Vrouw probeerde vogels uit Suriname te smokkelen naar Nederland

11
Vrouw probeerde vogels uit Suriname te smokkelen naar Nederland
Voorbeeldfoto via surinamebirds.nl - Blauwe Tangare, Blawki | © Paul van Giersbergen

Een Nederlandse vrouw probeerde vorige maand 24 Surinaamse vogels Nederland in te smokkelen. Zij was op Schiphol aangekomen met een vlucht uit Suriname. De douane trof de vogels aan in haar koffer en waarschuwde de NVWA.

Het importeren van vogels van buiten de Europese Unie is niet toegestaan om de insleep van dierziektes te voorkomen. Het gaat om zogenoemde tangara’s. De dieren waren waarschijnlijk bedoeld voor de verkoop op een vogelmarkt in Zwolle, aldus de NVWA.

Volgens het NVWA is er in Nederland een levendige handel in vogels, die voor een deel illegaal is. Het kan dan gaan om beschermde inheemse en uitheemse vogels die in het wild zijn gevangen. Deze handel brengt risico’s met zich mee voor het voortbestaan van sommige soorten.

De douane nam de vogels uit Suriname in beslag en doet nog verder onderzoek.

11 REACTIES

 1. Zielig om op zo’n manier geld te verdienen. Dan had ik nog meer respect als deze beste mevrouw drugs probeerde te smokkelen. Als er niet op wilde dieren, vogels wordt geschoten dan is het vangen ervan een rage.

  Laat die arme beesten vrij en leven.
  gemodereerd

 2. Deze idioot moet een flinke boete krijgen. Hoe is het mogelijk dat zij al op Zanderij niet is gepakt? Doen ze hun werk niet goed. Onze luchthaven moet flink gemoderniseerd worden dat alle koffers worden gescand. Dit is toch dierenmishandeling. Weer zo’n hersenloze debiel.


  Maak melding

 3. Een Nederlandse vrouw? Hoe hypocriet kan men wel niet zijn . Gewoon de partij van de dieren erop loslaten kijken wat er gebeurd! Het zijn tenslotte toch allemaal vrouwen in dat partij.


  Maak melding

 4. Hoe is de vrouw in Suriname doorgelaten met 24 vogels? Inside job. De corrupte douane heeft weer wat verdient. Onderzoek starten en deze rotte appels voor altijd verwijderen.


  Maak melding

 5. de mevrouw is een BAKRA BASI voor bepaalde surinamers redi musu
  dus ze kan vrij door lopen op zanderij
  gemodereerd

 6. Sammy the Queen@ beter lezen voordat jij een reactie plaats dan weet je ook waar de vogeltjes waren verstopt De douane trof de vogels aan in haar koffer en waarschuwde de NVWA en het lijkt dat anderen nog nooit hebben gereisd om te weten dat bij het vertrek het onmogelijk is om elke koffer te controleren kortzichtig denken 10 net die paarse ratten.
  gemodereerd

 7. Die vrouw is familie van goadmangmofo, idioot @laat me. Laat me is een zwakbegaafde kruising van Brunswijk en Bouterse. Ze is gedumpt op Zalmplaat in Hoogvliet.


  Maak melding

 8. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Vrouw probeerde vogels uit Suriname te smokkelen naar Nederland.

  Even de nadruk leggen op een deel van het artikel.
  Een Nederlandse vrouw probeerde vorige maand 24 Surinaamse vogels Nederland in te smokkelen. Zij was op Schiphol aangekomen met een vlucht uit Suriname.
  De douane trof de vogels aan in haar koffer en waarschuwde de NVWA.

  Dus m.a.w. waren deze 24 Surinaamse vogels heel (stil) toen deze Nederlandse vrouw, zogenaamd werd gecontroleerd door de Surinaamse douane op (Zanderij) JAP-Luchthaven.
  De 24 Surinaamse vogels hadden geen zin om voor de corrupte douane op (Zanderij) te fluiten en kregen toen een onbekend bedrag in EURO’s van de deze Nederlandse vrouw.

  Maar bij aankomst op Schiphol begonnen alle 24 Surinaamse VOGELS te fluiten.
  En toen ging ze natuurlijk voor de bijl.

  Dus ook via de Surinaamse VOGELS kan je WITWASSEN.

  Enkele weken geleden werd ook een Braziliaan op Schiphol aangehouden met 15 kilo goudstaven.
  Op Schiphol is zondag 23 februari een 27-jarige Braziliaan aangehouden met 15 kilo aan goudstaven in zijn bagage, aldus de Koninklijke Marechaussee. lees het verhaal verder via (crimesite.nl).

  Blijkens info. is hij regelmatig te vinden op de Goudvelden in het binnenland van Suriname.
  Verder is hij heel goed bevriend met BOEFDRAAD en co.
  Hij kreeg vervolgens het advies, om niet vanuit Suriname te vertrekken met de 15 kilo goudstaven, maar vanuit zijn geboorteland Brazilië.
  Want het was wederom bestemd voor Hong Kong.
  Ook in deze heeft BOEFDRAAD en co. het nakijken.
  Want de in beslag genomen 19,5 miljoen EURO’s van Suriname was ook bestemd voor Hong Kong.


  Maak melding

 9. Triest, diep triest dat deze vrouwen de vogels zoveel leed heeft bezorgd. Schaam je diep. Hopelijk krijgt ze een flinke boete en een taakstraf van 180 uur. Varkensstallen gaan schoonmaken onder supervisie van de reclassering!


  Maak melding

 10. Ik kan deze mevrouw begrijpen waarom zij deze vogels,BLAUWTJIES naar Nederland smokkelde.
  Haar motivatie is dat er in Nederland deze mooiste fluitende vogels nog niet heeft. In Reigersbos hebben zij die parkieten al maar deze mooie BLAUWTJIES nog niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.