President Bouterse op beleefdheidsbezoek bij granman Aboikoni

45
President Bouterse op beleefdheidsbezoek bij granman Aboikoni

President Desiré Bouterse die op bezoek was in het Boven-Surinamegebied, heeft ook een bezoek gebracht aan granman Albert Aboikoni. Het staatshoofd maakte op zondag 15 maart zijn opwachting bij de residentie van het opperhoofd der Saramaccaners te Asidonhopo. 

President Bouterse die al langer dan een week verschillende dorpen in het gebied heeft aangedaan, arriveerde zondag te Asidonhopo. De presidentiële delegatie werd op traditionele en ceremoniële wijze ontvangen door de dorpsbewoners. Daarbij waren aanwezig de granman der Saramaccaners, de hoofdkapiteins, kapiteins en basja’s.

In de daarop belegde bijeenkomst in de krutu oso van het dorp gaf het Surinaamse staatshoofd een uiteenzetting van het doel van zijn bezoek aan het Boven-Surinamegebied. Verder gaf de president aan dat hij met de bewoners van de door hem bezochte dorpen in Suriname van gedachten heeft gewisseld. Hij heeft tevens notitie genomen van de ontwikkelingen in het gebied en een indruk gekregen hoe verder gewerkt moet worden om samen met de gemeenschappen grotere hoogten te bereiken.

Granman Aboikoni, die zich ingenomen toonde met het bezoek van Bouterse, sprak de hoop uit dat de president alle kracht en zegen ontvangt om het goede werk om meer ontwikkeling te weeg te brengen, voort te zetten. Het staatshoofd en zijn delegatie zijn met net zoveel traditioneel gezang uitgeleide gedaan. De president en zijn gevolg vertrokken gisteren na het laatste bezoe aan Langu Kajana, terug naar Paramaribo .

45 REACTIES

 1. Puur zieltjes winnen en niks nakomen.
  Zonde van de tijd van die Grammans.

  In plaats van zijn verantwoordingsplicht te doen bij het volk betreft de gang van zaken wat op dit moment zijn prioriteiten opeis, loop een plesiden un het binnenland zieletjes te winnen!!

  Sranangmang!
  Oen opo you ai.


  Maak melding

 2. Kan deze dictator niets aan doen. Hij dient alleen de zak van hem en naasten en geeft geen ene mars om het volk. Het volk heeft de mogelijkheid op 25 mei af te rekenen met de dictator zoniet dan zal het volk nog heel lang onderontwikkeld blijven.


  Maak melding

 3. Moet je eens kijken hoe de Surinaamse staatshoofd erbij loopt. Hij lijkt zo weggelopen te zijn van een daklozen opvang in Paramaribo. Die schoenen maken het helemaal af 😂😂😂


  Maak melding

 4. Beste mensen, DDB knijpt zich al in zijn handen. Hij heeft ze weer ingepakt!!!!!!…….. denkt hij.

  Het gaat Suriname goed en de criminelen in de gevangenis. Droog brood met schijfkaas.
  Gadu de wi fesi mang.


  Maak melding

 5. Nu is deze lafaard zelf op de vlucht. Waarom hem niet, zoals hij zelf deed in ’82, neergeschoten.

  Wereldwijd staan alle wereldleiders op de barricaden en gaan voorop in de strijd tegen het Coronavirus.

  Maar deze laffe TRALALUL viert zijn eigen feestje in the middle of nowhere.

  Grof schandaal….wat een incompetente doorgesnoven, drank en drugsverslaafde minkukel.


  Maak melding

 6. Waldo
  Geen oranje pak, want daarvan schrikken de binnenlandbewoners.
  Je bedoeld “geen militaire kleding zoals bij het bezoek aan de rechtbank” want daar schrikken de Tucajana’s en de Marrons van.Indien je dat zou hebben geschreven zou ik het onderschrijven maar wat je nu schrijft kan ik niet onderschrijven.
  Ook als je had geschreven dat de president bang is om in Oranje te lopen omdat hij bevreesd is voor de Oranje partij en ook in het geel, ja ok ook dat kan in dan ook ondersteunen” 🙂


  Maak melding

 7. Koos 18 maart 2020 at 10:11
  Moet je eens kijken hoe de Surinaamse staatshoofd erbij loopt. Hij lijkt zo weggelopen te zijn van een daklozen opvang in Paramaribo. Die schoenen maken het helemaal af 😂😂😂
  ***************************************
  * Koos … een betere formulering bestaat niet !!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Koos: volgens mij zijn er geen kledingsnormen meer in Suriname Heb je gezien hoe het personeel van het Wanicaziekenhuis erbij loopt (bron Starnieuws en DWT) In straatkleding. ik had verwacht mensen te zien, gekleed zoals de Granman. In het wit. Zulke figuren neem je toch niet serieus. Lees ook het stuk over het Marina ziekenhuis. Belachelijk. Zorg ervoor dat je niet in een Surinaams Ziekenhuis wordt opgenomen.


  Maak melding

 9. Alles om stemmen te winnen. Kijk ik ben een van jullie, ik ben gekleed als jullie, ik dans als jullie. We lijken op elkaar
  ok, ik ben rood en jullie zwart, maar daar moet je niet aan tillen wij zijn 1.
  Het volk kan stikken. ik moet stemmen winnen.
  Wat een ongelooflijke dwaas is deze man. Lager bij de grond kan deze achterlijke hond niet zijn.
  Of is het een afscheidstournee. If rechter no sroto mie, corona o tjier mie


  Maak melding

 10. Typisch weer het gedrag van Surinaamse politicus . Jaren graaien in de hoofdstad en als de verkiezingen nabij zijn even snel naar het binnenland om met loze beloften en cadeautjes de inwoners van de diverse dorpen voor zich te winnen. Heel “heldhaftig “ hoor Desi . Waarom deze charlatan met staatshoofd wordt beduid is mij echt een doorn in het hoofd . “Staatslul “ is volgens mij de juiste omschrijving.


  Maak melding

 11. De plee-si-dent speelt verstoppertje met het volk. Gramang Aboidong is een marionet van de zakkenvuller en veroordeelde drugscrimineel en moordenaar. Deze “staats-fallus” een een brein van een prostituee. Geen karakter, mentaliteit of moreel ethisch besef. Hij heeft teveel ” vaseline smeerders” om zich heen die alleen voor een ding gaan: smeren en diep penetreren, zodat ze gaan zingen zoals de grootste smeerder op dit forum. Het gaat het volk schaamteloos boelen. Laat paars de verkiezingen winnen en volk gaat automatisch dood. Niet door covid-19, maar door gebrek aan voedsel medicatie en behoorlijk zorg.


  Maak melding

 12. Wat dansen we fijn he.
  Nee hoor je hoeft niet bang te zijn ve Corona. dat is alleen in Holland
  En de zwartjes applaudisseren en dansen verder. Ik geniet hier zo van.
  Wat een stumperds


  Maak melding

 13. Een slecht voorbeeld
  Terwijl het volk zich zorgen maakt, terwijl voedselpakketten worden verkocht, terwijl Surinamers in den vreemde financieel gesteund kunnen worden (los van het feit wat dit voorstelt), terwijl mensen in quarantaine geplaatst moeten worden is de president op verkiezingscampagne, viert hij feest en danst hij er op los.
  Ik zou het anders hebben gedaan. Ik zou dag en nacht, minus 4 tot 5 uur slapen, in overleg zijn met buitenlandse deskundigen, met mensen van de regering, met oppositieleden, met de VES (wat moeten we doen om aanspraak te kunnen maken op de financiële middelen die het IMF arme landen wil schenken).
  De president is van mening dat hij hierbij niet nodig is, dat men het wel zonder hem af kan.
  Hmm, misschien heeft hij wel gelijk.


  Maak melding

 14. Zijn dat geen surinamers????
  NDP heeft geen plannen om Duriname in 2 te delen. Geen India hier. Arm deel en rijk deel. Suriname is voor alle Surinamers. Rijk of arm, ongeacht kleur of geloofsovertuiging.
  Hij was voor hele corona patient daar.
  Wat Brunsie doet op kwama is toppunt. Geeft spullen en iedereen moet op Abop stemmen hft hij ze gezegd. Hij kent de indianen slecht.
  Al haalt hij alles weer. Kan ze niet schelen


  Maak melding

 15. DIT LAAT DUIDELIJKER ZIEN DAT DEZE GAST KA HEEFT MET HET VOLK IN ZIJN ALGEMEENHEID, TERWIJL ER REËLE DREIGING VORMT VOOR DE EEN VAN DE HOOGSTE GOED NA LEVEN, DE GEZONDHEID VAN DE MENS IN GEVAAR IS. HET ENIGE WAT IN ZIJN GRIJZE MASSA IS EN TELT, IS LETTERLIJK ER ALLES AAN DOEN OM ZIJN ENGE PERSOONLIJKE BELANG VEILIG TE STELLEN OM MOGELIJK TOT DE DOOD VRIJ TE WAREN VAN MOGELIJKE GEVANGENSCHAP IN DE GEVANGENIS. NIETS MEER EN NIETS MINDER, EN DAT IS ZIJN GROOTSTE DOEL!!! VOOR DE REST, JULLIE BEKIJKEN HET, HOOR.
  EN IK HEB EEN VRAAG AAN JULLIE ALLEN. IS HIJ DOOR DEZE HANDELEN NOGSTEEDS EEN VOLKS PRESIDENT WAARD????
  P.S. JE HOEFT HET MIJ NIET TE ZEGGEN. DIT IS TER OVERDENKING🤔🤔🤔🤔🤔
  SUCCES!


  Maak melding

 16. @John en Manu, het is een kwalijke zaak als ziekenhuis personeel niet aan de kledingvoorschriften houd. Hygiene en veiligheid wordt met de voeten getreden met alle gevolgen van dien.

  Dat de staatshoofd in zijn dagelijkse kloffie bij loopt is ook te zot voor woorden. De halve wereld kijkt mee en niemand neemt deze President meer serieus. (Als of ze dat al deden). De man heeft een voorbeeldfunctie. Bouterse heeft lak aan de ambt van President.


  Maak melding

 17. Manu 18 maart 2020 at 12:01

  @ Koos,

  Dit tenue van deze moordenaar, past meer bij een verdwaalde zwerver, of een junkie.

  ==============================

  In zijn begin periode als President liep de man voornamelijk op Birkenstock slippers.
  Een merk voor hipsters. De man is helemaal aan lagerwal geraakt. Nu zijn het merkloze slippers van de Combe markt of een andere discounter.


  Maak melding

 18. Koos
  als hij zich anders zou kleden zou hij een verkeerde indruk kunnen wekken
  Ik kende een man. Stinkend rijk.
  Hij zei tegen mij als ik metaal ga kopen, draag ik de kleren die horen bij de koper. Anders denken ze dat ik geld heb
  Maar als ik mijn metaal ga verkopen ben ik in pak met das en ga ik met deze auto.
  Dus over zijn kleding is nagedacht.
  Men trapt overal heel gemakkelijk in.


  Maak melding

 19. @KOOS HET ZOU JE SIEREN.ALS JE DIE STRONTGAT ONDER JE ORANJE NEUS EENS DICHT PLAKT.. VOOR ONBEPAALDE TIJD..want jeh lul wang loh .en legt een heleboel KA DOMME DINGE UIT jo PANNENKOEK.


  Maak melding

 20. @PICO & KOOS. .DE ENE EZEL LEGT DE ANDERE EZEL IETS UIT…DAT WORDT WAT .DE EEN IS EEN NOG GROTERE PANNENKOEK ALS DE ANDERE…KAN HET NOG GEKKER …? VUILNISMAN.KUNNEN DEZE 2 ZAKKEN OOK MEE?.


  Maak melding

 21. DDB heeft zijn Pyama al haan. Hij adviseerde Vene zijn pyama aan te houden. hij gaat er mee op bezoek bij mensen die hem met respect ontvangen.

  @ Waldo
  gelukkig heeft DDB geen kettingzaag bij zich anders zouden de mensen een trauma er aan over kunnen houden. Vooral als hij in zing gezelschap jongens van Linscheer en Graanoost bij zich zou hebben,


  Maak melding

 22. Mensen, mensen, NEVER TAKE THE MAN BY THE LOOK, BUT TAKE THE MAN BY HIS ACTION.
  En daar gaat het juist om, zijn handel en wandel, zijn doen en laten. Laat duidelijk zien dat ‘indiaantje’ zichzelve veilig wilt stellen.
  En door de handelingen van bepaalde hooggeplaatste figuren, is Suriname verworden tot een PRINCIPE, MORELE, ETHISCHE EN FINANCIELE ECONOMISCHE VERVALLEN LAND geworden.


  Maak melding

 23. Bigi Sma 18 maart 2020 at 11:28
  Waldo
  Geen oranje pak, want daarvan schrikken de binnenlandbewoners.
  =====
  Oranje associëren onze broeders in het binnenland nog steeds met hun slavernij verleden. En de VHP “orange movement” is nog steeds slaaf van Wilhelmus van Oranje! Ik snap hun gevoelens wel! Ik ben een paar keer op kantoor bij papa lach (vrede zij met hem) geweest. Het eerste wat je dan opviel was een groot portret van hare majesteit. Vandaag de dag is alles bij de VHP net zo gebleven! Vandaar dat zij ook geen onafhankelijkheid wilden!

  Waar blijft het geld van het volk, 19,5 miljoen euro. Is geen geld van zijne excellentie D.D. Bouterse, maar van het volk van Suriname. Of heeft onze vroegere kolonisator dit bewaard voor de oranje mannen in Suriname voor na de verkiezing van 25 mei! Nu is het moment om je menselijkheid te tonen. Geef dat onrechtmatig aangehouden geld terug aan het volk van Suriname. Overal in de wereld worden de miljarden te voorschijn gehaald om de crisis te bestrijden. Alleen geld van Suriname wordt om politieke redenen achtergehouden! En wie zit hierachter??? Ja ja de oranje mannen!


  Maak melding

 24. De kleding van Zijne Excellentie doet er niet toe. Dat is pure bemoeizucht. Zorgt men maar zelf netjes te dragen. Ik wil graag zien dat je in de tropen bent en constant een kostuum aanhebt. Dat is niet te harden zonder airco. Je moet juist luchtig gekleed zijn. De president gaat niet elke dag naar het binnenland. Zaken zijn door dit virus een beetje ongelukkig verlopen. Het viel samen met zijn werk in het binnenland. Daar hebben de mensen ook recht op. Waarom zouden de mensen in Paramaribo meer recht hebben? De VP en andere belanghebbenden zijn daar vertegenwoordigd. De taakverdeling is helder. Wanneer het Zijne Excellentie behaagt, gaat men hem automatisch horen.


  Maak melding

 25. Het woord “Zijne Excellentie” wordt hier gebruikt voor iemand die lak geeft aan alle wetten en regels.

  Jammer dat het gepuis hier het woord misbruikt voor zo een kadaver.


  Maak melding

 26. Wow, prachtig hoor, wat een knappe man. Stijlvol gekleed, tot in de puntjes verzorgd.

  Sommige spreekwoorden/gezegden zijn achterhaald, zoals ‘don’t take the man by the look’.
  Werkt niet bij een sollicitatie en absoluut niet als je een publieke functie bekleed.
  ‘Kleren maken de man’ is nog actueel.

  Respect hebben voor oudjes, mogen ze v mij ook schrapen. Het gros in de top gedraagt zich respectloos.

  Het hoger beroep mbt die negentien miljoen Euro, is voorlopig opgeborgen in de diepvries. De koelkast is vol. Iets met hamsteren.


  Maak melding

 27. Er gaan verschillenden verhalen de wereld rond
  de een zegt het geld is geleend om uien en aardappelen te kopen.
  de ander zegt het is geleend om de douane te steunen (in de strijd tegen zwartjes die willen witwassen)
  Maar treur niet. we gaan het jullie teruggeven hoor. Wees gerust


  Maak melding

 28. Deze massa meeting is goed om de coronavirus over te brengen. Wat een grote ezel is deze zogenaamde president. Hij snapt er totaal niets van. Het dorpshoofd had hem weg moeten jagen. Deze dorpsbewoners zijn allemaal ABOP. Wat een belachelijke vertoning. Zieltjes winnen.


  Maak melding

 29. Waldo 18 maart 2020 at 14:08
  Bigi Sma 18 maart 2020 at 11:28
  Waldo
  Geen oranje pak, want daarvan schrikken de binnenlandbewoners.

  Waldo
  Indien je reageert op de posting dan graag zo volledig mogelijk.
  Ik heb ook iets gezegd over de kleur geel maar daar heb je geen opmerkingen over gemaakt.
  Gaarne alsnog daar geef ik je de ruimte voor


  Maak melding

 30. Pico
  Jij had mij iets gevraagd over een vrouw en een zekere Popo en Floor.
  Ik heb gereageerd met een verzoek om iets van je te ontvangen waarna ik je een ander antwoord op je vraag zou geven.
  Geef je nog een reactie


  Maak melding

 31. @ Koos,

  Buiten dat deze moordenaar een schande voor het land Suriname is, is het toch ook een komisch gezicht, dit figuur op een podium te zien, of tijdens een persconferentie, hij werkt hoe dan ook op je lachspieren.


  Maak melding

 32. Zelfs Misiekaba is beter gekleed en toont met zijn klederdracht respect voor de Gran Mang. Respect geven zoals het hoort. Je ziet niemand in een trainingsbroek en een Slobbetjes T-shirt. Indien de president respect wilde tonen dan had hij ook een pangie aangetrokken. duidelijk een grote PR fout.


  Maak melding

 33. Damsco. 18 maart 2020 at 13:28
  @KOOS HET ZOU JE SIEREN.ALS JE DIE STRONTGAT ONDER JE ORANJE NEUS EENS DICHT PLAKT.. VOOR ONBEPAALDE TIJD..want jeh lul wang loh .en legt een heleboel KA DOMME DINGE UIT jo PANNENKOEK.
  ********************************************
  @ Damsco … JO KOE …. er zijn geen woorden genoeg om duidelijk te maken Wie en Wat je bent.

  Wie en Wat is @ Damsco …. een STINKENDE UITWERPSEL VAN EEN EZELIN !!!!!!!!!!


  Maak melding

 34. Waldo 18 maart 2020 at 15:43
  Pe a moni de. Pe a 19,5 miljoen euro de fu a volk fu sranang!
  ********************************************
  Pe a DRUGS/WITWAS moni de …. wist je dat niet … @ Waldo ???????
  Je lult een FRA … ga het halen … bij de Nederlandse Belastingsdienst.

  Ze sturen je DIREKT naar een VARKENS BOERDERIJ om tot rust te komen en je uit te leven!!!!!!!!!!


  Maak melding

 35. @ Bigi Sma
  Als je goed leest heb ik je meer dan dat gegeven. Ik heb het je op een presenteerblaadje gegeven.
  Hou het voor je. Een opmerking in de trant van; ik weet het, is voldoende.


  Maak melding

 36. Nog een opmerking, je hoeft me geen antwoord meer te geven. Je opmerking sprak boekdelen
  Van deze vrouw herinner ik me een boeiende zin:
  Hoogmoed is de ergste ziekte. Het is niet te genezen.

  Ken je mensen die hier aan lijden? Grapje


  Maak melding

 37. Pico
  Welnu ik moet nog steeds puzzelen wie je bent. Feestje van 11 april gaat niet door dus is een gemiste kans.
  Ik zou echt moeten graven mang je hint is passief voor me ik kan er niets aan knopen.
  Ok welnu dan geef ik mezelf dan wel bloot he. De Popo is mijn grootmoeder geweest
  Woon je in Nederland en waar?


  Maak melding

 38. Pico
  Niet alleen op deze site maar in Suriname lopen en zijn er velen. Ben nu 2 weken terug van weggeweest.
  Dit is geen grap.

  In Nederland is er nog niet waarneembaar op de beurs v.w.b. stopzetting. Ik zit nog steeds in de wachthouding want scheren zijn ze nu mee bezig. even dus wachten kan wel enkele maanden / jaren duren.

  Ik ga alle berichten van jou weer struinen want presenteerblaadje??????? Huh


  Maak melding

 39. Tja de naam van mijn overleden familielid .
  Ik denk dat je dan in Amsterdam woont en ook nog zijn dochter S. kent S, haar moeder leeft nog en is C en familienaam L
  Als je dit bevestigd dan weet ik eindelijk wie je bent


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.