Suriname gaat mensen uit landen ‘met significante COVID-19 uitbraak’ weigeren

13
Suriname gaat mensen uit landen 'met significante COVID-19 uitbraak' toegang weigeren

Suriname gaat de maatregelen om het coronavirus tegen te houden aanscherpen. Per onmiddellijke ingang worden mensen, die uit landen en gebieden komen waar er sprake is van een significante COVID-19 uitbraak, niet meer toegelaten tot Surinaams grondgebied.

Dat heeft het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid vandaag laten weten. De nieuwe regeling geldt zowel voor bemanningsleden als passagiers. Deze lijst van landen bestaat per 10 maart 2020 uit: alle landen waar de lokale transmissie hoog is, zegt het ministerie.

Ingezetenen die op terugreis zijn uit bovengenoemde risicogebieden, zullen na aankomst 14 dagen in quarantaine worden geplaatst en indien symptomatisch, geïsoleerd worden zegt het ministerie.

Ook zullen alle reizigers als onderdeel van de verhoogde controlemaatregelen op de luchthaven en andere havens door de Port Health Officers op temperatuur worden gescand. Bij reizigers waar twijfel is, zal een algehele screening plaatsvinden.

Inmiddels is bekend dat Jamaica het eerste positief geteste COVID-19 geval heeft en op Curaçao werden 7 mensen op een cruise schip getest:

13 REACTIES

 1. Voorkomen is beter dan genezen ☝️😷vooral die grens districten moet strenge controles uitgevoerd worden, zoveel mogelijk preventief maatregelen treffen om die virus te beperken. 😷😷😷☝️😴
  gemodereerd

 2. Hopelijk kom men snel met een medicijn want dit is lullig zo jammer voor die gene uit Nederland die naar su wil komen inverband met de wandelmars
  gemodereerd

 3. Nederland telt nog wat geïnfecteerden
  Die ook weigeren ??
  gemodereerd

 4. Preventie, voorlichting en controle zijn zaken die nog in de kinderschoenen staan in su. Wie zegt dat er nog geen Corona gevallen in su zijn, leeft onder een steen. Ze lopen daar liever achter de feiten aan. Zijn er dan reeds plekken ingericht waar mensen die het virus hebben in quarantaine worden gezet? Nergens gelezen. Als er daar een uitbraak plaatsvind, zijn de rapen gaar. Er lopen daar genoeg mensen rond die een bezoek aan de huisarts niet kunnen betalen. Dat wordt dus uitzieken en anderen besmetten.


  Maak melding

 5. @Maripa ko,hihihihiihihihihiii,

  Natuurlijk Nederland niet. Ik ben net aangekomen, maar die 75 euro voor een visum willen ze hier graag hebben
  gemodereerd

 6. Ik mag wel aannemen dat het dan gaat over: China, Japan, Zuid-Korea, Europa.

  Reken er maar op dat er een travelban komt vanuit NL naar Suriname! Dat corona epidemie gaat nog groot worden in NL met die halfslachtige aanpak.
  gemodereerd

 7. Corona virus is al in Suriname maar wordt niet bekend gemaakt.
  Omdat er ook zoveel Chinezen in Suriname wonen die regelmatig naar China reizen.
  De bevolking wordt voor de gek gehouden.
  gemodereerd

 8. Wat denkt de ndp regering ?
  Denken ze echt dat surinamers toegelaten zullen in landen gewoon zomaar!?
  Sjeesjes toch,mensen kunnen reizen maar ze mogen verwachten dat ze gescreend zullen worden alvorens toegelaten te worden in land van bestemming
  Wat als Nederland besluit om reizigers uit Suriname te verbieden binnen te komen uit voorzorgmaatregel.Dan moet men Nederland niet gaan verwijten want ook zij hebben het recht hun land en volk te beschermen.
  Surinamers moeten van geluk spreken dat zij tot zo ver niet gehinderd worden door de corona virus.Nu moeten ze niet doen alsof ze immuun zijn voor het corona virus.
  Ps behalve de KLM en deSlm doet geen ander luchtvaart bedrijf Suriname aan behalve dan de buitenlandse airways wanneer ze. 1 passagier bouta komen ophalen.
  Dus surinamers
  vooral de ndpers,begin niet te juichen want de ideeen die van jullie lijder komen is gewoon een grap .Sluiten van grenzen is niet de oplossing.Begin met screenen van reizigers.


  Maak melding

 9. Coronavirus kan je niet meer tegenhouden. Ook niet bij strenge grenscontrole. De vraag is of de regering een rampenplan klaar heeft staan. Of laat didibri het volk massaal sterven. Suriname is een hoogrisico land vanwege belabberd gezondheidszorg. In de laatste 10 steeds achteruit gegaan.

  Coronavirus mag komen, maar liever na 25 mei. Dan weten we dat het gezondheidszorg er beter voor staat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.