Winkelier die winkeldief (58) zwaar mishandelde zelf ook vastgezet

31
politie-ter-plaatse-suriname

Een winkelier in Suriname, die een 58-jarige winkeldief op heterdaad betrapte en hem daarna zwaar mishandelde, is zelf ook in verzekering gesteld. Dat meldt het Korps Politie Suriname. De winkelier werd op basis van camerabeelden aangehouden.

De politie kreeg de melding van de winkelier dat hij een manspersoon op heterdaad had betrapt tijdens het stelen van zes pakjes kaas uit een koelkast in zijn supermarkt. Die winkeldief bleek de recidivist Vishnu J. (58) te zijn.

Toen de politie ter plaatse arriveerde om Vishnu over te brengen naar het bureau, bleek dat hij met moeite liep en plaats kon nemen in de politiewagen. Op het politiebureau verklaarde Vishnu dat hij door de winkelier was vastgebonden en mishandeld met een hard voorwerp, buiten de verkoopruimte van de supermarkt.

Op camerabeelden van de supermarkt is te zien dat de winkelier Vishnu heeft vastgebonden waarna hij hem met een hard voorwerp ettelijke keren op zijn knieën slaat. De mishandeling bleek zo ernstig te zijn dat Vishnu in het ziekenhuis is opgenomen.

De 51-jarige winkelier werd aangehouden ter zake zware mishandeling. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

31 REACTIES

 1. Maar dit is de enige oplossing om rovers af te leren te gaan stelen. Deze rooft de eerst komende tijd niet meer. Er is werk zat in het land zoals straatvegen.


  Maak melding

 2. Goed zo, de winkelier mag geen eigen rechter gaan spelen. het stelen keur ik af.
  Maar ik vind, je heb de dief al overmeester, waarom zo wreed mishandelen.
  Ik hoop dat de rechter een vonnis stelt dat de winkelier zijn leven lang voor de man moet zorgen.
  Want de winkelier heeft de man zijn knieën wreed beschadig.


  Maak melding

 3. Ik schaar me volledig achter Pa Winti. De frustratie van de winkelier is te begrijpen. Echter niet dat het zover moest komen. Diefstal is diefstal. En nu praten we over regelrechte mishandeling na de diefstal. Een Javaanse vrouw (dacht ik), is ook enige tijd geleden mishandeld door een winkelier. De beelden waren te zien. Ook regelrechte mishandeling na de diefstal. Denk niet dat de winkelier zich op deze wijze moet gedragen. Dit is geen China. Als de winkelier pech heeft en het op een verkeerd slachtoffer gemunt heeft, is vanaf dat moment zijn leven en zijn bezittingen niet meer veilig. Maar Vishnu heeft toch het zetje gegeven waardoor de winkelier kon ontsporen. OM heeft goed gehandeld. Sorry Vishnu ,hoop dat je volledig herstelt. Misschien een betere bijdrage leveren aan de maatschappij? Je had in Holland moeten wonen. Heb je zes plakken kaas nodig ,krijg je er tien gratis van me. Maar niet overdrijven hé? Niet hamsteren. Gekneusde knieën zijn het resultaat.


  Maak melding

 4. December 1982 waren 15 onschuldige Surinaamse burgers ook al overmeesterd. Een regelrechte weerde moordpartij was niet nodig. Veel leed was dan bespaard. Maar de Didibri dacht er anders over.

  Mi taigi. Santo Boma komt steeds dichterbij. Wellicht kan enkele paarse ratten met vergezellen.


  Maak melding

 5. Die winkeldief bleek de recidivist Vishnu J. (58) te zijn

  Dus dan moet je steeds toestaan dat deze recidivist je dagwinst te verminderen. Arr werk je dan voor?
  De coalitie zou zeggen dat dit lenen is, iets ongevraagd meenemen terwijl het niet van jou is, hij zal het ooit terug zetten.

  Wel als deze winkelier niet had ingegrepen zou de dief gegarandeerd terug gekomen, nu zal hij wel tig keer bedenken “mi sa go baka”. Nu doet hij het niet meer.
  Er is in de grondwet toch vastgelegd dat je haven en goed mag verdedigen?
  anno heden is stelen en roven en overvallen en inbreken schering en inslag in Suriname. De politie staat er machteloos voor want de gevangenissen zitten overvol dus laten ze deze mensen vaak weer lopen


  Maak melding

 6. deze klote chinees moest de politie inschakelen
  this is not fucking china
  zelf beduvelen ze ons elke dag meer aantikken dan je zou moeten betalen
  iedere dag de prijzrn opschroeven
  opsluiten en laten boelen deze covid 19 chinees


  Maak melding

 7. De winkelier moet bly zyn dat hy in deze tyd niet is dood geschoten en zelf vastgebonden en helemaal is leeg geroofd.hier gaat het om KAAS stelen.en dat ook door een man van 58jaar.stelen is niet goed maar kyk ook naar de reden van het stelen.en geloof my vishnu gaat geen straf krygen want hy heeft zyn straf al gehad.de rechter moet hem een pakje kaas geven en naar huis sturen.en de winkelier mag voortaan geen kaas verkopen om zulke mensen ver te houden!!hihi


  Maak melding

 8. JULLIE LAFFE SURI KLOOTZAKKEN KIEZEN VOOR DE CHINEES .DIE DE PRIJZEN OPDRIJVEN…SHAME ON YOU ALL.JULLIE ZIJN DEZELFDE ZAKKENWASSERS DIE HET LAND EN VOLK VERRADEN VOOR DE EX KOLONISATOR .ACHTERLIJKE PANNENKOEKEN.


  Maak melding

 9. Pico
  ja de naam van mijn overleden familielid .
  Ik denk dat je dan in Amsterdam woont en ook nog zijn dochter S. kent S, haar moeder leeft nog en is C en familienaam L zij woonden te B ( nog steeds)
  Als je dit bevestigd dan weet ik eindelijk wie je bent


  Maak melding

 10. WALDO heb je gezien. Vishnu is een dief en geen blakka man. Zie je dat bepaalde figuren zoek zijn??
  Als het een creoolse naam was moest de chinees hem doodschieten.
  Sturen jullie Vishnu elke week geld dan hoeft hij niet te srelen. Beide zijn fout. Hij steelt niet 1 pakje kaas dus niet dat hij honger had. Buitendien voor honger steel he droog brood.
  Vishnu sluit je aan bij de VHP. Zijn toch ” rijk”. Dieven hebben geen ras of kleur


  Maak melding

 11. Het wetboek van strafrecht,artikel 370 geeft aan.het wegnemen van enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort,met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen,wordt bestraft met een gevangenisstraf of een geldboete.een geldboete zou deze dader niet kunnen betalen,dus een gevangenisstraf van….

  Mishandeling..als je een ander opzettelijk (zwaar)lichamelijk letsel toebrengt,wordt,als schuldig aan( zware )mishandeling gestraft met een gevangenisstraf van….jaar.of een geldboete.de Chinees heeft het heft in eigen handen genomen en de dader opzettelijk en met voorbedachte rade (zware )lichamelijk letsel toegebracht.een gevangenisstraf van…Is op zijn plaats en een boete van….SRD.te betalen aan de medische kosten van de dader.


  Maak melding

 12. Vishnu heeft het STELEN geleerd van de Nationale Dieven Partij / Bermpartij !!!!!!!!

  In Ocer worden cursussen gegeven: hoe kan/moet/mag ik STELEN !!!!!!!!!

  Het hadden @ Pakiratigri … Pig @ Waldo … Wijdbeense @Wendy … moeten zijn.
  Omoe broko ding …….s en …….g !!!!!!!


  Maak melding

 13. Goef zo.De winkelier ook straffen.
  Hij is geen rechter en mag geen rechter spelen.
  De boef moest aan de politie overgeleverd worden .Maar nee de winkelier denkt eerst wraak te nemen.Straf de winkelier want het blijkt dat hij niet voor zijn leven te vrezen had.
  Surinamers moeten het afleren eigen rechter te spelen.


  Maak melding

 14. @Wendy en pongobongo en damsco pannekoek.
  Kunnen jullie eindelijk ophouden met jullie geknor?
  Boeven moeten overgeleverd worden aan de politie en de rechter moet straffen opleggen.
  De boef vishnu was niet gewapend,het heeft helemaal geen zin om hem dood te schieten.Hij was al overmeesterd maar de winkelier moest eerst wraak nemen en de boef straffen.
  Hij is niet beter dan de boef en hij moet ook gestraft worden.
  Waar lezen jullie dat wordt opgeroepen om boef vishnu vrij te laten?!
  En bij de vhp zie je geen criminelen die lid willen worden of zich aansluiten bij deze partij.
  De vhp heeft hun niks te bieden daarom dat ze zich aansluiten bij de ndp !Bij de ndp worden ze ministers,lijders van het land,amnestie en nog veel meer..


  Maak melding

 15. =Wanneer mensen steeds gaan stelen en de politie niets eraan doet en maar toe kijken wat met jou spullen gebeurd waarvoor je hard werkt, neem ik het heft in eigen hand.
  Ik zou zijn knieën kapot slaan dan rent hij nooit meer zo hard.


  Maak melding

 16. Het Didibri pakket was niet voldoende voor hem. Als de baas mag stelen dan kunnen wij ook denken de kontlikkers. Deze gasten naar Santo Boma. Boeler vaseline smeerder zal ook daar zijn. Verdere details zijn bekend.


  Maak melding

 17. @Roy

  Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware woorden niet altijd mooi. Prima als jij je kop in het zand wil steken. Zelf de Hollanders hebben het door.

  Het is een zeer klein maar zeer luidruchtig groepje die in de jaren 70 huis en haard hebben verlaten percelen en huizen hebben verkocht want er zou een burgeroorlog uitbreken In Suriname. Dat zou waarschijnlijk net als in Guyana ook plaatsvinden maar daar hebben de militairen in 1980 een stokje voor gestoken.

  Dit tot groot ongenoegen van de weglopers want hun profetie is niet uitgekomen door de ingreep van de miltairen. Hun wens dat er rassenrellen zouden uitbreken ( ze zouden dan zeggen zie je wel) is niet uitgekomen. Daarom haten ze alles wat te maken heeft met Surinaams nationalisme en de Revo.


  Maak melding

 18. @Pongobongo
  Soso ka leg je uit.
  Alsof door de illegale revo van je baasje het beter is geworden met Suriname….mens je bent gewoonweg gek!.
  De burgeroorlog was er..dankzij je baasje en het heet Moiwana oorlog.Dan heb je nog dec moorden,bouta amnestie…enz…enz…


  Maak melding

 19. @Ray

  Wie heeft met 30 miljoen via het ZZG (Zeister Zending Genootschap) deze oorlog gefinancieerd. Bovendien heet het geen moiwana oorlog maar binnenlandse oorlog of vuile oorlog. Je hebt zoals velen van Moiwanna gehoord maar weet daar verder niets over. Heb je ook van Pokigron gehoord, van Wakkibassoe nee natuurlijk niet want ze zijn niet platgebrand door het leger. Heb je gehoord van Victoria waar de Guyanese vrouwen zijn verkracht. Nee natuurlijk niet want is niet door het leger. Heb je gehoord van de Indiaanse dorpen in de buurt van het doorgangskamp Moiwanna. Deze kampoe (het was geen dorp) werd gebruikt als uitvalbasis om de Indiaanse dorpen aan te vallen. Nee natuurlijk niet. En weet je dat het leger voordat ze hun zuiveringscties begonnen iedereen in de buurt heeft gewaarschuwd om daar weg te gaan. Met de defender vliegtuig zijn er plamfletten uitgestrooid. Via SRS en RSI (Radio Suriname Internationaal op de korte golf met behulp van Brazilie) werden opgeropen gedaan dat de mensen weg moesten. Ze konden niet weg omdat ze daar werden vastgehouden als menselijke schild. Zo kan ik door gaan. De militaur die gevangen is genmen en doodgekapt in een boot geled. Een dorpsbewoner die voor de ogen van zijn familie met een houwer over zijn hele lijf is bewerkt en daarna sterke drank over hem is gegooid. Hij stierf een pijnlijke dood. Bruggen produktie bedrijven electra masten die zijn opgeblazen door jullie “helden” die zich jungle commando noemen.

  Kom mij dus niks vertellen over de vuile oorlog.


  Maak melding

 20. De VHP heeft zich nooit zorgen gemaakt om het lot van de grote aantallen kreeper gevallen in haar eigen achterban. Men heeft zich alleen gefocused op het binnenhalen van de stem van deze mensen.
  Deze arme mensen moeten door de samenleving in bescherming worden genomen. De winkelier is zijn boekje te buiten gegaan. De winkelier kan niet voor eigen rechter spelen en overgaan tot berechting of marteling van de dader.


  Maak melding

 21. Opvallend hier is dat er meer aandacht wordt besteed aan de VHP dan de bestrijding van het coronavirus. Enerzijds wel te begrijpen. Chan straalt een bijzondere straling uit. Yes we can!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.