maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenNatuurOphaal werkzaamheden Pomonakanaal belangrijk voor landbouw bedrijven

Ophaal werkzaamheden Pomonakanaal belangrijk voor landbouw bedrijven

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Suriname is afgelopen donderdag gestart met de ophaal van het zuidelijk deel van het Pomonakanaal in het district Saramacca. Het kanaal was dichtgeslibd waardoor bij zware regenval dit zou kunnen resulteren in wateroverlast voor de vele landbouwgebieden in de omgeving.

Gegeven het feit dat er in het Pomonagebied heel veel aan landbouw wordt gedaan, is de optimale waterafvoer van enorm belang. Met de ophaal ervan, kan het overtollig water via het Saramaccakanaal naar de Saramaccarivier worden afgevloeid.

Vooral in landbouwgebieden is een goede waterbeheersing van enorm belang. Bij zware regenbuien en dichtbegroeide kanalen kunnen landbouwgronden namelijk onder water komen te liggen, met als gevolg dat de aanplant schade kan oplopen of volledig vernietigd wordt.

De ophaalwerkzaamheden beslaan een lengte van 9 km en zijn op donderdag 5 maart 2020 gestart door het Surinaamse ministerie. Verwachtbaar is dat de werkzaamheden ongeveer twee weken in beslag zullen nemen, aldus de overheid.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Bagger hier, ophaal daar…. veel voorkomende berichten in aanloop naar de verkiezingen. Maar wat about the koers, gestolen100 miljoen usd etc.

  Aow 550 srd, akb 50 srd, bedeling 300 srd……nu alles waardeloos. Weg met deze stront regering.


  Maak melding
 2. Er wordt ook nog serieus gewerkt in Suriname, maar tussen al die negatieve berichten in de media moet men echt hun best doen om ze te vinden. Die virussen binnen de oppositie bombarderen de media in Suriname plat met hun ingezonden nep stukken. In Commewijne is een groots project gestart voor de watervoorziening voor dat district. Geen enkele andere regering heeft zich daar ooit zorgen over gemaakt. En nu de verkiezingen naderen zien we de leugenaars daar komen vertellen dat ze het land gaan redden. Schaamteloos. Niet eens voor drinkwater hebben deze leugenaars gezorgd voor deze mensen.


  Maak melding
 3. In Nickerie was een kleine verzakking van de wegdek. Gelijk hebben leden van de VHP een foto gemaakt en naar de media gestuurd. En natuurlijk plaatst de media dit bericht gelijk. Zo proberen ze met hun nep stukken in dat district mensen te manipuleren. Zo gaan ze Suriname redden met leugens en nep berichten.


  Maak melding
 4. Waarom alleen voor de verkiezingen de kanalen ophalen. En daarna kunnen ze stikken en weer wachten tot de volgende verkiezing. Een stelletje hufters.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES