‘ABN mocht rekening Surichange Bank opzeggen vanwege gevaar van witwassen’

45
'ABN mocht rekening Surichange Bank opzeggen vanwege gevaar van witwassen'

De Nederlandse ABN AMRO bank heeft onlangs een rekening van de in Suriname gevestigde Surichange Bank opgezegd, vanwege onder meer het gevaar van witwassen. Surichange stapte naar de rechter omdat ze het hier niet mee eens was. Op 13 maart jongstleden deed de Rechtbank Amsterdam een uitspraak hierover.

De Nederlandse bank mocht de rekening van de Surinaamse bank wel opzeggen, heeft de rechter in kort geding geoordeeld. De conclusie is dat ABN AMRO vanwege concrete en reële integriteitsrisico’s voldoende gronden had voor de opzegging

Het ging om de zogenaamde nostro-rekening oftwel een rekening tussen twee banken die onder meer voor het volgende werd gebruikt: Surinaamse Nederlanders storten euro’s bij een wisselkantoor, dat aan de Surichange bank is gelieerd maar in Nederland gevestigd.

Het wisselkantoor maakt de euro’s over naar de nostro-rekening van de Surichange bank, die het bedrag in SRD uitkeert aan haar klanten in Suriname. Zo steunen Surinaamse Nederlanders hun familie in Suriname, dat in zwaar weer verkeert.

Volgens de directeur van de Hakrinbank, Rafiek Sheorajpandey, heeft ook de ING begin dit jaar bankrekeningen van financiële instellingen in Suriname opgezegd. Hij zegt tegen ABC Online Nieuws dat het een trend lijkt onder grote banken, die geen risico’s willen lopen met high risk gebieden. High risk vanuit moneylaundring/witwas oogpunt.

Luister hier naar het fragment:


45 REACTIES

 1. Welke bank wil het risico lopen voor het krijgen van een boete die vele miljoenen (ING boete was 750 miljoen, hier loopt nog een rechtszaak over) en extra kosten maken voor nietszeggende transactie die netto geen rendement opleveren.
  Dit alles is te danken aan de grote hoeveelheden cocaïne die uit Suriname komen en het steeds gissen is wie deze handel beheerst in Suriname.
  Ik geeft de Nederlandse banken dus geen ongelijk in deze want hun bedrijf moet volgens wetgeving “schoon zijn” en daar doen ze alles aan.
  Dat dit “schoon zijn” niet hard kan worden gemaakt in Suriname kunnen de Nederlandse banken dus niets aan doen.
  Dit heeft niets te maken met discriminatie noch kolonisatie etc.
  Ik denk dat ditzelfde lot wellicht zal vallen op het 19,5 miljoen euro gebeuren


  Maak melding

 2. De Nederlandse banken zijn zelf over de schreef gegaan. Niet voor niets getuige de torenhoge boetes die ze hebben moeten betalen aan de staat. Ze zijn nu dubbel zo voorzichtig. Ze hebben zich te houden aan de wet. Ondanks de uitspraak van de rechter in het kortgeding, is niet onomstotelijk bewezen dat Surichange aan het witwassen was of zich met enige terroristische motieven bezighield. Er wordt gerefereerd naar Suriname . Suriname wordt aangeduid als een hoog risico-land. Surichange had toch wel nadere informaties aan de bank moeten verschaffen om het niet zover te laten komen. Doe je dat niet ,gaan de banken zich leukweg beroepen op het risicogehalte wat ook in de wet omschreven staat. Maar een risicogehalte is nog geen onomstotelijk bewijs. Maar juist als je niet meewerkt gaat men zich daarop beroepen. En de rechter zal daarin meegaan.


  Maak melding

 3. Overal worden boetes opgelegd behalve is Suriname. Hier kunnen ze ongestoord doorgaan met hun duistere praktijken. Integendeel worden ze hierin gestimuleerd.

  Failed state. Suriname staat bekend als een grote narco staat waar de dictator alles beslist. Terecht dat men geen risico’s wil lopen.


  Maak melding

 4. Ja dat krijg je met deze klote regering. Normaliseer alles in Suriname = jaag deze regering weg. Het wordt met de dag erger. Stabiliteit kan je niet eten. Wel eet nu de instabiliteit tante Jenny


  Maak melding

 5. Nu zien hoe de paarsen voor de de rest van de surinamers gaan zorgen.
  Inderdaad Nederland, stop alle alle geldtransacties met Suriname.Alleen zo gaan de verwende surinamers het voelen want eerder gingen ze bouta niet lastig vallen omdat hun familie euro’s voor ze stuurden.Prima ,nu ze geen hulp meer gaan krijgen gaan de surinamers leren om zelfstandiger en wat wijzer te worden en beseffen dat ze bouta weg moeten stemmen.Nederland heeft bovendien gelijk wat Suriname staat bekend als witwas land.Denk aan de mijoenen aan euros in beslag genomen ….alleen maar witwas .Bouta doet aan wtiwas.


  Maak melding

 6. Ray,….

  En vergeet niet dat FED en IMF de geldkraan hebben dichtgedraaid vanwege LIST en BEDROG door de NDP- maffia.

  Dat MOODY’S…S&P…FITCH een JUNK-STATUS beoordeling hebben afgegeven omdat deze corrupte, criminele Bouta-maffia hun schulden niet meer kunnen terugbetalen.

  Conclusie :……..
  FAILED STATE is nu een FEIT !!!!!!!


  Maak melding

 7. Wie staat achter suri change?? Is het van hakrinbank?? Is deze man ook direkteur daar??
  Waarom vragen jullie niet die direkteur hoe het zit??


  Maak melding

 8. pakiratigri 19 maart 2020 at 10:23
  Kortgeding= kort geding.
  ***********************
  @ pakiratigri …. lul niet uit je PAKIRA SNUIT …. kort geding !
  Ga samen met: Pig @ Waldo … mislukt product RobG …. Travestiet Wendy … Dondon Dia Damsco …. naar het hoofdkantoor van de ABN en DRAAG de directie op de OPZEGGING terug te draaien … dan zijn jullie KERELS … dan kan er een begin gemaakt worden om jullie smerige Paarse UITSCHOTTEN te respecteren.


  Maak melding

 9. Waldo 19 maart 2020 at 15:42
  —–
  Boeler vaseline smeerder. Nog steeds last van het agoesyndroom. Je weet wat je moet doen toch. Of zal ik nog een keer herhalen?


  Maak melding

 10. Waldo. Wat is er met jou gebeurd? De afgelopen weken heb ik jouw redelijk tot goede bijdragen gemist .je hebt je politiek neutrale houding laten varen en bent op een mamyo achtige wijze bezig evenals enkele andere posters hier.
  Ben je al zo doorgedraaid dat je 25 mei as niet haalt? Behave yourself en laat ons weer ” genieten ” van je pro paarse propaganda. Afgesproken?


  Maak melding

 11. Een Surinamer 19 maart 2020 at 17:43
  Waldo. Wat is er met jou gebeurd? De afgelopen weken heb ik jouw redelijk tot goede bijdragen gemist .je hebt je politiek neutrale houding laten varen en bent op een mamyo achtige wijze bezig evenals enkele andere posters hier.
  Ben je al zo doorgedraaid dat je 25 mei as niet haalt? Behave yourself en laat ons weer ” genieten ” van je pro paarse propaganda. Afgesproken?
  —-
  Het agoesyndroom werkt al in hem. Hij heeft het al. Ik had hem nog gewaarschuwd voor dit syndroom, maar te ie ne arki, dan joe fierie toch. Jojo had hem hulp aangeboden. Had hij nog geluisterd naar jojo, maar alle hulp heeft hij afgewezen. nu zijn er nog 2 laatste opties open.


  Maak melding

 12. Waldo 19 maart 2020 at 18:07,

  Ik volg jouw reacties al een hele tijd.
  Zou je zo vriendelijk willen zijn om eens zonder al die scheldwoorden een zinnige reactie te geven?
  Je komt zo verschrikkelijk kinderachtig over dat het voor mij niet echt leuk meer is om het nieuws op Waterkant te lezen. Ik heb alle respect voot je politieke voorkeur, maar probeer óók eens respect op te brengen voor mensen met een andere politieke voorkeur.
  Je komt op deze manier bij mij zéér onsympathiek over en dat is dan echt niet in jouw voordeel.


  Maak melding

 13. Waldo. Sorry dat ik niet geloofwaardig bij jou overkom. Maar je hebt aan de ene kant gelijk. Ik wil een beroep doen op al degenen die op een laag bij de grondse wijze elkaar bejegenen, om dit achterwege te laten .Anders wordt WKN een soort mamyo en dat willen wij, zowel coalitie als oppositie sympathisanten, voorkomen. Dus graag een beroep op jullie liefde voor Suriname om elkaar met respect te behandelen. God zij met ons Suriname.


  Maak melding

 14. Elwemo 19 maart 2020 at 18:43
  ——
  Ik hoop van harte dat hij alsnog veranderd, maar dat betwijfel ik gezien zijn/haar inderdaad kinderachtige reacties. Wellicht moet hij/zij eerst langs een psychiater gaan alvorens weer hier te komen. Zijn/haar niveau is het meest belabberd van hier allemaal.


  Maak melding

 15. Agoetigri 19 maart 2020 at 18:53
  Dank je wel voor je reactie.
  Dit gezegd hebbende mag jij óók wel een beetje dimmen met je reacties.
  Jullie zijn elkaar aan voeren en op deze manier blijft het een welles nietes ding.
  Ga toch gewoon met respect met elkaar om en hoe op met het schelden en kleineren.
  Iedereen heeft het recht om zijn mening hier op Waterkant te ventileren en of je het daar mee eens bent of niet, ga dan in discussie en probeer elkaar met argumenten te overtuigen. Niet met schelden. Dat zie en hoor ik al te vaak in Suriname en dat is niet nodig.
  Heb respect voor de mening van Waldo en ik ben er van overtuigd dat hij dan ook respect voor jou mening heeft.
  Ik ben een hollander maar draag Suriname en de Surinamers een warm hart toe. Ik ben net een week terug van mijn vakantie van 3 maanden in Suriname en geloof me, ik weet echt wel wat er speelt op dit moment.
  Probeer er samen wat van te maken en gun iedereen zijn mening, maar dan zonder agressie!


  Maak melding

 16. Waldo 19 maart 2020 at 18:58
  De Surinamer zoals ik hem ken en zoals ik hem haat.
  Zak in de stront met je achterlijke en hatelijke opmerkingen en zoals je reageerde op mijn reactie: ik heb goed gekeken en op jouw advies laat ik me nog even nakijken!
  Ben blij dat er in Surname nog lieve mensen rondlopen en dat ik met idioten zoals jij weinig van doen heb,
  Leuk hé, dat schelden. Nou je geniet er maar van. Hopeloze idioot.


  Maak melding

 17. Waldo 19 maart 2020 at 19:26
  —–
  Boeler vaseline smeerder, wat lul je nu. Jou dag begint altijd met de VHP en Chan en dan in de negatieve zin. Ik noteer deze dag en zal jou elke keer erop wijze op een gepaste manier. Tan teki.


  Maak melding

 18. Waldo 19 maart 2020 at 18:58
  Ik volg de reacties goed, maar de tientallen waar over jij spreekt kan ik dan weer niet plaatsen.
  Het gaat alleen ntussen Agoetigri en jij alsof jullie een persoonlijke vete hebben. Dat mag hoot, maar ik weet niet wat de lezers van Waterkant daarmee te maken hebben.De andere reacties die je krijgt zijn inderdaad reacties op jouw grove taal gebruik en politiek gerelateerde beschuldigingen.
  Verder kun je noteren wat je wilt, op mij maak je echt geen indruk hoor. Daarvoor ben je toch iets te licht hoor. Misschien RobG, die lijkt me echt een discussie partner voor jou. Succes met schelden.


  Maak melding

 19. Waldo 19 maart 2020 at 18:58
  Ik volg de reacties goed, maar de tientallen waar over jij spreekt kan ik dan weer niet plaatsen.
  Het gaat alleen ntussen Agoetigri en jij alsof jullie een persoonlijke vete hebben. Dat mag hoot, maar ik weet niet wat de lezers van Waterkant daarmee te maken hebben.De andere reacties die je krijgt zijn inderdaad reacties op jouw grove taal gebruik en politiek gerelateerde beschuldigingen.
  Verder kun je noteren wat je wilt, op mij maak je echt geen indruk.. Daarvoor ben je toch iets te licht hoor. Misschien RobG, die lijkt me echt een discussie partner voor jou. Succes met schelden.


  Maak melding

 20. Waldo 19 maart 2020 at 20:09
  “Dan heb ik je al door! Uit dezelfde categorie!
  Oogkleppen!”
  Ik heb mijn best gedaan. Kom toch weer terug op mijn eerdere opmerking over bepaalde surinamers.
  Geniet van je stoken en van je zuigen hier op Waterkant.
  Jammer dat er inderdaad met jou geen zinnige discussie mogelijk is. Ik denk dat je toch de figuur bent zoals ik je vanaf het begin heb ingeschat. Het ga je goed en blijf geloven in je bubbel.
  Ps, die oogkleppen zeggen meer over jou dan over mij .


  Maak melding

 21. Waldo 19 maart 2020 at 20:09
  ——-
  Boeler vaseline smeerder, volgens mij heeft Elwemo geen kleur hier, maar heeft een eerlijke en werkelijke mening gegeven. Dat is zo. Op je teentje getrapt. Dat zal wel. Hou een keer op met leugens verkondigen. Geeft oprecht je echte positieve mening en dan wordt je gewaardeerd. Denk a tori. Anders echt yepi no de. Dan zijn de 2 opties nog open.


  Maak melding

 22. Waldo 19 maart 2020 at 20:39
  Elwemo, heeft oranje oogkleppen
  —–
  Wat is je probleem dan als Elwerno ornaje oogkleppen heeft. Is Elwernio dan meteen jou vijand? Mpp, is jou haat aan oranje zo groot? Ik zei al, 2 opties zijn nog open voor jou. Dubbeldekker of 11 hoog. Keuze is aan jou. Waterkant.net zal je zeker ook niet missen.


  Maak melding

 23. Suriname is niet interessant. Opbrengst laag en risico van een hele hoge boete, veel hoger dan de opbrengsten, te hoog. Dus wegwezen. Banken moeten hun beklag bij onze klote president gaan doen. Hij is de oorzaak van alle ellende die nu over Suriname wordt uitgestort.
  Na 4 regeringen zal het Suriname pas weer lukken om het internationale vertrouwen terug te winnen.
  Ja de regering Bouterse heeft veel meer kapot gemaakt dan we en zij zelf weten.


  Maak melding

 24. WaldoLULUL,

  jouw dikke, vette, volgevreten toyboy Hoefdraad is dusdanig van omvang en gewicht dat hij niet meer van zijn plek te krijgen is.

  Maar gelukkig voor jou heeft hij een achteringang waar dat kleine, nauwelijks zichtbare, strakke plassertje van jou tegenaan mag schuren.

  Leef je uit….latente boeler.


  Maak melding

 25. De ndp maakt voor de sier wetgeving op maat… Zie de abdoel wet dat met groot machtsvertoon is doorgevoerd.. Cambios moeten een vaste koers gaan hanteren .. .Chotelal moet..dus monetair .. aan de ketting.. . Chotelal is geen vriend meer maar een vloek… Chotelal is met 200 personen gaan demonstreren voor het krijgsraad gebouw.. Geen arrestatie vandaag van de heer Bouterse heeft hij staan schreeuwen..en heel Suriname kon het horen.. . Van een kat, chotelal, heb je een tijger gemaakt en nu wil je dat de tijger weer een kat wordt..Dat is nog nóóit gelukt . . Het is een wet dat niet de srd maar de Amerikaanse dollar moet beteugelen.. .De dollar mag niet in waarde stijgen ten opzichte van de srd.. Iets dat Rusland en China nóóit is gelukt..De ndp top is blij, de familie abdoel is blij, maar valt er iets te vieren.. Het volk betaald het gelag, dat gebeurt al jaren ..De Ndp-regering kan wel wetgeving aanvoeren, maar in de volkswoede beland dat wet regelrecht in de Surinamerivier .. Nu een praktijkgerichte voorbeeld.. Neem nu de centralemarkt, ja daar kan je met voornamelijk de srd betalen, maar bij de Chinese winkels zit men te wachten op dollars..,, De familie abdoel betaald bij de Chinese winkels ook met dollars, zeggen de Chinezen .. . Internationaal wordt Suriname als monetair onbetrouwbaar behandeld… De ndp-regering laat een onderzoek doen naar s’lands economie en krijgt te horen dat het een ccc status heeft..en niet meer en niet minder . En dan komen de gevolgen… De Europeanen trekken zich terug… Geen economische samenwerking met de Surinaamse overheid . De Surinaamse economie is zwaar geïnfecteerd met illegale activiteiten en daar willen de Europeanen hun handen niet aan branden.. De boete op malafide activiteiten is hoog in Europa.. Dus wat mij betreft is het gezegde hier ookwel van toepassing , wat de ndp zaait zal de ndp ook oogsten..


  Maak melding

 26. Surinaamse Nederlanders bestaan niet…stelletje imbecielen zijn het; Je bent Surinamer of Nederlander, maar kan niet beiden zijn; je loyaliteit is aan Joos of Kwakoe- niet beiden. Het zijn gewoon Surinaamse parasieten die een gat hebben gevonden in NL.


  Maak melding

 27. Bij al dit soort zaken loopt er een iets als een rode draad waarvoor de gemeenschap de ogen sluit zowel hier als in nederland om dat men niet als racistisch betiteld wil worden en dat is Er zit altijd een hindustaan er achter of ervoor Dat is de rode draad


  Maak melding

 28. PRASERIE, je vader was een parasiet, Waldo genaamd. Je vader heeft parasiet waldo in jou moeders gat gestopt en toen kwam jij,een lelijke paarse rat.


  Maak melding

 29. Elwemo.Het commentaar van agoetigri zie je niet. Hmmm Wat verwacht je anders van iemand die zichzelf agoe noemt. Er komt niks goed uit zijn agoe snuit. Ja dan kan je me noemen hoe je wilt bai hode. Ja mi tak ing ga judeska vragen wat ik bedoel joe agoe joe


  Maak melding

 30. Aub wilt iemand die tegen de aangenomen wet is mij nu uitleggen waarom jullie dan tegen die wet zijn. Dit verklaart alles. I rest my case. En agoetigri varken, porko of hoe jezelf ook noemt. bai hode


  Maak melding

 31. Er zijn meerdere dieven die van de Surinaamse gemeenschap hebben geroofd en hier het geld hebben geparkeerd. De Nederlandse banken moeten meer onderzoek doen, zodat de nieuwe regering deze gelden terug kan vorderen en aanwenden voor het betalen van de buitenlandse schulden.

  Het nieuwe parlement moet een speciale parlementaire commissie instellen om dit te onderzoeken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.