zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVrouw vast voor oplichten sollicitanten met nep vacature voor werk op Zanderij

Vrouw vast voor oplichten sollicitanten met nep vacature voor werk op Zanderij

-

Does Travel - naar Suriname

Een 24-jarige vrouw, die korte tijd in een van de winkelunits op de Surinaamse luchthaven Zanderij als verkoopster werkzaam was, heeft diverse mensen opgelicht met een fake sollicitatie oproep voor een baan op Zanderij. De vrouw, Shivannie M., liet sollicitanten vooraf geld betalen en ging ermee vandoor. Ze is gisteren op een adres in het district Wanica aangehouden door het Korps Politie Suriname.

Volgens de Surinaamse politie heeft de vrouw via social media een fake account geopend onder de naam Victoria Group, waarbij zij geïnteresseerden opriep te solliciteren voor de functie van administratieve kracht op de Luchthaven te Zanderij. Gegadigden hebben haar op verschillende locaties ontmoet en een nationaliteitsverklaring, een uittreksel, pasfoto’s, en vaccinatie boekje van gele koorts, kopie diploma’s en het bedrag van SRD 150 aan haar moeten overhandigen.

Toen enkele sollicitanten na een bepaalde tijd geen reactie kregen, besloten zij op vrijdag 21 februari Shivannie op te gaan zoeken op de Luchthaven te Zanderij. De vrouw was daar vanaf de maand januari 2020 tot eind februari 2020 werkzaam. In die korte periode heeft zij het legitimatiebewijs dat aan haar was verstrekt om de Luchthaven te kunnen betreden, gebruikt om geloofwaardig over te komen bij de geïnteresseerden.

De sollicitanten werden naar de politie verwezen voor het doen van aangifte.
Na intensief speurwerk is Shivannie op 4 maart aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Ze heeft bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit en dat zij het geld ten eigen bate heeft gebruikt. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

De politie vermoed dat meerdere personen benadeelden zijn geworden. Deze benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de politie van voormeld ressort voor het doen van aangifte. Het telefoonnummer van Politie Zanderij is 0325222.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Jezus Christus, dat land is doordrenkt met corruptelingen. Ze houden van paars baja, een broeiplaats van money, seks and rock&roll. Het domme volk van paars, denkt paars, eet paars en poept bagger in paars. Winkelprijzen zijn nu sky high, koers gaat mee. Boefdraad altijd high in sky, zijn baas altijd high en al seniliteit, tralala la la.


  gemodereerd
 2. De lijder van het land geeft het voorbeeld…..van, van moordveroordeelde tot lijder van het land.Roven,stelen ,moorden en oplichterij .Dus iedereen probeert zijn /haar luck met deze formule.,
  Het komt nooit meer goed met Suriname als het zo door gaat.
  Stem bouta en de ndp weg!


  Maak melding
 3. Shivannie hMM. voor de racisten welke bevolkingsgroep baja Wa Ni Ka
  Een slimme vrouw hor geschikt voor Go vernor? minister? of ass istent van het kabinet. Speciaal voor hand en spangdiensten
  San jeukt al, aiii mie boi maar misschien zijn het zijn huisdiertjes waar hij mee spleet.
  San als je hiervan af wilt gebruik uien, adhin heeft misschien nog wat over
  alle gekheid op een stokje. Deze vrouw zou de mensen echt aan een baan helpen. geduld. Ze heeft even het geld geleend, maar zal iedereen helpen


  Maak melding
 4. voordat ik reageer wil ik weten lijkt ze op belfor bouterse of op santhoki


  gemodereerd
 5. Je gaat solliciteren. Waar ontmoet je de persoon???
  Waar hield ze kantoor??
  Op straat?? Want jullie zijn op zanderij gaan zoeken


  gemodereerd
 6. Lilly v w.@ BETER LEZEN De vrouw was daar vanaf de maand januari 2020 tot eind februari 2020 werkzaam. In die korte periode heeft zij het legitimatiebewijs dat aan haar was verstrekt om de Luchthaven te kunnen betreden,
  welke baan heeft ze niet meer


  gemodereerd
 7. Wie betaalt er nu vooraf voor het mogelijk krijgen van een job⁉️ Geef mij één reden waarom je zou moeten betalen?


  gemodereerd
 8. Ook dom van die sollicitanten om te betalen…
  Als je gaat solliciteren zoek je werk om geld te verdienen en niet om kwijt te raken of weg te geven. Echte dommies.


  Maak melding
 9. Een idee van Shivanie, maar verkeerd uitgevoerd. NDP voert het al 10 jaar lang beter uit.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES