Regering Suriname komt in buitenland gestrande burgers financieel tegemoet

22
'Suriname wil internationale vluchten beperken vanwege coronavirus'
De Johan Adolf Pengel internationale luchthaven van Suriname, ook bekend als Zanderij.

Gestrande Surinaamse staatsburgers, die als gevolg van de ontstane situatie rondom het coronavirus langer vertoeven in het buitenland en niet meer in hun levensbehoefte kunnen voorzien, krijgen een financieel tegemoetkomingspakket. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van Suriname dinsdag laten weten.

Om voor deze financiële tegemoetkoming in aanmerking te komen moet men Surinaamse staatsburger zijn, niet over een reisverzekering beschikken en niet bij familie of vrienden hebben gelogeerd. Dat laatste zou aangetoond kunnen worden door het overleggen van een bewijs van hotelverblijf.

Deze maatregel is reeds op 37 gestrande Surinaamse burgers die zich in Miami bevinden toegepast. Ook in Belem zijn er een paar mensen die geholpen zullen worden. In Nederland hebben reeds twee personen gebruik gemaakt van de financiële tegemoetkoming.

De diplomatieke en consulaire diensten zijn geïnstrueerd om Surinaamse staatburgers en ingezetenen die willen repatriëren naar Suriname te registreren. Geregistreerde personen moeten contact opnemen met de vliegmaatschappijen en of reisagenten.

Surinaamse staatsburgers zijn op verschillende locaties gestrand. Onder andere in Nederland, India, Amerika, Columbia, Guyana, Frans-Guyana, Curaçao, Panama en Trinidad. Personen die teruggebracht willen worden naar Suriname moeten Surinaams staatsburger zijn of in het bezit zijn van een geldige PSA-kaart of in het bezit zijn van een geldige verblijf- of werkvergunning

Ook zullen ze in het bezit moeten zijn van een geldige ticket met een retourdatum voor 13 april 2020. Daarnaast zullen deze personen bereid moeten zijn om zich te onderwerpen aan een verplichte quarantaine voor een periode van 14 dagen volgens de voorschriften van het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid.

22 REACTIES

 1. Mooi initiatief….echter ….EERST ZIEN…en dan geloven….

  Er staan nog zoveel rekeningen open die de staat NIET wilt/kan voldoen….

  of worden ze gecompenseerd met uien en aardappelen ??


  Maak melding

 2. Sinterklaas in aantocht?
  Deze kadavers stelen eerst van het volk en daarna komen ze Sinterklaas spelen.
  Wie houdt wie voor de gek???
  Medische zorg is 0,0 daar hoor je van deze kadavers weinig over.
  De grootste Kadaver die vlucht het binnenland in terwijl de stad in de “fik” staat .Graaien, bedriegen en loze beloftes hebben ze genoeg gedaan.
  Gisteren In de winkel een potje pindakaas 68,00 srd


  Maak melding

 3. Terwijl over de hele wereld burgers worden gerepatrieerd, ongeacht in welke situatie ze verkeren, worden de reizigers van Suriname nog dieper in het moeras gedrukt.

  Ik zei al meermaals…. Didibri heeft schijt aan het volk. Alleen mpp familie leden van de paarse bende kunnen een hotel in Nederland permitteren. 99% van de reizigers logeren sowieso bij familie. De SLM weet dat dondersgoed. Zij hebben de statistieken.

  Jammer voor deze reizigers en nu familie. Jullie mogen stikken terwijl de Didibri lekker met een fles whisky in zijn hangmat ligt. Terecht wenst hij het volk steeds slapeloze nachten toe.

  De alcoholist moet samen met de vieze vuile boeler vaseline smeerder voor altijd opgesloten worden in de isoleercel van Santo Boma. Dan pas kan het volk rusten.


  Maak melding

 4. Hahaha
  Sranang skeer.
  Geen geld om de koers een halt toe te roepen
  Geen geld om basisgoederen te kopen dus maar lenen / stelen van de burgers
  Geen geld om de Corona virus aan te pakken
  Geen geld om leningen af te lossen dus maar lenen / stelen van de burgers
  Geen geld om goud op te kopen dus maar lenen / stelen van de burgers

  En nu met the story of the century
  Wij gaan Surinamers en PSA houders steunen met de verblijfkosten in het buitenland.

  Ik denk dat dit een super super politieke stunt is. Waarschijnlijk bekostigd door Chotelal en indirect door het volk hun valuta

  RobG Waldo en pakiratigri
  Ben benieuwd naar jullie mening over deze bijdrage.

  Zelf denk ik “als je de buitenlandse reis kunt betalen (of door een ander betaald) dan kun je ook je extra verblijfkosten bekostigen”. Want de pina wangs in Suriname kunnen zelfs de reis/annuleringsverzekering niet eens betalen


  Maak melding

 5. Goed zo. Bepaalde mensen hebben al hulp gehad. Moet kunnen want ze zijn surinamers. Ze willen ook naar huis terug.

  Waarom geeft VHP de Surinamers geen mondkapjes?? Ze gebben China gegeven toch?? Mooi gebaar zeiden jullie.
  De Surinamers dan?????


  Maak melding

 6. Agoetigri 18 maart 2020 at 09:19
  Terwijl over de hele wereld burgers worden gerepatrieerd, ongeacht in welke situatie ze verkeren, worden de reizigers van Suriname nog dieper in het moeras gedrukt.
  ===
  Agoes als agoetigri zijn rioolburgers en worden steeds dieper in hun hol gedrukt ter bescherming van het milieu!


  Maak melding

 7. Ik verneem nu pas dat de voorzitter van de overheidsfinanciën DNA lid Amzad Abdoel nog geen lettertje cijfertje weet van overheidsfinanciën, dit is gezegd door Busaid en dat Abdoel nul weet va overheidsfinanciën.
  Dat Abdoel een schande is voor de universiteit.
  Wel wel wel dit wist ik niet eerder.
  Hoe kan dan zo iemand de voorzitter van de commissie Overheidsfinanciën zijn?
  Het is mij dus nu duidelijk dat dit wellicht de reden is dat ik altijd vond en vind dat Abdoel onzin loopt te verkondigen omtrent de koersstijging en de prijsstijgingen.

  Ai Abdoel je bent een echt no kennis persoon die zogenaamd kennis draagt over het item.
  Ja Abdoel je hebt kennissen maar kennis heb je niet hierover?

  Abdoel reageer op de beschuldiging van Busaid
  Niets geschreven over economie tijdens je opleiding
  Schande voor de universiteit
  Geen kennis van overheidsfinanciën


  Maak melding

 8. KLM en TUI halen dagelijks wereldwijd hun gestrande passagiers op, maar dit harteloze, schaamteloze k.tland laat zijn mensen keihard in de steek.

  Surinamers die in Nederland in een hotel verblijven??……

  Wie houdt wie hier voor de gek.


  Maak melding

 9. Wendy ik zal van mijn gebruikt toiletpapier een kapje voor jullie maken hor, beloof je dat je het dag en nacht zal gebruiken en ook aan je vrienden zal geven? je loopt iedere dag hier maar te emmeren dat de VHP je geen kapje geeft.
  Surinamers? wie zijn dat? bedoel je mensen die in Suriname wonen. misschien weet je het niet dit is geen volk, maar een stel bevolkingsgroepen die gedwongen zijn in een land te wonen maar een gruwelijke hekel aan elkaar hebben. Jij bewijst dit iedere dag net als waldo en agoetigri


  Maak melding

 10. Waldo 18 maart 2020 at 10:08
  —–
  Boeler vaseline smeerder, inmiddels weet iedereen dat het agoesyndroom hebt. Behandeling is niet meer mogelijk. Bevrijd je zelf een keer. 2 optie: voor de trein of 11 hoog.


  Maak melding

 11. Frantz 18 maart 2020 at 12:10
  Surinamers die naar verre bestemmingen gaan en in een hotel verblijven, hebben geen Lanti steun nodig. Ze redden zichzelf wel. Het geld kan beter besteed worden.
  —-
  Klopt. De gewone Surinamer logeert bij familie, en juist deze groep wordt in de steek gelaten.

  De rijken (zeg paarse snoepreizigers) die op kosten van de belastingbetaler in een dure hotel verblijft worden royaal financiëel tegemoet gekomen. Hoe gekker het ook klinkt.

  De paarse bende heeft vanaf het begin gejaagd op het geld van het volk. Wanneer houdt het een keer op.


  Maak melding

 12. Wat maakt het uit of de mensen bij familie gelogeerd hebben ? Dat moet toch geen rede zijn om deze groep geen hulp te bieden. Doe het goed of doe het dan helemaal niet.


  Maak melding

 13. De regering heeft een beperkt budget en is genoodzaakt keuzes te maken. Uiteindelijk komt iedereen weer thuis. Logeren bij familieleden is wat anders dan in een hotel. Vanaf dag één dat je over tijd bent, ga je namelijk keihard moeten dokken. Familieleden integendeel, kunnen deze onverwachte ontwikkelingen wel dragen. Het gros vertoeft bij familie in Nederland ,maar als je gestrand bent in Miami of Trinidad ,India of Bogota waar je in een hotel verblijft ,ga je de extra kosten van verblijf zelf moeten ophoesten. Aan die mensen en met aanvullende eisen of voorwaarden, komt de regering tegemoet. Het budget is beperkt helaas. Er is dus geen sprake van onwil. Zolang dit virus nog welig tiert ,is het zeer onverstandig te gaan reizen. Cancel het maar af en wacht op betere tijden. Anders vraag je zelf om onnodige problemen. Sluit een verzekering af. En verplichte monitoring en isolatie bij aankomst. Het is niet anders.


  Maak melding

 14. @Freddy
  Zoals pakiritigri schrijft het budget is beperkt en je moet keuzes maken.
  Bovendien is middels bonnen te achterhalen wat de extra kosten zijn.
  Het zal, denk ik, niet de spuigaten uitlopen.
  Logeren bij familie kost ook geld , maar er kan gauw misbruik worden gemaakt.
  Dit kan wel de spuigaten uitlopen
  Het kan ook je vriendschap gaan kosten, maar dat is niet aan de Surinaamse Staat om zich hier over druk te maken. Je kent wellicht het spreekwoord
  Bezoek en vis blijven drie dagen fris


  Maak melding

 15. Agoetigri 18 maart 2020 at 12:37
  ====
  Agoes als agoetigri hebben geen probleem met logeren, in de riool zit er voldoende plek. Geheel gratis!


  Maak melding

 16. pakiratigri 18 maart 2020 at 13:27
  De regering heeft een beperkt budget en is genoodzaakt keuzes te maken.
  —-
  Inderdaad worden keuzes gemaakt. De dure hotelverblijvers worden royaal tegemoet gekomen, terwijl zij juist kunnen permitteren om in een dure hotel te verblijven. De arme reiziger wordt afhankelijk gemaakt van de familie buiten hun schuld om. Het is een overheidsmaatregel. Compensatie aan een ieder. Soso bullshit.


  Maak melding

 17. Paki-RAT-igri,

  dat beperkte budget word ongetwijfeld aangevuld met een greep uit een of andere kas die het volk toebehoort.
  🤮🤮🤮

  Remember… 200 miljoen (gejat van het volk) Om een aardappel en een ui te kopen.
  💩💩💩

  We kennen de streken van deze paarse rattenkolonie inmiddels wel.
  🥳🥳🥳


  Maak melding

 18. Pico mi e wakti
  Ben je uitgenodigd voor de viering op zaterdag 11 april?
  Indien ja en het gaat door dan hoop ik je daar te ontmoeten. Kunnen dan eventueel in gesprek gaan


  Maak melding

 19. Damsco. 18 maart 2020 at 09:02
  @ROY…BOUTERSE IS DE BAAS. OEN TAP OEN SMOER. PANNENKOEK
  ****************************************
  @ Damsco { IQ van een GARNAAL } …. de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse is BAAS van/over DRUGS FANATEN …. VERKRACHTERS …. NDP DIEVEN …. PAARSE ONDERKRUIPERS en BILLELIKKERS !!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.