zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJonge man doodgeschoten bij onlusten in Guyana na verkiezingen

Jonge man doodgeschoten bij onlusten in Guyana na verkiezingen

-

Does Travel - naar Suriname

In Guyana is een 19-jarige man doodgeschoten bij onlusten die ontstonden na de verkiezingsuitslag. Een meisje ligt zwaar gewond in het ziekenhuis. Ook drie politieagenten raakten gewond.

Volgens bewoners liep hij een schotwond op toen de Guyanese politie het vuur openden op demonstranten. De politie deed dit nadat zij bekogeld werd met glazen flessen en werd aangevallen door demonstranten.

De man werd met spoed naar het New Amsterdam Public Hospital gebracht waar zij bezweek aan de verwondingen.

In Guyana is het momenteel erg onrustig. Aanhangers van oppositiepartij PPP/C gingen uit protest de straat op omdat ze vinden dat de regering wil frauderen met de uitslag van de verkiezingen die maandag zijn gehouden:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Nu begrijp ik de uitspraak van een taxi chauffeur van Guyanese afkomst dat hij niet terug gaat naar Guyana ondanks de grote olie vondst.


  Maak melding
 2. Het wordt tijd dat de Guyanese gemeenschap in de diaspora in actie komt en protest demonstraties organiseert. In de zestiger jaren zijn tientallen Hindostaanse winkels geplunderd en in brand gestoken in Guyana. Daarnaast zijn er enkele honderden doden gevallen, voornamelijk onder de Hindostanen. Een ander gevoelig punt is dat veel Hindostaanse vrouwen toen zijn verkracht. Vanwege schaamte durfden de families niet erover te praten. Zowel het leger als de politie bestaat grotendeels uit Creolen, waardoor Hindostanen in een kwetsbare positie verkeren.


  Maak melding
 3. Jaren 60 taferelen herhaald zich in Guyana. Hopelijk komt er snel duidelijkheid en rust in buurland van Suriname. Ons staat niet minder te wachten. Time will tell.


  Maak melding
 4. Hopelijk gaat men hier niet stoken. Al heb ik al diverse Whatsapp berichten gehad waarbij het vuurtje wordt opgestookt. Allemaal vanuit een bepaalde hoek, met als doel de verkiezingen te winnen.Hopelijk hebben deze mensen door waarmee ze bezig zijn. Suriname moet geen Ruanda worden.


  Maak melding
 5. Ik vermoed dat Bouterse ook met de verkiezingsuitslagen gaat rotzooien. Surinamers: vertrouw niets of niemand. Bouterse naturaliseert vreemdelingen bij bosjes onder voorwaarde dat zij op de NDP stemmen. Mensen worden Bang gemaakt en gechanteerd om op de NDP te stemmen. Oppositiepartijen: maak bekend dat alle sancties die mensen ondervinden teruggedraaid zullen worden door de nieuwe regering. Niemand mag het slachtoffer worden bij, van of door de komende verkiezingen. Een kat in het nauw doet rat=re sprongen.


  Maak melding
 6. Wat een triest gedoe in onze buurland. Als een politieke partij de verkiezingen verloren heeft dan moeten zij hun tegenstander feliciteren en niet het volk gaan ophitsen om op straat te gaan protesteren. Wil van het volk moet je respecteren. Hier gaat het niet om het land en volk, maar om eigen belang. Door de grote olievondsten hebben de politieke partijen geen oog meer voor het volk maar alleen voor de Amerikaanse dollars🤑🤑🤑


  Maak melding
 7. Toen de Indiërs aan de macht waren en het land economische vooruitgang brachten ging het best wel goed! Nu hebben de Afrikanen olie dollars geroken,gefraudeerd en nu gaat het naar de klote. En reken maar dat NDP mensen daar ook waren om bij hun vrienden te leren.


  Maak melding
 8. En toch vindt een groot deel de tralala bevolking dat het tralala beleid hen windeieren gaat leggen. Een ding moet duidelijk zijn: een koelie is een hardewerker, en is in staat om van niets iets te maken. Dit niet alleen op intellectueelniveauintellectueelniveau, maar ook op het gebied van ingeschoold arbeid. Ze zijn in alle sectoren goed vertegenwoordigd en hebben door de eeuwen heen laten zien dat ze leemhutten in paleizen kunnen transformeren. Wat hierbij ten grondslag ligt is, spaarzaamheid, geduld, respect, vertrouwen, saamhorigheid en voor binding. Binding in het gezin, binding in het sociale netwerk en met land en volk. Het zijn geen mensen die anderen zand in de ogen strooien om zichzelf te verrijken. Ze hebben geleerd om hard te werken en de vruchten daarvan met elkaar te delen zodat iedereen het goed heeft. Dus stem bewust en stem op de harde werker Chan.


  gemodereerd
 9. Guyanezen zijn altijd meer agressief coolie man en black man alla malla faya. Lobi sopi anga feti, de goede niet nagesproken natuurlijk.


  Maak melding
 10. Deze onlusten staan Suriname ook te wachten……waar er armoede achteruitgang en corruptie heerst zijn deze taferelen het gevolg!!! Het volk komt dan in opstand…en terecht!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES