maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Protesten in Guyana rond uitslag verkiezingen

VIDEO: Protesten in Guyana rond uitslag verkiezingen

-

Does Travel - naar Suriname

In Guyana zijn vandaag protesten geweest naar aanleiding van de uitslagen van de verkiezingen. Demonstranten blokkeerden de weg en staken banden in brand (foto). Ze zongen: (president) “Granger moet weg” en verklaarden ook dat ze geloven dat de verkiezingen oneerlijk waren verlopen.

De protesten komen nadat diplomaten en buitenlandse waarnemers donderdag de voorlopige resultaten van de presidentsverkiezingen van Suriname’s buurland Guyana in twijfel getrokken, terwijl president David Granger de overwinning claimde.

Diplomaten uit de Verenigde Staten, de Europese Unie, Groot-Brittannië en Canada zeiden dat de resultaten die de verkiezingsraad voor Region 4 had vrijgegeven, niet geloofwaardig waren.

https://www.facebook.com/stabroeknews/videos/200639574377460/

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Dit kan in Suriname ook gebeuren.
  Daarom;
  Beste Kondremangs,
  Ga stemmen ! En geef fraude minder kans !

  Niet stemmen is winst voor de NDP !

  Jij wilt toch ook een beter Suriname ?

  Niet twijfelen, maar doen !

  Keuze 1 : VHP
  Keuze 2 : NPS

  Andere partijen maken geen kans de NDP weg te sturen.

  Gaan wij het beter doen dan Venezuela ?
  Gaan wij het beter doen dan Guyana ?

  Jij bepaalt.

  Een beter Suriname, daar gaan wij voor !

  Krakti


  Maak melding
 2. Hier zie je duidelijk wat etnische politiek zoals de VHP dat al vanaf haar oprichting voert, toe leidt! Anarchie en raciale spanningen. Suriname, wees gewaarschuwd!! Dit is het scenario waar aan gewerkt wordt in de Olifant!


  gemodereerd
 3. De etnische samenstelling van de Guyanese bevolking ziet er als volgt uit: 40 % Hindostaans, 30 % Creools, 19 % Mix, 10% indianen en 1% rest.
  De PPP heeft veel stemmen van Indianen en de Mix groep gekregen.

  Een burgeroorlog is niet uitgesloten, als Granger toch aanblijft als president. De meerdeheid van de Guyanese bevolking gaat dit niet accepteren.


  Maak melding
 4. Hetzelfde staat ons land te wachten. Kijk maar naar de ndp aanhang die het volk aan het manipuleren is door de VHP,NPS, ABOP, BEP, vlaggen aan het vervangen zijn.Aanhangers van de ndp, die mensen aan het bedreigen zijn en keer op keer weer mensen thuis aan lastig vallen zijn en hun uitschelden. Dit bedrag spreekt al boekdelen. Is een grote voorbode van wat ons land te wachten staat. Beter dan Guyana zal het niet worden.
  Een en al bedriegerij.


  Maak melding
 5. Van deze machtsdronken paarse bende mag van alles verwacht worden in hun zucht naar behoud v.d. macht inclusief het sjoemelen met de verkiezingen.
  De regering bouta is bevriend met allerlei schurkenstaten die meester zijn in het frauderen met verkiezingen.
  De oppositie moet dus heel waakzaam zijn en alles goed controleren op de verkiezingsdag.


  gemodereerd
 6. Aan de reacties ziet men direct wie achter de ROVERS
  van de banktegoeden van het Volk staan !

  Het fraude-scenario is ook een van de mogelijkheden voor
  de Paarse Rovers en de DDB-clan !

  Daarom zoekt Paars hulp in Cuba en in Venezuela,
  twee DICTATUREN !

  Srananmans, let op u zaak zet maximale internationale hulp
  en controle in bij de verkiezingen !
  ZORG DAT VERKIEZINGSFRAUDE ZO GOED ALS UITGESLOTEN
  WORDT !

  LEVE RECHTSSTAAT SRANAN ! SLUIT MOORDENAARS EN ROVERS OP !!!


  gemodereerd
 7. Granger moet weg zongen ze … ik wist niet dat men daar Nederlands spreekt. Ja Debby een burgeroorlog is niet uitgesloten omdat de hardwerkende Hindoestanen genoeg hebben van die zwarte groep die steeds maar als parasieten de boel manipuleren. Werken willen ze niet en het leven voor hen bestaat alleen uit dans alcohol en berovingen.


  gemodereerd
 8. En Debbie, dat is natuurlijk niet je echte naam waar haal jij nou deze wijsheid vandaag. Zelfs in Guyana hebben ze nog geen analyse gemaakt van het stemgedrag van de verschillende etnische groepen maar jij weet het natuur lijk wel! Knap staaltje bedrog!


  Maak melding
 9. Bron : de Ware Tijd

  ” … Die uitslag wees uit dat APNU+AFC (136.335 stemmen) in voornoemd kiesdistrict had gewonnen en de algehele verkiezing met iets meer dan 7.000 stemmen meer dan naaste rivaal PPP/C (77.258 stemmen) had gewonnen. … ”

  Beste landgenoten, Sranang Lobi Wan,

  Laten voorkomen dat er een minimale verschil is.
  Laten we het verschil zo groot als mogelijk maken.

  Meer dan 80 % is ontevreden met de NDP.
  Laten wij onze stemmen niet verdelen en verliezen aan kans arme partijen.
  Met alle respect voor PRO, STREI, A20 en andere kleine partijen zij doen misschien wel goed werk maar zij zijn niet in staat om de NDP uit te drijven. Wees realistisch.

  Daarom:
  Willen wij af de criminele organisatie o.l.v. Bouterse, de NDP ?
  Willen we onze eer en respect terug ?

  Dan moeten we strategisch stemmen.
  Laten we massaal alleen stemmen op VHP of NPS.

  Wij gaan samen Suriname bevrijden.

  Suriname is van het volk.

  Krakti !


  Maak melding
 10. Suriname…..dat staat er te wachten op 25 mei voor de Surinamers. Niemand hoeft dom te zijn om weer te kiezen voor een bandiet bankrover land verloeder en zelfrijkende murderer oudje die de gevangenis in moet. Wezen jullie wijs en vruchtbaar. Kies zoals wij: voor alle andere partijen behalve de partij van de moordenaar!


  gemodereerd
 11. Zo is het met alles: “Met de keuzes die je nu maakt, daarmee zul je moeten leren leven.’

  En ook al bemoei je niet met de politiek, de politiek bemoeit zich toch met jou. Want zij bepaalt niet alleen jouw toekomst, maar ook de toekomst van al de komende generaties. Wie nu uit eigen belang kiest, terwijl hij weet dat het slecht is voor de rest van het land, streeft een onzekere toekomst na voor de rest van de komende generaties. Dus ga stemmen, maar kies bewust in landsbelang. Want als het goed gaat met Suriname, dan gaat het ook goed met elke Surinamer. Maak daarom van Suriname ons Suriname, want elke Surinamer telt mee en heeft hetzelfde recht als elkander om zich ook thuis te kunnen voelen in Suriname.

  Wanlo abrawatra Sranansma e angri fayafaya a dei dati te den doro na tapa a freigron fu Sranankondre dati den kan firi nanga kan si a fraga dat’ sa wai nanga a skrifwortu: Grankon na ini un’ switi Sranankondre. (VAN HARTE WELKOM IN ONZE VERRUKKELIJKE SURINAME!)


  Maak melding
 12. Verkiezingen zijn een achterhaald idee. De bevolking heeft toch geen inbreng. Het wordt tijd dat landen weer een koning krijgen die de knapste koppen als ministers aanstelt en de koning waakt over het wel en wee van de armsten en van het land als geheel.
  Bovendien is elk land gebaat als er maximaal 4 loonklassen zijn. Zo weet een ieder wat een ander aan inkomen heeft en kan fraude direct herkend en bestraft worden en zal er geen sprake zijn van extreme rijkdom en armoede. Met 4 loonklassen blijft de prikkel om hard te werken en vooruit te komen ook bestaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES