zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGrens met Frans-Guyana gesloten, ook veel winkels in Albina dicht

Grens met Frans-Guyana gesloten, ook veel winkels in Albina dicht

-

Does Travel - naar Suriname

Als gevolg van de vijf geconstateerde gevallen van het coronavirus in Saint Laurent Du Maroni, is de grens met Frans-Guyana gesloten. Ook zijn veel winkels in Albina dicht en zijn er weinig mensen op straat, meldt een bron aan de redactie van Waterkant.Net.

Districtscommissaris Freddy Daniel van Marowijne Noordoost zei tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) dat niemand de oversteek naar de Franse kant en omgekeerd mag doen. Hij zal vandaag met de politie, douane en het leger nagaan hoe de controle op de Marowijnerivier zal geschieden, aldus de krant.

In Albina ontstond vanmorgen paniek toen een inwoner van Albina onderstaand bericht plaatste, dat het eerste geval van besmetting met het coronavirus in Suriname geregistreerd was in de grensplaats. Tot nu toe is er geen bevestiging van dit bericht.

Artikel gaat hier onder door:

Het Nationaal Informatie Instituut (NII) komt vanavond met een live uitzending over het COVID-19 virus. “U kunt vanavond om 19.00u LIVE alle vragen stellen over het COVID-19 virus. Dat kan door te bellen of appen. Maar ook via onze FB pagina kunt u uw vragen stellen onder de LIVE-FEED die wij zullen delen” meldt het NII.

UPDATE: Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zegt aan Starnieuws dat de grens met Frans-Guyana niet is gesloten. Eerder zei districtscommissaris Freddy Daniel tegen dWT dat het wel zo is. Ook het Nationaal Informatie Instituut heeft laten weten dat de grensrivier Marowijne van 21.00u – 05.00u wel gesloten is:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. O mijn Suriname. Eerst de bevolking in paniek om het slechte beleid van deze regering, met name hun laatste stuiptrekkingen voor de verkiezingen is paniekvoetbal en nu het coronavirus ook nog. Het positieve is dat ze een road block gaan opstellen bij het mislukte Marowijne ziekenhuis. Positieve gevallen worden direct daarheen gedirigeerd. Zo wordt het ziekenhuis toch nog in gebruik genomen..


  Maak melding
 2. Gelet dat het Coronavirus in Frankrijk velen daar besmet heeft, was het te verwachten dat de departementen met Fransen niet aan zouden ontkomen. Gelet op de plaatsen, dorpen van Marrons in/aan de Marowijnerivier, de Sipaliwinirivier ende Marowinirivier en er een drukke personen verkeer is van deze groep mensen over deze rivieren kon Suriname niet gevrijwaard van blijven. Het was te verwachten.

  Er wordt in de media vermeld dat er één Cor of Cora nu in Albina is, maar je kan vergift innemen dat er meer Cors en Coras in deze gebieden in Suriname zijn, gelet dat mensen ook naar de stad trekken of wonen.

  Suriname kan haar borst flink nat maken als straks de kleine regentijd komt en daardoor mensen griep zullen krijgen. Zie dan dat Cors en Coras in grote aantallen gaan toenemen en zijn.

  Gelet dat Albina nu al op slot is, geeft aan wat Paramaribo/ Suriname te wachten staat. Het ziet er niet best uit voor massa meetings voor de Algemene En Geheime Verkiezingen voor de DNA van 25 mei 2020 of anders gezegd voor Suriname in zijn geheel.

  Broer Cor em Zus Cora hebben Suriname ontdekt en de gevolgen zullen niet uitblijven de komende maanden.

  Surinamers kunnen nu al hun rantsoen of overleveringspakket in orde maken en gaan opslaan. Zelf planten van groenten op het erf, mensen vermijden.


  Maak melding
 3. @passant. wat heeft de regentijd met griep te maken ? hoe meer regen hoe meer griep ? In tropische en subtropische landen kunnen infecties het hele jaar voorkomen. jij bent zeer zeker geen arts. je kletst maar wat. Als 1 griep heeft kan die persoon anderen wel besmetten. dat gebeurt ook in suriname. regen of geen regen. in heel wat landen is er corona nu. als je geen besmetting wil moet je je grenzen op slot gooien. echter zal suriname dan nog verder in de economische modder zakken. de verkiezingen opschorten is het beste wat de heer B. kan doen. vanwege corona geen verkiezingen. massameetings zijn tot nader orde niet mogelijk vanwege corona. anders alleen met mondkapje stemmen en grote bijeenkomsten vermijden. geen handen schudden. handzeep bij de hand. en lekker thuis blijven.


  Maak melding
 4. Dat wordt het een ramp voor Sur.als de corona uitbreekt.Nu is er al weinig medisch personeel en medicamenten.En Suri’s zijn niet zo offervaardig als de ebola bestrijders in D.R.Congo.


  Maak melding
 5. Vind het een goede tijdelijke maatregel. Moet wel tijdelijk zijn want er is levendig verkeer tussen beide landen. Het wordt wel een hele klus. Er zullen vast wel mensen zijn die toch stiekem een boro gaan nemen. De Fransen kunnen hierbij ook ondersteunen. Intussen is het afwachten hoe het verloopt met deze vijf besmette personen. Met een beetje pech hebben ze ook anderen besmet.
  Behalve de ziekte wordt het economisch heel erg zwaar voor Suriname mocht dit virus een swing willen nemen naar Sranan. Het patrouilleren op zich kost al de nodige financiën. Hoop dat de Marrons aldaar weten wat er speelt en niet stiekem proberen de overtocht te maken. Maar zolang het virus niet in Suriname is ,zolang kunnen alle activiteiten doorgaan.


  Maak melding
 6. Geen probleem , 7 teentjes knoflook koken met 5 bekertjes water, afkoelen en opdrinken . Is bewezen door een Chinese arts dat het goed werk tegen de Corona virus 🦠.
  De vraag is aan adhin : heeft U nog 100 miljoen $ om dit keer knoflook te importeren??? Al zou hij hebben en het toch niet lukken, want de hele wereld vreet op dit moment knoflook. Ik ook . Schaarste !!! Dus .


  Maak melding
 7. Verse turmeric en virgin kokos olie innemen om de bloed hersen barriere te verstevigen.
  Handen goed wassen alleen gaat niet helpen. Masker over de neus en mond helpt ook niet. Virus komt gewoon via de ogen naar binnen.


  Maak melding
 8. Zelf de wereld machten zijn in 1 keer bang, iets wat je niet met je ogen kunt waarnemen,nou is iedereen bang,
  Virus noh,


  Maak melding
 9. Nu is iedereen een arts geworden jullie praten een hoop stronterij soso onzin en foer bere blablabla.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES