zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameBvL/ALS voorzitter Reshma Mangre gaat politiek in en kiest voor VHP

BvL/ALS voorzitter Reshma Mangre gaat politiek in en kiest voor VHP

-

Does Travel - naar Suriname

De voorzitter van de BvL/ALS Reshma Mangre heeft zojuist bekend gemaakt dat zij de politiek ingaat. Mangre deed dat tijdens een korte spoedpersconferentie op het hoofdkantoor van de Bond van Leraren (BvL).

Mangre heeft laten weten dat zij voorlopig nog de voorzitter van de bonden blijft, totdat in augustus een nieuw bestuur gekozen zal worden tijdens de verkiezingen. Ondervoorzitter Radjinder Ramnath is tijdelijk belast met de waarneming als voorzitter.

opening
Fernandes Express
BODO Party

52 REACTIES
 1. Dit is de stap die veel vakbondsleden maken in Nederland. De leerschool
  Ze willen het sociale verder uitbouwen. Dit is de weg die je moet bewandelen.
  Ik ken die vrouw niet, maar wens haar veel succes.

  De ndpadepten zouden zeggen
  the best woman for the job.


  Maak melding
 2. Go for it Mevr Mangre…me power yoe..Redsuriname…!!
  Laten we samen deze klote regering wegbezemen.en geen enkel hvb of beb mut in de macht komen.want ze zyn aanhangsel vn de ndp…want de ndp financieerd deze 2 klote partyen ook.


  Maak melding
 3. Al die vakbondsleiders en de media in Suriname zijn aanhangers en leden van de oppositie. Dat heb ik al verschillende keren gezegd. Die ene korte kleine man wil vlak voor de verkiezingen loonsverhoging. Tegenwoordig zie je bij Srnieuws overlijdensberichten uit Dagblad Suriname (van VHP’er Pierkhan) verschijnen. Als je dat bericht opent zie je aan de rechterkant artikelen van de VHP en artikelen over de huidige regering in negatieve zin. Schaamteloos gedrag van de heer Pierkhan. De hele dag lees je alleen maar negatieve berichten in de media over de huidige regering. Aan elke positieve ontwikkeling van de huidige regering wordt een negatieve draai gegeven door de oppositie, de media, de vakbond, VES. Over elke pietnullig ding over de huidige regering wordt uitvoerig in de media aandacht besteed. De media en zeker zo’n instelling als VES moet ten alle tijden neutraal zijn. Nu al zitten ze te roepen dat er een grote opkomst gaat zijn bij de komende protestdemonstratie van die ene grappenmaker. Kerkplein is op de vrijdag normaal al druk bezocht, dus als er 100 mensen gaan komen demonstreren, zal de opkomst natuurlijk groot zijn. Stelletje tweederangs tekstschrijvers.


  Maak melding
 4. Deze dame heeft geen frisse rol gespeeld vorig jaar door scholen dicht te houden en studenten het recht tot leren te ontnemen. Er is een kort geding ingediend door het Ministerie van Onderwijs en deze Mangre moest met de staart tussen de benen vertrekken. Het vonnis viel namelijk in haar nadeel. Volgens mij is ze nauwelijks ruim een jaartje in de functie van voorzitter van de bond van leraren. Wat heeft ze in dat korte tijdsbestek betekend voor de leraren? Geen ene mallemoer behalve voor dyugudyugu zorgen. In dat kader zit de VHP haar als gegoten. Een strakker pak kan ze niet vinden.


  Maak melding
 5. @waldo

  Een regering die weigert zich te verantwoorden minacht het volk. DNA is de plaats waar de huidige regering het beleid moet uitleggen en verdedigen. Echter de regering duikt en Hoefdraad verschuilt zich. Pas dan als de regering eerlijk en transparant opening van zaken geeft inzake de kwesties die recentelijk naar buiten zijn gekomen kan men beoordelen of deze zaken ‘pietluttig’ zijn. Minachting van de Surinaamse bevolking is echter naast al het overige niet ‘pietluttig’


  gemodereerd
 6. Veel succes gewenst mevr. Mangré. Je hebt meer ballen dan de djadja oema’s van de nyang dringie en prisirie partij. Power! Make the orange movement great, op naar 28 zetes.


  Maak melding
 7. Heerlijk zeuren over kleine zaken van weinig belang. Het stelen van $197 Miljoen is voor alle rasechte NDP een prestatie waar ze geen negatief woord over zeggen. Geld van de bevolking mag je stelen want ze zetten het op de bank omdat de het toch niet nodig hebben. Zo denkt een NDPer.

  De waarde van de SRD gaat zeker van de 15 voor eennnnnn USD. Ook de schuld van de VHP en mensen ??.?.

  Jullie worden vanzelf wakker want het land wordt onbereikbaar omdat de Suriname rivier echt niet uitgebaggerd gaat worden. Die ingehuurde boot die van een Braziliaan is gaat 1meter bagger van de bodem schaven. Wat is die regering toch een lachertje. En dan zijn er nog dwazen die voor een pakketje vertellen dat paars zo goed is.

  Weet je dat de kleur Paars gebruikt wordt bij begrafenis en andere doods uitbeeldingen. Heb je daar wel eens over nagedacht menee de Econoom????


  gemodereerd
 8. Mooier kon het niet zijn u heeft de ervaring van dus de beste besluit mevrouw .
  U ervaring teld om de troep op te komen ruimen dat de schurken gemaakt hebben in 10 jaren tijd .

  Met 26 zetels hebben ze een troep gemaakt met de zweef tekie beleid .

  Stelletje pakketten verkopers zijn ze in NDP Hooghart zelf verkoop een Pakket voor 75 SRD .

  Goed dat je niet bij de trala trala trala partij ben gegaan want is geen tijd om te komen zingen .

  Limbo SRS radio wanneer gaat Bouterse de nieuwe CD zingen bij SRS Tralala Tralala laat Slooten en Doehkie en Misikaka ook mee zingen .


  Maak melding
 9. Wat een huichelachtig gezicht zeg, misbruik maken van de vakbond en onrust proberen te zaaien. Die S. Ganga, columnist bij DWT, ook zelfde huichelachtig gezicht zit ook in de voorste gelederen van de VHP. Losers.


  Maak melding
 10. Valies is nps en deze vhp. Is geen nieuws. En de leerkrachten die betalen elke maand moeten haar steunen.
  Over de ruggen klimmen van de mensen.


  gemodereerd
 11. Jullie pro purples kletsen gewoonweg uit jullie vette nek. Het is ieder zijn/haar goed recht om welke politieke partij hij/zij wenst te ondersteunen. Net als hooghart. Was ze naar de ndp gestapt, zouden jullie haar toch met open arme ontvangen? Of nee, ik vergis mij jullie zouden haar als een hond wegjagen, toch kadavers?
  Een echte democraat zou nooit zulke misselijkmakende uitspraken maken. Jullie pretenderen dat jullie nationale democratische partij zijn. Jullie uistrpraken laat duidelijk merken wie jullie allemaal daadwerkelijk zijn, voor mij zijn jullie masker Allang gevallen.
  Jullie handel en wandel hebben meer trekken van een DICKTATOR!!!!


  Maak melding
 12. Een van de kenmerken van een DICK-TA-TOR is;
  Hij duld geen tegenspraak.
  Hij wenst geen verantwoording af te komen leggen aan de bij grondwet erkende/beschermende huis/plek en dat is nergens anders dan bij HET PARLEMENT!
  Disrespect de Rechtelijke Macht al dan niet door hoogst eigenpersoon boutako of iemand van zijn gelederen. Want de principe van; wie zwijgt, stemt toe is duidelijk van toepassing voor deze gasten.


  Maak melding
 13. Waldo het zit je behoorlijks dwars. Denk aan je gezondheid jongen.
  Maar wat vind je van drie governors, van tal van ministers die worden opgesodemieterd door Bouterse
  Wat dacht je van een mannetje die ontslag neemt omdat hij boos is en terug komt omdat hij een snoepje krijgt Deze zelfde man misdraagt zich in het openbaar door een walgelijk schrijven dat eerder past bij een ter dood veroordeelde. San of zoiets heet hij.
  Dat zijn mensen die het hebben bewezen toch?
  Hou toch op voor je jezelf nog belachelijker maakt. Dit heb je al gedaan en je bent al door de mand gevallen
  Helaas is het enige dat ze bewezen hebben is dat ze er een grote teringzooi van hebben gemaakt en nog steeds maken
  Hoe serieus denk je dat je nog genomen wordt?


  Maak melding
 14. Daadkracht.
  Geen blad voor de mond. Goede correcte transparante onderbouwing van acties. In korte periode een duidelijk leidersprofiel neergezet.
  Proud if you.


  Maak melding
 15. Daadkracht.
  Geen blad voor de mond. Goede correcte transparante onderbouwing van acties. In korte periode een duidelijk leidersprofiel neergezet.
  Proud of you.


  Maak melding
 16. Meneer Hooghart, neem het goede voorbeeld van deze vrouw over. Ze wilt geen twee petten op zoals jij. Volgens mij heeft ze meer ballen dan jij. Straks ben je hopelijk als politicus af en ook als vakbondslijder met lange ij. dat wordt dus een dubbele val. Dat is dus het risico van een dubbele pet ophebben.


  Maak melding
 17. Waldo beoordeelt de kwaliteit van de arbeider af aan zijn of haar gezicht.😂😂
  Ik weet nu waar ik de kwaliteit cement van dit jochie moet kopen. 😂😂 Gewoon naar de zak kijken dan weet je genoeg. 😂😂😂
  Aan vakbondsleiders die aan de hand van de regering meelopen heb je helemaal niets. Aan jaknikkers heb je niets.
  Pas als de regering naar hen luistert en zaken overneemt, maar een regering die de rechten van de werknemers met voeten betreed moet je bestrijden. Hun voeten afkappen. Zelf pakiritigri zegt dat ze niets heeft kunnen bereiken bij de regering. Die zijn teveel met zichzelf bezig. Hoe kan ik nog meer lenen, voor het geval we een pak slaag krijgen bij de verkiezingen of nog eerder 😁😁
  De hele dag lees je alleen maar negatieve berichten in de media over de huidige regering. Vind je dat gek jochie? duh 😁😁. Het spaarzame goede dat jullie verrichten laten jullie ons volop weten. Maar jullie willen ook nog een extra veer in je reet. Neen, knaap dat is waarvoor je bent aangesteld.
  De vuilnisman die het vuil heeft opgehaald vraagt ook niet aan het eind van de dag op applaus.

  Surimaribo
  Was ze naar de ndp gestapt, zouden jullie haar toch met open arme ontvangen? Top. dan zouden je juichen. Nu hebben ze de schijterij


  Maak melding
 18. Pico 5 maart 2020 at 18:18
  Waldo het zit je behoorlijks dwars. Denk aan je gezondheid jongen.
  Maar wat vind je van drie governors,
  =================
  En wat had de media van de heer Roemer verwacht, binnen een week na zijn aantreden op alle vragen van hun een antwoord geven. Wat denkt de media van zich zelf eigenlijk, misbruik maken van de persvrijheid. Denken ze dat ze halfgoden zijn. Die S. Ganga met haar gluiperig gezicht schrijft alleen maar artikelen tegen de huidige regering. Ze krijgt haar instructies vanuit de politiek. En die andere gluiperige dame met overdadig make-up heeft vanaf het begin misbruik gemaakt van de vakbond. Ik heb deze dames veel eerder gezien bij bijeenkomsten. Waarom zijn ze eerder niet openlijk uitgekomen. Nu pas, wanneer de kandidatenlijsten eind maart opgesteld gaat worden, heeft ze geen keuze meer dan toe te geven. Dus is ze zo lang mogelijk doorgegaan om de onderwijzers op te hitsen. Ik ga lachen wanneer deze gluiperige dames op hun neus gaan vallen op 25 mei, de overdadige make-up zal de val helaas zien verzachten.


  Maak melding
 19. @Waldo

  Het probleem van jouw regering is dat ook bij het verrichten van positieve zaken deze naar corruptie ruikt. Eindstand nul, nul. Hoe wil je dan dat de bevolking zo je wilt de nieuwsmedia positief moet praten over deze regering. Alleen degene zal goed praten die ook baat bin hebben bij de corruptie. Vraag het aan de moordenaar.


  Maak melding
 20. Was ze naar de ndp gestapt, zouden jullie haar toch met open arme ontvangen? Top. dan zouden je juichen. Nu hebben ze de schijterij
  =============
  De VHP zal gedacht hebben dat deze dames hun gewicht in goud waard zullen zijn in Wanica. Wacht maar tot eind maart wanneer ze op een onverkiesbare plek geplaatst worden. Ze zullen dan zo snel mogelijk met hun staart tussen de benen wegrennen. Daarom gaat ze ook na de verkiezingen nog door als vakbondsleider.


  Maak melding
 21. Iedereen wist ht al. Donder op hoor. Valies is nps dit mens vhp. Misbruik maken ze.


  gemodereerd
 22. Een leven zonder uitdagingen is een leven zonder vernieuwingskracht
  Goed en kwaad zijn tegenpolen maar kunnen zonder elkaar niet bestaan.


  Maak melding
 23. Ach Pico, wie denk je hier voor de gek te houden? We leven in Suriname!! Hier wordt je voor vuilwerk betaald met een plek op de lijst. Kijk maar naar Valies, Berenstein, Hooghart en ga zo maar door. Je gaat hier de politiek in, vernietigt de schooljeugd en krijgt daarvoor beloond door de oppositie!! Hou je onzin voor jezef!!


  Maak melding
 24. WaldoNG gedraagt zich als een TOILETPAPIER, ondanks de viezigheid, smerigheid, vuilheid is ie toch bereidt die schoon te likken.
  Alles wat krom is, probeert recht te praten.
  Tjeh laat mij doen denken van een slaaf.
  Sali toli yeh.


  Maak melding
 25. De VHP zal gedacht hebben dat deze dames hun gewicht in goud waard zullen zijn in Wanica. Wacht maar tot eind maart wanneer ze op een onverkiesbare plek geplaatst worden. Ze zullen dan zo snel mogelijk met hun staart tussen de benen wegrennen. Daarom gaat ze ook na de verkiezingen nog door als vakbondsleider.

  De persoon die bovenstaande heeft aangehaald, misschien bedoeld ie tante sharmiela massala,
  Pfff kan me best wel voorstellen waarom ie die naam Sharmiela niet durf te noemen. Hoogstwaarschijnlijk onder druk kezett.


  Maak melding
 26. Goede zaak. Deze vrouw heeft het hart op de juiste plaats zitten. Zij kan makkelijk de functie van Lilian Ferrier overnemen zodat het hele onderwijssysteem in goede banen kan leiden en naar hoger niveau tillen.
  Ferrier zit nog steeds haar en de wonden van haar criminelen zoon af te likken.
  Ferrier is oud en bejaard het wordt tijd dat er een frisse wind gaat waaien.


  Maak melding
 27. @Waldo

  Wijs aub . niet. Hooghart is vakbondsman, DNA lid en hij ontwricht zo nu en dan ministeries als of hij de directeur HRM of de minister is.

  Valies is na zijn vakbond actief geworden in de NPS
  Berensteijn zal wel SPA maar geen kandidaat voor de SPA
  Mevrouw Mengre wil actief worden in de VHP en beëindigd haar voorzitterschap.

  Ik hoop dat u inziet dat ze integer handelen.
  Bij het gedrag van Hooghart wil ik graag kanttekeningen plaatsen.


  Maak melding
 28. Surimaribo man. 5 maart 2020 at 19:54
  ============
  Lees goed wat Luciën geschreven. Met je ogen en niet met je neus. Deze mevrouw heeft misbruik gemaakt van de schoolkinderen en leraren voor zichzelf. Ze is omgekocht met allerlei beloftes. Ze is zogenaamd voor de leerkrachten opgekomen om zodoende op hun stem te kunnen rekenen. Dat was de opdracht vanuit de politiek om net als de kleine korte man, alleen maar voor onrust zorgen in dat land.


  Maak melding
 29. Zeker wordt deze dame een aanwinst voor de VHP.Met Leeflang die al daar zit,kunnen ze wat betekenen voor de Suri gemeenschap.Anders dan het juweeltje.Die is nog steeds bezig is pakketten voor de NDP te verkopen voor de NDPers.


  Maak melding
 30. @ Waldo
  En heeft de moordenaar geen misbruik gemaakt van zijn positie als president om scholen dicht te laten gaan, zodat studenten en leerkrachten naar de krijgsraad konden gaan om hem te ondersteunen. Hoe hypocriet kan je niet denken.


  Maak melding
 31. Pakitow gaat weer wat geld maken morgen. De bussen moeten betaald worden . Uit zijn zak komt er niets.
  Scholieren gaan meedoen. Goed zo. Zullen de dommie’s zijn.
  Waarvoor is deze actie???
  Mathoera gaat dr plek verliezen. Mangre neemt over.
  Denk je dat vhp hoop vrouwen wilt??


  gemodereerd
 32. Oké Waldo, Lets play a fair play.
  Jacht jij via jou leider hogie weg en en ik op mijn beurt alhoewel ik niet van de VHP ben, maar ik behoor ook tot een van die zwevende kiezers, een verzoek doen naar oom chan om reshmatje ook te bedanken.
  Wetende dat reshma haast alle leerkrachten achter zich heeft en hogie haast alle ambtenaren achter zich heeft.


  Maak melding
 33. ik ben een zwevende kiezer, maar ga ABSOLUUT NIET voor de ndp kiezen. Want met heel weinige moreel en waarde wat ik heb, en ook een beetje principe ga ik echt niet voor paars.
  Ik kijk uit naar een Integere, Onbesproke, onbevlekte leider. Ik had gedacht dat ik voor Strei! zou kiezen, maar die heeft mij ook teleurgesteld met de laatste ontwikkeling binnen die partij.


  Maak melding
 34. Een goede keus !
  Mangre past zeker bij de VHP, want ook zij heeft een no nonsens mentaiteit en durft spijkers met koppen te slaan.

  Aansluiten bij de vernieuwde VHP is bijdragen aan een beter Suriname !

  Laten wij samen Suriname redden.
  Jij doet toch ook mee ?!

  Krakti !


  Maak melding
 35. Verander de wereld, begint bij jezelf. Lead by example. En dat is mijn levens motto!!
  Liever een eenvoudige normale man die overal en altijd vrij kunt bewegen, dan een rijke slaaf die niet eens zijn eigen schaduw kunt vertrouwen.


  Maak melding
 36. Surimaribo man. 5 maart 2020 at 21:04
  ik ben een zwevende kiezer, maar ga ABSOLUUT NIET voor de ndp kiezen. Want met heel weinige moreel en waarde wat ik heb, en ook een beetje principe ga ik echt niet voor paars.
  Ik kijk uit naar een Integere, Onbesproke, onbevlekte leider. Ik had gedacht dat ik voor Strei! zou kiezen, maar die heeft mij ook teleurgesteld met de laatste ontwikkeling binnen die partij.
  ============
  Dan kan je altijd nog op de NPS stemmen. DA 91, Strei en de andere kleine nieuwe partijen hebben geen inhoudelijke programma. Het stelt niet zo veel voor. Deze doen het goed met protesten etc. Is ook goed. Maar dat kunnen ze liever buiten het parlement doen. Belangrijk is dat Suriname straks een regering krijgt dat bestaat uit meerdere partijen. Zo kunnen ze elkaar controleren. Ze moeten leren om met elkaar en niet tegen elkaar te werken.

  De zwevende kiezer in Nederland stemt vaak op partijen als GroenLinks, partij voor de dieren, de ouderen partij. Dan heb je wel meer keuze.


  Maak melding
 37. De zwevende kiezers in Suriname moeten zich afvragen:

  Zijn ze tevreden met de NDP (schandalen, corruptie, criminaliteit, schulden, problemen in de zorg, problemen in het onderwijs, diefstal kasreserve, veroordeelde leider, devaluatie SRD, etc.) ?

  Welke partij kan ervoor zorgen dat de NDP niet meer regeert ?

  Wil ik bijdragen aan een beter Suriname / wil ik helpen om Suriname te redden ?


  Maak melding
 38. Meerdere partijen zonder de schurken van NDP .
  NDP heeft alleen de rommel gemaakt daarom zijn ze alleen gaan werken Bakrie die Akan Zwarie Akan Troesoe dat is NDP stelletje Alcoholisten


  Maak melding
 39. Vakbondsleider en terwijl je deze positie aanhoudt openlijk kiezen voor een politieke partij lijkt niet zo verstandig.
  Je vakbondsacties krijgen onnodig partij politieke oogmerken.
  Dan heeft voorganger Valies het netter gedaan door dit na zijn aftreden te doen.


  Maak melding
 40. Waldo
  dat van de moordenaar bij de krijgsraads was niet politiek gekleurd. Mensen met NDP vlaggen en petten. Ik heb het niet over de scholen die in de omgeving gesloten waren. Ik heb het over die leerkrachten die ook bij waren tijdens die zaak.


  Maak melding
 41. De tijd dring iedereen wil bij de pot komen om te smullen als vakbond voorzitter heb je niets in Suriname je moet in de dna zitten nog een paar weken dan ga je verteld staan van de over lopers komen ze niet op een verkiesbaar plek dan is het even bij de andere partij kijken maar ik geniet ervan hoor verkiezing tijd in su want na 26 mei zijn alle partij voorzitter hun belofte vergeten tot 2024 weer dan gaat de massa weer


  Maak melding
 42. Alle politieke partijen in Suriname hebben mensen met een crimineel achter grond. Maar dat maak helaas niet uit in Suriname dus rest de programma van zo partij om je keuze te maken want je stem uit brengen dat is een must vindt ik maar ook die programma’s van die partijen zijn zo wazig want men zeg wat ze denken te doen maar de aanpak ervan hoor je niet nou als wij dat zelf niet weten gaat de buitenland het ook niet voor ons weten


  Maak melding
 43. Hoe deze aan de goede kant te krijgen:

  Jaïr Roos (17) werkt op de dag van de Revolutie in een autowasserij. “Ik zou NDP stemmen. Zeker weten. Mijn hele familie stemt NDP. Dat is de enige partij die het land vooruit heeft gebracht. Die andere partijen doen niets. Ik denk dat ze gewoon jaloers zijn op de president. Als ik één dag president zou mogen zijn, zou ik gelijk de prijzen omlaag brengen.”


  Maak melding
 44. De paarse bermratten zitten weer eens achterlijk te zeiken nu Mangre zich bij de VHP heeft aangesloten terwijl ze gejuicht zouden hebben als ze zich bij de paarse sekte had aangesloten.
  Maar mensen met gezond verstand, deskundigheid en integriteit sluiten zich niet aan bij de paarse bende.
  Vandaar dat de druiven verzuurd zijn bij de a-nationale paarse boerikies.


  gemodereerd
 45. ” … Jaïr Roos (17) werkt op de dag van de Revolutie in een autowasserij. “Ik zou NDP stemmen. Zeker weten. Mijn hele familie stemt NDP. Dat is de enige partij die het land vooruit heeft gebracht. Die andere partijen doen niets. Ik denk dat ze gewoon jaloers zijn op de president. Als ik één dag president zou mogen zijn, zou ik gelijk de prijzen omlaag brengen. … ”

  Als Jaïr Roos zijn er nog veel meer Surinamers die niet zelf kritisch nadenken. Zij volgen blindelings de familie traditie om op de NDP te stemmen. Ook al weten ze zelf ergens beter.
  Zoals ik al eerder zei, Bouta heeft inmiddels al 40 jaar invloed in politiek Suriname. Dat zijn minimaal 3 generaties Bouta-lovers.

  Binnen deze groep is “emancipatie” zeer belangrijk.
  Durf verder te denken,
  durf objectief en kritisch te zijn,
  durf te verbeteren.
  Laat je niet voorliegen en ga zelf opzoek naar de waarheid.
  Wordt “volwassen” !

  Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES