Nog veel onduidelijkheid over terugkeer gestrande reizigers in Nederland

19
Nog veel onduidelijkheid over terugkeer gestrande reizigers in Nederland
Een drill-training van het NCCR met bedden in NIS en het KKF gebouw als gestrande reizigers in quarantaine moeten worden geplaatst

Er is op dit moment nog veel onduidelijkheid over de terugkeer van gestrande Surinaamse reizigers in Nederland. De Surinaamse zanger Damaru bijvoorbeeld is een van de mensen die momenteel in Nederland zit en nog niet terug kan.

Damaru, die met TUI naar Nederland vloog, heeft nog niets vernomen over een concrete terugreis vertelde hij zojuist aan de redactie van Waterkant.Net. Hij heeft van TUI vernomen dat de maatschappij nog geen toestemming van Suriname heeft om met passagiers terug te vliegen.

In Suriname wordt al wel gewerkt aan de terugkeer van de reizigers die bij terugkeer twee weken verplicht in quarantaine moeten. Nederland wordt namelijk gezien als een hoog risicoland m.b.t het coronavirus en dus kan het virus op die manier geïmporteerd worden net als de twee andere gevallen in het land.

Op bovenstaande foto’s die vrijdagavond gedeeld werden is te zien dat gewerkt is aan het plaatsen van veldbedden bij de opvang in het KKF gebouw en NIS. Vernomen wordt dat het gaat om een drill-training van het NCCR, voor het geval dat de gestrande reizigers in quarantaine zullen worden geplaatst.

Intussen zijn ook vandaag vanuit Suriname diverse vluchten richting Nederland vertrokken:

19 REACTIES

 1. Dat is met alles zo: Duidelijkheid scheppen schijnt daar een heel groot probleem te zijn.

  Neem bij voorbeeld: De Kasreserves: PE A MONIE GO
  DE FED DOLLARS: ZIJN DEZE DOLLARS NAAR CHOTELAL GEGAAN.

  DE REGERING ZWIJGT ALS HET GRAF.


  Maak melding

 2. Op grond van ervaringen wil iedere Surinamer in Nederland vertoeven. Ja tog , je wilt shoppen en bigi ten spelen. Tegen de tijd dat je terugkomt in Suriname kun je eindeloos in kroegen en privé- omgeving vertellen hoe geweldig het wel niet was in Nederland. Efu Corona no ben de, yu bo de bereid fu tan illegaal drapa srefi. Wel , now di Corona na a beste mati fu Ptata nownowde, i wan saka es’ esi nanga gauw na mama Sranan. Luku noh? Timer even. Meki lanti seti a strukturu bun fosi. Timer even. In de tussentijd, broko yu fatu na Holland. I lobi Holland tog? Efu yu lobi Holland dan i mu lobi Corona tu. Lekker bier hoor. Na mi favoriet.


  Maak melding

 3. Ik snap wel dat men er rekening mee houdt dat je altijd een paar teruggekeerde reizigers zal hebben die de regels aan hun laars zullen lappen als je ze thuis in quarantaine plaatst.
  Maar dit lijkt wel een melaatsenkolonie die na een lange vermoeiende vlucht in een grote hal wordt gedumpt. En als je in het vliegtuig niet besmet bent geraakt dan gebeurt het daar wel.


  Maak melding

 4. Die chinees die binnen komt voor het bageren van de chinees rivier zeggen ze niets…laten ze dat maar proberen…Hallo da corona komt uit china en niet uit nederland….mensen het bageren is om die boomstamen weg te voeren door die chinees.


  Maak melding

 5. Wat is zo leuk in nederland?? Is een land om familie te bezoeken. Is geen vakantieland.
  Enige dat de mensen die daar wonen leuk vinden is soc steun als je niet werkt. Al nemen ze het op een andere manier terug en dieken in je leven, je krijgt geld. Verder is er niets te halen daar. En zonder geld kom je ook niet ver.
  Die 32 jarige heer is met zijn corona doodgegaan. Zn neef zegt joe men is omgegaan met die heer.


  Maak melding

 6. De vakantiegangers willen terug. Repatriëring is een overheidsplicht. Dat er veel onduidelijkheden, snap iedereen. Simpel weg er is geen plan. Afgelopen 10 jaren heeft didibri nooit met een adequate plan gewerkt. Suriname was al skeer toen coronavirus uitbrak. Nu wordt het kwaad tot erger. Grove schuld van de regering. De rekening zal sowieso gepresenteerd worden.

  Tip. Nationaliseer alle bankrekeningen van politici. Er komen meteen miljarden usd en euro binnen.

  Paarse rat Damaru zei onlangs in een filmpje (wellicht gemaakt door schijtlady) dat hij meer voor de koersstijging bang is dan voor het coronavirus.

  Zal hij nu an mening veranderd zijn.


  Maak melding

 7. Gestrande reizigers op veldbedden in NIS en KKF. Ik zie op de foto idd veel veld bedden, maar ik twijfel ten zeerste of het in de gebouwen NIS en KKF dat is.


  Maak melding

 8. Ik ben zelf ook één van de gestrande reizigers.
  Als ik zie hoe ik straks voor 2 weken in quarantaine geplaatst zal worden, doe dan alsjeblieft geen moeite en laat me for time being hier in Nederland bij familie vertoeven. Dat is altijd beter.
  We zijn niet allemaal Wendy en Waldo.


  Maak melding

 9. @ACHTERLIJKE WENDY,

  A SMA E DJAF: JE SCHEPT OP DAT JE EEN LICHTERE KLEUR HEBT DAN HEEL VEEL MENSEN VANDAAR DAT JE NEERKIJKT OP DEZE MENSEN.

  DAT JE GEEN KROESHAAR HEBT INTERESSEERT MIJ HELEMAAL NIET.

  MAAR VOOR MIJ BEN JIJ HET TOONBEELD VAN HOE DOM EEN MENS KAN ZIJN.

  GA MAAR LEKKER ZWEMMEN IN COCOSOLIE WAAR JE ZO DOL OP BENT.

  JE HEBT EEN HEKEL AAN NEDERLAND OMDAT JE HIER ILLEGAAL VERBLEEF OM DAARNA OP ADVIES VAN DAMSCO EEN VERBLIJFSVERGUNNING AAN TE VRAGEN.

  NEDERLAND HEEFT JE TOEN GELIJK UITGEZET ALS ONGEWENSTE VREEMDELING.

  JE HEBT NOG NOOIT VAN JE LEVEN GEWERKT WANT DAAR BEN JE GEWOON TE DOM VOOR ACHTERLIJKE WENDY


  Maak melding

 10. Stop die Damaru maar in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, want die jongen is ziek. Zijn liederen zijn zo achterlijk en behalen niet eens het niveau van mensen die de avond-BLO met succes hebben afgerond. De NDP heeft hem nodig


  Maak melding

 11. @Wendy, Jij ben gewoon een ongeschoolde trut. Nederland moet jou vooral niet hebben, want je hebt nooit geld als je hier op vakantie komt. Je bent vrienden en familie alleen maar tot last. Er zijn Surinamers die het hier slecht hebben, maar er zijn ook Surinamers in Nederland die het heel goed hebben. Denk niet dat het allemaal loosers zijn zoals jij.


  Maak melding

 12. @Wendy
  Er is niemand van 32 jaar overleden in Nederland aan de gevolgen van het coronavirus.ik weet niet hoe je aan dit onzinnige verhaal komt.En zo als gewoonlijk laat je je altijd negatief uit over de Nederlanders en de Surineds.Is er iets mis met je verstandelijke vermogens? je hebt w.s een zeer groot minderwaardigheidscomplex omdat je het niet hebt gered in Nederland. Arme arme Wendy zo zielig en zo treurig.You are just a sad movie and sad movies always make me cry.


  Maak melding

 13. Die deskundigen in Suriname hebben toch geen verstand van quarantaine
  Men heeft zeker nog geen idee hoe besmettelijk dit virus is.

  Ze hebben geen benul waarmee ze bezig zijn.
  Mensen: het ga jullie goed en sterkte in quarantaine


  Maak melding

 14. Gaat de Surinaamse minister van volksgezondheid Antoine Elias ook hier in quarantaine.
  Nee ik denk van niet, hij gaat naar een of ander luxe hotel.


  Maak melding

 15. Op de foto is duidelijk te zien dat de veldbedden niet op 1,5 meter afstand van elkaar zijn terwijl de autoriteiten zelf zeggen dat iedereen minstens 1,5 meter afstand van elkaar moet houden om een verdere verspreiding van het chinese covid-19 virus te voorkomen.
  Men houdt zich niet eens aan de eigen regels. Het is duidelijk geen behoorlijke en veilige quarantaine opvang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.