zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameNATIN-studenten bezoeken LVV-ressortkantoor Tamansarie

NATIN-studenten bezoeken LVV-ressortkantoor Tamansarie

-

Does Travel - naar Suriname

Om meer te weten te komen over theoretische als praktische plantvermeerderingstechnieken hebben NATIN-studenten en begeleiders afgelopen maandag een bezoek gebracht aan het LVV-ressortkantoor te Tamansarie. Het gaat om drie docenten en 16 studenten van het 2e en 3e leerjaar richting agrarische productie.

De rayonleider van Tamansari, Armand Matdoerijat en assistente, Fadilla Kromomwidjojo, hebben samen met de landbouwvoorlichters van het ressort Tamansarie de studenten begeleid en hen voorzien van alle informatie over generatieve, alsook de vegetatieve plantvermeerdering. De verschillende technieken zoals oculeren, stekken, enten, afleggen en marcotteren hebben zij ook zelf mogen uitproberen. De studenten zijn ook wegwijs gemaakt in het composteren. Voor de studenten en de begeleiders was het een hele prettige ervaring. Naar zeggen van de studenten hebben zij nu een beter beeld over de verschillende plantvermeerderingstechnieken.

Matdoerijat en het team van het ressort Tamansarie vonden het ook een genoegen om de NATIN-studenten en hun begeleiders te ontvangen en van de nodige informatie te voorzien. “Voor ons is het ook belangrijk dat we de studenten hebben voorzien van de juiste informatie, zodat zij meer belangstelling krijgen voor het vak. Wie weet worden een of meerdere van de studenten fulltime agrariër of landbouwvoorlichter in Suriname”.

LVV-minister Rabin Parmessar stelt dat het ministerie in dienst staat van de Surinaamse gemeenschap. “We verlenen niet alleen diensten aan de agrariërs, maar voorzien ook in de behoefte van informatie en trainingen. We zullen dat blijven doen zolang er behoefte is”.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. @ Boeboe bit sjori
    Het is niet vreemd en het was altijd al zo dat Hindoestanen en Javanen actief waren en nog altijd zijn in de landbouw. De Blakaman staat liever op de hoek van de straat te nietsnutten, te chillen en anderen lastig te vallen. Hoe wij ook samen kwamen, aan het land hebben wij ons hart verpand, echter de eenheid en saamhorigheid is ver te zoeken. Suriname quo vadis ?


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES