Sapoen en Chitan moeten DNA zetels inleveren, Somohardjo wil uitstel vergadering vandaag

83
Sapoen en Chitan moeten DNA zetels inleveren, Somohardjo wil uitstel vergadering vandaag

Het Hof van Justitie in Suriname heeft vanmorgen in hoger beroep een uitspraak gedaan in de rechtszaak tegen de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. De twee moeten hun zetels in De Nationale Assemblee inleveren. Ze zijn volgens de terugroepwet geen parlementariërs meer.

Sapoen en Chitan waren na de verkiezingen van 2015 uit Pertjajah Luhur (PL) gestapt en ondersteunden de coalitie. PL had deze twee dissidente parlementariërs naar aanleiding hiervan teruggeroepen, maar ze weigerden de zetels op te geven.

PL spande daarom een rechtszaak aan, maar verloor die zaak. Er volgde hoger beroep en daarin heeft het Hof de eerdere beslissing van de civiele rechter nu verworpen. Dit tot grote vreugde van PL leider Somohardjo.

Hij zegt aan Starnieuws dat hij Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zal vragen om de vergadering die voor 10 uur is gepland, uit te stellen. Somohardjo vindt dat Sapoen en Chitan niet toegelaten moeten worden tot de vergadering.

83 REACTIES

 1. DIE BOEVEN ZIJN ALSNOG AFGESTRAFT: DE CORRUPTE ZETELS MOETEN ZE WEER INLEVEREN.

  DE WETTEN DIE DEZE BOEVEN MEDE HEBBEN BEKRACHTIGD ZIJN NIET RECHTMATIG TOT STAND GEKOMEN.

  FUFOERU NO E GO NA GADO!!

  HET DNA SALARIS DAT DEZE CORRUPTELINGEN HEBBEN VERDIEND MOET PER OMGAANDE TERUG WORDEN BETAALD.

  DE PLEESIDENT MOET DEZE CORRUPTELINGEN MAAR UIT EIGEN ZAK BETALEN!!


  Maak melding

 2. Daar zitten ze dan de twee struikrovers van de Firma List en Bedrog. Alle aangenomen wetten zijn illegaal, omdat de twee zetels op illegale wijze zijn opgekocht door de half god van RobG(oebbels)


  Maak melding

 3. Three down, more to come!

  Welke integere onderzoeksjournalist durft te vragen, hoe het zit met de zitting van 31 mrt 2020.

  Komt er plexiglas
  Zonder publiek
  Bij verstek veroordeeld
  Videoconferencing
  Is er een vervanger.

  Is nieuws toch, of niet dan.


  Maak melding

 4. Tralala Tralala de coalitie is haar 2/3 meerderheid kwijt. ben benieuwd als voorzitter Simons gehoor zal geven om Sapoen en Chitan uit de DNA te verwijderen.
  Of zal de coalitie snel snel een initiatief wet indienen om dit weer tegen te gaan?
  Ik ben benieuwd hoe dit zal aflopen. Trias Politica toch mevrouw Simons en Bouva.

  Zetelverhouding dus 24 tegen 17 dus geen 2/3 meerderheid meer dus Abdoel jou valuta wet zal het zeker niet halen tenzij de wet wordt aangepast in “meerderheid van stemmen”


  Maak melding

 5. Mijn inziens is deze affaire nog niet ten einde. Men kan dan uitgeprocedeerd zijn bij het Hof van Justitie maar boven dit hof staat het Caribische Hof. Dit hoogste Rechtsorgaan in de Caricom is mijn inziens de opendeur voor Chitan en Sarpoen om in cassatie te gaan.


  Maak melding

 6. ALLE GEMAAKTE WETTEN VANAF 2015 ZIJN ONGELDIG EN KUNNEN DE PRULLENBAK IN.
  TERUG TE BETALEN:
  CHITAN: 5 X 13 MAANDEN X 15000 SRD IS 975000 SRD MINIMAAL
  SAPEON: 5 X 13 MAANDEN X 15.000 SRD IS 975000 SRD MINIMAAL.
  AFGEROND MET ALLE VOORZIENINGEN 2.500.000 SRD TERUG TE BETALEN AAN DE STAAT DOOR DEZE 2 KOPPIGE BENDELEDEN.
  ZONIET DEAD BY HANGING OF LEVENSLANG.
  NOGMAALS ALLES WETTEN VANAF 2015 NIETIG VERKLAREN.


  Maak melding

 7. Alle gelden terugvorderen en ook alle opgebouwde rechten ongedaan maken. Misdaad mag niet lonen en zeker niet met een levenslange uitkering.


  Maak melding

 8. @RobG
  U bent niet consistent want nu het beter uitkomt is een buitenlands hof wel de ultieme rechtsgang. u bazelt weer over cassatie etc. in de wetenschap dat het jaren duurt.
  Gewoon in Surinaams recht zijn Chitan en Sapoen geen DNA lid meer, Hopelijk staat er in het Vonnis bij voorraad uitvoerbaar.

  Nu Kan de PL Waidoe ook aanpakken.

  Verder lijkt het mij een zinvolle zaak dat de PL alle voordelen die Sapoen en Chitan genoten hebben via een civiele procedure op te halen.

  Gerechtigheid duurt vaak even. Het Caricom hof zal zich meer dan waarschijnlijk onbevoegd verklaren.


  Maak melding

 9. Wordt weer lachen met die gasten in Suriname. Weer een rechter die denkt op de stoel van de wetgevende macht te kunnen zitten.

  Deze twee gaan nergens, alleen de DNA kan leden teruggeroepen. Ook deze uitspraak zal DNA naast zich neer moeten leggen, anders is de wet die ze zelf hebben aangenomen niets waard en mag de DNA per direct ophouden te bestaan. De rechterlijke macht lijkt nu inderdaad een staat in een staat te zijn.


  Maak melding

 10. Hoeveel belangrijke wetten zijn er nog te gaan alvorens de verkiezingen? De meest belangrijke wet die aangenomen werd ,was de gewijzigde amnestiewet. In 2012 . Deze twee leden waren niet van de partij. Daarna, na de toetreding zijn er meerdere wetten tot stand gekomen. Maar al die tijd was het wettig. Het hof kan dus nooit iets met terugwerkende kracht laten werken. Alleen vanaf heden en in het vervolg. Het hof kan zich alleen maar buigen over de geldigheid van de toetreding. Echter niet over de wetten die genomen zijn.


  Maak melding

 11. De PAARSE laaggeschoolde, hersenloze en irrationele notoire domoren Paki-RAT-igri, Waldolulul, RobGay grijpen nu elke denkbare strohalm om zichzelf in te dekken tegen hun eigen onnozelheid.

  Kansloze paranoïde, paars geindoctrineerde klaprunderen.


  Maak melding

 12. Waterkant.net en de Surinaamse media plaatsen alle berichten behalve over de chaos momenteel binnen de VHP.

  Ze denken als we het niet plaatsen is alles koek en ei.

  Vhp plaats mensen op de kieslijst zonder dat die het wisten of nog langer lid zijn van de partij. Een grotere afgang kan je je niet bedenken.
  Intussen lopen hindustanen in Wanica en Saramacca bij bosjes weg bij de vhp.

  De vhp misleiders worden nu al gestraft. Die verhaal moet je ook in het licht plaatsen. Vhp gelieerde rechters die opnieuw een wet opzij schuiven. Wordt tijd dat men deze vhp rechters bij naam en toenaam gaat bespreken.

  In ieder geval media blijven jullie het volk maar opjutten tegen de NDP maar vhp zal de verkiezingen winnen.


  Maak melding

 13. Wanneer zwakbegaafden hier reageren moet niets je verbazen.

  Ene jojo beweert geen slechte gedachte om wetten terug te draaien. Maar jojo, kan je ons ook maar vertellen wie de wetten gaat terugdraaien? Die vhp rechter zeker.

  Jullie zijn mij een stelletje hier.


  Maak melding

 14. RobG 20 maart 2020 at 14:42
  ——
  Dat is jou inziens. Het Caribische hof heeft totaal geen bemoeienis is hierin. Zij kijkt naar verdragen en naar de rechten van de mens. Maar dit is een Surinaams aangelegenheid. Einde van de nietszeggende chitan en papoen. Law & order is altijd een stapje voor.

  Mmp didibri en boeler vaseline smeerder kan ook binnenkort hiermee te maken krijgen. Ik zei al Santo Boma komt steeds dichterbij.


  Maak melding

 15. Hahahaha … a now paje o batjo deng.

  Blijf maar kijken en accepteren en bij neerleggen stelletje parasieten!!!!

  Na boeng bigi tingie poe dji deng ndpers.


  Maak melding

 16. Waldo 20 maart 2020 at 15:43
  Die rechters Charan, Sewrattan en Changoer zijn allemaal van de VHP en Fung van de NPS.
  ——
  Whahahahahah…….ik zei al dat law & order niet met rust gelaten zou voor door de paarse reetvreeters. Ja toch ook pakaratigri? Laagvliegers noemen we dit. Geen andere zinnigs argument. Altijd de schuld geven aan VHP. Yes! We C(h)an.


  Maak melding

 17. Waldo 20 maart 2020 at 15:18

  “En waarom zou Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de vergadering die voor 10 uur is gepland uitstellen. Ze heeft officieel nog geen vonnis in handen gekregen. De NDP heeft 26 zetels, dus hebben ze die 2 zetels niet nodig.”

  1>> Sapoen en Chitan en HVB hebben te kennen gegeven de rechtsstaat te eerbiedigen.
  2>> Er was een dwangsom in de eis verwerkt. De DNA /Simons valt ook onder het vonnis.
  3>> De DNA life stream heeft even gestreamed en is weer off line.

  ofwel Waldo u benadering we hebben 26 zetels en de rest moet luisteren werkt niet beste Waldo.
  Er zijn notoire afwezigen bij de NDP fraktie. Doekhi zie je niet meer, Hooghart komt ook zelden, Waidoe heeft vaak ook wat anders te doen, Waterberg is geen Coalitie meer. Quorum wordt nu een issue beste Waldo. Aangezien de Coalitie geen enkel respect heeft voor de oppositie en alle wetten, ook al zijn ze slecht voor het volk er door geduwd worden lijkt het mij stug dat de oppositie mee gaat werken aan Quorum.
  Elke keer dat ze het doen gaat het volk hard achter uit.

  Simons heeft daar mee te dealen best Waldo.
  De Coalitie bestaat nu met Waidoe en Zeeman nog uit 28 zetels. Ik denk dat Doekhie niet meer in z’n auto stapt om uit het veilige Nickerie te komen. Ook de afgevaardigden uit Sipaliwini die niet in Paramaribo zijn zie ik niet maar zo van huisgaan voor dit soort adhoc vergaderingen.

  Waldo kijkt u eens naar het vergaderschema van de DNA . Er wordt ad hoc gepland, er wordt nog geen week vooruit gepland. Ofwel een grote fraktie dwingen er op vrijdag te zijn is heel moeilijk vooral als je weet dat je na 25 mei niet terug gaat komen.


  Maak melding

 18. Dagblad Suriname
  Beste DNA leden ik verzoek u om een kijkje te komen nemen bij Chotelal via de Hendrikstraat, meer dan 1000 mensen met kinderen.
  Ik vindt het een gevaar voor de volksgezondheid ivm de Corona virus.
  Aub komt u een kijkje nemen desnoods met de pers

  Boeler vaseline smeerder zal zeggen gaan jullie maar lekker dood. Zolang de mpp alcoholist nog leef is het prima.


  Maak melding

 19. Gerechtigheid, deze volksverlakkers net als Waidoe, moeten nooit meer terug komen, mits er nog ezels rond lopen om op deze onbetrouwbare lieden te stemmen.


  Maak melding

 20. Laat Somo niet blij zijn met een dode mus.
  Pas maar op. Al die jaren kon het niet en ineens wel. Gaat nog door. Let maar op.
  Vergadering om 10 u moest niet doorgaan??? Waarom niet?? Somo je bent een zielige opa


  Maak melding

 21. @Jojo bedankt voor jou uiteenzetting. Top.

  @Ali, ik hoop dat ze inderdaad al dat geld terug betalen waarop ze geen recht hadden.

  Langzaam maar zeker brokkelt de NDP af. Doekhie heeft al aangegeven dat velen al vertrokken zijn uit de NDP, dit omdat Abrahams bepaalt wat er gebeurd en niet een ieder is hiervan gediend.


  Maak melding

 22. Wanneer volksmisleiders een ad-hoc zeven even combinatie oprichten om het volk te misleiden, moet het niemand verbazen dat sommige hun vaarwel gaat zeggen.

  Jojo heeft het over NDP’ers terwijl deze geboren hypocriet niet ziet wat er momenteel binnen zijn vhp gebeurd. Daar plaatsen ze donkere mensen ongevraagd op hun kieslijsten om als stemvee misbruikt te worden.

  Nogmaals ook deze uitspraak zal het DNA aan zijn laars lappen. uitspraken van vhp rechters hoef je niet uit te voeren.


  Maak melding

 23. Waldo 20 maart 2020 at 16:19
  —–
  Respecteren uitspraak van de rechter he. Na deze volg nog een. De moordenaar zal rechtstreeks naar Santo Boma begeleid worden samen met jou. Rij bij chodelul wordt steeds langer. Snel potje halen. Joe ka wreed.


  Maak melding

 24. Trouwens deze twee zijn teruggeroepen door PL. Op de lijst van de misleiders van zeven even zijn hetgeen PL’ers die de twee plekken gaan overnemen, het zijn gewoon vhp’ers die de ingenomen plekken mogen innemen volgens de lijst. Maw de twee zetels horen niet eens bij PL maar bij de misleidende combinatie zeven even.

  Duurt dus nog zeker 2 weken voor de 2 hun uitspraak ontvangen, die moet dus ook naar de DNA, half april dus. Dan moet er een vergadering worden uitgeschreven waarin deze twee worden teruggeroepen en daarna nog een vergadering om de twee nieuwe leden te installeren. Het is gebruikelijk dat men in het verkiezingsjaar niet meer vergaderd in mei. Door de Coronavirus hoeft men in April ook niet te vergaderen. Verkiezing is op 25 mei. Hahaha wat een poppenkast.


  Maak melding

 25. *het zijn vhp’er en nps’er die twee gaan vervangen. Anyway hoe misleidend is dit. PL roept 2 DNA leden terug maar er komen niet twee PL’ers voor terug. Maar goed dat de regering voor heeft gekozen om deze volksmisleiding te verbieden.


  Maak melding

 26. Steven 20 maart 2020 at 17:02
  Jojo heeft het over NDP’ers terwijl deze geboren hypocriet niet ziet wat er momenteel binnen zijn vhp gebeurd. Daar plaatsen ze donkere mensen
  —-
  Wat lul je over de VHP man. Racistisch bezig? Waarom mag geen donkere mensen VHP ondersteunen. Rot op! Ga kijken bij chodelul hoelang de rij is. Dan misschien beseft je hoe het volk pinaart.


  Maak melding

 27. Agoe donkere mensen mogen wat mij betreft vhp wel ondersteunen. Het is wat anders als vhp het volk probeert te misleiden door donkere mensen op hun lijsten te zetten die dat niet eens wisten en geen deel uitmaken van vhp. Momenteel lopen heel veel donkere mensen weg van de vhp, ze voelen zich niet thuis, ze worden openlijk gediscrimineerd door vhp’ers. Wie zijn nu de racisten Agu.


  Maak melding

 28. De hoogste rechterlijke instantie v.h land heeft geoordeeld dat sapoen en chitan rechtmatig zijn terug geroepen d.w.z. dat ze sinds eind 2015 onrechtmatig hebben meegedaan in DNA als parlementarier en dat alle wetten waar die 2 aan meegewerkt hebben eigenlijk nietig zijn.


  Maak melding

 29. @Waldo
  Last van zenuwinzinking?
  Hahaha.Recht werd gesproken door de rechter, het hoogste gezag van het land en niet door Santokhi.Die houdt zich aan recht en wet en eerbiedigt het.Dan heb je je baasje…die lapt recht en wet aan zijn mars die mamapiema..


  Maak melding

 30. In zo n Bananen republiek is alles mogelijk. Alleen maar profiteurs. Die ene ras denkt dat ie beter weet dan een andere ras. Het zijn alemaal domme ezels.


  Maak melding

 31. @waldo
  De VHP neemt de eigen mensen in de maling. De president neemt het hele land in de maling met zijn treinen, diepzeehaven, fly-over. Mo zaka koers. Telkens al hij zijn bek open doet en over de koers heeft gaat deze omhoog. Hij kan beter zijn smoel dichthouden.


  Maak melding

 32. Eerst was hij Luciën (Pepe) de Freitas.
  Daarna werd het gewoon Luciën.
  Vervolgens maakte hij er Luciën Karwafodi van.
  En nu heet hij Steven.


  Maak melding

 33. @Steven
  U noemt mij hypocriet omdat ik geen aandacht heb voor de door u geconstateerde misleiding van zwartere medemensen en voor racisme binnen de VHP en dat volgens u de VHP ongevraagd zwarten op haar lijsten zou plaatsen. U heeft oogkleppen op en zoekt een stok om te slaan. Niemand kan op een politieke lijst geplaatst worden zonder daar zelf voor te kiezen. Ofwel deze anders gepigmenteerde mensen maken voor zichzelf een keuze of zij zich thuis voelen binnen de VHP Of de VHP hun goed of slecht behandeld wel of niet racistisch is behoort tot hun keuzen, niet de onze. Mensen als Dijksteel of Samson etc. zijn niet achterlijk beste Steven.
  Of zij excuus zwarte stemvee moeten worden zal met mensen met enige intelligentie geen standhouden.

  U bent duidelijk voor ingenomen en verwijt mensen die waarschijnlijk op uw lijken dat ze zich laten misbruiken, zonder bewijs. Althans bewijs dat actueel is. U gaat terug naar beelden en ervaringen uit andere tijden en onder andere omstandigheden. U gedraagt zich racistisch of minimaal als iemand die niet wil erkennen dat er een evolutie of revolutie plaats kan vinden. ook binnen de VHP.


  Maak melding

 34. =Zodra sommige NDPérs merken dat ze geen kant meer op kunnen dan zoeken zij een schuldige buiten hun partij op. Ze hebben NOOIT wat gedaan en kijken NOOIT wat ze fout doen.
  Ik denk dat de VHP nu een bedreiging is voor de NDP.


  Maak melding

 35. @Waldo 20 maart 2020 at 18:13
  “De VHP heeft de jongeren gewoon voor de gek gehouden. Jongeren van alle bevolkingsgroepen. Ze hebben honderden jongeren enthousiast gemaakt en verleid om aspirant DNA kandidaat te worden voor de VHP.”

  U bent de weg kwijt beste Waldo of bent u Waidoe. U vindt het misleiding dat er honderden jongeren enthousiast gemaakt zijn voor de posities van Aspirant DNA lid. Alle namen die interesse hadden voor het aspirant lidmaatschap als volksvertegenwoordiger zijn gepubliceerd en dat waren er meer dan alleen de aspiranten voor de DNA maar ook die voor de District en Resort raden. Hoe zou men honderden nieuwe mensen de indruk kunnen geven om zonder meer de gevestigde kaders van de partij te passeren. U praat onzin en u geeft de werkwijze van de NDP weer die mensen van buiten verkiesbare posities belooft. Denk aan Waidoe die een jaar bezig was zijn huid zo duur mogelijk te verkopen. Stelde hij niet heel duidelijk dat hij nu bij de beslissers die wat konden verdelen voor zijn mensen.

  U neemt mensen de maat zonder zich in hen te verdiepen en vooral zonder nota te nemen wat ze gezegd en gedaan hebben resp. wat hun plannen zijn. U roept maar zonder visie etc. Nu het bewijs dat de NDP geleverd heeft is dat zij juist mooie verhalen presenteert en daar niets van realiseert of gerealiseerd heeft.
  Het enige wat ze kunnen roepen wij waren / zijn het niet. Dat is de enige consistente visie en herkenbare beleidslijn.


  Maak melding

 36. Arme steven. Arme waldo. Het valt niet altijd mee.
  Dus nu wetten nietig verklaren, voordat het te laat is. Sijn immers genomen op verkeerde gronden, dit speelt al enige tijd. Risico genomen, pakt verkeerd uit.


  Maak melding

 37. @ Ira.

  Alle balen op de gevaarlijkste tegenstander is al tijden het enige wat de NDP nog kan.
  Ze zijn als de dood dat de VHP groter wordt als de NDP. Met de prestaties die de NDP nu levert en hoe de VHP zich nationaal uit rolt is dat echt geen vraag meer.

  De NDP wordt nu van 4 kanten opgegeten. Allereerst omdat de NDP duidelijk keuzen zal moeten maken om de geassimileerde partijen minder te faciliteren de KPTI nieuwestijl is geen zetel meer., de BVD is geen zetel neer. Kensenhuis zal geen zetel meer zijn, veel opgeslurpte partijen zullen verdampen. Nu zuigen de ABOP, de NPS, de PL en de VHP overal aan de rafelrandjes van de NDP.
  De NWaldo 20 maart 2020 at 18:13
  De VHP heeft de jongeren gewoon voor de gek gehouden. Jongeren van alle bevolkingsgroepen. Ze hebben honderden jongeren enthousiast gemaakt en verleid om aspirant DNA kandidaat te worden voor de VHP.
  De NDP heeft eerst voor het faciliteren van afvalligen van andere partijen de eigen leden verraden en zal nu de gefaciliteerden moeten laten vallen.
  in elk district een zetel verliezen en in Para, Wanica en Paramaribo een paar zetels extra verliezen en de NDP komt niet verder dan 13 zetels na 25 mei en dat weten ze al een posje.
  De interessante vragen liggen in Paramaribo komt Simons hoog of wordt het Afonsoewa.

  Jogi speelt het spel fair en krijgt de kans bij de leden zijn positie te verbeteren.


  Maak melding

 38. De hele dag zit die betaalde paarse trol en mietje waldo hier te lullen. Die zelfverklaarde zuiplap heeft duidelijk niets beters te doen dan hier z’n paarse bullshit propaganda te verspreiden. Iets anders kan die poepvlieg trouwens ook niet doen want anders krijgt die racistische zwarte poepejantje geen geld/voedselpakket meer.


  Maak melding

 39. Kondremangs
  De kruik gaat te water tot ze barst. ….aan alle ellende komt een eind. .zo ook het verschrikkelijk wanbelijd van DiDiBri en zijn boevenbende. …..al 40 jaar. …en nu zullen ze proberen een noodtoestand uit te roepen vanwege corona en weer een avondklok in te stellen. ..MIND MY WORDS DiDiBri lovers. …1 ding. ..Jullie geadoreerde lijder DiDiBri Is een veroordeelde moordenaar en drugsdealer. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 40. Waldo 20 maart 2020 at 19:49
  “Het selectieproces om de lijsten op te stellen met kandidaten voor de verkiezingen, is volgens VHP-ondervoorzitter Asis Gajadien, een immense taak
  ——
  Mpp boeler vaseline smeerder, wat lul je nu weer over de VHP. Wil je nu Chan’s billen likken.Dat kan hoor. Ervaring mensen hebben we zeker nodig. Vaseline potje wordt steeds duurder. Denk a tori. Mpp beest. Hopeloze idioot.


  Maak melding

 41. Niet alleen deze twee heren zijn buiten hun boekje gegaan bij het over lopen, maar de hele DNA met die heren erin was/is sindsdien een grote poppenkast.

  Alle 52 DNA-leden moeten al hun gelden terug betalen. Ook de regering tralala – aloe is poppenkast en moet ook al de gelden terug betalen.

  Suriname is vanaf deze twee poppenkast spelers zijn over gelopen een grote poppenkast. Al de wetten zijn sindsdien ongeldig.

  Suriname is gewoon zoveel jaren terug gezet.


  Maak melding

 42. Waldo 20 maart 2020 at 19:49
  De ouderen hebben wat meer tijd,
  —–
  Inderdaad. AOW bedraagt SRD 550. 10 wc papier en geld is op.

  Boeler vaseline smeerder, denk a tori. 300 gevangenen ai wakti joe. De vaseline heb je hard nodig. Of misschien toch smeerolie?


  Maak melding

 43. Waldo 20 maart 2020 at 20:23
  Agoetigri 20 maart 2020 at 20:16
  Waldo 20 maart 2020 at 19:49
  ====
  Jij bent echt een zwaar geïnfecteerde varken! Alles wat uit je smoel komt is stront, Agoestront. Blijf lekker erin.
  —-
  Hey boeler vaseline smeerder, hoeveel potjes vaseline heb je al gekocht. Of ga je liever voor de goedkope smeermiddel? De rij bij chodelul wordt steeds langer, en de prijzen stijgen. Ga snel hamsteren boi. Je heb dat potje straks hard nodig.


  Maak melding

 44. Jojo ik noem je geen hypocriet, je bent een hypocriet. Ik zoek een stok om te slaan, is dat juist niet jullie hypocriete handelsmerk. Het is in jullie zwakbegaafde ogen natuurlijk altijd de schuld van de slachtoffers dat ze gediscrimineerd worden. Het is niet jullie keuze, het is maar hun eigen keuze dat ze gediscrimineerd worden, je bakt ze wel lekker bruin. Wel ik heb nieuws voor jouw en je soort die in ontkenningsfase leven, ook hindustanen in wanica en saramacca lopen bij bosjes weg. Binnen vhp vind er geen evolutie of revolutie plaats, mocht dat zo zijn, bestaan ze niet meer. Vhp is en blijft een belangengroep van sommige hindustanen, vandaar dat hindustanen daar altijd zijn vertrokken met of zonder zetel. Haal die balk uit je hypocriete ogen.

  Trouwens waar vind jij alle tijd om dagelijks hier ellenlange reacties te plaatsen, alleen als vhp broodschrijver Kan je je die luxe permitteren, je reacties zijn ook navenant, hypocriet tot op het bot.


  Maak melding

 45. De NDP wordt van 4 kanten opgegeten beweert jojo. Net zoals zijn hersenen van 4 kanten zijn opgegeten. Jojo is degene die in 2010 en 2015 hetzelfde hier zat te beweren, grote woorden als NDP wordt van binnen opgegeten, Abrahams met de kas weg, NDP wandelaars groep wordt kleiner, alles produceerde die gek, zonder enige kennis of feiten pleurde hij alles als een volleerde vhp broodschrijver voor zijn zwakzinnige vhp broeders op waterkant.net. Het resultaat kennen we inmiddels. De zwakzinnige zaten te springen en juichen want dat was hun waarheid, ze geloofden zelf in hun eigen rommel, 10 jaar later zijn ze er weer om daarna als hondjes te likken. Jojo en co missen duidelijk elke realiteitszin. NDP bang voor vhp, vhp de partij die amper 2000 mensen tijdens hun grootse massameetings kan samenbrengen. Mark my word, na deze verkiezing wordt Chan met pek en veren weggejaagd, de vhp’ers zullen dan weer door schuttingen sluipen om de kont van Baas Bouterse te gaan kussen. Zo zijn jullie ja.


  Maak melding

 46. Steven 20 maart 2020 at 20:39
  —-
  Wat lul je over de VHP. Moet je geen bijdrage leveren voor de opbouw? Ga bezig houden met coronavirus of paarse virus of whatever virus dan ook. Weet jij waar je baasje nu is? Wellicht wel. Je kan hem zo ruiken.


  Maak melding

 47. Kondremangs
  Steven. ..een nieuwe broodschrijver voor DiDiBri en zijn boevenbende. …..weer 1 die het belang van het Surinaams volk niet onderkent. ..maar een veroordeelde moordenaar en drugsdealer en verkrachter van Suriname vanaf 25 februari 1980 boven dat belang stelt. ……wees welkom bij WKN. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 48. Mooi zo langzamerhand wordt er werk van gemaakt, goed zo alle omgekochte zetels afkeuren en de wetten terplekke ongeldig verklaren boeven horen niet in een assemblee te zitten opruimen is begonnen en nu de grote criminelen aanpakken en in santo boma in isoleercellen gooien.
  De zege zal het vieren kan lang duren of kort ieder crimineel komt aan zijn trekken.
  Goed werk gerechtsgebouw pak iedereen die op het lijst staan ongewenst.
  En de verkiezingen moeten gewoon doorgaan ongeacht de virus het is nu of nooit het land te redden.
  Bevolking niet meer op de paarse lulkoeken stemmen en niet meer mee in gaan op het campagnes tijd voor een andere regering met een nieuwe visie die jullie en het land zal opbouwen met jullie samen.


  Maak melding

 49. @steven.
  Ik ben vereerd door uw research. Uw broodheren nemen duidelijk nota van wat ik geschreven heb.
  Zelfs de wandelmarsen zijn terug gevonden.

  Ja in 2015 won de boeren slimme campagne van Bouterse. Iets waar ik als rationeel denkend mens die de cijfers kende niet in kon geloven.
  Ik kan toegeven dat de NDP met list en bedrog en door het perfect bespelen van het kiesstelsel gewonnen heeft.
  De NDP heeft echter niet de meerderheid qua stemmen gehaald en V7 was niet zo veel kleiner.

  2020 is een ander verhaal en u weet het.
  Het staat aan de wand: mene mene tekel ufarsin.
  Gewogen en te licht bevonden.

  Ik ben geen VHP en geen Hindoestaan beste Steven.


  Maak melding

 50. Angst regeert!

  2 pl leden worden terug gefloten, maar de focus ligt alleen maar op de VHP.
  De VHP wordt alom geprezen.
  Elke dag maken die mensen hier reclame voor de VHP.

  In ieder geval heeft de VHP hun lijst al ingediend. Nu de rest nog, tenminste als ze genoeg mensen weten te vinden.

  Als je geschoren wordt moet je stil zitten.


  Maak melding

 51. Het is opmerkelijk dat er gespot wordt als zijnde een vhp hof, of de rechters zijn Hindoestanen of creolen van de nps..De uitspraak toejuichen doet blijk van hypocrisie zeggen sommigen, maar ik mis een grondige motivatie .. . Er wordt vooral bij sommigen gezwegen over hetgeen de rechtbank in Suriname heeft gemotiveerd… tot het doen van een dergelijke uitspraak… De gekozen DNA leden hebben een overstap gemaakt van de Pertaya naar de ndp.. Ik denk dat de rechtbank is meegegaan met hetgeen de Surinaamse samenleving in brede zin over een dergelijke overstap denkt… Er is hier sprake van een ernstige schade aan de partij de PL en een ernstige vertrouwensbreuk van een deel van het Surinaamse electoraat… Men, genoemd de aanhang van de PL.. heeft als deelnemer aan de verkiezingen dit niet zien aankomen.. Bij een dergelijke afweging kijkt een rechtbank niet hoe betrouwbaar de PL of de ndp is.. Ook wordt niet gekeken of de vhp structureel misschien niet goed genoeg was voor de heren om daarnaartoe te verkassen… Een rechtbank kijkt ook niet dat deze heren jongeren zijn en dus hun belang beter gediend is bij een partij genoemd de ndp die vooral uit jongeren bestaat…De rechtbank kijkt nieteens naar het persoonlijke belang van de beide heren… Hun beste bedoelingen om de ndp regering te steunen bij een wetsvoorstel of wetswijziging raakt dus kant nog wal denken de rechters.. Een Carraibisch hof of het hof in Den Haag zal eerder meegaan met de Surinaamse rechtbank.. De eigen belang van beide heren weegt niet op…., dat wordt het.. .


  Maak melding

 52. Devil
  Je spoort niet er mogen geen artisten zwart in Suriname komen vanwege armoede en je zegt NDP gaat winnen spoor je wel schantknkaap he doet voor geld he voel het aan bruinwerker


  Maak melding

 53. “Steven 20 maart 2020 at 15:35
  Vhp plaats mensen op de kieslijst zonder dat die het wisten”

  Schaamteloos zitten de verziekte en laag bij de grondse paarse trollen & ratten te liegen en kolder te verspreiden. Het is je reinste onzin en leugenachtige bullshit dat een politieke partij mensen op de lijst zou plaatsen zonder dat die personen in kwestie het zelf wisten.

  Het is bekend dat bij de VHP een ieder die op de lijst wilde zich daarvoor kon opgeven. Je kreeg dan een lijst met aspirant-kandidaten, daaruit werd een voorlopige lijst van kandidaten samengesteld en later komt de definitieve kandidatenlijst.

  Niemand die op de (nu nog voorlopige) lijst v.d. VHP staat is daar terecht gekomen zonder dat die persoon daar eerst de wens toe te kennen heeft gegeven.

  Het is weer bewezen dat liegen en kolder verspreiden behoort tot de bekende werkwijze van de paarse trollen en ratten en deze paarse trol “Steven” is keihard door de mand gevallen als de zoveelste paarse leugenachtige trol.


  Maak melding

 54. Geld is jou leven je bent agrresief en niet hoog geschoold,je bent niet slecht maar heb een beperking .Ik zie dat je voor geld met iemamd in een donkere park bent. Je bent sterk en je zelf je gebruikt soms wiet of alchohol maar je weet jou huis wel slaap lekker schandknaap


  Maak melding

 55. @ Waldo
  Beste Waldo u droomt.
  Brunswijk is de baas in het binnenland. De NDP wordt verliest vrijwel alle zetels in het binnenland.(Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini)
  De VHP is in Nickerie, Wanica de baas en deelt met de NDP Paramaribo en Saramaka en Para.
  De NPS zal ook een paar zetels terug halen . Zeker die die van Kensenhuis.
  Somo kan nog wel eens gaan stabiliseren nu hij vrede gesloten heeft met alle Javanen behalve Sapoen.

  We zullen zien.
  Het kiesstelsel werkt nu niet in het voordeel beste Waldo.


  Maak melding

 56. @jojo, zijn analyses zijn niet meer van deze tijd en hebben ook nooit wortel geschoten. Jojo denkt dat het oude politiek-denken van VHP, NPS,PL nog steeds gangbaar is in deze tijd van dynamiek. De generatie waarop met name VHP, NPS en PL op kon steunen is aan het verdwijnen. De jongere generaties denken anders over politieke zaken en financiële vraagstukken omdat zij beter en sneller geïnformeerd zijn. De huidige generaties laat zichzelf geen woorden in de mond leggen door personen/figuren die van alles blijven roepen. Dit is ook de reden waarom bij de protestacties tegen de regering mensen het massaal hebben laten afweten. Jojo vermijd ook de onenigheid in de VHP die sinds jaar en dag bestaat. Het broeit in de VHP. De ontevredenheid is groot. De keuzes die het bestuur heeft gemaakt met het aanstellen van bepaalde kandidaten is niet in goede smaak gevallen bij velen uit de achterban. Er is een heel grote groep arme Hindoestanen waar de partij nooit naar heeft gekeken. Men had de mensen hun stem wel nodig om zetels te verwerven om de elite uit de partij op bestuurlijke posities te krijgen.


  Maak melding

 57. Alle ndplee kakkerlakken in het parlement zijn zonder uitzondering doodgewone politieke hoeren van bouta. Deze 2 moddafokka kunnen alvast opgehangen worden.


  Maak melding

 58. Reactie rapporteren

  Waldo 20 maart 2020 at 22:22
  De NDP heeft eerst voor het faciliteren van afvalligen van andere partijen de eigen leden verraden en zal nu de gefaciliteerden moeten laten vallen.
  in elk district een zetel verliezen en in Para, Wanica en Paramaribo een paar zetels extra verliezen en de NDP komt niet verder dan 13 zetels na 25 mei en dat weten ze al een posje.
  ====
  Gegarandeerde zetels NDP op 25 mei 2020
  Paramaribo 6 zetels
  Wanica 2 zetels
  Saramacca 2 zetels
  Coronie 1 zetel
  Nickerie 2 zetel
  Commewijne 2 zetels
  Para 3 zetels
  Binnenland 5 zetels
  Totaal 23 zetels gegarandeerd
  ***************************************
  @ Waldo … hier laat je duidelijk blijken dat je hersens van een GARNAAL hebt.
  Denk je ……@ Waldo dat het Surinaams volk gek is of dat ze allemaal hersens van een Garnaal hebben.
  De NDP 23 zetels … zomaar uit de lucht gegrepen. …..@ Waldo … joe e dring sweet dring !!!!!!!!!!!

  Surinamers stemmen niet BLIND op een partij …. eerder op personen.
  De meeste mensen die op de Nationale Dieven Partij /Bermpartij stemmen zijn Boutisten.
  Wie zijn de kandidaten van de Nationale Dieven Partij … Abrahams, Graanoogst, K. Sloote, Limbo, Mi-sji-keba, Bouva …. Miss. Jap japie , Miss. let me see your motion … opo joe koto mek’ mi si joe …..a; Ab{d}bul en de dames die horizontaal hun”diploma’s ” … ” verdiend ” … hebben ?????

  De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse is ….. VERLEDEN TIJD ….SCRAP IRON { Oud IJzer }.

  De VHP en andere partijen hebben de GUTS om nu al toekomstige DNA, DR en RR leden aan het volk voor te stellen. De Nationale Dieven Partij is geen partij { moet eigenlijk verboden worden } … slechts een groep
  onverbeterlijke schurken. Jammer dat eerbare Surinamers op de Nationale Dieven Partij in 2015 gestemd hebben.


  Maak melding

 59. @ Steven …. weer zo’n MISLUKT PRODUCT van zijn …….. GENOTSSPIER !!!!!!

  Je bent net zo’n … DONKEY ASS … als ….VARKENS VERKRACHTER …. @ Waldo !!!
  Je kunt veel van @ JoJo zijn bijdrage leren/opsteken …. maar nee …. dat crimineel geld van de Nationale Dieven Partij is voor jou heilig …. arme onverbeterlijke ONDERKRUIPER !!!!!!!


  Maak melding

 60. Waldo 20 maart 2020 at 22:27
  ——
  Boeler vaseline smeerder,. Dank voor je Boeler analyse. Weer aandacht voor de VHP? Ga aandacht geven aan je baasje. Vergeet potje vaseline of smeerolie niet. Je zult het hart nodig hebben.


  Maak melding

 61. V……V………. @ Waldo …. prisiri now …. keka na baka … luidt een gezegde !!

  Na de verkiezing 25 Mei … worden alle wetten { z.a. Amnestie Wet} aangenomen door de Nationale Dieven/Berm Partij teruggedraaid en/of herzien !!!!!!!!!!
  Wist je dat niet ….. V …..V….. @ Waldo !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 62. Waldo 21 maart 2020 at 10:17
  “Zeer geachte heer Abdoel, etc.”

  Gefeliciteerd met de laatste NDP truck. Heel knap dat zelfs Doekhi er was. Volgens mij is de 26ste stem die van Chitan en die is geen DNA lid meer.
  Ook al is deze wet rechtsgeldig dan is deze ten dode opgeschreven omdat deze wet alleen maar slachtoffers kent omdat de CBvS en de Banken geen USD hebben om in iets anders te voorzien dan de aflossingen en rente van de staat.
  Roemer zit gegijzeld in een kamertje tijd te reken.
  IMF. IsDB etc zullen dit niet accepteren.
  Mensen die exporteren zijn gek indien zij USD repatriëren en bij de staat inleveren.
  IAMgold, Newmont bepalen zelf wel wat zij repatriëren. Met een zo onbetrouwbare regering zou ik de productie terug brengen tot het minimum (break even).
  Wat gebeurd er met de aannemers die inflatie veilig hun opdrachten voor financierden in USD en Euro.
  De staat heeft enorm veel verplichtingen in USD en Euro’s in het land. Gaan ze al die verplichtingen nu snel Monetair gefinancieerd af betalen tegen een fantasie koers.
  Hoe gaan de poeder mensen hun geld laten circuleren.

  Dit is een wanhoop actie beste Waldo.
  Als er apen aan de knoppen zitten dan krijg je dit beleid.


  Maak melding

 63. Op moment de wet in werking treedt zou ik bedrijven adviseren zoveel mogelijk geld te lenen in SRD en na 25 mei 2020 bij winst van de oppositie even te wachten met algehele aflossing tegen de dan gestegen marktkoers. Want dat deze hoger zal zijn dan de koers van de CBvS staat als een paal boven water.

  Dus mensen hypotheek nu sluiten en later aflossen gegarandeerd dat er winsten worden gemaakt en banken verliezen zullen hebben en wellicht dat de CBvS moet bijspringen om de banken niet te laten omvallen.
  Natuurlijk zal dit niet gebeuren want de banken voelen het ook al aankomen en zullen niet meer uit lenen.
  Ja toch RobG en Waldo en pakiratigri en Wendy.
  Jullie die zo partijgebonden zijn en niets slechts zien van deze nieuwe wet adviseer ik om de koppen bij elkaar te steken en RobG die (pseudo) econoom is de leider van de werkgroep te maken.
  Ik geef jullie het begin
  1 – Stel de hoofddoelstelling vast van deze wet
  2 – Inventariseer de mogelijke oplossingsmodellen
  3 – Inventariseer de mogelijke knelpunten per oplossingsmodel
  4 – Inventariseer randvoorwaarden voor oplossingsmodel
  5 – Kies uit te werken oplossingsmodel
  6 – Bepaal moment om te stoppen of doorgaan
  6 – Ga aan de slag
  Opmerking
  Zorg voor controle en herstelpunten in het model


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.