 2020 at 21:51
  “Deze wet wordt door de oppositie en haar aanhang helemaal gedemoniseerd terwijl deze wet reeds lang in Suriname ingevoerd had moeten worden. Banken en bankiers, notarissen, advocaten, cambio’s, aandeelhouders, effectenhandelaren, kortom iedereen die actief is op de financiële markt zal verantwoording af dienen te leggen.”

  Niemand is het er over oneens dat er met betrekking tot witwassen en valuta speculatie goede wetten en instituties noodzakelijk zijn.
  Hoe kan de oppositie een wet demoniseren waarvan zij 48 uur geleden nog geen nota had genomen. Dat is het issue geworden.
  De actoren verklaren allemaal dat zij positief geparticipeerd hebben op basis van de wet Toezicht geldwisselkantoren. Wat kwam er zaterdagochtend uit de presure cooker een wet ordening valutamarkten

  Niemand die gebruik maakt van zijn of haar hersenen kan wat met dit wetje. U noemt dat nu demoniseren.

  Indien er sprake is van zeer corrupte praktijken moet u dat niet aan de oppositie verwijten maar in de spiegel kijken en na gaan waarom deze corrupte en maffia praktijken plaats kunnen vinden.
  Wie zijn de corrupte mensen. Hoeveel dossiers liggen er bij het CLAD , hoeveel dossiers zijn er bij justitie en komen niet verder omdat de regering tegenwerkt.

  Beste RobG hoor de mensen en huiver,

  Waar is de begroting voor 2020.
  De NDP zoekt afleiding achter een rookgordijn


  Maak melding

 49. Als je het gedrag van Simons bekijkt dan moet je concluderen dat deze omgevallen vrouwke niet meer zal passen binnen de NDP noch in de DNA omdat zij al heer krediet en geloofwaardigheid heeft verkwanselt door openlijk deze wet ter stemming te brengen zonder enige moeite te doen om het over het weekend te tillen en anderen maar ook waaronder zij zelf deze wet inhoudelijk kon beoordelen en waarderen op inhoud etc.
  De voorzitter maar ook de ondervoorzitter van de DNA hebben zich als makke lammetjes voor het karretje laten spannen.
  Het is ook op zijn plaats dat de oppositie met zo weinig man aanwezig was om te trachten wat tegengas te geven. Maar zij schitterden van afwezigheid.


  Maak melding

 50. Agoetigri

  22 maart 2020 at 22:11

  Teki ai loekoe. Didibri gaat de wet niet aankondigen. Simpel reden….bijna alle grootste Cambiohouders (lees maffia) zijn sponsoren van de ndp.
  – Yokohama
  – kuldipsing
  – chodelul
  – combemarkt
  – etc etc.

  Padeboel wordt sowieso keihard teruggefloten door de dictator. Soso poppenkast in DNA. Welke film is vandaag op tv? Kan mijn tijd beter besteden.

  ==================================

  Sneeuwitje en 7 dwergen komt straks op de tv. Het is de favoriete film van de gemiddelde paarse kijker. Ook de fabeltjeskrant wordt goed gelezen onder de NDP stemmers. Nee Agoetigri als ik jouw was zou ik cola en chips in slaan want de paarse bolwerk staat op instorten en dat wil je niet missen.


  Maak melding

 51. De volgende stap van de zwarte en bruine kes keshies en jap japies van de NDP is om de verkiezingen uit te stellen want met zeer impopulaire maatregelen en wetten heeft het volk er genoeg van. Met name de apathische houding van de dictator inzake de Coronabestrijding heeft bij velen kwaad bloed gezet. Deze imbeciel blijft met geld strooien door leningen met derden aan te gaan echter wordt het geld niet gebruikt om het land op te bouwen. Dus mensen de verkiezingen zulken niet doorgaan !


  Maak melding

 52. RobG 22 maart 2020 at 21:51
  ***********************=
  Mislukt Product van de Spinazie Universiteit @ RobG … kerel … je bent totaal doorgedraaid!
  Vraag @Waldo je een “Slinger ” te geven richting de Erasmusbrug.
  Er is geen andere uitweg !!!!!!


  Maak melding

 53. Waldo is beltegoed gaan kopen. Hij staat in de rij vandaar hij niet reageert.
  Lucien is zijn/haar bril verloren, hij/zij ziet alles dubbel.
  Wendy is aan het hosselen. Ze heeft discussie over de koers die ze betaald moet krijgen. Vandaar geen reactie van haar.


  Maak melding

 54. 22 maart 2020 at 23:07
  Waldo is beltegoed gaan kopen. Hij staat in de rij
  —–
  In de rij van chodelul…. whahahahahajaja. No vergiet a vaseline.


  Maak melding

 55. Alleen nog uitstel van de verkiezingen gaat de paarse kliek nog helpen zgn uitroepen van de noodtoestand. Verder is het over en uit met de NDP. Die Abdul heeft zijn studie afgerond in de achtertuin van Club Diamond. Hij heeft benul vam deze materie.
  Bizar dat zo iemand in de politiek zit.


  Maak melding

 56. Het lijkt alsof men cambio’s wilt beschermen in Su.

  Ps. Ik heb geen tijd om 24/7 te reageren. Ik hoef niet verplicht binnen te zitten.
  Mijn leven heeft inhoud


  Maak melding

 57. Vraag in DNA is, wie is bereid het volk te naaien, waarna maasaal de handjes de lucht in gingen, bij de leden, we zullen het zien, wordt gevolgd.


  Maak melding

 58. Waarom gaat het niet goed in Suriname?
  Omdat figuren die geen kaas van het beroep hebben gegeten op belangrijke plaatsen worden gezet (politieke benoemingen in plaats van benoemingen op basis van kennis en kunde).
  Wil je een case Abdoel? Meneer Slijngard. Deze man weet niet eens wat een ramp is en hij wordt hoofd rampenbestrijding. Zo iemand verandert op den duur ook in een ramp.
  Nog een case, Abdoel? Een Rotterdammer zou zeggen: Kijk naar je eigen.
  Jij bent een economische en financiële ramp voor Suriname nu je op een Hitler lijkende wet wil doordrukken. Wat wil je hiermede bereiken? Terug naar de jaren 80? Nu heb je elke Surinamer tot een potentiele geldwisselaar gemaakt en we gaan zeker terug naar de lege winkels. Neen de koers met geweld stabiliseren zal juist averechts werken omdat je een belangrijke Economische wet verkracht en die wet luidt: de economie zuivert zichzelf.
  Overigens rijst de vraag waarom jij je druk maakt over de koers daar een partijgenote van jou zelf heeft verklaard dat je stabiliteit niet kan eten. Nu schijt zij ook een buffel met die galopperende koers want ook haar koopkracht holt achteruit.
  Kennelijk heb je een college gemist, die ik hieronder even onder jouw aandacht wil brengen. Natuurlijk heb je instrumenten om dit te bewerkstelligen. Welke dat zijn zeg ik je niet omdat je zelf econoom bent.
  Maar dit zijn de hoofdlijnen:
  1. De SRD devalueren.
  2. De monetaire hoeveelheden drastisch verminderen (geen monetaire financiering dus)
  3. de productie in Suriname opkrikken.
  4. Het Surinaams bedrijfsleven financieel helpen ter voorkoming dat ze omvallen. Dus alle gestolen gelden terug en in de bedrijven pompen.
  jullie hebben Suriname in een rampzalige situatie gestort dus ruim het ook op.En als je dat niet goed doet heb je de NDP de politieke doodsteek gegeven. Ga dus iets beters verzinnen.

  Voor alle duidelijkheid de Fishervergelijking als hulpmiddel.
  De Fishervergelijking of verkeersvergelijking van Fisher is een in de monetaire economie veel gebruikte vergelijking, die voor een bepaalde periode het verband in een economie tussen de geldhoeveelheid en het handelsvolume uitdrukt. De vergelijking is naar de econoom Irving Fisher genoemd, die haar in 1911 introduceerde.
  De Fishervergelijking luidt:
  M⋅V=P⋅T
  waarin:
  M (money) = de totale hoeveelheid geld: het chartale en het girale geld, die in die economie in omloop is,
  V (velocity) = de omloopsnelheid van het geld (hoe vaak gaat iedere eenheid geld van hand tot hand),
  P (price) = het gemiddelde prijsniveau van alle goederen en diensten
  T (trade volume oftewel transactions) = het handelsvolume, dat is het aantal goederen dat van hand tot hand gaat, het aantal handelstransacties.
  Dit alles wordt gemeten binnen een vastgesteld tijdsbestek, bijvoorbeeld één jaar.

  Succes verder of hoepel met jouw hele NDP op.


  Maak melding

 59. Oke Wendy je ben wel op de hoogte gebracht van de goede wetje van Adboel en Bouka .

  Ik hoop dat de prijzen morgen naar beneden gaan en de koers ook .

  Het zijn de Cambio die de koers naar boven laten gaan .

  Vrouw Simons heeft als voorzitter heeft 20 uren vergaderd broke dee vergadering .


  Maak melding

 60. Al die nonsens bigi ten die onze paarse riool ratten hier op waterkant hebben gepost over die valuta wet, dat deze vakwerk was e.d.

  Ze moeten ook nu weer toegeven dat ze het niet begrepen hebben en nu zelf hun braaksel weer inslikken…


  Maak melding

 61. Hou de hoofd koel NDP medewerkers zand er over tralala tralala tralala de wet is goed gekeurd .

  Hooghart moest worden op gehaald het was al 4 in de ochtend leba joeroe .


  Maak melding

 62. To the point!
  1. De koers wordt bepaald door de dekking van de munt.
  Rara hoeveel geld in vreemde valuta is er in de staatskas?
  375miljoen $
  Is dat veel?????????????????
  Daar tegenover staan er leningen van 2 miljard $.
  Is dat weinig???????????????
  Dus de koers van de Srd moet dan zijn: 1 op 12 of 1 op 14.
  Op die manier wordt de koers bepaalt.
  Dus alle pro mensen van deze wet, jullie zijn oneerlijk en steunen dieven.

  Waar is de berekining met kasboeken van Hoefdraad omtrent de kasreserves die foetsie zijn????
  100 plus miljoen is verdwenen toch, waar is dat.
  Daardoor o.a. deze koersvlucht hoor.

  Waarom vernietigen jullie ons land????
  Passen jullie op!

  God’s molen maalt langzaam maar zeker.

  Be aware!!!

  All will be Good


  Maak melding

 63. Banken sluiten? Tijdens een enorme crisis met corona? Ik zou de noodtoestand afkondigen en de hele mieterse zooi oppakken en achter slot en grendel zetten. Kijken of je dan nog zo’n grote bek hebt om de legitiem gekozen overheid te chanteren. Het zijn de mensen die nu het hardst schreeuwen dat de wet niet deugt die blijkbaar veel verdienen aan de wanorde die er heerst op de valutamarkt. Laat ze opdonderen dat tuig.


  Maak melding

 64. Nu snap ik die set van boefie hoefdraad zo kan het sneller al het geld verzamelen en weer zetten dat verdwenen is dat tot nu toe geen verklaring voor is dus men is duidelijk aan het rondstrooien in de ogen van de mensen maar Suriname word wakker wet is ten naadelen van een ieder wel moet ik zeggen de onder nemers zijn wel eff de weg kwijt door de wet en zij zijn van plan daar door het land plat te leggen door alles echt te sluiten maar onder nemers en het volk moet nu eht gaan na denken of ze dat wel willen ga en praat met het volk


  Maak melding

 65. @Robles-Yo-Koe :

  Banken sluiten, terwijl de Nationale Veiligheid en
  FINANCIELE STABILITEIT van Sranan in GEVAAR IS
  GEBRACHT DOOR OPA DESI en ZIJN MINISTERS,
  door VELE MILJOENEN AAN KASRESERVES, VALUTA,
  TOEBEHOREND AAN HET SRANAN-VOLK, TE ROVEN
  BIJ DE CENTRALE BANK !

  GO SRIBI YERE YO-KOE !

  Bezuinigen, niet monetair financieren, geen leningen sluiten,
  geen reserves-roven, geen corruptie meer,
  blijf af van de marktkoers van de SRD !

  PAARS E FUCK A KOERS FU A SRANAN-SRD !

  UNU, PAARS KAW, UNU NA NEKS, UNU NO HABI VALUTA,
  PRODUCTIE NANGA EXPORT NO DE ! !

  UN SAKA DJUNTA, GWA OSO !!!
  gemodereerd

 66. @mul,
  Gij zijt voortgekomen uit B–kwaliteit zaad dat gespoten is op een verwaarloosde akker, met andere woorden gespoten in de hol van een s t o e p h o e r. Ik ben nu vanwege de 40 dagen vastentijd in onthoudingsmodus en thans nu ook in een corona–modus. Maar jij vraagt er om dat ik mijn rustige opstelling opgeef om jou op een ongebruike manier te diciplineren. Jij moet van heel ver komen om mij de les voor te lezen.

  Ik vind dat de overheid nog meer bevoegdheden moet koppelen aan deze wet. Het is hard nodig dat aan de belastingdienst en de douane verregaande bevoegdheden en verantwoordelijkheden worden gedelegeerd. Deze diensten moeten verregaande opsporingsbevoegdheden krijgen om wit–was praktijken en belastingontduiking op te sporen. Mul dit is materie van een hogere orde waar jij niets van snspt.Je ballen hebben geen gewicht.


  Maak melding

 67. 😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈DE HEL BREEKT LOS EN 26 DEMONEN NESTELEN ZICH IN HET SURINAAMSE PARLEMENT 😭
  gemodereerd

 68. Srafu 23 maart 2020 at 00:49

  Scheld maar. Kan me niks schelen. Ze zouden jou gelijk met die boevenbende op mogen sluiten. Land en gezondheid is in gevaar. Dat is geen tijd om smerige politieke spelletjes te spelen. Noodtoestand uitroepen als dat tuig de banken sluit. Alle verantwoordelijken opsluiten. Laat ze maar voelen. Kijk hoe snel die bank weer open is.


  Maak melding

 69. @Robles en Robje-G :

  Schelden is wat anders, de Paarse Valuta-Rovers
  moeten STOPPEN !

  Paars laat de SRD-koers , de waarde, door WANBELEID
  zwaar DROPPEN en nu beweert Opa Desi, ZONDER te bezuinigen
  en monetaire financiering te stoppen, zonder lenen voor
  rotzooi-uitgaven te stoppen, dat HIJ koers gaat regelen en vaststellen !

  Srananman NO LAW, VSB NO LAW, BANGI NO LAW, WISSELKANTORO
  NO LAW, SURVAM NO LAW, VAKBONDEN NO LAW :

  PAARS, GOOI OOK DEZE NEP-WET, die Grondrechten en Mensenrechten
  schendt, in de DOT-BAKKI !

  Zetten jullie PAARSEN, ZELF bijv woningen met SRD neer en verhuur of verpacht
  in SRD ! LAAT ANDEREN HUN BEZITINGEN EN BIJV ONROEREND GOED MET
  RUST ! A DONG DI UN DONG !

  PAARS KAN NIET met een NEP-wet, die strijdig is met Grondwet en
  Grondrechten, DUIZENDEN Overeenkomsten tussen bedrijven en burgers,
  zonder meer, INEENS wijzigen !
  SUMA NA UNU ??? UN N”O MANG PAI DEN CLAIMS !!!

  DE PANIEK BIJ PAARS IS IMMENS, DAAROM DOET MEN THANS GEKKE
  DINGEN ! DINGEN, paniekregelingen, DIE GEEN DAG GAAN WERKEN !

  ECONOMISCHE WETTEN ZIJ STERKER DAN DE BEDENKSELS VAN ABDOEL,
  BOUTA EN HOEFDRAAD ! Grondwet O NAK UNU !

  M’E DJEME, MA MORO NANGA MORO A SRD O FADONG GWE MORO FARA !

  A WANBELEID NANGA DEN LEY, NANGA A ROOF, MUS FU TAPU !!!
  gemodereerd

 70. @Robles :

  PS : enne ……..mij en het VOLK DREIGEN met GEWELD
  mister ROBLES, is echt WAANZIN !

  OOK GEWELD BRENGT, HELAAS, GEEN VALUTA NAAR ONS
  GELIEFD SRANAN !

  MEK TRA SMA GO SDONG, UN EDE TRANGA !!!
  gemodereerd

 71. Kijk ’s aan … één van de grootste Paarse Boeven die in Suriname rondlopen …. @@Roblles …. praat over Boevenbende opsluiten. Het kan verkeren … zei Bredero !!!!!!! @Robles …. Oplichter …. Armzalige Bandiet … na 25 Mei ben jij de klos … we weten je te vinden. Via de Rechter gaan wij je naakt uitkleden … je gaat verder als een zwerver door het leven gaan … I’m telling you. Vluchten kan niet meer !!!!

  Oplichter @Robles … er zijn meer mensen die je Opgelicht en Bestolen hebt … ze gaan je roosteren en aan honden voeren !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 72. Mislukt Product van de Spinazie Universiteit @@RobG … wat je geloofsbeleving/overtuiging is interesseert me niet. Ik neem aan dat je dagelijks bij de DUIVEL te biecht gaat !!!!

  Laat me dit zeggen: Mislukt Product van de Spinazie Universiteit …. @@@RobG …. voor mij ben je R.I.P
  In het vervolg als ik het over … Mislukt Product @@@@RobG … heb dan bedoel ik de geest {die rusteloos rondwaart } van dat Mislukt product.

  @ Mislukt Product @@@@@RobG … een ieder maakt je uit voor een … LUL- … een POEPEJANTJE econoom … Joe no abi wan jeje ??? Schaam je je niet ????? Nogmaals … neem een frisse duik in de Maas …. R.I.P


  Maak melding

 73. mul 23 maart 2020 at 03:48

  Hebben we de josti band weer. Begin eerst eens normaal Nederlands te schrijven man. Ik ben totaal niet onder de indruk van je geblaat.
  gemodereerd

 74. Beste mensen en de zogenaamde Surinamers, die veren steken in de kont van de zeer “bekwame leiders” van het land. De geschiedenis is zich letterlijk aan het herhalen met verschillende co- spelers, maar in de hoofdrol fungeert weer de zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer “deskundige Desi Delosu Brompot”, a mang ne do neks fout. Geef ze een hengel en parkeer deze NDP-ers langs de Sommelsdijk Kreek.

  Ik hoop dat de Grote leider, deze man voor altijd in een hangmat parkeert en dat hij fransepanne zingend zijn versleten dagen door brengt. En,….

  Gado de wi fesi mang.


  Maak melding

 75. Nadat er 2 x 40 miljoen USdollars door deze regering in de USA is geleend hebben de VHP’ers de Oppenheimer investment bank een brief geschreven en de Amerikanen gevraagd geen geld te lenen aan Suriname.
  Men vond dat deze geld tranches niet via de CBvS was gedistribueerd maar door een cambio.

  Nu deze regering de zaak wil rechtzetten en reguleren is het ook niet goed voor dezelfde oppositie die altijd zo’n grote mond hebben, en zichzelf deskundig noemen, maar geen enkele afdoende maatregelen treffen om de zaak onder controle te houden.

  Ik vind deze wet terecht en hoop dat het zsm door DNA zal worden bekrachtigd.


  Maak melding

 76. @Milton
  Er is $ 550.000.000 bij Oppenheimer geleend onder een valse vlag omdat $ 300.000.000 naar staatsolie ging. Toen staatsolie weer zelf voor financiering in aanmerking kwam is die $ 300.000.000 overgeheveld naar de staat.
  Om Brokopondo in handen te krijgen moest er weer snel een noodlening bij Oppenheimer geregeld worden van $ 125.000.000 tegen extreem ongunstige voorwaarden:
  1>> Suriname begint met aflossen van de 1ste Oppenheimer obligaties.
  2>> Suriname laat Newmont en IAM Gold haar goud royalties direct op een rekening van Oppenheimer storten.
  3>> Newmont betaalt haar rekening van door Staatsolie geleverde HFO direct aan Oppenheimer.
  4>>Dividend van Staatsolie wordt afgedragen aan Oppenheimer.
  Allemaal zaken die in de prospectus van de 3de en 4de Obligatie lening staan, Te vinden bij de luxemburgse beurs . Zaken die Boefdraad niet deelt met de DNA . Zaken die de begroting voor 2020 enorm aantasten ofwel op 21 december 2019 heeft Hoefdraad de republiek Suriname failliet laten gaan.

  Logisch dat de VHP die de rommel zal moeten op ruimen gaat schrijven aan het buitenland dat zij het niet waren en zijn en zij waarschijnlijk gaan voorhouden dat de aangegane leningen frauduleus en illegaal zijn.

  beste Milton u laat zich misleiden door namaak economen die geloven dat de sovjet unie, cuba, venezuela voorbeelden zijn van succesvolle maatschappijen zijn.


  Maak melding

 77. @RobG
  U heeft al zelden een inhoudelijke reactie en post zelden meer dan lippendiensten aan de NDP resp. theorie zonder achtergrond. Het komt er regulier op neer dat alles ingewikkeld is en dat de regering heel competent is.

  U presteert het ook nog te beweren dat de oppositie kans ziet naast een competente regering alles in het honderd te laten lopen en gewoon open en bloot koersen kan op jagen, USD schaars kan laten worden. Nederland en de USA kan aanzetten tot Suriname onvriendelijke acties.

  Zie waar Suriname gekomen is.
  1>> Een ondertussen onbekende Schuld in USD en Euro’s ook binnen het land omdat niemand meer in de SRD gelooft.
  2>> verhulde monetaire financieringen middels schatkist papier door rollen en nu geld te trekken op toekomstige royalties, royalties die ook nog eens aan Oppenheimer verpand zijn.
  3>> Een nachtelijke greep in de kassa van de banken en de markt door bij wet de prijs van de SRD vast te stellen. Dat is Mugabe en Chaves niet gelukt in landen met heel wat meer natuurlijke hulpbronnen.

  U doet plotseling heel christelijk met vasten maar gaat u te buiten aan liederlijke taal.

  U laat net als Abdoel zien dat de tijd voorbij is. De mensen die er toe doen, dat zijn niet de VHP of de NPS, maar de grote zakelijke supporters van Bouterse gaan vertellen dat het klaar is met hun geklojo.
  Dit was de laatste heel domme stuiptrekking van de (R) evolutie van Bouterse.

  Leeft u toe naar en gezegend Pasen. Ik hoop dat u de spiritualiteit van deze periode dubbel zult verwerken.


  Maak melding

 78. Sang, een VHP’er schrijft een brief naar Oppenheimer en daarmee is alles in een keer geregeld.
  Dit is geen mooi compliment aan de schrijver en de VHP.
  Het verbaast mij iedere keer weer, hoe jongens hier denken steun te verlenen aan hun partij, maar juist het tegengestelde doen
  Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig

  Rob,
  Je reageert op Mul, met een scheldkanonnade die niet past bij een persoon die gestudeerd heeft. Die plaatst zich hierboven. Daar komt nog bij dat je in de vastentijd bent, zoals je aangeeft. Niet netjes
  Je reageert op hem of haar, maar vragen gesteld door mij of door Bigi Sma daar reageer je niet op
  Als laatste opmerking mijnerzijds, ik schreef in mijn laatste posting:
  ““Door de invoering van deze wet zal het vertrouwen van het buitenland in de Surinaamse geldmarkt toenemen”.
  Deze zin zegt de gemiddelde lezer weinig. Iemand die meent enige economische kennis te bezitten zal zoiets nooit schrijven/zeggen”
  Ik ben de beroerdste niet en zal je helpen. je bedoelt natuurlijk niet geldmarkt, maar economie.
  Even een simpel lesje over geldmarkt en geldmarkt in enge zin
  Onder de geldmarkt wordt verstaan; kredietverlening tussen banken en het publiek (gezinnen en bedrijven)
  Dit heeft dus NIETS te maken met het buitenland
  Onder de geldmarkt in enge zin wordt verstaan: kredietverlening tussen de centrale bank en de banken en tussen de banken onderling.
  Welnu, deze markt is dusdanig verstoord door het absurde ingrijpen van de overheid.
  Van het publiek mag zo’n fout worden gemaakt. Ik begrijp heus wel wat er wordt bedoeld, maar van een econoom is dit natuurlijk belachelijk.
  Je maakt te vaak dit soort fouten

  Het valt me hier weer op dat de Surinaamse? mentaliteit weer boven komt drijven.
  Zodra men de slag op woorden en eerlijkheid verliest gaat men over op schelden en dreigen.
  Dit geldt niet voor Rob, maar wel voor het kleine gruis


  Maak melding

 79. Wat een moeite doet men om de wet onderuit te halen .Vraag:Hebben de cambios de zelfde status als een bank NEEN Ik vind het een uitstekende wet had men veel eerder moeten doen.Nu KAN JE DE MISDADIGE INBORST VAN DE VHPERS DUIDELIJK ZIEN .Ik zeg als de banken willen sluiten sluit ze maar en voor dat eeuwige gezwel de bushouders hebben wij na 25 mei ook een verrassing


  Maak melding

 80. correctie
  Sang, een VHP’er schrijft een brief naar Oppenheimer en daarmee is alles in een keer geregeld.
  Dit is een heel mooi compliment aan de schrijver en de VHP.


  Maak melding

 81. Waldo 23 maart 2020 at 12:02
  En wat het ergste is dat deze riool varkens nog beschermd worden door anderen hier op WKN.
  ——-
  Boeler vaseline smeerder, huilen? Kan je het niet meer aan? Werkelijkheid is hard. Tip. Dubbeldekker of 11 hoog.


  Maak melding

 82. Het valt me hier weer op dat de Surinaamse? mentaliteit weer boven komt drijven.
  Zodra men de slag op woorden en eerlijkheid verliest gaat men over op schelden en dreigen.
  Dit geldt niet voor Rob, maar wel voor het kleine gruis.

  Ai Pico volledig mee eens. je zou eens gisteren het interview van Stanvaste moeten hebben geluisterd waar Wendell Asadang de aangenomen wet verdedigde.
  Man ik kneep zowat mijn billen steeds dicht omdat mijn mond steeds open viel van verbazing.
  Zelden heb ik zulks domme uitspraken mogen aanhoren, natuurlijk op postings van RobG na, waar de luisteraar de indruk krijgt of deze DNA lid wel zijn lidmaatschap waardig is vanuit zijn kennis en ervaring.

  RobG
  Ik je eerder verzocht om even weg te blijven van dit Forum omdat je momenteel niet bij machte bent is zinnigs en concreets toe te voegen aan de vele opmerkingen en vragen te beantwoorden
  Doe dit zodat men je even vergeet wellicht misschien helemaal wat jou alleen ten goede zal komen


  Maak melding

 83. een wet maken en afkondigen is 1 ding.
  Deze wet op naleving controleren is een ander ding
  Personen aanpakken met in de hand deze wet.

  Vraag aan RobG
  Wie O wie zal Bravo aanpakken die zijn concessie huurders in US$ laat betalen
  Wie O wie zal Sardjoe aanpakken die zijn handel drijft in valuta
  Wie O wie zal als rechter fungeren om overtreders te berechten
  Wie O wie zal……………….. .
  Man man zo vele vragen maar nagenoeg geen antwoorden.

  Zoals Frans Pinas vroeg aan Wendell Asadang
  Ik kom op vakantie en ik geef mijn zus 100 euro ben ik strafbaar.
  Boi luister naar zijn antwoord.

  RobG
  Weddenschap : Bouterse zal deze wet niet tekenen maar zal het gebruiken als kleingeld (heeft hij Daal ooit beloofd dat hij dit mag houden) om zijn hachie te redden.
  Nog steeds geen reactie van imploderen bij de NDP RobG?


  Maak melding

 84. Mathoera heeft gelijk. Je kan de koers niet bedwingen met een zogenaamd wet, terwijl SRD buiten landsgrenzen als wc papier wordt gebruikt. Bepaalde figuren met een machtspositie kunnen echt steenrijk worden.

  Denk aan Bosje tijd van jaren negentig. Er werden door die politici massaal bij de cbvs usd geleend voor 1.80. terugbetalingen werden ook gedaan tegen 1.80,. terwijl bij de zwarte markt de koers al op meer dan 1:2000 was.


  Maak melding

 85. De 26 assemblee leden als polit bureau en de pikin ingi boi als Pol Pot partij voorzitter van de paarse Khmer.Als iemand betrapt wordt met dollars in het bezit,wordt hij gestuurd naar de rijstvelden als in Cambodja toen.
  Zo gaat er ook klllings fields ontstaan in Sur.


  Maak melding

 86. Kondremangs
  Waldo. ..is dat alles wat er tegenwoordig uit je mond komt? Schelden en nogmaals schelden. ……krijg je geen instructies meer van limbo en het politburo van Opleidingscentrum voor Criminelen En Recidivisten? Of ben je bezig je valuta rekening leeg te halen voordat je geadoreerde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri het dictaat van de jaknikkers afkondigt? ????
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 87. Los van het onderwerp wordt de VHP hier van a tot z gebombardeerd. Positief en negatief. Feit is dat bepaade mensen moeten nog gaan wennen dat de VHP de enige echte redder van is Suriname. Maar dat komt nog. Wennen kost enige tijd. Wel je moeite doen hé.

  Yes we C(h)an!


  Maak melding

 88. De NDP boelers proberen in een snelle tempo het land leeg te roven. Ze zijn bang dat ze de komende verkiezing niet gaan winnen. Bouterse, Abrahams en anderen hebben al miljoenen US Dollars weggesluisd naar de Bahamas en de Kaaiman Eilanden. Abrahams heeft een geschat vermogen van 800 miljoen US Dollars. Dan kan je alleen vergaren door te roven. En die domme massa blijft maar op NDP stemmen voor een blik bruine bonen en een blik sardien.


  Maak melding

 89. En wie kan sla bloem in want zelf hier in Nederland is het bijna overal op Kan je altijd nog roti blompap pannenkoek blonkoendoesoepoe maken wc papier hebben jullie al.
  Want echt wo k. ini a film.


  Maak melding

 90. Wat een gigantische zwart geld gigantische circuit wordt thans bloogelegd door deze wet. Aannemers klagen omdat coca miljoenen niet zomaar meer in villa’s en luxe huizenbouwprojecten geinvesteerd kan worden. De VHP ‘ers hebben een zeer groot probleem.
  gemodereerd

 91. President Desi Bouterse heeft de vakbeweging vandaag meegedeeld dat een koers van SRD 5.85 voor de US-dollar gehanteerd zal worden voor import van basisgoederen.
  De president heeft de vakcentrales CLO, C-47, Moederbond, PWO, COL, OSAV en FAL meegedeeld dat sinds de aanname van de ‘Wet Controle Valutakantorenverkeer en Transactie’ de koers behoorlijk gedropt is. Volgens de president hanteren de banken al rond de SRD 10 voor de US-dollar. Starnieuws verneemt dat het aanbod van vreemde valuta toegenomen is sinds de aanname van de wet. De US$ wordt aangeboden voor SRD 12, de verkoopprijs ligt rond SRD 14.

  een koers van 5,85 SRD, wat achteraf herstelt is door Tsang naar 8,50, dus een verschil bij de bank van 10 – 5,85 = 4,15 en de koers die Starnieuws een verschil aangeeft van 14 – 5,85 = 8,15
  Uitgaande van 8,50 dan nog is er een prijsverschil aanwezig.
  Er zal altijd een verschil blijven zolang er geen tering naar de nering word gezet.

  Mijn vraag is
  Zal de president deze wet tekenen ja of neen?
  De gevolgen zullen voelbaar zijn bij ondertekening maar ook bij het uitblijven van actie om de koers in toom te houden.
  Hoe meer er richting 25 mei word opgegaan hoe meer de koers zal stijgen a.g.v. de verwachting dat er een nieuwe regering zal komen die heel impopulaire maatregelen zal moeten nemen om de koers te kunnen beteugelen om te geraken tot een goed huishoudboekje


  Maak melding

 92. De wet van de president en de coalitie zegt duidelijk dat cambio’s uitsluitend aan de CBvS mogen verkopen.
  Maar omdat Chotelal partijsponser is van de regeringspartij geldt de wet niet voor hem. Hij mag aan importeurs deviezen verkopen.
  Onrechtvaardig natuurlijk, want in een democratie geld: recht voor één, recht voor allen (#RuleOfLaw).
  In een dictatuur geld de wet van de sterkste.

  En van waar komen de goedkope deviezen van Chotelal? Juist! Op één of andere manier gestolen uit de staatskas. Terwijl de staatskas alleen voor de gemeenschap mag worden gebruikt en niet voor individuen.
  En daarbij is het gebleken dat de staatskas ook nog wordt bijgevuld met kasreserves van klanten van onze commerciële banken.


  Maak melding

 93. Pico
  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vreest vanwege de coronapandemie voor een ‘recessie die minstens zo erg is als tijdens de wereldwijde financiële crisis van 2008 of erger’. Maar de organisatie verwacht in 2021 weer herstel. Dat heeft IMF-topvrouw Kristalina Georgieva laten weten.

  Vraag
  is dezelfde chaos verwachtbaar zoals deze ten tijde van de bankencrisis zich voordeed?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.