maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAanvang baggerproject voor de vaargeul van de Surinamerivier

Aanvang baggerproject voor de vaargeul van de Surinamerivier

-

Does Travel - naar Suriname

Dit is het schip, de Hang Jun 3001, dat samen met twee andere schepen de Surinamerivier in een jaar zal uitdiepen over een lengte van 68 kilometer. Het startsein van het baggerproject voor de vaargeul van de Surinamerivier, werd gisteren gegeven. Één schip is dus al hier, de andere twee schepen zijn onderweg van Curaçao. 

“Hoewel het traject van baggeren enigszins verlaat komt, wil ik stellen dat wij nu op het juiste moment tot actie overgaan. Niet in de laatste plaats vanwege de gedegen voorbereiding, maar ook met het oog op de ontwikkelingen in ons offshore gebied” zei vice-president Ashwin Adhin bij de aanvang van het project, dat wordt uitgevoerd door China Harbour Engineering Company (CHEC).

De rivier wordt uitgediept vanaf de monding op zee tot en met Domburg in Wanica, een traject van 68 km. Het werk en de onderhoudswerkzaamheden van vijf Jaren, kost US$ 58 miljoen en worden door Suriname betaald. Deels met een lening van US$ 45 miljoen bij Finabank.

Volgens Adhin gevn de recente ontwikkelingen rondom olie- en gas niet alleen een extra prikkel om te baggeren, maar zeker ook om onze gehele services en transportsector naar de next level te tillen. Hij zegt verder dat in het bijzonder de directe actoren in deze sector zijn het aan zichzelf en de samenleving verplicht om na te gaan welke upgrading noodzakelijk is, opdat Suriname maximaal profijt haalt uit het transportgebeuren gerelateerd aan de olie- en gasindustrie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
 1. Weer Chinesen die het werk gaan verrichten, heeft Suriname niet genoeg mankracht ?


  gemodereerd
 2. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Aanvang baggerproject voor de vaargeul van de Surinamerivier.

  Het werk en de onderhoudswerkzaamheden van vijf Jaren, kost US$ 58 miljoen en worden door Suriname betaald.
  Deels met een lening van US$ 45 miljoen bij Finabank.

  Dus heeft Finabank plotseling 45 miljoen USD uit een geheime kluis van de CBvS gekregen.
  Want de 200 miljoen USD die door de banken in Suriname waren ondergebracht bij de CBvS, waren plotseling verdwenen.

  Dus ik vraag mij af hoe deze Lening via de Finabank tot stand is gekomen.


  Maak melding
 3. @ Fer. E : Laten wij ons nog meer afvragen want de Staat zei toch dat ze Fina hadden geholpen waarna Fina dat tegensprak?
  Enfin de start is gegeven OP voormalig terrein van de eerste Surinaamse Loods. Ik vraag mij af als er ook is gedacht aan de bijscholing van de loodsen nu de vaargeul wordt aangepakt.


  Maak melding
 4. Het zal me niet verbazen als de schepen na twee weken richting China vertrekken. De junkie van Suriname heeft van Suriname een jukstate gemaakt. CCC-rating wie gaat nou geld aan een failed junkstate lenen? Ze gaan bagger eten uit de pot van de paarse dagu’s.


  Maak melding
 5. @ Koos,

  Er is geen verklaring voor, alles gebeurd in het duister, transperantie nooit van gehoord, straks zal blijken na de verkiezingen, wat voor een chaos er gecreěerd is na 10 jaar paars.


  Maak melding
 6. De taken van de opeenvolgende regeringen zijn goed op elkaar afgestemd. De ene partij durft met alle middelen grote bouwwerken op te zetten, uit te breiden en te onderhouden. Want de andere partij durft dat niet, want die willen liever in een pakhuis vol met geld elke ochtend een duikje nemen. Als je niet durft te investeren dan moet je maar aflossen. Wat wil je als nieuwe regering straks nog meer doen. Het wordt alleen maar makkelijker om met de olie en gasopbrengsten en daarnaast besparing energielevering stuwdam te betalen. Je hoeft er niets meer voor te doen. Nou ja, je kan met een parbo langs de Suriname rivier zitten en naar de grote binnenvarende schepen kijken???


  Maak melding
 7. @waldo. Als ik me niet bergis was er al in 2009/2010 alles al geregeld om te baggeren. Geld was er ook achtergelaten door de toenmalige regeerders. Helaas was dat toen geen prioriteit van de huidige regeerders. Heer Waldo get your facts straight voordst jij afgeeft op de oppositie.


  gemodereerd
 8. Waldo, zonder investeringen kan Suriname de olievaten gaswinning op haar buik schrijven. Wat jij doet is op de pof leven verheerlijken. Venetiaan had het goed gezien. Die legde een goede financiele basis ipv het land aan het hulp infuus te leggen.


  Maak melding
 9. Ook deze opmerking zullen jullie wel weer niet plaatsen maar ga toch een poging wagen

  Uitbaggeren van een rivier met twee meter is geen baggerwerk!!!
  De rivier wordt nu 5 meter diep. Kijk eens op internet welke schepen vier meter diepgang hebben. Het roer en de aandrijving kunnen niet op de bodem komen dus alleen maar schepen die 4meter diep in het water liggen kunnen de rivier opkomen.

  De grootste schepen hebben een vaargeul van 24 meter diepte nodig.

  En dan wordt het wel 79 meter breed gegraven!! Een beetje boot is 150 meter lang en 20 meter breed.
  Hoe ga de bochten nemen in de Suriname rivier.

  Het worden grote speedboten en verder een leugen verhaal wat weer wordt verteld.
  De olie is pas over 6 jaren en helemaal niet in Suriname aan de kant.
  Er is namelijk geen olie want er zijn nog steeds geen hoeveelheden van het olieveld genoemd.

  Ook de redactie van de krant zou eens betere vragen moeten stellen een een dagboek moeten bijhouden wat er allemaal wordt verteld.
  Maart 2019 plaatsen jullie een foto van Hoefdraad met het fijne bericht dat het Saramaccakanaal wordt uitgegraven en de financiering Loopt via de IDB met een bedrag van $23 miljoen.

  Wie vraagt ernaar??


  gemodereerd
 10. Na 25 mei wordt het hoofd van de belangrijkste man ook flink uitgebaggerd, want die zit vol met toko toko!!!

  Mark my words, check a toli!!


  Maak melding
 11. Walhalla. Na de verkiezingen keren ze terug naar China.

  Laten we hopen dat ze geen corona virus uitzaaien. Ze willen het land overnemen met lege gebouwen zonder bevolking. Dus geen letterlijke oorlogsvoering en kunnen de Chinezen het land gaan bevolken.


  gemodereerd
 12. Kondremangs
  Ik wil geld bijleggen om het hoofd van DiDiBri en Aloemang uit te baggeren. ….wie helpt mee? Als projectleider 2 supervisors Lawpi en waldo. …de 1e voor de economische aspecten en de 2e voor parbobier. ….
  Alle paarse japjapies op een stok. ….wat gaat er met de uitgebaggerde modder ea gebeuren? Zal er rekening worden gehouden met het milieu belijd van DiDiBri en zijn boevenbende? Anders stort de bagger maar op DiDiBris villa op Leonsberg. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 13. De verkiezingen naderen en de NDP wil ook de laten zien dat ze goed bezig zijn.
  Prijzen van levensmiddelen gaan op den duur omlaag omdat grote schepen Suriname kunnen binnenvaren.
  Waar zijn al die beloofde huizen.
  Er zouden spoorwegen aangelegd worden met treinen.
  Koers zou stabiel blijven.
  Allemaal NDP gelul.


  Maak melding
 14. De Hang Jun 3001 en nog 2 schepen die onder weg zijn moeten deze klus gaan klaren voor maar liefst $ 56.000.000, binnen 2 jaar, geleend geld van Fina Bank met een omvang van $ 45.000.000. Ofwel China financiert niet. Nog raarder is dat er geen lening van $ 45.000.000 bij Fina bank geregistreerd is bij het bureau van staatsschuld. De enige lening van $ 45.000.000 die geregistreerd is voor de verbetering van de logistiek en competitiviteit bekend is is die bij de IBD van 5 dec. 2019.

  Wordt de staatsschuld nu extra vergroot of heeft IDB de lening gecanceld omdat Suriname niet meer krediet waardig is.

  Dit schip is een museum stuk uit Brazilie van bijna 30 jaar oud. Een bootje dat maximaal 1.500 m3 per keer kan baggeren. Omdat de bagger ergens buitengaats gestort moet worden is het kiezen voor dit soort materieel te banaal voor woorden. Het duurt minimaal 2 -3 jaar voor dat uitgevoerd kan zijn. Denk eens hoe idioot het is dat men gemiddeld 6 uur moet varen voor dat men 1.500 m3 afgevoerd heeft en weer terug is.

  Dit is een zelfde show als de woningbouwfabriek die 5 jaar geleden geopend is, die per jaar 3.000 woningen zou kunnen realiseren en tot woning export zou gaan leiden.

  LUCHTFIETSERIJ>


  Maak melding
 15. Koos 3 maart 2020 at 17:44
  Waldo, zonder investeringen kan Suriname de olievaten gaswinning op haar buik schrijven. Wat jij doet is op de pof leven verheerlijken. Venetiaan had het goed gezien. Die legde een goede financiele basis ipv het land aan het hulp infuus te leggen.
  ===========
  Deze regering heeft het ook niet makkelijk gehad. De belangrijkste inkomstenbron, aardolie heeft een dieptepunt gekend vanaf 2015 t/m 2017.
  In 2015 daalde de omzet scherp door de halvering van de olieprijs en zakte de winst naar US$ 23 miljoen. De bijdrage aan de overheidsinkomsten daalde naar US$ 25 miljoen. Door de lage winst keerde het bedrijf over 2016 en 2017 geen dividend uit.

  Maar heden ten dage is Staatsloterij kredietwaardig genoeg en zullen zeker de nodige investeringen gedaan worden. Deze regering verdient zeker geen schoonheidsprijs voor hun beleid de afgelopen jaren. En Venetiaan heeft ook steken laten laten, waarbij het volk even vergeten was. Dat heeft ten slotte hun nek gekost. Dus een mooi lesje voor een toekomstige regering. Investeren, bezuinigen en sociaal vangnet moet de formule zijn.


  Maak melding
 16. Hahahaha baggeren naar verloren geld,Waldo heeft het antwoord…zit in zijn ollo met echo Leeg failliet.Maar Waldo beschermheertje van Bouta…How does it feel,jangen aan bouta’s tingie ingie tjoenie yoe baviaan🤪jij gaat sws neer


  Maak melding
 17. DazDillinger 3 maart 2020 at 20:21
  Hahahaha baggeren naar verloren geld,Waldo heeft het antwoord…zit in zijn ollo met echo Leeg failliet.Maar Waldo beschermheertje van Bouta…How does it feel,jangen aan bouta’s tingie ingie tjoenie yoe baviaan🤪jij gaat sws neer
  =========
  Heb je nog steeds moeite om 2 goeie zinnen te schrijven. Lukt het echt niet! Zijn die kleine hersenen van jou vervuild geraakt door rioolwater. Begin nu echt medelijden met je te krijgen. Tje poti.🤡Je wil zo graag mee doen in een discussie, maar het lukt niet in normale woorden. Zielige idioot!


  Maak melding
 18. Een grote show. En wie mag dat aankondigen ? Natuurlijk Ashwin Adhin.
  Deze jongen moet vroeger wel heel vaak in de hoek hebben gestaan met ezelsoren op zijn kop.

  En achter de schermen wordt er zo vlak voor de verkiezingen nog een paar miljoen $ weggesluisd.

  De NDP speelt nu paniek voetbal op kosten van het volk.
  Behalve Bouterse en zijn bende, zij weten waar ze mee bezig zijn. En ze weten dat er nog maar een paar maanden zijn om te roven. Het volk houden ze niet meer voor de gek alleen hun eigen partijgenoten als Ashwin Adhin en andere mislukkingen.


  Maak melding
 19. @ Waldo
  Deze regering heeft het ook niet makkelijk gehad. De belangrijkste inkomstenbron, aardolie heeft een dieptepunt gekend vanaf 2015 t/m 2017.
  In 2015 daalde de omzet scherp door de halvering van de olieprijs en zakte de winst naar US$ 23 miljoen. De bijdrage aan de overheidsinkomsten daalde naar US$ 25 miljoen. Door de lage winst keerde het bedrijf over 2016 en 2017 geen dividend uit.

  Maar heden ten dage is Staatsloterij kredietwaardig genoeg en zullen zeker de nodige investeringen gedaan worden.”

  Beste Waldo gelukkig zijn er grafieken die het verloop de olieprijzen duidelijk maken. de serieuze dip was tussen november 2015 en mei 2016 en niet 2015 – 2017.
  Dat Staatsolie geen dividend kon uit betalen was meer dan slecht management.
  1>> Allereerst omdat in de tijden van grote winsten de uitbreiding van de raffinaderij, niet zoals gepland met ingehouden winst geïnvesteerd werd maar 100% met leningen gefinancierd werd.
  2>> De staat alle winst uit staatsolie getrokken had
  3>> De staat ook Dividend uit Staatsolie haalde toen er geen winst verwacht werd. ING en Credit Suise hebben daardoor de leningovereenkomsten met Staatsolie opgezegd en moest er adhoc bij Oppenheimer geleend worden,

  Heden ten dage is Staatsolie niet krediet waardig beste Waldo het betaald na de herfinanciering de hoofdprijs voor haar leningen en Staatsolie kan haar obligatie lening per 14 mei 2020 niet aflossen zonder een nieuwe veel grotere obligatie uit te schrijven.

  Voor een bedrijf dat door fluctuaties op de wereldmarkt haar winst in maanden kan zien verdampen is de positie van Staatsolie niet florisant zeker niet nu Oppenheimer de betalingen van Newmont voor geleverde HFO incasseert en de royalties en dividenden op een rekening van Oppenheimer gestort worden.

  Het zijn geen slechte tijden maar slecht management.


  Maak melding
 20. Even ter info:

  Het schip HANG JUN 3001 is varend onder de vlag van Brazil. En is niet meer van CHEC.
  Thuishaven is Rio de Janeiro.


  Maak melding
 21. Uit alle informatie blijkt dat het schip na de verkiezing het ruime sop kiest.En het bouwen van huizen met leem heeft het nadeel dat het met regen water mee spoelt.Bij overstromingen spoelt de hele hut,takken geraamte en klei bekleding, mee.Heb het vaker zien gebeuren in Afrika.Daar hebben ze van die ronde hutten.
  Als de bagger aan land werd gebracht,konden we zien hoeveel in stukken gezaagde lichamen door de ingi boi gestuurd was om bij de vissen te slapen.


  Maak melding
 22. Schepen lijken op de vissersschepen die niet mochten vissen in de Surinaamse wateren
  Het vaargeul wordt uitgediept zodat de paarse kornuiten een diepe duik kunnen nemen.
  De duik gun ik ze van harte.


  Maak melding
 23. Als CHEC niet uit China komt, dan heeft meneer Adhin weer staan jokken. Surinamers slikken zijn bagger smaakvol. Moro bagger ai doro..Boefie is op de vlucht. Zijn kaartenhuis is in elkaar gestort, en zijn dagu matties zijn in paniek. The Show must go on, met de japjapies en de keskesies. Ze schijten in hun broek, maar hebben ook schijt aan het volk. Wegvagen deze havikken!


  Maak melding
 24. Beste mensen en vooral de Surinamers in Suriname,

  De $ 58 miljoen betreft een aanbetaling. De totale werkelijke kosten is minimaal × 15 . Het verschil wordt gefinancierd door China en het gaat om een project van bijna 1 miljard US $

  Heel veel sterkte met de aflossingen !!


  Maak melding
 25. De klok of bel hangt op het terrein van de MAS.Of het te bezichtigen is?Moeilijk te zeggen omdat daar soms de oorlogsbodems van Sur.liggen.


  Maak melding
 26. @Lobo 4 maart 2020 at 17:55
  “Wordt nog steeds gelogen vanmorgen last ik dat ze zijn begonnen met baggeren.haa haa wat kunnen ze liegen.”

  Het duurt weken voor dat ze een baggerschip dat over zee gekomen is op eigen kracht operationeel kan worden. Ze moeten alle beveiligingen weer los maken, de pompen operationeel maken etc. en net als de Visserschepen bij de scheepvaart autoriteit de vergunningen regelen voor hun operatie in Surinaams water.
  Verder zijn er allerlei hulp voorzieningen nodig om de baggerspecie te kunnen lossen op een plaats waar het nuttige is. Bijvoorbeeld als aanwas voor Weg naar Zee. Daar zullen leidingen gelegd moeten worden en boosterstations die de baggerspecie verpompen.
  Kort gezegd dit project is door apen gepland zonder enig inzicht in baggeren en groot grond verzet.

  Als men niet met NL zaken wil doen dan kan men in baggerland nr 2 Belgie ook terecht.
  Dit soort baggerwerk doet men met ander materieel die 24/7 baggeren en het vervoer aan platbodems (bakken) en sleepboten overlaten.
  gemiddeld varen deze hoppers 6 uur tussen de plaats van baggeren en de plaats waar ze kunnen storten of opspuiten als kust bescherming. Die uren baggeren ze niet .
  Uurtje baggeren, 3 uren varen, uurtje lossen, 3 uur varen.
  Iedereen met een gezond boeren verstand zal ervaren hoe slecht dit gepland is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES