Minister Elias met cubanen in quarantaine bij komst naar Suriname

19
volksgezondheid-minister-suriname-antoine-elias

De Surinaamse minister van volksgezondheid Antoine Elias gaat bij terugkomst vanuit Cuba in Suriname in quarantaine. Dat deelde directeur Cleopatra Jessurun van het ministerie van Volksgezondheid mede tijdens de persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam op vrijdag 20 maart.

De directeur legt uit dat Cuba nu een hoogrisico land is, maar dan tien dagen geleden niet was. “Regel is regel. De minister gaat gewillig in quarantaine. We willen hetzelfde van de burgers wanneer daarom wordt gevraagd,” stelt directeur Jessurun.

De bewindsman zal samen met het team van gezondheidswerkers uit Cuba, met wie hij op vrijdag 20 maart arriveert, in quarantaine gaan. Hij was woensdag door de regering gevraagd naar Cuba te gaan om humanitaire steun in verband met de aanpak van COVID-19 in Suriname met zijn ambtgenoot daar te bespreken.

Eerder ging ook minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken in zelf isolatie nadat zij terug kwam uit Nederland:

19 REACTIES

 1. Quarantaine ? Deze man moeten ze in een honden asiel plaatsen. Wat mij betreft tussen de zwerfhonden van Paramaribo.
  Hij noemt het humanitaire steun maar het is ordinair bedelen. Laat de ndp het bedelen tot kunst te hebben verheven.


  Maak melding

 2. Het is de leugen die regeert bij de Ndp. Al vliegt deze brillemans de halve wereld over, zorg en ondersteuning is niet gratis. De NDP-ers leven op een roze wolk. Ze gaan prat op het Cubaans goedje Interferon terwijl het middel Remdesivir betere resultaten geeft. Maar goed dan moeten de Suri’s dealen met de Amerikanen. Hoe je het wend of keert Suriname zal tzt uitkomen bij het IMF en Nederland.


  Maak melding

 3. Hoe slim ben je. Je gaat hulp halen die je ook via digitale weg kon vragen of via de ambassaseur.
  Kom je terug met de hulp. Kun je 14 dagen in quarantaine.

  Geef die aap een banaan.


  Maak melding

 4. Allemaal onnodige snoepreisjes .
  Alle overleg kan via skype e.a mogeljkheden via internet.
  Onmenselijk dat ze de zoveel risico nemen .


  Maak melding

 5. Het was echt geweldig ‘slim’ van bouta om de minister van volksgezondheid de opdracht te geven naar cuba te vliegen om daar hulp te vragen voor de paar gevallen van corona die in SU zijn opgedoken. Dat had net zo goed via de ambassade of de digitale weg (video conferencing) gedaan worden. Nu zit SU opgescheept met een vleugellamme minster van volksgezondheid die de komende tijd vastzit in quarantaine.


  Maak melding

 6. Kon hij niet gewoon een brief schrijven dan? Wie is deze clown? Was gewoon snoepreisje dus. Je kan ook achter de computer zitten te typen en email sturen of zoiets dergelijks. Echt te gek voor woorden dit.

  Echt weer van die acties wat alleen een ongeschoolde zou doen, net als zijn kornuiten. Kornuiten die luchtkastelen bouwen


  Maak melding

 7. Koos / Jojo,

  Zie de beelden van vertrekkende passagiers op Zanderij.

  Geen enkele bescherming en als een kudde bijeengedreven schapen op elkaar.

  Wat een ongecontroleerde, chaotische bende.


  Maak melding

 8. Wat de minister van volksgezondheid heer Elias niet door heeft is dat zowat de totale gezondheidssector in Suriname de Cubanen beschouwd als broodroofers… Verraad van de ndp is dit wat je hoort … Je betaalt je eigen krachten niet op tijd of helemaal niet terwijl je de weg naar Cuba goed weet te vinden… Je stelt vreemde valuta beschikbaar aan vreemdelingen in dit geval de Cubanen..Er is een tekort aan vreemde valuta voor de normale Surinamers . Als minister praat Elias over een interferon, een virusremmer in te zullen zetten zonder dat hijzelf daar de nodige kennis voor heeft… Een leek gaat zich afvragen of interferon..misschien wel een nieuwe stunt van de ndp is om zieltjes te winnen.. .Mensen zijn egoïstisch vindt minister Elias… als ze moeilijke vragen stellen, vooral over zijn CV.. Elias komt uit Nieuw Nickerie en is een textiel handelaar gespecialiseerd in overhemden, staat op zijn CV… Minister Elias van volksgezondheid heeft geen kawna groep betaald om de Cubaanse gasten op luchthaven Zanderij muzikaal te onthalen.. De ndp- top ziet zichzelf qua samenstelling graag als jongeren partij..,.. dus er zijn werkloze jongeren genoeg voor een kawna party… Minister Elias van volksgezondheid en zijn Cubaanse gezelschap worden in quarantaine gezet..Ze mogen zelfs het binnenland van de niet in.. De abop van Brunswijk, zien een deel van het binnenland als hun territorium.. . Ondankbaar zijn de Surinamers, geen kawna wel quarantaine… Talrijke Surinamers zijn de ndp gaan beschouwen als een partij die voorbij gaat aan de … belangenbehartiging van de Surinamer zelf.. De Cubanen op overheidskosten huisvesten…, dit terwijl voor werknemers in de normale Surinaamse gezondheidssector geen woningen beschikbaar komen…Een balans is al lang zoek bij een ndp, die voor haar eigen falen.. telkenmale vingerwijst naar de vhp..en de nps.. of Nederland.. .


  Maak melding

 9. Het is raadzaam dat de Cubanen eerst in hun eigen land trachten de virus onder controle te krijgen. Cubanen reizen zelf heel de wereld rond. Laat ze eerst wonderen verrichten met hun gevonden medicatie als dit daadwerkelijk zijn vruchten af werpt. Niet dus. Het is water naar zee dragen en de lamme leidt de blinde. Weer zo’n snoepreisje net als Yildiz Pollack onder het.mom van. Ze vreten de gestolen gemeenschapsgelden op. Het volk slaapt en je hoort ze ook.nog snurken. Volk wordt wakker.


  Maak melding

 10. @Flyer, ik heb het idd gezien. Deze mensen op Adolf Pengel spelen met levens en Surinaamse overheid doet daar niks aan. Anderhalf meter afstand van elkaar nemen is zelfs teveel gevraagd.


  Maak melding

 11. Mi-ni-ster Elias moet … permanent … voor het leven … in quarantaine blijven …. zo ook de rovers van de Nationale Dieven/Berm partij !!!!!!!


  Maak melding

 12. —Cuba is een hoogrisicoland– Staat in dit artikel Dus importeerd de overheid Covid 19 bewust. Iedereen gaat naar zijn of haar eigen land en Suriname voert potentiële besmette personen in. Toen het virus in China dood en verderf zaaide ging de president ook daarheen en na terugkomst vierde hij nog nieuwjaar en kwamen er nog gewoon Chinezen naar Suriname. Niet vreemd dus dat iemand uit Nederland die in Suriname het virus daar heeft opgelopen.
  Al een paar weken heeft dr Bakker het op Apintie over dit virus en er waren inbellers die vreemde gevallen melde. Oook dhr Blanker wilde in zijn programma Scorotori afersi iemand van volksgezondheid in de uitzending steeds verschenen ze niet zonder afzegging.
  Dit blijven Jim Jones streken en het volk is mak.


  Maak melding

 13. Het lijkt zeer op een vooropgezette zaak. Ff naar het buitenland (dure snoepreisje) dan terug en uit beeld. Deze beesten rennen voor alle verantwoordelijkheid weg. De didibri is de grootste voorbeeld hiervan. Lekker in zijn hangmat met een fles palm, terwijl zijn vrouw filmt. Hij wenst het volk steeds slapeloze nachten toe. Het volk kan dede.

  Hij slijt zijn vrije laatste dagen rustig af. Straks samen met boeler vaseline smeerder in de isoleercel.


  Maak melding

 14. Hoe kan Cuba nu plotseling High-risk zijn. Jullie waren toch vol van dat Cuba zo’n geweldig land was en ze de rest van de wereld zouden redden met hun medicijn? Of was ook dit weer de zoveelste leugen om het volk een rad voor de ogen te draaien.
  Voldoende redenen om in mei 2020 voorgoed afscheid te nemen van deze NDP-regering en ze ook voor altijd aan de schandpaal te nagelen. Deze mensen hebben mijn land kapot gemaakt.


  Maak melding

 15. Koos 21 maart 2020 at 09:18
  @Flyer, ik heb het idd gezien. Deze mensen op Adolf Pengel spelen met levens en Surinaamse overheid doet daar niks aan. Anderhalf meter afstand van elkaar nemen is zelfs teveel gevraagd.

  Zie de foto van de stemming in de DNA voor een nieuwe NDP koersen wet. Vooraf afgesproken social distancing. Helemaal vergeten als er een men wetten in elkaar rommelt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.