Alle openbare events in Suriname afgelast vanwege coronavirus

8
Alle openbare events in Suriname afgelast vanwege coronavirus

De Surinaamse overheid heeft vrijdagmiddag alle vergunningen die verstrekt zijn voor het houden van openbare vermakelijkheden in Suriname, onmiddellijk ingetrokken. Deze maatregel volgt naar aanleiding van het eerste bevestigde COVID-19 geval in Suriname vandaag. Het betreft een persoon die uit Nederland is gekomen.

In overleg met actoren is besloten om een aantal verhoogde maatregelen te treffen. Districtscommissaris van Paramaribo Zuidwest, Eric Grauwde, geeft aan dat alle vergunningen dan wel toestemmingen die verleend zijn tot nader order of nadere berichtgeving worden opgeschort, dan wel ingetrokken.

Het gaat om bijeenkomst waarbij meer dan 100 mensen bijeen komen. De burgervader vraagt begrip en doet een beroep op de personen die een dergelijke vergunning hebben gehad, dit besluit op te volgen en zegt hen dank dat zij bereid zijn hun medewerking te verlenen.

Nadere berichtgevingen hieromtrent volgen.


8 REACTIES

 1. Paniek voetbal . Het zal mij niet verbazen als de NDP regering deze situatie zal misbruiken om vooral hun falend economisch beleid te maskeren, en heel veel toe te schrijven aan het virus. Zo laag schat ik ze wel in.


  Maak melding

 2. Wat gaat men doen aan het busvervoer ???
  Want 25 mensen dicht op elkaar gepakt in een bus is net zo gevaarlijk qua besmettelijkheid wanneer 1 persoon het virus heeft.


  Maak melding

 3. @ Freddyyy 13 maart 2020 at 23:10
  Inderdaad want bij bouta is het altijd a no mi.
  Ik zie de ndp er ook voor aan om misbruik te maken v.h coronavirus door de uitbraak daarvan in SU te gebruiken als een excuus om de noodtoestand af te kondigen en de verkiezingen uit te stellen want ze weten bliksemsgoed dat ze zwaar zullen verliezen.


  Maak melding

 4. Heeft de regering het volk goed ingelicht? Er worden klakkeloos besluiten genomen zonder enige vorm van voorbereiding en overleg. Hoe gaat men inspelen op de seniore burgers? Op de gehandicapten? Is er een compensatie indien je niet kan werken? Gaat de koers omlaag?


  Maak melding

 5. Vind niet dat hier sprake is van paniek, alle landen in de regio en de rest van de wereld treffen deze maatregelen.

  Er is geen reden om paniek te zaaien, maar verdere verspreiding van het virus is zeker nodig met deze maatregelen.


  Maak melding

 6. Wendy 14 maart 2020 at 00:06
  Casino’s ook??. Gaan ze hun geld beter besteden

  En wat dacht je van al die Suribet kantoren, short stay pensions die motjokampen en gewone hotels.

  Word nog spannend


  Maak melding

 7. En wie zegt dat het virus niet allang in su is??
  Suriname is 4x groter dan ned. en er is weinig tot geen controle
  In het binnenland al helemaal niet. Brazilanen komen niet met het vliegtuig in su. Vraag me echt af of ze daar de mogelijkheid hebben om na te gaan of iemand het virus meedraagt, zonder symptonen te hebben. Dus, het virus moet er al zijn want je gaat niet om 1 geval een vliegverbod afkondigen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.