President David Granger claimt verkiezingsoverwinning Guyana

15
Ex-president David Granger claimt verkiezingsoverwinning Guyana
Archieffoto - Granger in 2016 op bezoek in Suriname

Na een paar chaotische dagen in Guyana heeft de partijcombinatie van de Guyanese president David Granger donderdagavond de verkiezingsoverwinning geclaimd. De APNU/AFC deed dat op basis van een document van de Guyana Elections Commission (GECOM).

Daarin zou te zien zijn dat de APNU/AFC in de laatste regio (Region 4) die nog geteld moest worden, uiteindelijk meer stemmen had dan haar directe rivaal, de PPP/C van Bharrat Jagdeo en presidentskandidaat Irfaan Ali. Het verschil in het totaal aantal stemmen zou iets minder dan 8.000 in het voordeel van APNU/AFC zijn.

De PPP/C op haar beurt bestrijdt de geclaimde overwinning en plaatst vraagtekens bij de telling van Region 4. Ook afgevaardigden van de VS, het VK, Canada en de Europese Unie hebben zojuist aangegeven dat de volledige telling van de verkiezingsresultaten van Regio 4 niet was voltooid. Zij twijfelen aan de geloofwaardigheid van de resultaten die vandaag door GECOM zijn vrijgegeven.

Afgelopen dinsdag ging Guyana naar de stembus. Het tellen daarna liet lang op zich wachten en was heel chaotisch. Dat blijkt nu ook weer. Temidden van de toenemende chaos bij de verificatie van de verkiezingsresultaten voor regio 4, liet het hoofd van het Commonwealth-waarnemersteam Owen Arthur vanavond ook weten dat de definitieve resultaten voor de algemene verkiezingen niet officieel zijn.

Hij drong er bij alle belanghebbenden op aan om volledige naleving van de Guyanese wet.

Ondertussen vieren APNU/AFC aanhangers in het buurland van Suriname feest:

https://www.facebook.com/apnuafc/videos/203833904360163/

15 REACTIES

 1. Guyana staat het zelfde te wachten als Suriname, kijk maar de zelfde shit! Afstammelingen uit India hebben het land op de kaart gezet met ontwikkeling en nu de Afrikaanse afstammelingen aan de macht. Let op mijn woorden 1 jaar dan ook gaat de klote.


  Maak melding

 2. Grappig is dat afro Guyanezen partij willen samenwerken met Amerika voor olievelden, maar de Indo Guyanezen partij willen geen westerse invloeden hebben in hun land. Ze werken alleen liever met India, Russen en Chinezen.

  Als ik moet vergelijken met NDP, VHP. Dan ben ik blij dat in Suriname nog multicultureel samen kunnen leven. Alleen corruptie hebben Guyana en Suriname probleem.
  gemodereerd

 3. Heel de wereldwijde politieke stelsel word regeert door Satan en zijn demonen. Het is duidelijk te zien aan de wereldwijde problemen. Ik wil niets te maken hebben met de boosaardigheid van Gods tegenstanders. In openbaring 12:9 staat: ” De grote draak werd daarom neergeworpen, de oorspronkelijke slang, degene die Duivel en Satan word genoemd, die de hele bewoonde aarde (mensen maatschappij) misleid. Daarom heet ik politiek neutraal.
  gemodereerd

 4. Vanaf 1963 tot 1992 heeft de PNC in Guyana geregeerd. Forbus Burnham was hun leider. De Hindostanen die de grootste bevolkingsgroep vormen in Guyana werden systematisch onderdrukt en bij elke verkiezing werd er gefraudeerd. Het gevolg van de onderdrukking was dat duizenden Hindostanen het land verlieten. Een deel kwam naar Suriname, maar het overgrote deel ging naar de VS en Canada. De huidige leider Granger (APNU) is een leerling van Burnham en doet wat Burnham destijds heeft gedaan met de Hindostanen. De internationale waarnemers hebben bewijs dat de PPP ( vooral gesteund door Hindostanen)de verkiezing heeft gewonnen. Op basis van een cijfers van de verschillende stemlokalen komt de PPP op 34 van de 65 zetels in het parlement. Daarom hebben de internationale organisaties een verklaring uitgebracht waarbij ze hun bezorgdheid uitspreken over de fraude


  Maak melding

 5. In Suriname is het anders VHP en NPS werken bijna 65 jaren samen ,en de andere Oppositie partijen hebben ook met VHP en NPS samen gewerkt .
  Wij van de Oppositie werken niet samen met NDP schurken ,want zij regeren nu ook alleen Bakrie die .
  Niemand wel met NDP samen werken ze hebben teveel visie Walapa ,Kwie Kwie ,en Walvis

  NDP heeft teveel visie daarom gaat de koers naar boven verlopig 1 euro is 13 SRD .

  Adboel gaat een wet maken dat de koers niet meer naar boven gaat ,de wet zal Adboel wet heten


  Maak melding

 6. Misschien is het nu de ideale tijd om op vakantie te gaan naar Suriname. Hopelijk word het 1 op 20
  gemodereerd

 7. Opmerkelijk dat de telling nog niet rond was en de overwinning door de zittende partij al geclaimd werd. In Suriname was het anders gegaan, een flink aantal stemmenbussen was al voorzien van stembiljetten van paars, in sommige kiesdistricten werden de stembussen ve verdonkermaand, stemmenbussen verdwenen en de biljetten die nog gecontroleerd moesten worden zijn intussen in een vlammenzee vergaan. De oppositie moet hieruit lering trekken en de situatie in Guyana goed analyseren om tot een effectieve strategie te komen. NDP gaat alles en dan nog alles in het werk stellen om de uitkomst van de komende verkiezing naar haar toe te trekken. Watch out!


  Maak melding

 8. Dit is ook een militair die het land de vernieling in helpt. Sinds 2015 zit deze man op de post, en hij is van plan er tot zijn dood te blijven, overigens ook een dikke vriend van Bouta , ze denken met hun militaire verstand ook een land te kunnen… lijden🤔… iedereen weet hoe ze dit aanpakken, maar niemand durft in te grijpen…. Alleen in een militaire staat kan een president eeuwig blijven zitten, deze gasten hebben zo een grote ego, dat ze nog denken dat ze het goed doen🙄. Een heel trieste en tevens gevaarlijke combinatie.😏 Een zogenaamde democratische verkiezing,alleen als het in hun voordeel is, en anders zorgen ze daar wel zelf voor.😏


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.