zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVeertien personen in quarantaine in Marwina-ziekenhuis te Albina

Veertien personen in quarantaine in Marwina-ziekenhuis te Albina

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, heeft zojuist tijdens een persbriefing gemeld dat veertien personen in quarantaine zijn geplaatst in het Marwina-ziekenhuis te Albina. Dit in verband met het coronavirus (COVID-19). Het is niet zo dat al deze mensen ook daadwerkelijk het gevreesde virus hebben.

Tot nu toe zijn in Suriname namelijk twintig suspecte gevallen onderzocht van wie slechts één positief is getest op COVID-19, aldus Elias zondagavond in het NCCR-hoofdkwartier. Het is het eerste en enige geval in ons land en het gaat om een Surinaamse vrouw die momenteel in stabiele toestand verkeert. Ze kwam terug uit Nederland en ‘nam het virus mee’.

De overheid heeft bekend gemaakt dat alle personen die de afgelopen 14 dagen uitlandig zijn geweest en of in nauw contact geweest zijn met een persoon waarbij COVID-19 bevestigd is of griepsymptomen vertonen, verplicht zijn contact op te nemen met de hotline van het BOG op 178 voor verdere instructies. Dit nummer is ook bereikbaar indien u geen beltegoed heeft.

De Surinaamse overheid heeft zondagmiddag een speciale COVID-19 informatie website gelanceerd. De site ging om 17.00 uur vandaag live op www.covid-19.sr.

Het is de bedoeling dat de site real-time wordt geüpdate, maar deze laatste informatie stond er bij het schrijven van dit bericht nog niet op:


opening
Fernandes Express
BODO Party

28 REACTIES
 1. Is tralala nog in het land. Of is hij bezig zijn zijn eigen toko te redden met lijmpogingen tussen Doekhie en Abraham. Dat is voor hem even belangrijker dan het Corona virus die heerst. Van zulke leiders moet je het hebben. Als het heet wordt vlucht je naar het binnenland.


  Maak melding
 2. Hopelijk blijft het bij die ene besmetting en verspreidt het virus zich niet verder want de Surinaamse gezondheidssector bevindt zich in zo’n zwakke staat dat men een middelgrote tot grote influx van besmette patienten niet zou aankunnen.


  Maak melding
 3. Suriname heeft genoeg artsen en verpleegkundigen.
  Aanstaande vrijdag er een team van 50 artsen en verpleegkundigen uit Cuba ivm Corona.
  Waarom ????


  Maak melding
 4. Zijn t die mensen die uit nederland kwamen of uit frans-guyana (die reizigers die gingen met mondowa tours)? Ik zag foto’s op hun fb page. Als t van t vlucht is, waarom vanuit zanderij helemaal naar albina brengen, terwijl wanica ziekenhuis dichterbij is? Als t vanuit frans-guyana is, dan snap ik wel dat albina dichterbij is.
  We hopen t beste voor ze. En dat alles weer goed komt in t land.


  Maak melding
 5. Waarom vraagt niemand aan Santokie waarom hij China de mondkapjes geeft gegeven en nu niets geeft aan de Surinamers.
  Hij houdt van Suriname????? Iedereen wist dat dit virus zich snel aan het verspreiden was.
  Slijmen wilde hij bij China. De kapjes zijn net in de chineze winkels belandt.


  Maak melding
 6. Wendy j spreekt alleen maar rotsooi.zyn d laatste berichtinen van de virus op de website enof nii nieuws te bezichtigen????neeeeeee. NOOIT EN TOG NOG TOE NERGENS.Besef het nu tenminste in dat het een stung van die doodgaande patient die als eetste surinaamse president wilt heengaan en de geschiedenis van surinaame wilt brengen in een ongelooflijk iets.wij surinaamers zien het ergste als een kiek en de domste als serieus.waarom s alles nu plots lam.wat is d dollar en euro koers.bouta die boeler maakt alles tot een praat en denkpunt.suriname produceerd al een aantal jaren olie diesel zowel unleaded waar is je bek als er gezegd word dat benzine schaarst is.jij wendy jaa met jou heb k het.jij gaat zelf in d ry staan om te tanken.maar je gaat wel lullen.waf santokhie vraagt en doet.zorgt santokhie voor de koers stygingen.j mapang pang bouterse zorgt ervoor dat koersen omhoog gaan.nu deng koulo dagoe hoor coronavirus als belt.we krygen op school te horen dat ezels dom zyn.maar surinamers als jou zyn dan het voorbeeld.zolang z gratis eten en drinken krygen.als jij een normale creoolse wendy bent geef ik j gelijk om zo te reageren.maar als jij een creoolse surinaamse hard werkende wendy was had j deze ma pang pang bullshit niet geschreven.vraag het aan k geef j m nummer en adress.j mag by m komen.ndp aanhangsters vragen nu op dit moment ard150 voor een pijp en snelle neukbeurt.je mag de naavraag doen


  Maak melding
 7. Over de IQ van Wendy maak ik me geen zorgen hoor. Ze zal meer pk’s onder haar kont hebben dan IQ in haar hoofd maar zij typeert exact wat ik altijd al beweerd heb. Het Surinaamse volk bestaat NIET ! Van dit volk mag niet verwacht worden dat zij het land kunnen opbouwen. Onderling is er te veel joegoe joegoe en wantrouwen. Het kleinste probleem wordt tot ongekende proporties opgeblazen. Zo verwijst Wendy naar de actie van Santokhi. Tsja hij zit in de oppositie en als het weggeven van de mondkapjes ernstige gevolgen zou hebben, waarom greep de leider niet in dan? Op deze vraag kan je geen antwoord geven Wendy … stop toch om je intelligent te dien voorkomen !


  Maak melding
 8. mul 16 maart 2020 at 05:43
  ======
  Veertien personen en een onbekend aantal agoes. Eentje is alvast uit de riool gehaald door de GGD

  Hebben jullie gisteravond vieze dingen zitten doen in het riool jo varken. Zo ontstaat varkenspest bij die agoes. Je kan vandaag liever de hele dag in dat vieze modder blijven, ik zal intussen de GGD bellen om jullie een spuitje te komen geven. Zo is er minder kans op verspreiding van varkenpest.


  Maak melding
 9. Waldo 16 maart 2020 at 07:55
  —–
  Deze quarantaines lopen vol, maar de isoleer van Santo Boma is altijd vrij voor de vieze vuile boeler vaseline smeerder en baasje. Wellicht kunnen ze ook een hangmat in de cel vastmaken. Didibri zal de touw wel nodig hebben.


  Maak melding
 10. mul 16 maart 2020 at 05:43
  Agoetigri 16 maart 2020 at 08:04
  ======
  Inmiddels is ook een tweede agoe, meeste besmette agoe buiten Suriname opgepakt door de GGD.

  Hebben jullie gisteravond vieze dingen zitten doen in het riool jo varken. Zo ontstaat varkenspest bij die agoes. Je kan vandaag liever de hele dag in dat vieze modder blijven, ik zal intussen de GGD bellen om jullie een spuitje te komen geven. Zo is er minder kans op verspreiding van varkenpest.


  Maak melding
 11. Het is nu 6.07 uur in Suriname en 10.07 uur in Nederland. Ik stop vanaf nu voor een halfuurtje met reactie . Als mensen toch doorgaan met ordinaire opmerkingen, dan ga ik wel reageren! ik betaal altijd met gelijke munt, ongeacht wie dat is.
  groetjes en een fijne dag!


  Maak melding
 12. De regering heeft daadkrachtige maatregelen getroffen.
  Er komen aanstaande vrijdag 50 gezondheidswerkers, te weten IC-verpleegkundigen, 20 algemeen verpleegkundigen met ervaring bij calamiteiten, waar Cuba vrij goed in is. Verder komt er een infectioloog, een intensivist, 18 artsen eveneens met ervaring bij calamiteiten.


  Maak melding
 13. Ik ben het volkomen eens met het standpunt Wendy over de heisa die sommigen proberen te ontketenen over de afwezigheid van de president. Bij dit soort calamiteiten zijn de v.p. en de van belang zijnde ministers verantwoordelijk. Er is een duidelijke taakverdeling in het regeerteam. De president komt pas in beeld als het nodig is. Niet in elk land wordt de president bij elk wisje-wasje erbij gesleept. De president heeft een helikopter-view over het geheel en stuurt aan. Mensen hebben niet door dat president Bouterse zijn regeerstijl gericht is op faciliterend leiderschap.

  We mogen ook zeggen dat de Surinaamse regering geen halve maatregelen neemt. Er worden 50 gezondheidswerkers uit Cuba extra aangetrokken om de gezondheidszorg te komen versterken iv.m. de corona-crisis.


  Maak melding
 14. Dit is ook een heel goeie maatregel! Die kondremangs zijn heel goed bezig! Heel veel wijsheid aan de Surinaamse regering toegewenst”.

  “Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft vanwege het besmettingsgevaar van COVID-19 besloten de geldigheidsduur van verzekeringskaarten automatisch te verlengen. SZF verplicht-, Bazo- en BZV-verzekerden die zich in de maanden maart 2020 en april 2020 zouden moeten aanmelden op een van de SZF-kantoren voor het aanpassen van de geldigheidsduur op de SZF- kaarten, hoeven zich dan niet meer aan te melden


  Maak melding
 15. Voor de Surinaamse reizigers in het buitenland heeft de slm nog geen adequate oplossing kunnen vinden, terwijl de overige landen al volop bezig zijn met repatriëring. Wat een bullshit zeg. Ze doen geen reet daar. 1 vliegtuig en 400 mensen in dienst en om de haverklap een nieuwe directeur. Totaal geen plan van aanpak. En didibri is spoorloos. Zeker lekker in zijn hangmat met een fles whisky samen met de vasline smeerder.


  Maak melding
 16. Jammer dat er nog zulke mensen op deze wereld aanwezig zijn. volledig gestoord!

  De PAHO/WHO distantieert zich van het artikel onder de kop “Paho: Ziekenhuis Wanica niet geschikt voor Covid-19”, gepubliceerd op zaterdag 14 maart 2020 door Suriname U-News (SUN). Aangegeven wordt dat het gepubliceerde geen officiële verklaring van de PAHO is. Ook het gebruik van de oude versie van het PAHO-logo in verband met dit bericht was niet toegestaan. Als zodanig distantieert PAHO zich van dit artikel


  Maak melding
 17. We zijn snel gewend geraakt aan deze pandemie
  Het wordt nu al afgedaan als een wisje-wasje

  Ik ben ook van mening dat de president groter wordt gemaakt dan hij is en zou moeten zijn.
  Maar als de WHO dit een pandemie noemt dan lijkt het mij een calamiteit van de hoogste orde.
  Dan wil je de leider van het land zien en horen

  Uit een enquête gehouden in Nederland blijkt de populariteit van de minister president, de heer M. Rutte, nog nooit zo hoog te zijn geweest.
  Het volk heeft het idee dat hij zich grote zorgen maakt en die maatregelen zal nemen die het beste zijn voor het land. Zij zien hem en horen hem spreken.


  Maak melding
 18. Waldo 16 maart 2020 at 12:31

  Zoals door velen voorspeld…. alles wat nu gebeurt is de schuld van de VHP. De vaseline smeerder heeft niets zinnigs om te vertellen.


  Maak melding
 19. ASgoetigri, jullie kunnen de VHP gaan adviseren! jullie zijn allemaal daar welkom! Je wordt gelijk op hun kandidatenlijst geplaatst voor ondergrondse en riool politiek voor agoes! lezen en schrijven is niet belangrijk, als je maar een agoe bent en uit de riool komt!


  Maak melding
 20. De oppositiepartijen en hun aanhang laten geen moment onbenut om de regering zeer negatief af te schilderen. Zij laten geen moment onbenut om met gif te strooien. Zij versturen brieven naar allerlei internationale organisaties om de regering in diskrediet te brengen. De brief in naam van de PAHO is het zoveelste bewijs dat zij niet deugen. De regering is vastbesloten om Suriname goed voor te bereiden op de corona crisis. Er worden 40 gezondheidswerkers uit Cuba overgevlogen naar Suriname. Ik ga ervan uit dat Suriname van Cuba ook het Cubaanse vaccin ‘ Interferon alfa 2B ‘ ter beschikking krijgt, een medicijn dat met succes in China wordt ingezet. Dit medicijn is men vanaf 26 januari jl, met spoed gaan produceren in een fabriek dat door Cuba en China is gebouwd.


  Maak melding
 21. Klopt dat China aardig succes heeft bij bestrijding van de corona virus. Staat een artikel vandaag over in AD

  Voor het eerst meer besmettingen in andere landen dan in China
  Voor het eerst sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China is het aantal sterfgevallen en besmettingen in alle andere landen samen hoger dan in de Chinese Republiek. Dat bleek afgelopen nacht uit een grafiek van de Amerikaanse John Hopkins-universiteit.
  Wereldwijd stegen de infecties tot meer dan 86.000, terwijl de teller in China vandaag op 81.000 besmettingsgevallen staat. Het aantal sterfgevallen buiten China is gestegen tot 3241, in China zijn het er 3208 (exclusief vier gevallen in Hongkong en een in Taiwan), bleek omstreeks 02.30 uur uit de grafiek.


  Maak melding
 22. Waldo 16 maart 2020 at 16:21
  Klopt dat China aardig succes heeft bij bestrijding van de corona virus. Staat een artikel vandaag over in AD
  ——
  Bijna alle landen hebben succes bij bestrijding van Coronavirus. Deze landen hebben optijd maatregelen genomen en hun president is constant op tv en radio om het volk te aan te bemoedigen. Maar wat doet didibri? Die vlucht naar het binnenland met een krat bier. Nog nooit zo een lafaard gezien. Neemt nooit verantwoordelijkheid en geeft de schuld steeds aan VHP. Santo Boma komt steeds dichterbij. Boeler vaseline smeerder wees voorbereid.


  Maak melding
 23. denken jullie nou echt dat china alleen maar waarheden vertelt. trouwens robg en wendy, al die dotoren uit cuba hebben apparatuur nodig. is die er dan? o ja, geschonken door Nederlandse organisaties, waar jullie niks van wilden weten, dus standvastig blijven hè. kom je in de problemen geen gebruik maken van die apparatuur


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES