maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Medewerkers ministerie Onderwijs in actie na ontslag onderdirecteur

VIDEO: Medewerkers ministerie Onderwijs in actie na ontslag onderdirecteur

-

Does Travel - naar Suriname

Het stafcollectief en andere medewerkers van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname zijn vanmorgen in actie gegaan. Aanleiding hiervoor is de ontheffing van onderdirecteur Muriël Hoepel en de houding van de Surinaamse onderwijsminister Lilian Ferrier.

De acties begonnen gisteren (donderdag) en vandaag verzamelden boze medewerkers zich opnieuw bij het ministerie aan de Kafiluddistraat in Paramaribo (foto).

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd noemen de actievoerders Ferrier arrogant, dominant, dictatoriaal, respectloos en een ‘koloniale heerser’. Ook vinden ze dat Ferrier zich professioneel moet opstellen en persoonlijke vetes buiten het ministerie moet laten, schreef dWT gisteren.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de actievoerders op dit moment een korte pauze hebben ingelast, omdat ze wachten op een brief waarin de bond wordt uitgenodigd voor een gesprek met de minister.

De situatie vanmorgen:

https://www.facebook.com/klaas.anthonio/videos/3008827329177956/

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Beste mensen, zie de afbraak van deze regering. Het lijkt iets “nutteloos”, maar ope yu ey.

  Pride goes before destruction, and a haughty spirit before a fall. <——— Dit geldt voor alle mensen, regeringen & koningkrijken.

  Gado de wi fesi mang.


  Maak melding
 2. Het is geen geheim dat leden van deze regering dictatorial bezig zijn. Ik ben de baas dus ik bepaald alles. Wiens a ka sani fout. Arrogantie en hoogmoedig o keri deng.

  Het moet een keer ophouden. Luisteren en participatie van de werknemers is heden ten dage heel normaal in een democratisce samenleving. Alleen in een bananenrepubliek zonder wet en regels is alles mogelijk.


  Maak melding
 3. Lilian, waarmee ben je bezig? Ik weet dat je niet helemaal okay bent, maar wat je nu doet slaat alles voorbij. Ga terug in de schoolbanken, je bent je bull niet waard. Back to school, jo omhoog gevallen gatlikker. Ga met je zoon op een kamer, misschien zie je het licht. Hij is met open ogen gepakt, hetzelfde wacht op jou paarse viswijf!


  Maak melding
 4. Wendy je ben ook bij met je blauwe jurk ,maar waar is de minister dan of Bokasa Bouterse .

  Waar is Hooghart en Zunder en Snijders stelletje landverraders .


  Maak melding
 5. Tante liliaantje kan waarschijnlijk niet om met de schaamte die zoonlief haar verzorgd heeft, da a ey pur’ a stresssssss tap’ trawan. Tjeh zo zielig man.
  Ze heeft waarschijnlijk zelf ook hulp nodig.
  Ook waarschijnlijk te druk bezig met het voorbereiden van rancuneuse maatregelen tegen de leerkrachten die mee deden aan de protest demonstratie van 17 febr j.l.
  Waardoor ze nu ook geen tijd heeft om de scholen te informeren/voor te bereiden hoe om te gaan met mogelijke covid 19 uitbraak.
  Ik hoop van ganse harte dat, dat gemene virus niet hier zijn intrede doet in ons geliefd land SURIMARIBO.
  HERE BEHOEDDE ONS GELIEFD LAND SURINAME.

  Als advies zou ik aan tante liliaantje willen meegeven is; denk aan je kostbare gezondheid en stel jij jou portefeuille ter beschikking.
  Because you can NOT do the job!!!


  Maak melding
 6. Hooghart, Zunder en Snijders zitten zonder blikken of blozen op sociaal media te vertellen dat VHP over 35 miljard dollar beschikt. Daarnaast zpu Jogi 7500 HA grond Saramacca beschikken. Hooghart heeft daarbij niet nagelaten om een snelle berekening te maken, met 100srd per m2. Als je de woorden die deze mann een gebruiken met de lichaamstaal erbij, dan kan je niet anders dan te moeten concluderen dat deze heren het voortdurend over geld en vooral over andermans geld hebben. Als VHP over 35 miljard beschikt dan zit het volk bij hen goed, immers ze hebben geld zat om eerlijk en transparant aan de slag te gaan. En wat de gronden van Jogi betreft, ach ja Hooghart moet leren om zijn bek eerst te poetsen voordat hij met stront uitkramen begint. Deze drie landverraders zijn verbitterd omdat een van hen niet bij de nuyang pattoe kon komen. Ze zijn diep gefrustreerd en behept op illegaal geld.


  Maak melding
 7. Het is alom bekend dat Lilian Ferrier de kinderpsycholoog niet geschikt is voor een baan als minister. Ze heeft ookal de gezegende leeftijd bereikt om met pensioen te gaan. Van boven zowel van onderen is zij grijs en overrijpt. Deze harde kip moet met pensioen. Hoe langer zijn op deze post blijft zitten hoe schadelijker zij is voor het onderwijs. Lilian fraudeert net als haar zoon Van Trikt. Zij denkt dat zij kan maken en breken. In welk land gaat zij haar pensioen doorbrengen? Gezien haar gedrag naar de jongeren generatie toe lijkt het verstandig om het veld heel gauw te ruimen. Bouta hoort direct in te grijpen voordat dit escaleert. Dat Lilian Ferrier met haar beperkt denkvermogen denkt met harde hand te scepter te zwaaien en mensen te kleineren gaat haar heel duur komen te staan. Zij is onverbeterlijk. Weg met deze ndp regering.
  Schop Lilian Ferrier uit het onderwijs. De scholen plat leggen tot zij ontslagen is.


  Maak melding
 8. Deze mini ster Ferrier van Onderwijs, wetenschappen, Cultuur moet zo snel mogelijk opzouten. Deze madammeke/mikmak is in het koloniale tijdperk blijven steken en houdt hiermee de vooruitgang en ontwikkeling van Suriname op.

  Haar gedrag is ver onder de maat, bejaard, Haar houdbaarheidsdatum is al jaren lang verstreken.

  Stafcollectief, andere medewerkers van het ministerie van OWC succes met uw strijd. Ferrier is in de piepzak.

  Ferrier ga tomaten planten en met je kleinkinderen kiekeboe! spelen.

  Lazer op, liever vandaag dan morgen.


  Maak melding
 9. Wat de issue is tussen de mini-ster en onderdirecteur. zullen wij nooit weten. Zij lijkt wel op een plantage basja. Voor de geringst e vergrijp krijg je de basjas sweep.
  Het i s tijf dat dezr regering gaat.


  Maak melding
 10. Ach kom. Aangezien jullie het niet aandurven om haar weg te jagen krijgen jullie op 25 mei een gouden kans om deze regering weg te stemmen en dan kan heel Suriname zingen: Die Ferrier zien we nooit meer terug.


  Maak melding
 11. Mevrouw Ferrier is een zwaar getraumatiseerde dikbillige aap. Masr niet getreurd want jouw baasje heeft uit Cuba hele knappe artsen naar Suriname gehaald en die krijgen een vorstelijk salaris. Hoopop zegen !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES