Opnieuw vergunningen van buschauffeurs in Suriname ingevorderd

4
Weer busvergunningen ingetrokken en hoge boetes uitgedeeld

De politie heeft in samenwerking met leden van het Surinaamse ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) deze week weer vergunningen van buschauffeurs ingevorderd. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

Op maandag 2 maart werden verkeerscontroles uitgevoerd op lijnbussen op twee locaties. Deze controles vonden plaats op de kruising van de Indira Ghandi- en Nieuw Weergevondenweg en op de kruising van de Nieuwe Weergevonden- en Agnoriaweg.

In totaal zijn er 61 buschauffeurs van lijnbussen staande gehouden om hun bescheiden te controleren. Daarbij zijn van vijf buschauffeurs de vergunningen ingevorderd door de leden van OWT&C.

Verder zijn negentien bestuurders bekeurd voor het rijden zonder bus vergunning, niet in het bezit zijn van een geldig Surinaams rijbewijs en rijden zonder dat het voertuig gekeurd of ter herkeuring is aangeboden, aldus de politie.

Vorige maand werden er ook al 15 vergunningen ingevorderd:


4 REACTIES

 1. Ik begrijpt het wel, deze buschauffeurs werken voor het onderhoud van hun gezin, maar ze moeten wel aan de eisen voldoen !

  Jacko
  gemodereerd

 2. Noemen deze bushouders zich volwassen? Ze zijn stuk voor stuk achterlijk bezig.Alhoewel de meeste een verstandelijke beperking hebben. Ze zijn levensgevaarlijk bezig en brengen de gemeenschap is gevaar.
  Rijbewijs invorderen, zonder rijbewijs rijden is strafbaar 5 jaar de cel in. Niet goed gekeurde bussen in beslag nemen en een fikse boete geven. KPS moet keihard optreden. Moeten er meer verkeersdoden vallen eer deze leeghoofden gestraft worden.


  Maak melding

 3. Ja meneer Bouva: wetten maken is niks. Wetten op naleving controleren in een land als Suriname is een must.
  Dus dat gelul van jou dat er wetten gemaakt moeten worden, maakt geen indruk. Ik ben van mening dat de journalist , die jouw geïnterviewd heeft vandaag geen dieker was. Ik zou je op de pijnbank neerleggen en een vragenvuur op je afvuren. Jij stelt dat het goed gaat met Suriname en de prijzen in de winkels rijzen de pan uit en de journalist reageert hietr niet op. ik zou op elk antwoord van jou een controlevraag stellen. jij zou mij nooit meer als ondervrager willen hebben.


  Maak melding

 4. Aan de wanicastraat omgeving Hoogestraat rijden ze ook op het fietspad. Smorgens als het druk is.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.