Marktventers bieden verkoopwaar aan in Jodenbreestraat na sluiting markt

20
Marktventers bieden verkoopwaar aan in Jodenbreestraat na sluiting markt

De autoriteiten in Suriname hebben de Centrale Markt in Suriname onlangs dichtgegooid als maatregel om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het virus verspreidt zich razendsnel en teveel mensen bij elkaar is daarom absoluut uit den boze. De sluiting lost echter niet veel op.

Marktventers bieden hun verkoopwaar namelijk gewoon aan in de Jodenbreestraat. Dat blijkt uit bovenstaande foto die vanmorgen in de stad gemaakt is. In deze situatie komen er ook gewoon veel mensen bij elkaar en dat slaat haaks op de maatregel.

In het verleden is die plek ook aangewezen en gebruikt voor een noodmarkt, bijvoorbeeld in september vorig jaar toen de markt werd schoongemaakt.

Of de markt in de Jodenbreestraat dit keer ook een maatregel van de Surinaamse overheid is, is niet bekend.

20 REACTIES

 1. Deze gasten moeten ook poepen. Markt gesloten, maar verder niets. Geen enkele andere maatregelen zoals een kleine compensatie oid. Mpp didibri dok in het binnenland. Daar heeft hij voldoende alcohol.


  Maak melding

 2. Gewoon alles sluiten niet wachten zo als rutte het doet en dagelijks gaan meer dan 20 personen dood aan de virus in Nederland en rutte wacht maar om alles dicht te gooien dus su gooi alvast alles dicht


  Maak melding

 3. Het zijn de mensen van Mathoera.
  Ik heb mijn eigen methode om mijn handen extra te beschermen. Heb papieren zakdoekjes in bakje met alcohol. Ik neem ze mee in zakje. In mijn hand hou ik eentje en ik gebruik het. totdat ik in mijn auto stap.
  gemodereerd

 4. De mensen denken, jullie daar in je dna, jullie hebben schijt aan ons, jullie vreten de hele dag uien en aardappelen, jullie gaan op vakantie, jullie stelen dan noemen jullie het lenen., jullie rijden in dure wagens, jullie kunnen eten kopen je volgooien, wij hebben niets. Nu hebben wij schijt aan jullie


  Maak melding

 5. wendy 20 maart 2020 at 19:23
  Ik heb mijn eigen methode om mijn handen extra te beschermen. Heb papieren zakdoekjes in bakje met alcohol.
  —–
  Nu een mondkapje in je reet stoppen, dan ben je ook veilig voor anderen.

  Jou baasje loopt elke dag stiekem met een bakje alcohol. Maar dat is om te drinken.


  Maak melding

 6. Guno…

  In Italië is geen Rutte, daar is een lock-down en hebben ze 400 doden per dag. Inmiddels meer dan 4000 totaal.

  Dus jouw paranoïde, geindoctrineerde lulkoek is volkomen misplaatst.


  Maak melding

 7. @Wendy alias Wijdbeens, ontsmet je je punani ook met alcohol? Mang, kom je toevallig uit Coronie of ben je een stiefzus van Vaseline Waldo de Bukker?


  Maak melding

 8. De groente boeren moeten ook leven. Spijs olur en rijst en aardappelen en meel voor rotie iş niet gratis. De visboeren doen met hun vis?
  Kleren moeten ook in de vvas.

  leven


  Maak melding

 9. Daarom hebben ze die verkrachters in India de doodstraf gegeven. Zo alleen kom je van deze vrouw onvriendelijke mannen af. Hun moeder en hun zuster schelden ze zo uit. Van vader en opa geleerd.
  Ezels mijn haar is 10 x mooier dan dat van jullie. Ik vind het jammer dat het niet kroes is. ik ben lichter van kleur dan velen van jullie. Ik gebruik dagelijks cocosolie.
  Wat ben ik dan??


  Maak melding

 10. Hey Nel ik denk dst jij last van A L S hebt aan jou smoel.Een vrouw teef noemen…serieus…wie is jou mieder dan niet? Kroeskop tjah…tenminste lijken de kroeskoppen niet op jullie blanken die afstammen van Albinos,Varkens,en smerige katten en ratten.Wij zijn trots op onze kroeskopjes….maar leven niet als varkens zoals jullie neusvreters…zie weer wie de wereld verziekt..chinezen..ze zijn blank toch?…Dus jou soort met zo een huidskleur verziekt de wereld..zijn het de kroeskoppen?? nee…jij met je spierziekte fucking albino niemt mijn surinamers kroeskop….fucker kijk vaker onder je moeders rok…viezerik


  Maak melding

 11. Respect voor Pico, hij heeft tenminste verstand van zaken. Jij roept onheil over je heen, jongetje. Drink je geiten melk en go sriebie. Je hebt geen credit meer. Yu klarie kaba.


  Maak melding

 12. Surinamers nemen dit niet serieus. Ze denken mij overkomt het niet. Ze vergeten dat er ook de medemens is. Het zou goed zijn als er een avond klok kwam dat is hwt enige waar ze waarschijnlijk gehoor aan gaan geven


  Maak melding

 13. Elke keer weer t zelf de. Mensen die elke gelegenheid aapakken om.op politiek hun gal te legen. Politiek heeft al gedaan wat ze moeten doen. Info gegeven. Bv. Jij moet nu doen wat van je word gevraagd. Overal heb je dit dat jullue niet luisteren. Wat hebben die andere landen gedaan. Lockdown en wat staat jullie te wachten. Lockdown. En voor mijn part avond klok met strenge maatregelen. . Want velen nemen dit niet serieus… ja we pina. Ja we hébben honger ja we willen leven maar dat gebeurd alleen als we corona buiten Suriname houden.. als je corona heb telt geen enkel sht meer.


  Maak melding

 14. @ Mijke 21 maart 2020 at 00:12 “Ja we hébben honger ja we willen leven maar dat gebeurd alleen als we corona buiten Suriname houden.. als je corona heb telt geen enkel sht meer.”

  Ik zag vandaag op CNN de cijfers over het aantal besmettingen en het aantal doden wereldwijd. Een snelle berekening wees uit dat ongeveer 4% v.d. mensen die besmet raken met dit chinese coronavirus uiteindelijk eraan overlijden en dat zijn voornamelijk de ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. Zeker 96% v.d. geinfecteerden overleeft het dus wel.

  Ik zie voorlopig dus weinig reden tot paniek zolang je maar niet tot de risicogroepen behoort, de hygiene regels in acht neemt, afstand houdt tot andere mensen en genoeg groenten en fruit eet zodat je weerstand op peil blijft.

  Een totale lockdown zal ook gevolgen hebben die schadelijk en nadelig zijn.


  Maak melding

 15. Alle landen in de wereld met een fatsoenlijk economische beleid hebben miljarden uitgetrokken om hun land en volk te beschermen tegen de Covid-19 pandemie.
  Suriname heeft zich door het wan- en
  verkwanselbeleid van de NDP, zich geschaard achter de landen die in de rij staan om met een bedelpakket land en volk te beschermen. Kortom, paars heeft nooit een lange termijn visie gehad. Wat ze weten is precies wat de prass-osso wakamans doen, vandaag geld in handen, morgen weer aan de bedelstaf. Dit lot is land en volk beschoren zolang de ellendelingen van paars elkaar in bescherming gaan nemen en elkaar gaan steunen om in het machtcentrum te blijven. De pandemie zal niet op 25 mei afgelopen zijn. Tegen die tijd zullen we verschrikkelijk veel slachtoffers in Suriname kennen, omdat de gezondheidszorg uitgehold is. De showprojecten zijn leeg en onbemand, mensen voelen zich gevangenen in hun eigen land, kunnen geen kant op. We halen gezondheidswerkers van buiten, terwijl we geen brandstof en voldoende levensmiddelen in huis hebben of produceren om mensen gerust te stellen en of een handreiking te doen. Wat we merken is repressaile, daar red je geen levens mee.


  Maak melding

 16. Flyer bedankt maar is mij mening hopelijk kom je ook met jou mening ik leest graag alle reactie alleen vindt ik het jammer dat men niet met een eigen mening komen maar reageren op andere mening dat vindt ik jammer maar ik ze graag nogmaals flyer is mijn mening


  Maak melding

 17. @ACHTERLIJKE WENDY,

  JE ZEGT DAT JE LICHT VAN KLEUR BENT DAN DE MEESTE VAN JULLIE EN GEEN KROES HAAR HEBT.

  JE STELT DE VRAAG: WAT BEN IK DAN?

  ACHTERLIJKE WENDY: JE SCHIJNT OOK NOG EEN KAULO RACIST TE ZIJN BEHALVE DAT JE OLIEDOM BENT.

  GA MAAR LEKKER ZWEMMEN IN COCOSOLIE ACHTERLIJKE GRIET.


  Maak melding

 18. Waldo 20 maart 2020 at 21:55
  Mokro 20 maart 2020 at 20:59
  ====
  Een varken kan alleen een andere varken besmetten. Is jullie lot! vuile Agu!
  —–
  Boeler vaseline smeerder, zo vroeg al last van het agoesyndroom? Er rijden minder treinen, maar ze rijden wel. Bevrijd jezelf boi. Denk aan de 2 opties.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.