Verscherpte controle op grensrivieren Suriname

4
rivier-suriname
De Surinamerivier in Paramaribo

Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) heeft dinsdag een instructiemeeting gehad met de politie, brandweer, kustwacht en de douane. Tijdens deze meeting zijn instructies gegeven voor het verscherpen van de controle op de grensrivieren. Het besluit is genomen om de veiligheid op de Surinaamse wateren te garanderen.

Het besluit deelde NCCR-coördinator, Kolonel Jerry Slijngard, gisteren mee tijdens de persconferentie inzake COVID-19, waarbij overheidsvertegenwoordigers de samenleving dagelijks inlichten over de stand van zaken.

Voor wat betreft de maritieme veiligheid is afgesproken dat binnenkomende vaartuigen, waaronder Venezolaanse schepen en andere grote trawlers, worden gedirigeerd naar de Centrale voor Vissershavens in Suriname (Cevihas). Hier worden zij eerst grondig gecontroleerd voordat zij hun weg verder kunnen vervolgen.

Voor de kleinere boten is te Nieuw-Amsterdam in Commewijne een intakepost opgezet. Op deze post zullen de boten ook eerst gecontroleerd worden en daarna hun weg vervolgen naar hun eindbestemming. Vracht en containerschepen worden wel toegelaten om Suriname binnen te varen en bij de haven zullen de schepen gecontroleerd worden.


4 REACTIES

 1. Off topic….

  Apintie….géén toeristen meer naar het binnenland.

  De grootste besmetter DDB is er net 1 week geweest, dus alle hens aan dek.

  Het dodelijke paarse virus heeft de afgelopen 10 jaar alles reeds vernietigd in het land en bij het volk.

  ⚰⚰⚰⚰⚰⚰⚰⚰⚰


  Maak melding

 2. Er wordt niet gerept over uitgaande schepen.

  Sinds wanneer worden de containers gecontroleerd. Bij toeval worden drugs in containers ontdekt, maar meestal zijn deze containers al geïnspecteerd, verzegeld en klaar voor vertrek.

  Didibri enige inkomstenbron naar de malle moer. Enige redding is de VHP. Maar dat Didibri op de knieën gaat vallen voor Chan zie ik niet snel gebeuren. Komt nog.


  Maak melding

 3. Klinkt indrukwekkend “ verscherpte controle op grensrivieren Suriname “ ik vraag mij af met welke patrouille boten deze controles uitgevoerd gaan worden . Het krakkemikkige materiaal waarover men beschikt is echt niet toereikend. Dus die stoere praatjes zijn maar voor de bühne.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.