Elektrische brommobiel in opkomst

7
Elektrische brommobiel in opkomst

Hoe dichter je bij de leeftijd van achttien jaar komt, des te meer je uitkijkt naar jouw rijbewijs. Je mag tegenwoordig al op je zestiende beginnen met rijlessen. Daarnaast mag je ook al voor je achttiende achter het stuur zitten wanneer je een rijbewijs hebt, alleen moet er dan wel iemand van boven de achttien met een rijbewijs naast zitten. Voor sommige jongeren duurt wachten tot hun achttiende echter te lang. Dit is één van de redenen dat steeds meer jongeren een brommobiel kopen.

Waarom een brommobiel?
Ben je nog geen achttien? En begin je het fietsen naar school of andere locaties zat te worden? Dan is een brommobiel ideaal. Allereerst ben je natuurlijk een stuk sneller op de plaats van bestemming. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je een nat pak krijgt, want je hebt immers altijd een dak boven je hoofd. Lijkt een brommobiel jou ook wel wat? Om in dit voertuig te rijden moet je minimaal zestien jaar oud zijn. Daarnaast moet je over een bromfietsrijbewijs beschikken. 

Ook ideaal voor ouderen 
We gaven hierboven voornamelijk redenen voor jongeren om een elektrische brommobiel aan te schaffen. Ook voor ouderen is zo’n voertuig echter ideaal. Waarom? Omdat zij in een situatie kunnen komen waarin hun rijbewijs niet meer verlengd wordt. Om te voorkomen dat zij aan huis gekluisterd zitten, kunnen zij een brommobiel kopen. Met behulp van dit voertuig kunnen zij toch nog onder de mensen komen en komen ze niet in een sociaal isolement terecht. 

Ook driewielers in opkomst
De elektrische brommobiel is de laatste jaren flink in opkomst. In steeds meer steden en dorpen zien we deze voertuigen op de weg rijden. Dit is echter niet het enige elektrische voertuig dat aan populariteit wint. In plaats van een gewone scooter zijn er namelijk steeds meer mensen die een elektrische driewieler kopen. Allereerst is dit voertuig natuurlijk een stuk milieuvriendelijker. Je verbruikt immers geen brandstof meer. Daarbij komt dat een elektrische driewieler ideaal is voor mensen die niet al te mobiel meer zijn. Een driewieler hoef je immers niet in evenwicht te houden en dat is bij een gewone scooter wel het geval.


7 REACTIES

 1. Goede zaak, vooral gelet op de financieel economische situatie van het land en inwoner en dit een goede alternatief voor de burger is in tegenstelling tot de aanschaf van een dure auto. Je niet in de vele zon bent of nat wordt tijdens de regen. Ook voor de zelfstandigheid en dat iedereen zich kan verplaatsen met je eigen wielen. De vrijheid heeft wielen.

  Nadeel:
  – brandstofmotor i.p.v. een duurzame energie motor.
  – bromfietsers zijn kwetsbaar voor auto’s.
  – enz

  Voordeel:
  Goed voor toeristen/derden om een brommobiel te huren i.p.v. een auto duur te huren of een auto van familie te lenen.
  veel goed koper dan een auto
  vrijheid,
  gemakkelijker verplaatsen,’
  minder file,
  minder ruimte voor parkeren in het stadscentrum en meer ruimte voor het verkeer, verkeersdeelnemers op de wegen in het centrum,
  veiligheid,
  geen snelheidsduivels op de weg,’
  minder ongelukken,

  Proef of de som nemen:
  Het beste wat de ondernemer kan doen is om na te gaan of de brommobiel voldoende wettelijke toe gestaande PK heeft, eerst proefondervindelijk te testen en te weten komen of deze in de onder water gelopen straten in Paramaribo tijdens het regenseizoen kan rijden en niet tot stilstaand komt in het water in de straten.

  Loopt de binnenkant waar de bestuurder (m/v) zijn/haar voeten plaats op de vloer van de brommobiel niet onder water tijdens het regenseizoen in de onder water gelopen straten?


  Maak melding

 2. Is leuk maar is allemaal nog te duur vergeleken met de rij en voertuigen op brandstof. Die elektrische scooters en bromfietsen worden door een aantal Chinese handelaren verkocht. Voorlopig zullen nog veel jongeren rondrijden op die bromfietsen met die luide en stinkende uitlaten zolang ze geen goedkoper alternatief hebben.


  Maak melding

 3. Ter vergelijking, voor de prijs van 1 zo’n elektrische scooter/brom kun je bijna 3 gewone (goedkope) bromfietsen aanschaffen.

  Die elektrische 3 en 4 wielvoertuigen zijn weer stukken duurder…


  Maak melding

 4. Wellicht zal rudisa deze scooters gaan importeren. Je zult maar weer horen dat de politie 80 scooters heeft ontvangen die allen privé worden geen gereden en geen enkele zakelijk. Zie de voorbeelden hiervan. Zonder aanbesteding levert dilip jaarlijks meer dan 80 pickups aan de politie, toch is er een voertuig schaarste. Deze meeste van deze pickups staan avonds gewoon voor de inrit van de inspecteur.


  Maak melding

 5. Ik vind het zeer prettig om het laatste nieuws te kunnen lezen hier. Waar ik me echter aan erger is als er klakkeloos teksten worden overgenomen en gepubliceerd.

  WAAR IN SURINAME MAG JE VANF 16 BEGINNEN MET LESSEN ?!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.