VIDEO: Drukte op luchthaven Suriname vanwege repatriëringsvluchten

17

Dit was het beeld vrijdagmiddag op de Johan Adolf Pengel International Airport van Suriname. Honderden in Suriname gestrande passagiers waren naar de luchthaven gekomen om op het moment van schrijven met de KLM, SLM en TUI terug te vliegen naar Nederland.

KLM heeft tot en met zondag aanstaande elke week een vlucht gepland vanaf Zanderij richting Schiphol. Dit speciaal voor alle reizigers die vanwege de sluiting van het luchtruim vast zitten in Suriname.

Omgekeerd is de repatriëring van in Nederland gestrande reizigers uit Suriname nog niet begonnen. Dit omdat Suriname nog geen toestemming heeft gegeven aan de maatschappijen om reizigers terug te vliegen vanuit Nederland naar Suriname.


17 REACTIES

 1. Omgekeerd is de repatriëring van Holland naar Suriname nog niet begonnen. Dat gaat weer als laatste beginnen net als de toespraak van de zogenaamde president die van de aardbodem leek te zijn verdwenen. Over 10 jaar zal hij beginnen de passagiers terug te halen. Tra la la …..ik zit nu weer lekker veilig op Broko Baka
  gemodereerd

 2. Kijk die beelden……opeengepakt als een kudde schapen. Geen mondkapjes, geen onderlinge afstand.
  Helemáál niets.

  Wat een hersenloos gedrag en waardeloze organisatie.

  Lekker daar blijven …..🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding

 3. @Flyer, de Surinaamse overheid is niet in staat om de Covid 19 crises is te managen.
  Maar ook de mensen die daar staan zijn naief. Mondkapjes en handschoenen zou verplicht moeten zijn.


  Maak melding

 4. Laat die mevrouw met dikke billen en dikke lippen daar de orde gaan scheppen, en niet in de media met haar dictatoriaal gedrag sprinkhaan komen spelen. Belachelijk, zo’n horde toelaten om bij elkaar te klitten, terwijl een afstand van twee meter van elkaar geboden is.


  Maak melding

 5. Indien je al deze personen, het aantal reizigers, vermenigvuldigd met 48,50 euro (prijs van een visum) dan kom je toch wel op een knap bedrag.
  Ik vraag me af wat de overheid met dit geld heeft uitgespookt.
  Waarschijnlijk zoals Telesur dat de valuta die ze ontvangen van de buitenlandse telecom bedrijven in Nederland op een rekening laten storten en gebruiken voor ministers en eigen directie en RvC leden en voor eigen inkopen in het buitenland.
  Dit alles gaat voorbij aan de aandacht van de deviezen commissie etc.

  Ik heb Bouva alsook Misiekaba en Tsang ontmoet in de business class van de KLM en wetende dat de KLM alleen tickets verkoopt tegen betaling in valuta.
  Opmerking
  Dus hoe wilt Abdoel de KLM verplichten hun tickets in SRD te verkopen?


  Maak melding

 6. WaldoSUPERLUL,

  wat heeft dat hersenloze paarse geouwehoer met dit onderwerp te maken ????

  als je zonder inhoudelijke teksten zit, zoals gewoonlijk, hou dan je paranoïde, geindoctrineerde rioolbek.

  RANDDEBIEL


  Maak melding

 7. De Sur overheid moet geen tiestemming geven om mrnsen uitvNederlsndctie te katen in Sur tenzij ze een dokters attest hebben dat ze corona vrij zijn. Het zijn per slot van rekening de mensen uit Nederland die de virus baar Dur hebben gebracht.
  Complimenten aan de grensbewakers die top werk verrichten
  Houdt ze buiten de grens
  Hier heeft de regering kordaat opgetreden
  Voor of tegenstaander vd regering moet dat toegeven . Wat deregering snel moet dien us de groep van hang jongeren en hang ouderen verbieden. Samenscholing op de hoeken voor de winkels bv moet onmiddellijk verboden worden


  Maak melding

 8. En weer lukt het om mensen van de SLM vlucht af te halen en anderen daarvoor in de plaats te laten vertrekken.

  @ waldo
  Ik heb rob in een andere posting hier ook al op gewezen; het inperken van bevoegdheden is heel gemakkelijk als je aan de touwtjes trekt. Papa en mama konden tot op zekere leeftijd ook je vrijheid inperken, totdat enz
  Ook nu weer Abdoel komt een noodwet, maar wat biedt hij aan als
  alternatief of als aanvullende maatregel.
  In de eerste wereldoorlog, om maar een voorbeeld te nemen, werd aan de Duitse ondernemingen gevraagd om hun productie om te zetten en te gaan produceren voor het leger.
  in de tweede wereldoorlog werd de Duitse ondernemingen opgedragen om hun productie om te zetten en te gaan produceren voor het leger.
  Zie je het verschil
  Maatregelen van bovenaf opgelegd, de tegen de markt ingaan zijn geen lang leven beschoren en zullen dan ook zelden lang stand houden.
  Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar dan moet de nood heel hoog zijn, zoals bijvoorbeeld nu het de bestrijding van dit virus.
  De centrale bank is de instantie die de waarde van de SRD moet zien te stabiliseren. Er zijn dan ook instrumenten hiervoor. De Bankwet machtigt de governor tot het nemen van zulke maatregelen.
  Waarom worden deze maatregelen niet ten volle ingezet? Ze zijn er. De 1000 economen van de NDP kunnen de heer Roemer, die nog niet thuis is in deze materie toch helpen?
  Je begrijpt nu zelf toch ook wel dat de governor van de centrale bank nu slechts een pop, een dummy is.
  Je geeft hoog op over de heer Roemer. Ik wil, kan en zal vooralsnog niets tegen hem inbrengen, behalve dat hij zich met hand en tand had moeten verzetten tegen maatregelen, zoals deze noodwet, die op zijn terrein liggen.
  Rob wil nog wel eens iets aanhalen uit de organisatie leer.
  Welnu uit deze leer stamt toch echt af dat je niet meer verantwoordelijkheden kan en moet willen dragen dan bevoegdheden. De heer Roemer draagt de verantwoordelijkheid maar een ander heeft de bevoegdheid
  Persoonlijk ben ik nooit voor maatregelen van bovenaf opgelegd die tegen de vrije wil van het volk ingaan.
  Het getuigt eerder van zwakte dan van kracht
  Behalve in noodsituaties/levensbedreigende situaties natuurlijk


  Maak melding

 9. Waldo 21 maart 2020 at 10:20
  Zeer geachte heer Abdoel,
  Gefeliciteerd met aanname van de wetswijziging toezicht cambio’s. Elke wet die jij door het parlement krijgt is in landsbelang en voor het hele Surinaamse volk.

  EN NU NOG PROBEREN TE HANDHAVEN!!!
  DENK JE ECHT DAT JE MET WETGEVING VRAAG EN AANBOD KAN REGULEREN?

  Nog meer redenen om in mei 2020 voorgoed afscheid te nemen van deze NDP-regering en ze ook voor altijd aan de schandpaal te nagelen. Deze mensen hebben mijn land kapot gemaakt.


  Maak melding

 10. Waldo
  Vraagje
  Hoe gaan de DNA leden, van zowel de coalitie als de oppositie, die met de KLM vliegen hun ticket betalen?
  Want eerlijk is eerlijk, de businessclass van de KLM is andere koek dan de businessclass van de SLM.
  Uit ervaring blijkt, ik ben een geregelde reiziger van de KLM richting Suriname en ik vlieg altijd businessclass, dat er heel wat leden van de DNA met de KLM reizen.
  Waar moeten zij dan hun valuta vandaan halen?


  Maak melding

 11. De mensen krijgen gratis grond van regeringen maar weigeren een lemen hut op te zetten.Ze gaan liever in vreemde valuta een huis huren dan dat ze in een moeras een hutje opzetten en in wonen.Zo een hut ligt binnen het bereik van hun budget.


  Maak melding

 12. Waarom houden de passagiers niet 1,5 – 2 meter afstand van elkaar. De directie van JAP luchthaven zou daar wel op moeten letten.

  Op deze manier kunnen mensen elkaar besmetten. Mensen mogen wel in een stress verkeren, maar maatregelen om anderen niet te besmetten is net zo belangrijk orde en veiligheid.

  Ik ga vanuit dat de mensen niet voor jan met de korte achternaam daar staan. Anders konden ze op hun adres zijn gebleven. Luchthavenbeheer JAP, douane, SLM-persoon, enz wiste ervan.

  Eindelijk lijkt JAP – Zanderijen op een internationale Luchthaven met heel veel reizigers. Wat het aantal passagiers op dit moment is, is de hoeveelheid passagiers die dagelijks op JAP – Zanderijen behoort vertrekken en passagiers die dagelijks aankomen. Ga maar eens na hoeveel vliegtuigen dan zouden vertrekken en aankomen dagelijks. Er zou heel veel werkgelegenheid zijn: autoverhuurbedrijven, taxi’s, hotels, groenten en fruitterminals, souvenirwinkels, andere ondernemingen, enz.

  Luchthavenbeheer JAP-Zanderijen, SLM, KLM, brandweer, douane, marechaussees, politie, schoonmaak van de vliegtuigen en luchthaven, bagagemedewerkers, orde, veiligheid, enz kunnen hier een goede les uit leren. plan van aanpak op papier en de uitvoer in de werkelijkheid, zijn en ook de samenwerking, calamiteiten, alles snel en goed verloopt. Het evalueren en nagaan wat goed was en wat anders moet in de toekomst. Waren er genoeg toiletten? in de vertrekhal als buiten voor vertrek op de JAP-luchthaven. Genoeg plaatsen om zieken op te kunnen vangen, ambulances, medisch personeel, enz. Het draaiboek en de uitvoering.


  Maak melding

 13. “Professor Michael Osterholm, een van ’s werelds belangrijkste Amerikaanse experts op het vlak van infectieziekten en de director of ‘The Center for Infectious Diseases’, zegt dat het coronavirus zeer besmettelijk is. Het virus kan ook via de adem worden uitgeblazen en kan een half uur en afhankelijk van de omstandigheden zelfs langer in de lucht blijven hangen.” Bron: GFC.


  Maak melding

 14. Waldo
  Ze staan mooi in een glazenkast. Ja i heb de laatste ook nr 100. De meeste geef ik weg want ik heb ze toch dubbel dan wel drievoudig.
  Ik kwam Tsang met zijn vrouw tegen en Misiekaba die was alleen en Bouva die werd vergezeld door een dame wie is mij niet bekend.
  Maar los daarvan. Alle DNA leden hebben een dusdanig salaris en emolumenten en privileges dat het hen geen moeite zal kosten om ook hun vrouw mee te nemen.
  Jammer dat ze niet met de SLM vlogen terwijl die later op dezelfde dag vertrok.

  maar ik kijk met argusogen naar wat er komen gaat want ik ga naar Suriname niet met SRD want dat wissel ik ter plaatse in de casino waar dit veilig kan plaatsvinden en aan het eind van de dag kun je jou US$ en of euro’s weer terugkrijgen door SRD in te leveren en wel tegen dezelfde koers als toen je inwisselde dus neks geen speculatie.
  Gewoon een service dat je een gokje kunt wagen.

  Bedenk dat je valuta inwisselt en bij vertrek die niet meer terug kunt krijgen.
  Op de luchthaven kun je inkopen doen ja zelfs bij de groenteman en daar tegen 1 op 11 inkopen doen.
  Dus hoe zou de valutawet zich daar staande houden? Wie controleert wie?

  let


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.