Politieagenten aangehouden voor diefstal van geïnde boetegelden

45
politie-rbt-paramaribo-suriname-nieuw

Twee politieagenten verbonden aan bureau Calcutta in het district Saramacca in Suriname zijn dinsdag aangehouden en in verzekering gesteld. Dit nadat zij geïnde boetegelden van verkeersovertreders zouden hebben verduisterd c.q gestolen.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de agenten reeds geruime tijd bezig waren de boetegelden achterover te drukken. Collega’s hebben alarm geslagen waarna er een onderzoek is gestart.

De wetsdienaren zijn na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld. De afdeling Onderzoek Personeelszaken heeft de zaak in onderzoek.

45 REACTIES

 1. Me too denken ze,
  of is dat een andere organisatie
  Suriname is love 😂😂😂😂😂
  gemodereerd

 2. Ook hier geldt; zien doen, laat doen principe.
  Tjeh sali toli yeh.
  Enige verschil is de kleine man wordt gelijk aangehouden, maar die daadwerkelijke klote boys wordt met kelust kelatuh. En dat noemt men KLASSE JUSTITIE!!!

  SRANAN SANG EY P’SA?!!!


  Maak melding

 3. als dit wat abrahams bedoelde met; de rechterlijke macht is een staat in een staat is, en moet dringend aangepast worden, dan ben ik wel met hem eens ja. Het moet daadwerkelijk versterkt en zo onafhankelijker gemaakt worden dan nu het geval is.
  VOLLEDIG DEPOLITISEREN!!!


  Maak melding

 4. Ja, de nood is hoog in su! Als wolven op hoger niveau geld achter drukken, zijn er altijd ook schapen die denken het ook te kunnen. In su luidt op dit moment ‘ een slecht voorbeeld doet volgen’

  Blijkbaar zijn er op dit moment in su weinig lieden die goede voorbeeld geven. Als die er überhaupt zijn, gezien de gebeurtenissen de afgelopen tijd.

  .


  Maak melding

 5. en ook de CENTRALE BANK MOET GEDEPOLITISEERD WORDEN.

  TEK LERI FOE GRIEKENLAND OF DENEMARKEN.

  ANO EEN OF ANDER AFRIKAANSE LANDEN WAARMEE SURINAME TOT NU TOE SAMENWERKT OF WENST SAMEN TE WERKEN!


  Maak melding

 6. Triest dat politie agenten dit doen.
  Salaris is misschien dusdanig laag dat ze dit als noodzaak zien.
  Integriteit van agenten is niet meer wat het zou moeten zijn.
  Men zou vaker agenten en het hele korps moeten testen of ze wel zo integer zijn.


  Maak melding

 7. ” … Collega’s hebben alarm geslagen waarna er een onderzoek is gestart. … ”

  Goed zo ! En dat kan in elk bedrijf, organisatie, afdeling en ministerie. Men moet niet bang zijn.
  Gespuis verwijderen uit je werkomgeving bevorderd de werksfeer en de kwaliteit.

  Organisaties als “meld misdaad anoniem” en de “FIOD” zouden een bijdrage kunnen leveren om corruptie en criminaliteit aan te pakken.


  Maak melding

 8. Als je steelt, moet je het goed doen, kleine bedragen die boetes opleveren, zetten geen zoden aan de dijk, neem Abrahams als voorbeeld, in 2010 nog zwerver op badslippers, na de verkiezingen in 2010 als minister van Ow, rijden in een gepimpte auto van 150.000$, en miljoenen achterover gedrukt in de periode dat hij daar zat, lacht iedereen uit, en denkt met zijn domme uitspraken, de wijsheid en macht in pacht te hebben, na 25 mei deze rover als eerste aanpakken, en opsluiten.


  Maak melding

 9. Allemaal de laan uitsturen, en geinde geld terug vorderen. Er zijn al genoeg corruptelingen in het land die het volk, juist moet vertegenwoordigen !

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 10. Dit is toch verschrikkelijk en ze hebben een voorbeeld functie. Je kan niet zomaar iemand meer in dienst nemen. Deze dievenbende is een grote schande voor geheel het KPS korps. Zo wordt de politie aan het schandpaal genageld. Gelukkig hebben de eerlijken die er tussen zitten er werk van gemaakt. Goed zo. De rotte appels direct verwijderen en al het gestolen geld terug laten betalen. Mooi hun straf laten uitzitten. Schaamteloosgedrag. Ze hebben de uniformen van de KPS besmet met dit gedrag. Oprotten met deze gasten en hun foto’s in de media plaatsen.
  Je moet hun aan de schandpaal nagelen.
  Anders neemt niemand KPS serieus. Deze wantoestanden moeten direct de wereld uitgeholpen worden.

  Sarie Torie


  Maak melding

 11. 5 maart 2020 at 13:45
  En vergis je niet, politieagenten krijgen goed betaald in Suriname. Zeker in vergelijking met andere beroepsgroepen.
  ———————————————————–
  Dat denk jij? Dus daarom las ik gisteren een bericht dat rekruten zelf hun schoeisel, uniform, ziektekosten en nog meer moeten betalen, en wat normaliter niet zo is. Volgens mij klopt het niet wat je zegt
  gemodereerd

 12. Ze hebben niet gestolen en niet gefraudeerd want ze gaan het weer terugstorten wanneer daar moeten ze nog een afspraak over maken.
  Zoals bij de CBvS is de 200 miljoen niet gestolen maar gebruikt voor zaken en zal op enig moment worden aangezuiverd dus is er geen sprake van gestolen geld dit volgens de theorie van Bouva en Abdoel en van Hoefdraad en van Bouterse.😒

  RobG
  Het is toch volgens de theorie van Bouva en Abdoel en van al die anderen toch zo dat het geen diefstal is


  Maak melding

 13. Jupiter8

  Paki-RAT-igri is zijn boeltje bij elkaar aan het rapen.

  Hij heeft nl. hier aangegeven dat hij NÁ 25 Mei definitief opsodemietert.

  Heeft eindelijk het licht gezien en tot het besef gekomen dat hij als paarse broodschrijver is misbruikt door de Bouta-maffia.

  We gaan zien hoe geloofwaardig hij is.


  Maak melding

 14. Een schoonmaakster die een paar nieuwe bezems uit de voorraadkast steelt, kun je niet vergelijken met een lid van de gewapende macht die corrupt is en ook steelt. Beiden hebben gestolen ,doch de handeling van het lid van de gewapende macht weegt zwaarder. De gewapende macht ,in dit geval de politie, heeft zijn naam ,eer en integriteit hoog te houden. Dit misdrijf van deze twee agenten is als het ware een dolksteek in de rug van de burger. Deze twee onfrisse figuren moeten natuurlijk op staande voet ontslagen worden en de gelden terugbetalen. Verder, een passende strafmaat. Ze zullen er eeuwig spijt van hebben en gedane zaken nemen geen keer. Het moet de agent ook onmogelijk gemaakt worden om op deze wijze te kunnen stelen. Het is te gemakkelijk om boetegeld te verdonkeremanen.


  Maak melding

 15. @ pakiratigri & waldo

  Deze agenten hebben in vergelijking met jouw president een speld uit een hooiberg toegeeigend, en dan zijn jullie comments zo hard om hun OP te hangen. Zijn jullie soms voor klassejustitie. Waarom niet zulke scherpe reactie over je moordenaar en boefie om Dan niet te praten over de devaluatie.


  Maak melding

 16. pakiratigri
  Ik ga even mijn fatsoen opzij zetten eer ik jou posting zal aanvechten.
  pakiratigri
  Ik vind dat je nu echt uit je nek aan hetn”lullen” bent. Zoals je weet is vrouwe Justitia blind meer stel dat ik meega in jou domme redenatie dat
  “Een schoonmaakster die een paar nieuwe bezems uit de voorraadkast steelt, kun je niet vergelijken met een lid van de gewapende macht die corrupt is en ook steelt. Beiden hebben gestolen ,doch de handeling van het lid van de gewapende macht weegt zwaarder. ”

  Welnu als de minister van Financiën die de belanmgen van de staat Suriname behoort te behartigen en daarbovenop nog eens steelt ja je leest het goed steelt en niet leent om het later terug te zetten, ja dan vind ik dat je echt uit je nek aan het “lullen” bent.

  Waarom de politie anders bestraffen dan een burger
  Waarom een burger anders straffen dan een minister
  Waarom het volk anders straffen dan de president
  Omdat ze een andere functie bekleden? Ja maar justitia is blind en kan niet zien wie deze mensen zijn.
  Dis in het verlengde van jou redenatie kan ik dus doorgaan met “omdat de crimineel een bosland creool is en geen stads creool moet hij anders worden gestraft
  Omdat het een chinees is en geen boesnengre moet hij anders worden gestraft.
  Pakiratigri
  Hoe krom klinkt jou redenatie?
  Explain this difference in a much better way with common sence


  Maak melding

 17. Pakiratigri
  Nogmaals zoals Abdoel en anderen het uitleggen over de besteding van de 100 miljoen US$ van de burgers kun je zeggen
  “edelachtbare wij hebben niet gestolen omdat wij het t.z.t. terug zullen storten, het storten zal plaatvinden nadat wij een regeling hebben getroffen wanneer en hoeveel. Dus edelachtbare het is geen stelen doch lenen”

  Ja wat een verhaal van oetl.l kun je ophangen.
  Je lijkt de broer te zijn van RobG


  Maak melding

 18. ndp na so so voermang ,ze liegen en bedriegen het volk en dat zullen ze merken op 25 november .bouva miesikaba abdoel oenoe na so so hebie na hebie voe bouterse we tekis


  Maak melding

 19. @bigisma
  Maak je niet druk om die twee gasten.
  Ze hebben beide HOOGSTWAARSCHIJNLIJK een toiletpapier mentaliteit.
  Als u tenminste weet wat de belangrijkste taakomschrijving van dat toiletpapier is.


  Maak melding

 20. @Bigi Sma,
  Ik vind dat je verkeerd redeneert en de keiharde realiteit van de wereld niet in ogenschouw neemt. Het staat vlak voor je neus en toch erken je het niet. Sinds wanneer is Justitia blind? Dat is meer symbolisch bedoeld om mensen het gevoel te geven dat men geen onderscheid maakt. Geloof je werkelijk daarin terwijl er om je heen van alles gebeurt dat juist op het tegenovergestelde wijst?
  Verder ,het ene beroep is niet gelijk aan het andere waardoor de strafmaat en het gepleegde misdrijf kan verschillen. Ik had het over een schoonmaakster en een agent. Let wel, ik praat over beroepen en niet over rassen. Dus wat je allemaal aanhaalt over bevolkingsgroepen , is totaal niet van toepassing oké? De rest vind ik overbodig antwoord op te geven aangezien het onderwerp van dit artikel er niets mee te maken heeft. Dat laten we over voor een andere keer wanneer het inderdaad daarover gaat. Ik houd me graag aan het onderwerp van een artikel. Anders wordt het warrig en lopen dingen uit. Nice evening Bigi Sma.


  Maak melding

 21. Boegaloe 5 maart 2020 at 18:50
  @ waldo

  Deze agenten hebben in vergelijking met jouw president een speld uit een hooiberg toegeeigend, en dan zijn jullie comments zo hard om hun OP te hangen.
  =============
  Graag met je ogen lezen en niet met je neus. Heb dat woord opsluiten gebruikt. Suriname is een beschaafd land en niemand wordt opgehangen. Is niet erg, want jullie van de oppositie zij experts om dingen verdraaien. Het is automatisme geworden bij de oppositie.


  Maak melding

 22. @ Pakiratigri, uit je inbreng kan ik opmaken dat je een fervente pleibezorger van klassen justitie bent, vandaar dat je de blinddoek van vrouwe justitia niet ziet. Suriname is een rechtstaat, een democratie. In een democratie moeten de drie onderscheiden machten elkaar controleren en bij goed beleid aanvullen om land en volk in de goede richting te stuwen. Jouw opstelling getuigt dat je ook eentje bent die alles wat krom is recht praat. Maar zo ziet justitie niet in elkaar. Justitie kijkt naar wettig overtuigt bewijs. Spoor jurisprudentie na om in gelijke situaties tot gelijke uitspraak te komen. Daarbij wordt er niet gekeken wie welk kleur heeft, wat zijn status is of afkomst. Gekeken wordt naar bewijsmateriaal, de handelingen etc. Jij wil verschil maken tussen een schoonmaakster, een politie beambte in functie en waarschijnlijk de minister van financiën en of de president. Wel nu, je hent met deze opstelling jezelf verraden dat niet alleen een aanhanger van bent NDP, maar ook bereidt bent om tot het uiterste te gaan om je ongelijk recht te praten. Hoe zielig kan je al dan niet zijn?


  Maak melding

 23. Het ligt absoluut niet aan de burgers maar min of meer aan het wankelende systemen van eigenbelang, NDP kan het niet, ze hebben een puinhoop van het systeem gemaakt, Time for chance
  .
  gemodereerd

 24. Hoe dwing je respect af???? Door te stelen van het volk. Zo jammer en zielig met die rotte appels en dat noemt men een voorbeeld functie, schaam je rot.
  Vindt je dat te weinig verdient, vraag dan opslag er is altijd ruimte daar voor ipv te stelen.


  Maak melding

 25. Verkeerde interpretatie Mokro.
  Wat heb ik geschreven in mijn eerste posting. Dat de strafmaat afhankelijk van het beroep en het gepleegde misdrijf, kan verschillen. Agent zijn is een verantwoordelijk beroep. Ga je over de schreef is dat erger wanneer een schoonmaakster bijvoorbeeld bezems steelt. Klassenjustitie bestaat sowieso. Dat is allang gebleken overal ter wereld. Ook in Nederland, laat staan Suriname. Daarmee heb ik niet gezegd dat ik het goedpraat. Het is slechts een constatering. Ik heb ook niet gesteld dat er alleen maar klassenjustitie bestaat. Het is afhankelijk van wat er op het spel staat. Zelf heb ik helemaal niet gepraat over klassenjustitie. Het was Bigi Sma die daarover begon. Ik had het slechts over dat de handeling van de agenten ernstiger waren dan een schoonmaakster die bezems steelt. Maar dat was slechts een vergelijking. Dus, die vergelijking telt niet want er is geen schoonmaakster aan te pas gekomen, slechts twee stelende agenten. Voor de rest heb ik het gehad over wat er met ze moest gebeuren zoals ontslag enz. Dat was eigenlijk de kern van mijn verhaal. Niet de vergelijking van de fictieve schoonmaakster. Bigi Sma en nu jij ook, interpreteren het volkomen verkeerd.
  Bigi Sma wil mij woorden in de mond leggen vanwege een foute redenering die hij aan mij wil opdringen. Als ik iets schrijf is het een kwestie van goed lezen en interpreteren. Mijn eerste posting is het belangrijkst. Maar jij reageert op de posting van Bigi Sma aan mij gericht waar hij plotseling begint over klassenjustitie, bevolkingsgroepen ,de president en weet ik het wat. No bruya!


  Maak melding

 26. Wanneer de regering en de politieke top zelf zwaar corrupt is dan moet men niet verbaast opkijken wanneer de lagere ambtenaren ook overgaan tot dat gedrag.
  gemodereerd

 27. pakiratigri
  De kern van mijn betoog is dat er geen verschil mag zijn bij het berechten van een verdachte.
  Zo is door jou aangehaald een schoonmaakster en een politie agent
  Door 2 zaken te vergelijken slaat dus als een tang op een varken.
  Je kan dus ook 2 ongelijken niet vergelijken dus een Chinees met een Javaan of een varken meteen paard vergelijken etc
  De president met een Tuinman etc
  pakiratigri
  Ja je kletst lekker voor jezelf maar wilt net als RobG iets wat je krom breidt recht te praten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.