woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameGestrande reizigers kunnen uit en naar Suriname worden gevlogen

Gestrande reizigers kunnen uit en naar Suriname worden gevlogen

-

Does Travel - naar Suriname

Door de plotselinge 30 dagen sluiting van het luchtruim van Suriname wegens het coronavirus, zijn veel reizigers in Suriname, maar ook in het buitenland gestrand. De Surinaamse regering werkt nauw samen met luchtvaartmaatschappijen om deze mensen op korte termijn weer thuis te krijgen.

Het gaat hierbij om twee groepen: Surinaamse ingezetenen die zich momenteel in het buitenland bevinden en naar Suriname terug willen en buitenlanders (niet-ingezetenen) die zich momenteel in Suriname bevinden. Voor beide groepen zijn door de overheid oplossingen bedacht.

Surinaamse ingezetenen die in het buitenland zijn en naar Suriname terug willen, zullen bereid moeten zijn om na aankomst in Suriname direct 14 dagen in verplichte quarantaine te gaan. Het zou tot en met 18 maart gaan om circa 600 mensen, die nog terug moeten komen naar Suriname vanuit het buitenland.

Aan de hand van de beschikbare quarantaine mogelijkheden zal een datum hiervoor bekend worden gemaakt. Ingezeten die gebruik willen maken van deze zogenoemde repatriëringsvluchten dienen zich te laten registeren bij de desbetreffende diplomatieke posten van Suriname in de landen waar zij zich bevinden.

In samenwerking met luchtvaartmaatschappijen zullen ook alle buitenlanders (niet-ingezetenen) die zich momenteel in Suriname bevinden, binnen 1 week uit Suriname getransporteerd worden. Hiervoor heeft de overheid een ontheffing van de sluiting van het luchtruim bedacht van 15 maart om 00.00u tot en met zondag 22 maart om 00.00u.

De KLM liet eerder al weten dat ze vanaf maandag vliegtuigen vanuit Nederland naar Suriname stuurt om gestrande Nederlandse onderdanen op te halen. De maatschappij vliegt met een leeg vliegtuig naar Suriname, dus accepteert ook geen passagiers die vanuit Amsterdam naar Paramaribo willen vliegen.

Ook TUI zal met een leeg vliegtuig naar Suriname vliegen. Gestrande reizigers in Suriname kunnen contact opnemen met de luchtvaartmaatschappijen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. het is zo jammer dat het een wereld probleem is en maatregelen genomen moet worden beter voorkomen dan genezen. maar wat ik niet begrijpen kan dat Suriname het eenzijdig voor 30 dagen hanteert de Buzu in Nederland zou ook moeten nadenken om zowel Curaçao en Suriname code rood te geven, de mensen die in die periode zouden gaan reizen pissen met heel veel financiële ellende naast de pot. Dit lijkt me niet toerist vriendelijk code oranje is hier dan ook niet van toepassing als de lucht ruim ook gesloten is !!! maak het voor een ieder dan duidelijker


  Maak melding
 2. De klm en tui komen met heldere en concrete maatregelen. De reizigers worden vanaf maandag opgehaald in Suriname. Let op. De kisten vliegen leeg naar Paramaribo. Dus geen ruimte voor passagiers.

  Wat doet de Surinaamse regering. Ze zijn nog bezig, bezig, bezig, bezig en bezig……op korte termijn die uiteindelijk een lange termijn wordt. Totaal geen plannen etc. Graaien kunnen ze het beste, maar het volk beschermen hebben ze nooit gedaan.


  Maak melding
 3. Agoetigri,

  achter de schermen word er keihard gewerkt met paarse deskundigen 🥳🥳🥳🥳🥳.

  We kennen de populistische lulkoek van het corrupte, criminele paarse leger pathologische leugenaars inmiddels wel. 💩💩💩

  In de rij staan voor basisgoederen,
  In de rij staan om geld te wisselen,
  In de rij staan om te tanken,
  In de rij staan voor medicijnen,

  en nu in de rij staan om te kunnen/mogen reizen.

  FAILED STATE is nu een FEIT!!!!!!


  Maak melding
 4. Dat is het verschil.klm en tui.halen hun onderdanen op.slm. heeft die capaciteit niet.of ze zijn allang blij dat die mensen over het en der blijven.


  Maak melding
 5. Lea 15 maart 2020 at 14:33
  —-
  SLM heeft 1 halve luchtvaardig vliegtuig, maar er werken 400 arrogante mensen daar. Meer dan de helft zijn op de loon lijst wegens politiek (paarse vrienden). Ze hebben nooit van klantvriendelijk gehoord en hebben altijd boze gezichten.


  Maak melding
 6. Slm heeft gisteren een groep weggebracht. En wie terug moet uit nl moet verplicht in quarataine.
  Wie geen Surinamer is moet effe in zijn land blijven. .


  Maak melding
 7. ACHTERLIJKE WENDY

  NAAR WELK LAND HEEFT DE SLM DE GROEP WAAR JIJ HET OVER HEBT NAAR TOE GEBRACHT???

  IK HEB DIT NERGENS GELEZEN: GEEF AAN WAAR JE DIT VANDAAN HEBT?

  JIJ BLIJFT MAAR DINGEN ROEPEN IN DE WILDE WEG.

  NOGMAALS: NAAR WELK LAND HEEFT DE SLM DE GROEP NAAR TOE GEBRACHT???


  Maak melding
 8. ACHTERLIJKE WENDY

  NU PAS WEET IK OVER WELKE GROEP JIJ HET HEBT: HET IS GEEN VERDIENSTE VAN DE SLM HOOR ACHTERLIJKE TRUT.

  DE GROEP ZOU VERTREKKEN NAAR AMSTERDAM MET HETZELFDE VLIEGTUIG DAT EERDER OP JAP WAS GELAND.

  DIT TOESTEL (PY 993) IS TOEN BEZET GEHOUDEN DOOR DEZE PASSAGIERS OMDAT MEN HET TOESTEL NIET WILDE VERLATEN.

  DE DAG DAARNA HEEFT DE SLM DE VLUCHT (PY 994) ALSNOG UITGEVOERD.

  NOGMAALS: DIT IS GEEN VERDIENSTE VAN DE SLM


  Maak melding
 9. Wendy 15 maart 2020 at 14:48
  ——
  Jij reageer net als de bekende vaseline smeerder.

  De vlucht was een gewone reguliere vlucht dat vertraagd was wegens aanname Coronavirus. In tegenstelling tot KLM en TUI heeft de slm heeft nog geen vliegtuigen ingezet voor repatriëring van Surinaamse reizigers in het buitenland. Of dat zal gebeuren is een grote vraag. De regering heeft nooit naar de noden van het volk geluisterd. Waarom zal didibri plotseling druk maken voor de reizigers. Terwijl andere landen heel anders en voorzichtig met het volk omgaan. De vaseline smeerder weet alles over (bijstands) uitkeringen in Nederland. Lage inkomen klasse noemen we dat.


  Maak melding
 10. Agoetigri , agoe ik vertelde die kennissen van mij net over die eenzame Agoe die alleen en eenzaam in een riool zit in het donker. Ze vinden het allemaal zielig voor jou. Maar ja, ik heb je een paar keer gewaarschuwd agoe, gedraag je niet als een vieze vuile agoe, maar als een nette Agoe. Anders blijf je voor altijd een agoe. Eigen schuld agoe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES