vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid52-jarige vrouw in Guyana dood door coronavirus

52-jarige vrouw in Guyana dood door coronavirus

-

Does Travel - naar Suriname

In Guyana werd woensdag gespeculeerd of de dood van een 52-jarige vrouw komt door het coronavirus. De vrouw kwam op woensdag 11 maart te overlijden in het Georgetown Public Hospital (GPHC) nadat ze griep-achtige symptomen vertoonde. De Guyanese vrouw was op 5 maart in Guyana aangekomen vanuit New York.

Ze had onderliggende aandoeningen waaronder diabetes en hoge bloeddruk. Op 10 maart werd ze opgenomen in het ziekenhuis. De Guyanese autoriteiten zeiden eerder op de dag dat ze geen bewijs hebben dat ze door het virus om het leven is gekomen. Er zou getest worden om te achterhalen of het daadwerkelijk om het virus gaat.

Maar volgens diverse Guyanese media zou het wel gaan om de eerste dode door het coronavirus in Guyana. Die hebben het bericht woensdagavond als breaking news gebracht. Vanuit de overheid was er toen nog geen officieel bericht.

UPDATE: de Guyanese president heeft net (22.15u lokale tijd) bevestigd dat het daadwerkelijk om het COVID-19 virus gaat.

Het nieuws komt op het moment dat Suriname bekend maakte dat de backtrack route tussen Suriname en Guyana gesloten blijft.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Volgens zeggen dan heeft su ook 5 personen getest op de virus.

  MEDICIJNEN ZIJN ER NIET OF NAUWLIJKS TE KRIJGEN IN SU.
  EEN PARACETAMOL IS AL EEN PROBLEEM,DUS WAAR HALEN ZE SPULLEN VANDAAN OM MENSEN TE TESTEN OP DIT VIRUS

  DUS DAT ER MENSEN ZIJJ GETEST IS FAKE NUEUWS GEWEEST VAN DUE ELIAS, DE OUDE EN STOFFEN HANDELAAR


  Maak melding
 2. Zoals ik eerder aangaf is de Coronavirus niet meer tegen te houden. Ook niet bij strenge grenscontrole. De vraag is of de regering een rampenplan klaar heeft staan. Of laat didibri het volk massaal sterven. Suriname is een hoogrisico land vanwege belabberd gezondheidszorg. In de laatste 10 steeds achteruit gegaan.

  Coronavirus mag komen, maar liever na 25 mei. Dan weten we dat het gezondheidszorg er beter voor staat.


  Maak melding
 3. Een Suriaamse uitdrukking: dringi dresi wakti siki . Maar corona is al in Suriname , niet om paniek te zaaien , maar om de bevolking op te roepen, en op t hart te drukken , houdt u aan de beschermende adviezen en maatregelen.In uw eigen belang en dat van uw directe omgeving. Tegen dit virus is calpol niet op gewassen , dus moet u uw EIGEN verantwoordelijkheid nemen in deze . Als dit virus al in Guyana en Frans Guyana zijn geconstateerd, waarom niet in Suriname. Achterover geleund gaan zitten afwachten is GEEN OPTIE. Om GEEN paniek en ongerustheid te vergroten, worden zaken verzwegen , in de hoop , tegen beter weten in dat dit virus aan Suriname voorbij zal gaan . LET OP UW ZAAK, t gaat om alert zijn bij verschijnselen.


  Maak melding
 4. In de tussentijd is de vrouw met meerdere personen in contact geweest. Zie daar de inktvlek die zich gaat verspreiden in een land waar de gezondheidszorg een behoorlijk inhaalslag moet maken. In Suriname is men dus dubbel gewaarschuwd. Het sluiten van de backtrack route is niet voldoende. Mensen zullen toch proberen om illegaal het land in te komen. Het leger moet of is genoodzaakt de patrouilles langs de grens met Guyana en Frans Guyana gaan intensiveren.


  Maak melding
 5. Nu zal China tot verdriet van Trump een grotere plek dan Amerika gaan innemen want de piek is daar voorbij dus kunnen ze een voorsprong nemen op Amerika waar het nog geen piek lijkt te hebben bereikt ook al zitten veel amerikaanse besmette mensen all over the world op cruiseschepen en mogen zij vrij reizen( lees het virus verspreiden) Trump je boemerang is gewoon terug!


  Maak melding
 6. Zolang de bevoegde autoriteiten niets kenbaar maken ,kan men er gerust vanuit gaan dat deze ziekte nog niet in Suriname is neergestreken. Simple as that. De nodige lijnen zijn ook beschikbaar voor de burger die vermoedt dat hij door het virus is aangetast. Het virus kan onmogelijk bestaan zonder dat men het te weten komt. Het is namelijk besmettelijk als de pest. Een slachtoffer besmet tenminste drie anderen en voor je het weet heb je een sneeuwbaleffect. Daarom is thuisisolatie en thuisquarantaine zo belangrijk opdat het virus zich niet verspreidt. Alleen ernstige gevallen worden in het ziekenhuis opgenomen. Dus denk niet omdat je het virus hebt dat je gelijk in het ziekenhuis wordt opgenomen. Gewoon thuis uitzieken (woon je in familie of gezinsverband is de kans groot dat de rest ook besmet raakt), tenzij het een ernstig geval is. Als het goed is ben je na twee – drie weken weer die goede oude lummel. No bruya, ook al staat de wereld zo een beetje op zijn kop. Het virus is zo een beetje alle werelddelen aan het verkennen en is aan het genieten. Maar er zal een piekpunt komen en van daaruit krijg je de daling. Hoelang dat zal duren is lastig te zeggen. Hangt af van het reisgedrag van de mens. Gaat men naar een land of regio waar de ziekte heerst en men besmet raakt en weer terugkeert, begint de verspreiding opnieuw in eigen woonplaats . Mocht je besmet raken , blijf dus thuis en las alles af tot de ziekte over is. Familieleden en vrienden kunnen boodschappen voor je doen waarbij zijzelf geen risico moeten nemen. Pleur de boodschappen op het balkon of doe de deur op een kiertje open en als de wiedeweerga wegwezen. Have a nice Corona-free day.


  Maak melding
 7. Guyana alle binnenkomende reizigers eerst scanen bij aankomst op luchthaven.Wees vooral voorzichtig met reizigers die komen uit landen waar coronavirus heerst.Qurantine is op zijn plaats hier.Vooral wanneer ze symptonen vertonen of ziek binnenkomen.


  Maak melding
 8. corona is niet 1kennig de wind waait deurknoppen en alles wat je aanraakt buitenshuis kan besmet zijn. Zelfs geld een balustrade een zitplaats en noem maar op.
  Vroeger zeiden we bij iels exo dat we het van onze familie uit Amerika hadden gekregen. Immers alles wat uit Amerika kwam was geweldig. Nu is het bewezen in Guyana de overledene kwam uit Amerika.
  Boefdraad blijft reizen als een Globetrotter tis jullie zaak!


  Maak melding
 9. pakiratigri 12 maart 2020 at 12:40
  Zolang de bevoegde autoriteiten niets kenbaar maken

  —–

  In Suriname moeten de eerst doden gevallen zijn alvorens de regering met vage berichten naar buiten komt. Er is nieteens een plan van aanpak op tafel. Didibri is druk bezig met zijn fraude technieken bij de komende verkiezingen. Dat interesseert hem het meeste. Het volk kan dede.

  De meeste zullen zeggen a no mie. Is schuld van de VHP en Nederland.


  Maak melding
 10. Hoelang gaan de autoriteiten voor het volk geheim houden dat er al minimaal 5 gevallen in het nieuwe Wanica-ziekenhuis in quarantaine zijn geplaatst? Of is dit ook fake nieuws?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES