maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieIllegale goudzoekers belagen goudonderneming in Suriname

Illegale goudzoekers belagen goudonderneming in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een grote groep illegale goudzoekers heeft gisteren de goudonderneming Boss Enterprises NV nabij Afobaka, belaagd. Daarbij werd het aanwezige personeel geïntimideerd, geslagen en met de dood bedreigd. Ook werden bedrijfseigendommen vernietigd. De politie werd ingeschakeld, maar heeft tot op heden niets gedaan en niets van zich laten horen.

Volgens Surinaams media begon het in de ochtend met een barricade die door de illegale gouzoekers op de weg die leidt naar het goudbedrijf was opgeworpen. De politie stond erbij en keek ernaar. Daarna ging de groep van circa 60 man naar het bedrijf waarbij het bedrijfsterrein werd betreden.

De circa 45 aanwezige arbeiders werden hardhandig aangepakt. Daarbij werden ook hun persoonlijke eigendommen, zoals mobiele telefoons afgepakt. Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) moesten de medewerkers hals over kop vertrekken richting stad. Een deel vluchtte naar het stuwmeer gebied.

Directeur Narpath Bissumbhar is niet te spreken over de gang van zaken. Tegen Starnieuws zei hij dat hij niet kan snappen dat er anarchie heerst op zijn bedrijfsterrein en bedrijfseigendommen worden vernietigd en dat de politie gewoon niet optreedt. Van de politie met wie hij telefonisch contact zocht, kreeg hij te horen dat werd gewacht op ‘instructies van hogerhand’ schrijft dWT.

Het is niet de eerste keer dat Boss Enterprises last heeft van illegalen op haar goudconcessie. Bissumbhar zegt tegen dWT al sinds oktober 2019 onder meer bij de procureur-generaal aan de bel te hebben getrokken hierover. Zijn klacht bij de pg en de politie heeft echter niet veel uitgericht, want hij bleef last ondervinden van deze illegale porknokkers. Zo ook gisteren.

De Surinaamse politie was niet bereikbaar voor commentaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Hoezo wachten om tot actie over te gaan van hogerhand. Wat is dit? KPS wacht dus totdat al het personeel i dood geknuppeld. Trieste zaak. Hoe zit het met de militairen in het kamp, liggen zij te slapen?

  Sarie Torie


  Maak melding
 2. Anarchie? Ja volgens gewone burger Nee volgens Bouterse en zijn coalitie.
  Waarom treedt de politie niet op?
  Geen idee want vervoer hebben ze te over.
  Moeten de militairen optreden?
  RobG
  Wat nu.


  Maak melding
 3. je doet zelf niet anders,je ben bezig om de natuur te vergiftige, wat andere in het verleden deden daar moet van leren, ze roofde het land leeg.
  Hoe je dan aan geld moet komen want dat is het, je wil veel geld doe iets wat niet zoveel geld oplevert het maak je gelukkiger, omdat dat je help de natuur in stand te houden.


  Maak melding
 4. De ene particuliere onderneming betaalt grof geld voor beveiliging maar de andere weer niet. Die verwacht dat de overheid voor de beveiliging opdraait.


  Maak melding
 5. Gewoon afschieten als beesten die apen. Dat is de enige taal die de apen verstaan. Werken willen die mmp nooit alleen maar roven en geweld. Neem je eigendommen in bescherming en knal ze af desnoods huur je een Braziliaanse doodseskaders in. Die weten hoe je met deze terroristen moet dealen.


  Maak melding
 6. Als dit een Brunswijk concessie was dat zouden ze het wel laten want dan werden ze met hagel ontvangen en op en lekbootje midden op het Brokopondo meer achter gelaten.

  iedereen uit de protectie sfeer van Bouterse kan beter in pakken want beveiligingsbedrijf Benschop heeft andere belangen te behartigen.


  Maak melding
 7. Die oproerkraaiers zijn huurlingen van Brunswijk. Hij vraagt zich af wat een Hindoestaanse man (Directeur Narpath Bissumbhar) in het binnenland komt doen. Rijkdom van het binnenland zijn voor de binnenlandse bewoners. Is vooralsnog heel gevaarlijk voor de politie om daar naartoe te gaan.


  Maak melding
 8. Is wilde westen daar, wet van de sterkste en meeste wapens. Voor een klein groepje Brazilianen die lopen te schieten en moorden is al chaos, laat staan tientallen van zulke groepen. Nooit gaat daar orde komen.


  Maak melding
 9. @ waldo,

  Citaat: Hij vraagt zich af wat een Hindoestaanse man (Directeur Narpath Bissumbhar) in het binnenland komt doen. Rijkdom van het binnenland zijn voor de binnenlandse bewoners.

  Waldo is jullie soort in staat om ontwikkeling te brengen??????? Kijk maar naar het continent waar jullie oorspronkelijk vandaan komen, met zoveel natuurlijke hulpbronnen maar nog steeds bedelen !!!!!
  Bovendien ben jij raciaal bezig, dat is typisch jullie gedrag afgunst jegens anderen die wel kunnen presteren.
  Heb je wel eens naar de overvolle gevangenissen goed gekeken? Wie zijn de bewoners van die gevangenissen?????


  Maak melding
 10. Mensen zijn vergeten dat die Bissumbhar zijn bloedeigen dochter precies op 1 van zijn consessies net voor zijn ogen is gestorven. Van dit zelfde bedrijf zijn er ook 2 medewerkers op beestachtige wijze doodgeschoten. Wie in de goudsector zit en een consessie heeft gaat altijd met bloed betalen.


  Maak melding
 11. De tijd toen Bakra basi en de rijke lui uit de stad naar het binnenland gingen en die broeders daar met een fles cola en djogo omkochten is allang voorbij. Die mensen daar willen nu de Toyota hi-lux van je nu nemen. Je moet die mensen daar niet uitbuiten, maar investeer ook voor hun. De grotere maatschappijen hebben inmiddels hun lesje zo’n beetje al geleerd.


  Maak melding
 12. DazDillinger 3 maart 2020 at 16:29
  @Waldo

  Jij bent een mislukt Afrikaan en zelfs na slavernij nog te lui om te werken.Sukkel blijf die paarse tollie zuigen..you faggot
  ======
  Same to you. Ik zie uit welk riool jij komt. Probeer met die kleine hersenen van jou ook een nuttige bijdrage te leveren aan een discussie. Tenminste als die hersenen van jou niet ergens anders zitten dan in jou kop!


  Maak melding
 13. Sammy the Queen 3 maart 2020 at 16:27
  @Mibiako: Waldo zijn roots liggen niet daar hoor maar in India en in de buurt van de Nanniekreek.
  =========
  Nannikreek is een prachtig natuurgebied in Nickerie. Ben vaker geweest met vrienden om te vissen en genieten van de natuur. Daarom ben ik zo dol op Suriname. Ben in het weekend meer buiten dan binnen!


  Maak melding
 14. Deze bevolkingsgroep pretendeert de eigenaar te zijn vh hele binnenland
  Wat komt n hindostaan daar doen!
  OVERIGENS STOP MET DE GOUDEXPLOITATIE DE VERNIETIGING VAN DE NATUUR.


  Maak melding
 15. Bissumbar, welke instructies heb je gegeven aan je beveiliging. De schuld ligt bij jou. Volgens artikel……….. van het burgerlijke wetboek is verboden om op eigen domsterrein dan wel op eigendomsrechten te betreden. Bij betreding zonder toestemming heeft de eigenaar het recht in eigen handen dit te beschermrn met geweld of zonder geweld. Heb je je beveiligers stokken meegegeven en waarom niet holle pijpen met een kolf.
  Foei toch directeur………………


  gemodereerd
 16. @ Waldo: Ik hoor op de radio een verslag met Chan hij was op het bedrijf van je familie lust je ook Markoesa en wanneer ga je eens een handje daar uitsteken? In de handelszaken in de vesting moet je maar beter niet gaan.


  Maak melding
 17. Deze Narrapat Bullbar heeft een concessie in marron gebied. En hy was bij n andere party en nu VHP. Niets mis mee.

  En hy is groot in commissariaten en directoraten: Hy s een ryke man mag zelf beveiliging betalen


  Maak melding
 18. DazDillinger 3 maart 2020 at 19:56
  Waldo draagt sws zijn paarse string aan ,op zijn knieën en verdedigt zijn ollo.Whahaha om heen praten heeft geen nut,boelers zoals jou worden betaald ervoor.Zeur veel en leg boelershit uit ..kaollo fagot… hahahaha.Coup 2020.Ren faggie
  ==========
  Nog nooit heb je inhoudelijk kunnen reageren, omdat je niet weet waarover het gaat. Maar je wil zo graag meedoen! Zielig hoor. Misschien kan je iemand om hulp vragen om inhoudelijk te reageren. Want met die kleine ingekrompen hersenen zal het nooit lukken. Veel plezier in de riool waar jij leeft.


  Maak melding
 19. Ja hoor, het zijn weer de usual suspects met een jungle mentaliteit. Zo wordt het ook nooit wat met SU.
  Laten ze maar hun eigen concessie aanvragen of in dienst treden bij 1 v.d. legale goudbedrijven i.p.v. andermans concessie illegaal te occuperen en zich schuldig tw maken aan vernielingen, bedreigingen en plunderingen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES