VG Himmat en OHM doneren 1000 boeken aan mediatheken

8
VG Himmat en OHM doneren 1000 boeken aan mediatheken
OHM 2e secretaris Roline Sitaldin overhandigt boeken aan een docente van de Shri Vishnuschool

De afgelopen dagen hebben VG Himmat en OHM ongeveer 1000 schoolboeken gedoneerd aan glo- en muloscholen in Suriname. Deze bezending betrof de laatste hulpgoederen uit de 16e veertig-voetcontainer van november vorig jaar.

De afgelopen jaren zijn middels schoolonderzoek en inventarisatie door Himmats lokale partner OHM, Surinaamse lagere- en muloscholen geïdentificeerd, waarvan de schoolbibliotheken en mediatheken aangevuld mochten worden.

De boeken zijn door de VG Himmat in Nederland bij diverse instanties en scholen opgehaald, gesorteerd, ingepakt en verscheept naar Suriname. Dank aan de vele seváwerkers die bij dit maandenlange project zijn verbonden. Ook de onderwijskundigen verdienen meer respect voor het liefdevolle werk dat ze doen. 

Aan ouders wordt gevraagd erop toe te zien dat kinderen meer gaan lezen, omdat de praktijk leert dat het minder gebeurt. VG Himmat en OHM hopen hiermee een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het kind.


8 REACTIES

 1. Nu is Tante Lilly weer aan zet. De vraag is of ze de actie van de Kawfutuboi gaat voortzetten/herhalen.
  Hier steun ik het ZWERFBOEKEN PROJECT. En ik zou zeggen als ze niet aan scholen geschonken kunnen worden; Mensen zet overal in de wijken een kast of kist in je tuin aan de straatkant waar de kinderen de boeken GRATIS uit mogen halen EN STIMULEER HET LEZEN DOOR ZWERFBOEKEN AAN TE BIEDEN.
  Deze boeken zijn een gezondere lectuur dan de sexboekjes die jullie president verkocht in Nederland.


  Maak melding

 2. Een mooi initiatief van de stichtingen Himmat en OHM. Misschien een idee om een mobiele bibliotheek in het leven te roepen voor elk district zodat ze ook op plaatsen kunnen gaan om de jonge kinderen van leesboeken te voorzien, zodat het lezen een belangrijk onderdeel van hun socialisatie proces wordt. In dit land wordt zeer slecht door kinderen gelezen en ook niet door hun ouders gestimuleerd om te lezen. Dit geldt trouwens niet voor alle kinderen en ouders.


  Maak melding

 3. Het is een koloniale drama dat een regering steelt van de burgers en scholen niet kan voorzien van school boeken… Als vrijwilliger,s zich aangesproken voelen om iets aan het leed te verzachten dan is dat een mooie gebaar… Hoe wil je het aanstormend talent wakker maken; en geloof me; kinderen begeleiden en liefdevol een opvoeding geven is de basis van een beschaafd samenleving…. De herrineringen uit de kinder jaren, zullen de basis zijn voor een succesvolle carrière later; de begeleiding van sommige kinderen is van een ontzettend hoog niveau in Suriname; dat kwam ik achter in 2011. Én juist zij hebben dan een enorme voorsprong… Kinderen die veel basis missen zijn de personen die later in de verkeerde richtingen belanden en hun leven is soms een hel en op hun beurt reageren zij af op de maatschappij en dan zijn weer andere onschuldige daar weer de dupe van.. en dan schreeuwen voor gerechtigheid zal niet meer helpen… sommige Surinaamse volwassenen hebben niet de juiste houding over verantwoordelijk gedrag naar de samenleving!!! Roekeloos gedrag als vreemdgaan en kinderen verwekken bij verschillende vrouwen en ook soms vrouwen zelf geven het verkeerde voorbeeld… Zwangerschappen ontstaan uit zulke situaties ; scheppen voor de geboren kinderen het begin van een ellendige leven zonder vader moeder liefde… En daar begint het mee.. hoe gelukkig is een kind; verplaatst jezelf in dat situatie en het antwoord is gevonden!!! Als je een opvoeding genoten heb van vader/moeder liefde zul je niet gauw ontsporen… En schoon boeken en lezen is ontdekken en nieuwe ideeën de vrije loop geven wat een kind uit een boek kan uithalen.


  Maak melding

 4. Kondremangs
  Waar is misiekikaba met zijn grote mond met zijn screening? ????? Is hij nog steeds moe van zijn winti optreden en zijn krokodillentranen? ????
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 5. Als het niet via het ministerie is gegaan gelijk laten dumpen.
  Dat meisje van de hendrikschool kreeg boeken van een buurvrouw en pleegde zelfmoord.
  Ouders moeten kinderen laten lezen. Begin een paar aan Jogi te geven
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.