zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVan Trikt vandaag weer voor rechter-commissaris

Van Trikt vandaag weer voor rechter-commissaris

-

Does Travel - naar Suriname

Robert-Gray van Trikt, de ex-governor van de Centrale Bank van Suriname die nog steeds is aangehouden, verschijnt vandaag weer voor de rechter-commissaris. Dat zegt zijn advocaat Irwin Kanhai aan ABC Nieuws.

Van Trikt is begin februari in verzekering gesteld door de afdeling fraude van de politie. Hij wordt onder andere verweten van conflict of interest, ongebruikelijke transactievorm bij de aanschaf van twee voertuigen, corruptie en integriteitsinbreuk. Naar aanleiding hiervan werd Van Trikt ontslagen.

Kanhai benadrukte eerder dat zijn cliënt niet alleen heeft gehandeld, maar met afstemming en in opdracht van de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. Hoefdraad zou op 29 februari ook gehoord worden, maar was die dag uitlandig.

Volgens Van Trikt is hij onschuldig en vind hij het vreemd en onprettig dat hij is opgesloten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

41 REACTIES
 1. Ze moeten deze wandelende vaseline mascotte loslaten tussen de straatbendes in Santo Boma. Daar hoort die man thuis.
  En Hoefdraad mag hem volgens. Alle tegoeden van deze gasten confisqueren.
  Het moet maar eens afgelopen zijn.


  gemodereerd
 2. Van Trikt is in de val gelokt door Boefdraad, Kabouter, Chotelall en nog een aantal graaiers. Niet voor niks had Van Trikt al aangeven dat Kabouter kon vertellen hoe Chotelall aan de dollars kwam. De auto was aangeschaft in mede opdracht van Boefdraad en Kabouter. Toen het mis liep met de “Chotelall dollars” en de vraag aan Kabouter gesteld moest worden hoe hij aan de dollars kwam was Van Trikt de gebeten hond.


  Maak melding
 3. Roy Baidjnath Panday verdient oneervol ontslag !
  En is schuldig / medeplichtig aan corruptie en politieke criminaliteit.


  gemodereerd
 4. Hoofdschuldige is Boefdraad maar hij geniet steun van de moordenaar…net als de PG….

  van trikt is zgn “opgeofferd”….

  dit zal ook in de doofpot verdwijnen.. net als de vele fraude zaken..

  ben benieuw welke promotie van Trikt zal maken als hij weer vrij is..


  Maak melding
 5. Heel simpel : stel U eens de vraag , waarom worden de us$ door de Federale Bank van NY rechtstreeks gepompt in de Cambio van Heer kuttelall???? En niet naar de CBS of een en andere commerciële bank(en)!!!!
  Er is wellicht een slimmigheid, door zgn city Cambio als een 2de centrale bank te laten fungeren en dat door tekort aan dollars de echte CBS genoodzaakt was de kasreserve te misbruiken om de verplichtingen van de overheid te voldoen, wat eigenlijk niet mag. Met andere woorden : de sporen van fraude is heel gemakkelijk dan te wissen bij een mogelijke val van Bouterse en zijn rovers, simpel weg , de city Cambio heeft een andere rechts vennootschap ten opzichte van de CBS.
  En dat city Cambio heel gemakkelijk failliet te verklaren is ten ten opzichte van de CBS.
  Was de FeD maar slim geweest voor 2010 dus voordat Bouterse intrad, de rekeningen van alle transfers gecheckt had of het daad werkelijk waren van de conventionele/commerciële banken .
  Ik heb een klein beetje logische recht en wetgeving gehad en die heb ik van de heer Hans Prade geleerd .


  gemodereerd
 6. @Para Express,

  100% eens. Is niet voldoende geschikt voor deze functie. Is niet proactief bezig. Althans dat merk ik niet. Regelmatig lees je dat hij nog wachtende is op ontbrekende stukken van corrupte zaken. En de zoekgeraakte stukken is op geborgen in de map zoekgeraakte stukken. Kan je het nog volgen?


  Maak melding
 7. Volgens hr Bouterse zijn iedereen, zowel in Suriname als ook het buitenland schuldig aan al het wantrouw beleid van hem, behalve hij zelf.
  Kom op mensen, zijn de Surinamers hun ogen nog niet open? Hij en zijn regering beroofd het land, corruptie overal, maar iedereen buiten zijn partij wordt beschuldig door hem, dus alleen hij en zijn kornuiten zijn goed, de rest zijn de boeven. maar hij regeert en het geld verdwijnt, hoe kan je dan anderen beschuldigen. Wakker worden Suriname!!!


  gemodereerd
 8. Hoefdraad is zijn baas maar van Trikt heeft een eigen mening toch.
  Zoals een RA accountant betaamt moet deze een eigen mening en eigen inzicht vormen bij delicate kewsties waardoor hij naar mijn mening mede schuldig is aan alle zaken die hem nu worden aangerekend.
  van Trikt had ook kunnen zeggen, zoals Gersie, tot hier en niet verder en dus zou hij net zoals Gersie zijn ontslag hebben kunnen indienen.
  Maar hij zwichte voor het grote geld en misschien ook door zzijn moeder ingefluisterd om door te gaan omdat Bouterse hem zou beschermen.
  Nu is van trikt de gebeten hond die zijn RA titel nog heeft maar nergens als RA zou kunnen beginnen, in ieder gevan niet bij de wereldleiders zoals Ernst & Young, KPMG, PWC, Deloitte.
  Weg carriere weg integriteits weg bekendheid weg vertrouwen krijgen van anderen etc.
  Hoe dom kan je zijn met zulk intellect? Of is geld de boosdoener? Of zijn de valse beloftes en bedreigingen die hem dit heeft katen doen en accepteren?
  Time will tell en ik adviseer van Trikt om te zingen en te fluiten want daardoor kan hij iets van zijn naam zuiveren en een stukje gezichtsverlies voorkomen.
  Van Trikt neem de kans zodat je vanaf punt nul weer kunt beginnen het is nooit te laat.
  Laat degene ook boeten voor hetgeen ze jou en je gezin hebben aangedaan, dit is het enige om wat terug te kunnen doen namelijk fluiten en zingen en anders zelf een rechtzaak beginnen.
  Er zijn genoeg mensen die jou crowdfunding zouden willen doneren om een rechtzaak te starten


  Maak melding
 9. Als Van Trikt veroordeeld wordt kan hij van dezelfde faciliteiten/ privileges als Gilds en Balesar gebruik maken in Santa Boma!
  Law & Order!


  Maak melding
 10. Wanneer gaat Kanhai een persconferentie houden die tot echtte commotie gaat leiden in de DNA.
  Bouva wist nu zijn hoofd na elke 2 uitgesproken zinnen. Adboel is kort aangebonden. Simons praat maar door en door zonder iets te zeggen en Moestadja staat zich te schamen voor de regering. De rest van de NDP zit met grote vraag tekens in hun ogen.

  De oppositie krijgt steeds meer gelijk. De NDP fractie is verre van tevreden en gelukkig en schuldbewust.

  Als van Trikt formeel gaat verklaren spat alles uit elkaar en zal Boefdraad met papieren bewijs moeten komen omdat er iemand liegt zodra er verschil zit tussen de verklaring van Boefdraad en van Trikt.


  Maak melding
 11. Hij is nu toch, terecht, beschadigd, dus laat hem maar openheid van zaken geven, zonder aanzien des persoon.
  Names en faces in deze paarse beerput.


  Maak melding
 12. Van Trikt zit dit moment in bewaring vanwege malversaties die hij gepleegd zou moeten hebben heeft. Daar wordt hij van verdacht. Niet Hoefdraad.
  Hij heeft strafbare feiten op eigen houtje begaan. Wellicht ook in samenwerking. Maar niet met Hoefdraad. Van Trikt zit niet vast vanwege de kasreserves. Kanhai is natuurlijk een sluwe vos.


  Maak melding
 13. Dames en heren , net een app gehad uit Suriname dat de prijzen in de supermarkten astronomische wending beginnen aan te nemen . Voor de 30.000 aanhangers van de ndp is dat hard-stikidee..


  Maak melding
 14. @Pakiratigri
  Dus weer een slim/doortrapt spelletje van zijn bazen. Toch….
  Die kwestie van die kasreserve’s vergeten we dan maar weer.


  Maak melding
 15. Bedrieger bedrogen.Nu het van Trikt niet gelukt is om het in beslag genomen geld door Nederland los te krijgen in opdracht van bouta, moet hij de prijs van zijn falen betalen.Plotseling gaan we niks van hem horen of als we weer wat horen zal het zijn…op de vlucht doodgeschoten….


  Maak melding
 16. @Pakirat :

  De KASRESERVE is door het BOUTERSE-regiem, ILLEGAAL
  weggenomen, ONRECHTMATIG weggehaald, bij de Centrale Bank !
  Honderd procent tegen de wil van de EIGENAREN !

  Dat noemt men STRAFRECHTELIJK : DIEFSTAL, ROOF, OPLICHTING !

  De hoofdverdachten zijn : Bouterse, Hoefdraad en Van Trikt

  Bouterse en Hoefdraad kunnen vertragen wat en hoe zij willen,
  zij zullen door de RECHTBANK worden veroordeeld !

  Ook NEP-Amnestiewetten kunnen deze rovers niet helpen !

  ALLE DRIE EINDIGEN IN DE BAJES !

  TRA FASSI NO DE !

  PS : Het Volk wacht op de terugstorting van de door de
  PAARSE Regeringsbende , GEROOFDE deviezen !


  gemodereerd
 17. @Pakiratigri
  Van Trikt zit dit moment in bewaring vanwege malversaties die hij gepleegd zou moeten hebben heeft. Daar wordt hij van verdacht. Niet Hoefdraad.

  Vraag
  Pakiratigri hoe weet jij dat “niet hoefdraad”? Lag je toen in bed bij Hoefdraad of vertoefde jij bij Hoefdraad?
  Jij beweert wel wat. Indien Hoefdraad opdracht heeft gegeven om Chotelal US$ te geven om de koerstoename te bestrijden is hij dus de fraudeur en van Trikt de uitvoerder.
  Als Hoefdraad de aankoop van de auto’s heeft getekend is hij naar de leveranciers toe de opdrachtgever en van Trikt de uitvoerder
  Als Hoefdraad de invoerrechten vrijstellingsaanvraag heeft bekrachtigd en getekend is hij de boef die anderen bevoordeeld (Kirpalani die invoerrechten vrij mag invoeren waarvan er wordt gefluisterd dat hij de spullen ook in zijn winkels verkoopt) t.o.v. andere ondernemers
  Als Hoefdraad geld leent voor Suriname tekent hij voor de lening namens de Surinaamse overheid dus voert hij dit uit en is de President verantwoordelijk voor deze leningen

  Moet ik doorgaan met jou gebrabbel wie wel of niet schuldig is?


  Maak melding
 18. Voor hoe lang blijft Hoefdraad uitlandig ?

  Hij zal toch een keer terug moeten komen. Hij kan dan gelijk aan de tand gevoeld worden en tot nader order een uitreis verbod krijgen.


  Maak melding
 19. Beste forumleden allemaal,
  Jullie beginnen nu reeds iemand te beschuldigen voor diefstal en wat dies meer zij. Als ik jullie was, zou ik eerst maar afwachten wat het oordeel van de RC is. Dhr. van Trikt heeft meermaals verklaard dat hij bewijs heeft. Om zijn onschuld te bewijzen, zal hij dan ook die bewijzen ter beschikking van de RC moeten stellen. Indien hij desondanks schuldig wordt bevonden, zal hij dienovereenkomstig gestraft moeten worden. Komt hij wel met overtuigend bewijs en aantoonbaar dat hij onschuldig is, zal deze heel onsmakelijke affaire een heel andere wending krijgen en zal dhr. van Trikt ongetwijfeld een behoorlijke schadeloosstelling claimen en daar bovenop zuivering van zijn naam en goede eer. Dus even geduld en dan pas reageren, please.
  Eerlijk gezegd denk ik haast wel dat er nog heel veel lijken uit de kast tevoorschijn zullen komen, maar ik ga niet bij voorbaat deze of gene beschuldigen, zolang ik niet van alle feiten op de hoogte ben, simpel om het feit dat ik geen jurist en/of rechter ben. Ik wacht dus geduldig af. Misschien willen jullie allen dat ook doen in plaats van elkander maar alle soort verwensingen naar het hoofd te slingeren en kwaads toe te wensen. Mijn harrt is bloedend om te lezen hoe wij als Surinamers vandaag de dag met elkaar omspringen. Nijd en haat heeft zich van ons volk de overhand genomen. Eens zullen we allen deze wereld verlaten en niemand neemt iets mee, zelfs geen speldenkop. Wees menselijk voor elkaar zolang het nog kan. Laat WET en RECHT zegevieren. God zij met ons geliefd vaderland….,


  Maak melding
 20. Kanhai ontpopt zich steeds meer als de advocaat van de Surinaamse duivels… Een al veroordeeld door een militair rechtbank, resideert in het Presidentieelpaleis.. de andere een ex staatsboekhouder in kamer 402 te Santo Boma.. De Surinaamse staatsgevangenis .. Kanhai speelt een belangrijke rol in de tragedie dat Suriname is geworden… na de onafhankelijkheid .. Er zijn momenten geweest dat het lachwekkend werd toen hij de palu man krolis ging verdedigen…,, Op 8 december.. toen dus was.. Krolis bij hem in de auto.. Alibux was erbij.. Ze stopten voor een drempel meters voor Het militaire Fort.., Krolis heeft tegen het fort staan plassen,.. .hij is daarna teruggekeerd.. naar de auto… Krolis is dus niet in het fort geweest en daarom onschuldig ., . zei kanhai.. tegenover de krijgsraad rechters…. Ze hadden die dag geestverruimende drankjes genuttigd…. Alibux was een vogelliefhebber zei kanhai…,, Op 8 december keek hij naar de vogels die boven het fort vlogen…, Hij is dus ook niet in het fort geweest, Het Fort Zeeland is toch geen plaats voor natuurliefhebbers … Een kameleon kan zijn tong twee keer zo ver uitsteken als zijn lichaam.. Zo een kameleon is kanhai… Hij kent de denkbeeldige wereld waarin zijn cliënten leven… Tientallen getuigen hebben krolis en alibux op 8 december in het fort gezien… Nu moet hij, kanhai ook eens voor sprinkhaan spelen… Dit om van Trikt.., die met de Surinaamse kasreserve een soort van piramide spel ging spelen. te redden.. .


  Maak melding
 21. @Bigi Sma.
  Luku noh. Chotelal is niet aan de orde. Daarvoor zit van Trikt niet vast. Hij zit vast vanwege zijn persoonlijke handelingen . Onder andere de twee auto,s , wurgcontract met een Belgisch adviesbureau dacht ik ,tevens antidatering and so on. Dan moet je even logisch nadenken. Hoefdraad is degene geweest die deze vermeende malversaties van van Trikt aan de orde heeft gesteld in de DNA. Daarna is er door de RvC aangifte gedaan bij de PG. De aangifte is niet gericht tegen Hoefdraad. Hij wordt wel gehoord en dat is iets anders dan een verdachte zijn. Anders was Hoefdraad gelijktijdig opgepakt überhaupt voor hij naar het buitenland vertrok. Vind jij het logisch dat wanneer Hoefdraad op enige wijze erbij betrokken is ,dat hij dit openbaar maakt. Dat is gelijk aan zijn veroordeling. Daaruit concludeer ik dat het delict waarvoor van Trikt nu vastzit ,Hoefdraad er niets mee te maken heeft. Anders zou Hoefdraad wel erg dom zijn om te bewerkstelligen dat van Trikt aangehouden wordt terwijl hij (Hoefdraad) ook medeplichtige is. Dat is mijn conclusie. En mocht het toch zo zijn ,moet er keihard bewijs zijn. Anders is `t het ene woord tegenover het andere.


  Maak melding
 22. Boefdraad probeert zijn hadden schoon te vegen met de schurk Kirpalni .
  Lees meer over de dief Kirpalni op starnieuws hij zou een kippen Form kopen of overnemen .


  Maak melding
 23. Lees De Ware tijd hoe Kirpali iemand probeer op te lichten van zijn bedrijf .

  Dhr Kirpalni weet niets van Kippen Form maar wel het kopen zonder geld .

  Dhr Kirpalni heeft een bende van Centrale Bank Van Suriname gemaakt .


  Maak melding
 24. Papieratigrie@ je weet veel veels te veel maar je moet niet selectief lezen de Belgen zeggen boefdraad is op de hoogte van die wurgcontract tricky zegt boefie weet ervan kankerhai zegt hij heeft bewijzen dat boefie op de hoogte is en wat is nu je verklaring hier op of je lees niet goed.


  gemodereerd
 25. Hoefdraad is wel degelijk aangeklaagd echter hebben Amzad Abdoel en Roy Baidjnath Pandey er een stokje voor gestoken.

  De NDP sjoemelt met recht en wet !


  Maak melding
 26. Wie wel schuldig of niet is zal nog blijken als de echte waarheid boven tafel komt . Maar dat het een smerige beerput is , is een feit. Het zwarte pieten is in vollegang. Hoefdraad duikt weg als hij voor verhoor moet opdraven. Als hij niks te verbergen heeft moet hij opheldering geven over de gang van zaken. Als ik in de schoenen van van Trikt stond zou ik man en paard noemen. De nadruk wordt nu gelegd op onrechtmatig handelen van de ex president van de centrale bank , indien dat het geval blijkt te zijn moet natuurlijk ook hij strafrechtelijk vervolgd worden. MAAAAR ……… hoe staat het met de vervolging van hoefdraad en Bouterse. Het aanwenden lees “leegroven“ van de bank te goeden voor andere doeleinden is geen actie van van Trikt alleen . Immers geeft hij steeds aan in opdracht van hoefdraad gehandeld te hebben. Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald haar wel . Het wordt tijd dat van Trikt gaat praten , tenzij hij bang is voor de consequenties gezien de reputatie van Bouterse met betrekking tot de wijze waarop in zijn ogen met getuigen wordt omgegaan.


  Maak melding
 27. KIRPALANI OOK STRAFRECHTERLIJK VERVOLGEN.
  NU PROBEERT HIJ OOK NOG DE FARM VAN DOKSENCLUB NAAR DE VEILING TE BRENGEN EN DAAR OPKOPEN VOOR EEN EXECUTIEBEDRAG MIDDELS GESTOLEN KASRESERVE VAN HET VOLK.
  NOGMAALS ZIJN NAAM ZEGT HET AL VIJAI IN DE PRAKTIJK IS HET BIGI AI .
  DEZE KIRPALANI HEEFT TYPISCH ACHTERBAKS ACHTERLIJK ONDERMIJNEND INDIAMAN MENTALITEIT. BETER GEZEGD LAGI DAGOE SOORT.


  Maak melding
 28. EN WAAR BLIJFT BOEFDRAAD. HIJ MOET ZO SNEL ALS MOGELIJK ACHTER DE TRALIES. HIJ HEEFT ALLE MPP KA KASRESERVE GESTOLEN VOOR HEM EN ZIJN BAAS . NOGMAALS MPP BOEFDRAAD.


  Maak melding
 29. Het minachten van DNA staat gelijk aan het minachten van de Surinaamse bevolking. Het duiken van Hoefdraad en het zich onttrekken aan de controle van DNA kan niet anders gezien worden als minachting van het volk.


  gemodereerd
 30. Bigi sma , met alle respect! Het nivo, pakiratigri,Rob g is je energie en wijsheid niet waard. Ik snap dat je kennis wil en moet doorgeven,maar deze zogenaamde rechtgeaarde Surinamers zijn zo laag. Men snap niet dat trikkie genaaid is door boefnaad en baas. Het plan was al gesmeed,eerst moeders binnen halen alles minister dan is zoonlief door moeder over te halen en zo zit het!en niks anders.


  Maak melding
 31. @Redskin

  Het gaat niet om Pakiratigri of RobG. Dat zijn mensen die recht moeten praten wat krom is en als zij een IQ hebben van groter dan 110 een hekel aan zich zelf krijgen vanwege wat ze op moeten schrijven.
  Het gaat om de mensen die nog enigszins in de verleiding zouden kunnen komen deze propagandisten te geloven.

  De mensen moeten kunnen kiezen.


  Maak melding
 32. De CBvS zal zich rot lachen. Zoveel directeuren in zo weinig jaren heeft ze nog nooit gezien. In de directiekamer zal het wel stinken naar apenzweet.


  Maak melding
 33. van Trikt wordt van alles beschuldig maar Hoefdraad is de hoofdschuldige in deze zaak als zijn baas.Suriname is naar de kloten gegaan door Bouterse en Hoefdraad alle tegoeden van de Centrale bank is gestolen door deze bestuurders die wij hebben.Het zijn ratten die alles stelen in het land.Ook v.Trikt dacht zo snel mogelijk rijk te worden ten kosten van alles.


  gemodereerd
 34. Boefdraad had zijn klauwen in de kasreserve al vastgezet voordat van Trikt als Govenor aantrad. Gersie wilde hieraan niet meewerken en moesr het veld ruimen. Dit betekent dat de dollars al naar de cambio’s waren voordat van Trikt hier iets mee kon, vandaar zijn verwijzing naar de moordenaar. Deze arme ziel dacht dat hij gedekt zou worden door Boefdraad zijn baas en onverantwoordelijk van financiën dus ook can CBvS. Nu, het plan van misbaksels met tussenkomst van Chodelal mislukt is, moest van Trikt boeten. Door de dreigementen van Boefdraad moest can Trikt zijn fouten snel zien te herstellen, en dat maakt dat hij valsheid in schrifte heeft gepleegd. Daarnaast heeft hij zichzelf eillen verrijken door grote bedragen aan zijn eigen bedrijf toe te schrijven. Kortom, Boefdraad, van Trikt, RVC van CBvS en enkele bankiers zijn 100% schuldig. Van Trikt moet nu alles op tafel leggen om Boefdraad te nagelen, anders gaat deze rode neger voor een lange tijd zijn eveneens domme moeder missen.


  gemodereerd
 35. Kanhai deze criminelen advocaat gaat trachten Van Trikt uit de gevangenis te houden. Boefdraad loopt nog vrij rond en blijft genieten van zijn snoepreisje met gemeenschapsgeld. Deze dieven horen beiden.in de gevangenis zo ook Bouta en consorten en Ingrid die het volk stelselmatig loopt te vernederen met
  waardeloze voedselpakketten.
  Kanhai hoort ook de bak in te draaien met het misleiden en kleineren van het rechtsysteem. Echt een dagoe bal advocaat van de duivel die steeds weer op staat.


  Maak melding
 36. De Paarse FUTU-BOY en DNA-lid, Amzad Abdoel, saboteert het
  vergaderen door de DNA !
  Meneer Abdoel roept de oppositie op GEEN TRAMMELANT te schoppen
  om de vele Miljoenen die door de Paarse KOPSTUKKEN, ONRECHTMATIG
  zijn weggehaald (GEROOFD !) bij de CBvS !

  Wij kunnen THANS duidelijk zien wie de SURI Militaire Coupplegers
  steunen bij hun ROOFTOCHT van Staatseigendommen en Eigendommen
  van het Volk !

  Deze Paarse FUTU-BOYS zijn de wreedste ANTI-SURINAMERS !


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES