Reizen tussen Guyana en Suriname via Backtrack weer mogelijk

9
Reizen tussen Guyana en Suriname via Backtrack weer mogelijk

Het reizen tussen Guyana en Suriname via de zogenoemde Backtrack route is vanaf afgelopen weekend weer mogelijk. De route was op 29 februari plotseling gesloten, na een beslissing van het Ministerie van Publiek Gezondheid dat zich zorgen maakte over de dreiging van het coronavirus.

Het besluit werd uitgevoerd door de Guyanese politie na een verzoek om een zevendaagse sluiting door het ministerie. De Guyanese overheid was bezorgd dat reizen via de route zou kunnen toenemen, terwijl de politie werd ingezet voor de algemene en regionale verkiezingen en daarom geen protocollen rond het coronavirus kon afdwingen.

Enkele honderden Guyanese staatsburgers waren daarbij in Suriname gestrand. Sinds afgelopen zaterdag konden ze de oversteek weer maken.


9 REACTIES

 1. Wat een doorzichtig politieke uitvoering,zelfde laken en pak als de Surinaamse regering.
  Dit is ook een soort van corruptie,hierdoor konden de Surinaamse Guyanese niet hun stem uitbrengen.
  Mensen kijk verder dan je neus lang is
  gemodereerd

 2. Deze maatregel had niks te maken met de corona virus. De regering Granger heeft bewust voorkomen dat de Guyanezen die tijdelijk in Suriname verbleven hun stem konden uitbrengen. Het overgrote deel van de mensen zijn aanhangers van de oppositie partij de PPP. Alle instrumenten zijn dus ingezet om de verkiezingsuitslag te beinvloeden, inclusief de grootscheepse fraude in regio 4.


  Maak melding

 3. Denise@ hoe kom jij aan die info hoe weet jij dat ze van de ppp zijn heb jij ze allemaal gevraagd en hoe weet jij of ze niet liegen hoe weet jij op wie ze in het stemhokje stemmen je buik is wel heel vol alleen maar onzin.


  Maak melding

 4. Het was gesloten i.v.m. de verkiezingen. Omdat ze daar altujd rotzooi schoppen voor, tijdends en na de verkiezingen.
  Voor corina moeten ze het voor de komende maanden dicht laten.
  gemodereerd

 5. The shutting down of Guyana’s eastern border by the Government two days before E-Day was a concern expressed by the PPP. The majority of the persons who traverse the ‘backtrack’ route are not Guyanese resident in Suriname. They are resident in Guyana and to they travel back and forth each week to work in the neighboring Republic.
  The Guyanese who are resident in Nickerie and Paramaribo do not travel across the Corentyne River very often. They only do so during family emergencies.


  Maak melding

 6. Tja

  Begrijpend lezen is niet voor iedereen.

  In het gekaapte tekstje van Denise staat dus simpelweg dat de PPP haar zorgen uit. Dus niets over eventueel stemgedrag van de personen die gestrand zijn geworden in Nickerie.


  Maak melding

 7. Etniciteit speelt nog steeds een belangrijke rol in de politiek van Guyana. Hindostanen stemmen voornamelijk op de PPP en Creolen op de APNU. Het waren voornamelijk Hindostanen die hun stem niet konden uitbrengen door het sluiten van de BackTrack route.


  Maak melding

 8. Wat een onzin kramen jullie uit zeg. De overheid van Suriname heeft goed gehandelt. En dat illegale oversteken moet per onmiddelijk verboden zijn.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.