Scholen Suriname vanaf maandag dicht vanwege coronavirus

24
Tieners in blauw uniform poogden leerlingen St. Wilhelmusschool te beroven

In Suriname zijn de scholen vanaf maandag gesloten vanwege besmettingsgevaar van het coronavirus oftewel COVID-19. Dit heeft minister Lilian Ferrier van Onderwijs zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Het gaat om alle onderwijsinstellingen (openbaar, bijzonder en particulier) op alle niveau’s. De Paasvakantie gaat landelijk vervroegd in op 16 maart tot en met 14 april. Aan de hand van de situatie op dat moment gaan de scholen op woensdag 15 april weer open.

Alle repetities, schoolonderzoeken en tentamens van alle scholen op alle niveau’s zij verschoven tot na de Paasvakantie. Aan onderwijsinstellingen voor hogeronderwijs wordt gevraagd de studenten zoveel mogelijk online voor te bereiden op de examens.


24 REACTIES

 1. Kan Nederland een voorbeeld aan nemen met hun halfslachtige beleid. Is ook in belang van Suriname vanwege het intensieve personen verkeer.


  Maak melding

 2. Dat Suriname zo lang gevrijwaard is heeft te maken met het feit dat Surinamers hun persoonlijke hygiene heel goed. Als je in Suriname bijvoorbeeld een broodje koopt pakt men het op met een handschoen of een andere atribuut. In Nederland pakt men dat gewoon met hun blote hand die na een toiletbezoek vaak niet wordt gewassen. Het is daarom geen toeval dat de eerste corona geval import uit Nederland is.


  Maak melding

 3. Nog steeds niet in paniek raken. De maatregelen zijn goed te noemen. Tegelijkertijd heeft men zichzelf huiswerk bezorgd. Men moet zich behalve het virus, zich nu gaan concentreren hoe de draad weer op te pakken. Hoe gaan we weer de lessen aanvangen gezien de achterstand die zich ontwikkeld heeft? Wat doen we met tentamens en examens? Hierbij komen er vanzelfsprekend psychologische aspecten om de hoek kijken. Als een leerling/leerlinge een onvoldoende behaalt, zouden we dat mede kunnen plaatsen in het licht van extreme omstandigheden? Men maakt zich heel erg druk vanwege dit nieuwe virus waarbij het laatste woord nog niet gezegd is. Toch mag men zich buigen op grond van eerdere ervaringen met andere virussen. Covid-19 is geen Ebolavirus!!! De meeste mensen herstellen zich. Ik kom op 3.65 procent van de tientallen duizenden mensen die besmet zijn geraakt aan dit virus en hierbij het leven gelaten hebben. Dat is een uiterste marge omdat het fluctueert van land tot land. Het fluctueert van 1,30 procent tot die 3,65. Het betekent dat het niets anders is dan influenza. Ook daar gaan mensen dood aan. Maar dat is bekend nietwaar? Bij oorlogen maakt men zich niet druk. Honderdduizenden laten hierbij het leven. Ver van mijn bed show is dat. Ergo, we maken ons niet druk. Nou ,dat is wel het moment om je druk te maken. En nu komt er een nieuw virus (subvariant) om de hoek kijken. Was het in China gebleven zou niemand zich druk maken. Onder de noemer van ‘ver van mijn bed show’. Echter , de natuur heeft de mensheid even een poets gespeeld. Ook in Europa en Amerika en nu is het geen ‘ver weg van mijn bed show’. Ook in Suriname inmiddels. God is echter met Suriname.


  Maak melding

 4. Het kabinet in Nederland komt vandaag in spoedberaad met het RIVM en de Federatie van MS bijeen om na te gaan om alle scholen te sluiten vanaf maandag. Sterkte familie, kennissen en vrienden in Nederland.


  Maak melding

 5. Ik hoop dat ouders en verzorgers hun taak als verantwoordelijke inzien en hun
  kroost de nodige bijscholing geven. Advies; Lees veel en gebruik daarbij een woordenboek.


  Maak melding

 6. Pongosaqoui 15 maart 2020 at 07:42
  Dat Suriname zo lang gevrijwaard is heeft te maken met het feit dat Surinamers hun persoonlijke hygiene heel goed. Als je in Suriname bijvoorbeeld een broodje koopt pakt men het op met een handschoen of een andere atribuut. In Nederland pakt men dat gewoon met hun blote hand die na een toiletbezoek vaak niet wordt gewassen. Het is daarom geen toeval dat de eerste corona geval import uit Nederland is.
  ************************************************
  @ Pongosaqoui …. de “surinamer{s}” bestaat niet!
  Je PAARSE VINGER wijst voortdurend naar Nederlandse toestanden.

  Een groot aantal restaurants {Chinezen} in Par’bo en Wanica werden gesloten vanwege onhygiënische toestanden.

  What about that!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. Boe 14 maart 2020 at 23:29
  Minister van onderwijs moest even haar eigen braaksel inslikken. Rishma 1 – Mams van Trikt 0 **********************************************
  @ pakiratigri … lees het bovenstaande een aantel keren en laat het goed tot je PAARSE GARNALEN
  hersen doordringen.

  Als lezen problematisch is …. laat Wijdbeense Wendy of Agoe Waldo …. het voor je spellen.


  Maak melding

 8. Guno 15 maart 2020 at 01:37
  Bedankt minister zo hoorde het
  ***************************
  Bedankt mini-ster {van Onderwijs} zo hoort het … te luisteren naar hen die het menen met de “toekomst” van Suriname.


  Maak melding

 9. mul 15 maart 2020 at 14:37
  Boe 14 maart 2020 at 23:29
  Minister van onderwijs moest even haar eigen braaksel inslikken. Rishma 1 – Mams
  ===
  He agoemuil, zijn die stront hersenen van je weer op hol geslagen. Stik in je eigen stront vuile varken!


  Maak melding

 10. mul 15 maart 2020 at 14:37
  ====
  En neem die agoevriend van je mee in die stront van jou. Vuile debiel! En van mij mogen jullie stikken erin!


  Maak melding

 11. Waldo 15 maart 2020 at 17:28

  Genoeg potjes vaseline gehamsterd. Je zult het hard nodig hebben samen met didibri in de isoleercel van Santo Boma. Meer dan 300 gevangenen zullen naar je kijken.

  Je kan ook kiezen om lekker in Nederland te blijven. De bakra’s zullen ook goed voor je verzorgen. Wellicht wordt je daar dan in alle gaten genomen. De vaseline zal je sowieso hard nodig hebben.


  Maak melding

 12. Waldo 15 maart 2020 at 20:15
  —–
  Hele tijd agoe dit…dat, dan weer agoe dit, agoe dat. Draaien de agoes al in je hersenen? Ik hoop dat je wel rustig kunt slapen zonder agoes te tellen. Zielig portret hoor. Denk aan potje. Bakra o tek joe hebi.


  Maak melding

 13. Agoetigri, straks ga ik een borrel nemen op het terrasje van Torarica. Zondagmiddag is daar heel leuk. Agoe ga jij ook iets leuks doen, een borrel met je medeagoes op het terras van je riool. Leuk voor je hoor. Knor knor tot over een halfuur. Tijdens het rijden mag ik geen mobiel gebruiken. In de riool heb je zeker geen last daarvan agoe.


  Maak melding

 14. Agoetigri,
  Ha Agoe ik heb net wat besteld om te drinken. Een whisky, 18 jaar oud, een beetje donkerder dan andere soorten. Jij kan dat rioolwater nemen als borrel, is zelfs wat donkerder. Ik ga ook wat lekkers bestellen, knoflook broodjes en gebakken garnalen. Jij kan die beestjes in de riool ook vangen agoe. Je kent die kleine beestjes toch agoe. Eet smakelijk en proost agoe.


  Maak melding

 15. Agoetigri,
  O ja agoe, ik ben morgen vrij dus ga ik wel even door met wat extra borrels. Maar let jij wel goed op dat je niet te veel rioolwater drinkt. Al te veel is niet goed agoe. Dus gedraag je niet als een achterbakse vuile agoe. Maar als een echte nette agoe heer. Het beste agoe en tot later agoe.


  Maak melding

 16. Hele tijd agoe dit…dat, dan weer agoe dit, agoe dat. Draaien de agoes al in je hersenen? Ik hoop dat je wel rustig kunt slapen zonder agoes te tellen. Zielig portret hoor. Denk aan potje. Bakra o tek joe hebi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.