zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVijf gevallen van Coronavirus besmetting in buurland Frans-Guyana

Vijf gevallen van Coronavirus besmetting in buurland Frans-Guyana

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname’s buurland Frans-guyana zijn er vijf gevallen van besmettingen met het coronavirus (COVID-19) gemeld. Dat heeft de prefect van Frans-Guyana in een persbericht laten weten. Alle vijf gevallen zijn gemeld in Saint Laurent du Maroni, vlakbij de grens met Suriname.

De vijf zijn inmiddels in quarantaine geplaatst. Ze zouden vorig week Frankrijk hebben bezocht en wel Mulhouse, waar ze deelnamen aan een religieuze bijeenkomst. Het is niet duidelijk of ze daar ook het virus hebben opgelopen. Hun toestand is niet zorgelijk schrijft de prefect.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) is in Frans-Guyana een crisis-unit ingesteld en zijn de prefect en de directeur-generaal van de Franse Regionale Gezondheidsdienst naar Saint Laurent du Maroni afgereisd. Zij zullen ter plekke een persconferentie houden.

In Suriname werd gisteren bekend dat op verschillende grensposten in Suriname, heel binnenkort lichaamstemperatuur opmetingsapparaten worden ingezet. Het gaat in totaal om 10 bodyscans.

Het persbericht met daarin meer info over de situatie in het Frans:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Dames en heren , hij komt echt niet via pengel luchthaven binnen, dus verplaats maar die body scanners naar albina . En denk erom , hij is dodelijk dan die vieze Chinese restaurant . Ik hou mijn hart 💔 vast . We zijn altijd zo laks geweest qua gezondheid in Suriname.


  Maak melding
 2. Zo dichtbij? Dan zit het virus gegarandeerd ook ook de grens over in Suriname.
  Suriname wordt dus van twee kanten aangevallen. Want ook via het JAP kan het May dr tientallen Chinezen nog verkeerd gaan.


  gemodereerd
 3. IS HET VREEMD? In het moederland is het ook crisis. Gewoon alleen thuis bidden want in Z Korea was een diepgelovige ook een virusbom op verschillende plekken.
  Kwasie Bita!!!!!!!!!!
  Nog ff en de goudvelden zijn broeinesten.


  Maak melding
 4. Verzoek aan alle politieke partijen om rekening te willen houden tijdens hun (politieke) campagnes. Geen massameetings houden. Gebruik de gevestigde media. Mensen, politiek kan je hooguit pakketten geven, maar als je leven in gevaar is, dan is soms zelfs geen medicatie in voorraad. Zorg goed voor je zelf. Denk goed na en vermijd onnodige grote massa bijeenkomsten.


  Maak melding
 5. Brantimaka 4 maart 2020 at 22:52
  Dames en heren , hij komt echt niet via pengel luchthaven binnen, dus verplaats maar die body scanners naar albina . En denk erom , hij is dodelijk dan die vieze Chinese restaurant . Ik hou mijn hart 💔 vast . We zijn altijd zo laks geweest qua gezondheid in Suriname.@@@

  Vertel waar van Albina moeten die body scanners komen bij de douane post of langs het strand waar al die bootjes aanmeren zo te zien ben je nog nooit op Albina geweest of denk je dat daar een poort is waar iedereen door heen moet. en de andere met hun bita drinken zins wanneer helpt bita tegen de corona virus dit advies is mensen de dood insturen ik dacht dat de ndp,ers krom konden denken maar ik hem me vergist nu snap ik waarom Suriname niet vooruit kan komen.


  gemodereerd
 6. Closer and closer. Ook Zuid-Amerika ontkomt er niet aan. Kan niet anders door globalisering en wellicht de klimaatverandering. Covid-19 is echter niet te vergelijken met het Ebolavirus. Het is te vergelijken met een griepvirus. De virologen staan wel voor iets nieuws en dat brengt de nodige verwarring en paniek met zich mee. Eerst beweerde men dat het niet overdraagbaar was van mens tot mens. In Duitsland werd dat gelogenstraft doordat een vrouw een man besmette met dit virus. Die hadden lichamelijk contact. In Brazilië is dit virus ook opgedoken. Suriname kan onmogelijk de grenzen bewaken. Met of zonder virus. Europa en Amerika beschikken over alle equipment en daar is het nog erger. Al met al is het geen dodelijke ziekte tenzij men een verminderde weerstand heeft(leeftijd) of een chronische ziekte of bijvoorbeeld een verstokte roker. Dat soort toestanden. Van tijd tot tijd zullen er steeds nieuwe virussen (of bacteriën, schimmels en parasieten) of subvarianten om de hoek komen kijken. De grootste ellende is de verlamming van het economische verkeer, recreatie en infrastructuur. Bovendien raken mensen vaak onnodig in paniek. De autoriteiten zijn in ieder geval voorbereid. Hoe goed zal blijken. Hopend dat het niet zover komt.


  Maak melding
 7. pakiratigri@ dit jouEerst beweerde men dat het niet overdraagbaar was van mens tot mens. In Duitsland werd dat gelogenstraft doordat een vrouw een man besmette met dit virus. Die hadden lichamelijk contact@@@
  Deze vorm van corona is in China met tig besmettingen en doden dus ze wisten niet wat het was en ze wisten ook niet dat het van mens tot mens overdraagbaar was pas in Duitsland is het ontdekt waarom gingen de grenzen dicht waarom deden de Chinesen aan isolatie van de patiënten en waarom die stofmaskers omdat het al bekend was


  Maak melding
 8. Geen paniek. Het Coronievirus is het enige virus die de SU’s zullen krijgen. Jullie zijn verheven boven de rest van de wereld als ik jullie lieve onschuldige president mag geloven 🙂


  gemodereerd
 9. Chan had voor China waar er zoveel miljonairs zijn mondkapjes.
  Laat hij dat gaan verdelen op scholen. Bij arme Surinaamse kindertjes valt er niets te scoren.
  Iedereen wist dat de mogelijkheid dat het naar Su kwam bestond. Je gaat China mondkapjes geven terwijl ze binnen 3 dagen een bedrijf hiervoor hebben opgezet.
  Geef Surinamers


  gemodereerd
 10. Zie dit bericht/artikel, zie kop v/h artikel hieronder van dit bericht in een Nederlandse krant. Google , bekijkt u het en leest u het. Wellicht dat de BOG ook bekend is met deze medicijn tegen malaria dat ook helpt tegen Corona en ook bij Sars was gebruikt en goede resultaten heeft opgeleverd.

  Google en lees dit artikel:
  Deze medicijnfabrikant in Zeewolde maakt als enige in Nederland een medicijn dat kan werken tegen Corona


  Maak melding
 11. businessinsider.nl/coronavirus-griep-verschil-overeenkomst-who/?tid=TIDP1660662XE4DDCCF5533B4C83A0A9A4F26870FE6FYI2&utm_campaign=Nieuwsbrief%20versturen&utm_medium=Email&utm_source=BusinessInsider&utm_content=20200305_BI_dagelijks

  Het is veel erger dan men ons wil doen geloven.
  De FED heeft van de een op de andere dag de rente met 0,5% verlaagd.
  Normaliter zinspelen ze op een renteverlaging in de toekomst en dan met 0,25%
  Nu niet, nu in een keer; BAM.
  Bovendien groeit de economie in de VS. Dus geen reden tot zorgen, dus renteverlaging is niet nodig. Nu ineens wel.
  Weten zij misschien veel meer dan ze ons willen vertellen?
  In het artikel, zie link, kan je lezen dat het IMF klaar staat met miljarden om landen te steunen
  Vanavond vergadert de Bank Of England (BOE). Zullen zij ook de rente verlagen?
  De ECB kan dit bijna niet meer doen.
  Toch gek dat alle instituten klaar staan en dit ook melden.
  Meestal een hoop wollig taalgebruik. Nu niet

  BTW heeft de governor al maatregelen afgekondigd om de SRD te steunen. Of wacht hij op?????
  Ik las net een posting van John horende bij een ander artikel.
  de NDP heeft meer ongelooflijk veel economen en staat lijnrecht tegenover de VES
  wel nu laat ik een kluif in het midden gooien.
  Meneer Roemer wat dacht u van een hele forse renteverhoging om de SRD te laten stijgen ten opzichte van de USD. Tegelijkertijd een forse daling op de rente op USD aangehouden bij de handelsbanken.
  Go fittie


  Maak melding
 12. grappig hoe sommigen hier de arts willen uithangen met goede adviezen. elk mens reageert weer anders op een virus. de 1 geneest en voelt niets. de ander krijgt verschijnselen en weer een ander gaat eraan dood. als je alles gelooft wat men in de media zegt dan is het niet zo ernstig. vandaar dat de hele wereld in paniek is. het is niet zo ernstig hoor. gewoon een klein griepje maar net effe anders. eet wat sinasappelen en was je handen. dacht je dit nu werkelijk ?? gebruik je hersenen. dit virus is slechts een voorbode van wat ons mensen te wachten staat. bidden of dresis maakt allemaal niks uit.


  Maak melding
 13. Je opmerking moet nog beoordeeld worden
  Hey oliedom,
  je nickname bracht me op het volgende artikel

  (ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC heeft samen met zijn partners, de zogeheten OPEC+, besloten om nog eens 1,5 miljoen vaten per dag minder te gaan produceren. Dit bevestigde het kartel donderdagmiddag, nadat eerder op de dag al was uitgelekt dat zou zijn besloten.

  De OPEC zal hiervan 1,0 miljoen vaten voor zijn rekening nemen en de partnerlanden de resterende 0,5 miljoen vaten.
  ?
  De nieuwe productiebeperking geldt tot 30 juni 2020.
  ?
  OPEC zei in een toelichting dat het coronavirus ervoor zorgt dat de vraag naar olie dit jaar niet met 1,1 miljoen vaten per dag zal groeien, zoals eerder geraamd, maar met slechts 0,48 miljoen vaten per dag.

  Door: ABM Financial News.

  Hopelijk houdt de economen van de NDP hier rekening mee en stellen ze hun verwachtingen bij

  Nog zo een minder mooie, om aan te geven dat het veel erger is
  Bankreus HSBC heeft een deel van zijn kantoor in Canary Wharf in Londen ontruimd, nadat een analist bleek te zijn besmet met het coronavirus. Dat meldde Financial News donderdag op basis van bronnen bij de bank.

  De onderzoeksafdeling van HSBC is geëvacueerd en de bank is het gebouw grondig aan het reinigen, meldde de nieuwsbron.

  HSBC, oorspronkelijk de Hong Kong Shanghai Bank, heeft 40.000 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk en heeft van oudsher nauwe banden met Azië.

  Door: ABM Fina


  Maak melding
 14. @
  pakiratigri Ook kerngezonde jonge mensen kunnen dood gaan aan de griep.Men denkt altijd dat je alleen bij een bepaalde leeftijd,verminderde weerstand of andere ziektes in kombinatie met een griep kan overlijden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES