Eugène van der San scheldt Idris Naipal voor vies en vuil uit

138
Eugene van der San verliest rechtszaak tegen Openbare Werken
Eugene van der San (archieffoto).

Directeur van het Kabinet van de President van Suriname, Eugène van der San, heeft zich zaterdag van een heel andere en lelijke kant laten zien. De man van wie bekend is dat hij een kort lontje heeft, heeft een ingezonden artikel naar buiten gebracht waarin hij VHP’er Idris Naipal voor vies en vuil uitscheldt. In de brief die zaterdag door SR Herald werd gepubliceerd, noemt hij Naipal bijvoorbeeld twee keer een klootzak.

In chronologische volgorde noemt Van der San Naipal een drol, zegt dat hij nooit met zijn moeder heeft geslapen, noemt hem dom, erger dan een ezel, een kip zonder kop, een waardeloze klootzak en zegt ‘…je moet mijn naam nooit meer in je bek nemen‘.

Deze scheldkanonnade van Van der San, welke ook hieronder te lezen is, volgt op een stuk van Naipal getiteld ‘Eugène van der San een karakterloze figuur‘. Daarin zegt Naipal, overigens zonder te schelden, ondermeer dat Van der San een dubbele moraal heeft en dat hij een man is zonder ruggengraat.

Dat een directeur van het Kabinet van de Surinaamse President vervolgens op deze manier reageert is beneden alle peil.

UPDATE: het roddel en fake NDP Platform Faya Pèpre Nieuws van Sharmila Mansaram beweerd vanmorgen dat de brief ‘per ongeluk naar de media was verstuurd’. (hahahaha)

138 REACTIES

 1. Van de san de schoothondje die Ingrid waaldring mag likken slaat uit de bocht. So Sid hoe de kakkerlakken in paniek reageren. Van de stank je dagen zijn geteld.
  gemodereerd

 2. Dit is nou het niveau van de Surinaamse politiek tegenwoordig.
  Dat zulke laagdrempelige mensen een land besturen. De waarheid klonk hard voor deze oetlul.


  Maak melding

 3. Aanhangers, slaven, bedienden en politieke sympathisanten van Bouterse en/of de NDP kunnen zeer goed schelden.

  Dergelijke gebruikmaking van domme kracht hoort en past niet bij intelligente personen.
  Door middel van dit taalgebruik, kan er een meting van de intelligentie worden gedaan.

  Overigens… Is een ezel dom, als hij zich niet 2 keer aan dezelfde steen stoot?

  Hoe noem je iemand die voor een derde of misschien een vierde keer ervoor kiest om mee te werken met:
  1. een veroordeelde medepleger van massamoorden in verzet, waarvan de inhoud zoek is;
  2. een veroordeelde drugssmokkelaar;
  3. een president die door middel van wanbeleid denkt te kunnen regeren;
  4. een president die geen verklaring heeft voor toename van corruptie;
  5. een president die misdaad en criminaliteit faciliteert, hetgeen blijkt uit het feit dat er tot op heden geen preventief beleid tegen misdaad en criminaliteit, ondanks dat de criminaliteit en misdaad na zijn presidentschap slechts een toenemende trend weergeeft. XXXXX(de grote vergissing welke er gemaakt wordt is: het aantal criminelen en misdadigers is niet verminderd. Echter, het aantal potentiële slachtoffers van misdaad en criminaliteit zijn minder geworden als gevolg van de verpaupering van de gemiddelde burger door het gevoerde wanbeleid van de huidige president)XXXXX;
  6. Een president die de bedelaarsmentaliteit faciliteert door de bedelaars steeds van een pakket te voorzien, zodat deze zich niet tegen hem zullen keren, maar naar zijn pijpen zullen dansen ???

  Zo iemand noemt men Doordrammend Ongenuanceerd en Meegesleept oftewel DOM.
  Een DOM persoon heeft meestal ook KUT (Kwalitatief Uitermate Teleurstellende) eigenschappen.
  gemodereerd

 4. Hoeveel mensen nemen vdS.serieus…bitter weinig…hij leeft in zijn eigen verzonnen (droom)wereld…Jammer dat hij zoveel ruimte in de media krijgt
  Laten wij ons bezighouden met oplossen van de gigantische problemen die Su te wachten staat
  gemodereerd

 5. wat een ongemanierd onbeschofte lelijke arrogante racistische klootzak.
  gemodereerd

 6. Niveau van ndp laat zien,wie het land bestuurd, dat deze mensen zijn gezonken dieper dan de Surinaamse rivier, kleuters bij elkaar?


  Maak melding

 7. Als je in politiek geen kritiek kunt verdragen ben je geen politicus
  Idris naipal ,goed dat je op een hoffelijk manier
  Reageer,


  Maak melding

 8. Dit artikel zegt meer over der san dan over Idris. Van der san is een gefrustreerd mens. Van der san je bent diep gezonken door Idris zijn moeder bij te halen. Dieper kan je niet vallen. Je bent een man op leeftijd, maar je gedraag je als een kleine jongen. Tja andere kant, kan ik je ook niet kwalijk nemen. Dit is het gemiddelde niveau van een NDPér. Als ik jou een advies moet geven zou ik zeggen volg een cursus “Tactvol en diplomatisch communiceren”. Zal je misschien meer respect krijgen, al verdien je dat niet. (Ik heb je in de “je” vorm genoemd omdat je de U niet waard bent. Van de san met klein letters om dat je de hoofdletter niet waardig bent)
  gemodereerd

 9. Ze moeten deze fossiele paarse schurfthond zijn luchtpijpen dichtknijpen, zodat er nooit meer enig geluid uit die schaamteloze rioolbek van hem komt


  Maak melding

 10. Onderhand weet iedereen dat van der San zeer creatief omgaat met zijn woordkeuze en mimiek. Tot in de DNA heeft hij dat bewezen. Hij zou niet misstaan op een of andere ordinaire voetbalsite waar men net zo creatief is. Vakbekwaam is hij wel. Wel belangrijk in acht te houden dat hij reageert als individu en niet als directeur van het kabinet .De lading is persoonlijk en in wezen niet op politiek gebaseerd. Het lijkt een persoonlijke vete te worden.

  Idris heeft wel voor uitlokking gezorgd. Hij kent immers de natuur van de heer van der San. Hij omschrijft van der San als een karakterloze figuur, zonder principes, een dubbele moraal en zonder ruggengraat. Nou ,nu hoef je niet per se ordinair taalgebruik à la van der San te bezigen om iemand tot op het bot te beledigen. Het effect is namelijk min of meer hetzelfde.

  De heer van der San mag terugkeren op zijn besluiten. Wie doet dat niet? Niemand is voortdurend consistent en consequent in zijn leven. Dus ,ja kan nee worden en nee; ja. Wil dus nog niet zeggen dat men zonder ruggengraat is of karakterloos. Het is juist getuige van het voor rede vatbaar zijn. Dus zo koppig en eigenwijs is de heer van der San niet. Het taalgebruik van de heer van der San lijkt overigens ook op het taalgebruik dat hier op Waterkant.Net geuit wordt. Ik denk dat de meeste reageerders het niet zo erg vinden. Maar voor deze gelegenheid zullen de hyena’s zich nog valser voordoen dan ze al zijn. Want van der San is niet van de VHP, dus gaan de hyena’s erop los. Be my guest. Kijken jullie wel uit voor de leeuwen?
  gemodereerd

 11. On topic;

  De Surinaamse Politiek heeft van klasse geen kaas gegeten. De ene doet het bruut in het openbaar en de ander gaat als een slang te werk. Allemaal 1 pot nat!
  gemodereerd

 12. Boven het stuk van Pakiratigri had net zo goed Rosan kunnen staan.
  Er is hier iets vreemds aan de gang want Eugène van der San kennende past het niet in zijn patroon om zo lang te wachten om te reageren op een ingezonden stuk.
  Dit taalgebruik past van der San over het algemeen toe in een persoonlijke en rechtstreekse confrontatie.
  Opvallend is ook dat de reactie verschijnt op de site van Waterkant.net


  Maak melding

 13. deze directeur heeft geen opleiding gehad hij is niet meer als schijt papier net als de rest van paarse riool ratten,een rat in het nauw maakt rare sprongen.
  gemodereerd

 14. Eugène van der San moet zijn bek spoelen met zeep. Dergelijke uitspraken past niet bij een politicus. Wees een vent en bied je excuses aan en daarna tik yu bondru en dai hoepel op mang.


  Maak melding

 15. Eugene van der San van jo koe, is nu zelf een koe die bij de horens is gepakt. Eugene met zijn kort lontje die stelselmatig anderen aan het beledigen is en zich gedraagt als een viswijf. Oeng weer aan panjie djing.
  Jo koe als adviseur van de waardeloze zogenaamde president verbeeld zich heet wat te zijn. Wanneer niets iets geworden is kent niets zichzelf niet meer.

  Sarie Torie


  Maak melding

 16. Taalgebruik van Eugène keur ik net als van de vele reageerders op waterkant ten zeerste af. Maar ik ben bijzonder blij dat er eindelijk iemand is die de heer Naipal, een tweederangs tekstschrijver op zijn plaats zet. Dit zou vaker moeten gebeuren met andere tweederangs tekstschrijvers als Ganga etc, die duidelijk politiek gelieerd zijn. De columnisten in de Surinaamse dagbladen, allemaal mijn inziens tweederangs tekstschrijvers, schrijven al maanden over het zelfde onderwerp. Ik neem geen abonnement van een krant om steeds de eenzijdig berichtgeving te moeten lezen.
  Wat ik echt niet snap van de oppositie gelieerde personen, waarom de meeste van hun zo ordinair mogelijk proberen te reageren. Als je aan de winnende hand bent, volgens hun althans, dan zou ik wel in alle vreugde reageren toch. Heeft dat te maken met frustraties omdat ze toch heel veel twijfels hebben wat er op 25 mei gaat gebeuren. Een reageerder had eerder verwezen naar Google om die mooie deftige termen te gebruiken, dus mensen maak er gretig gebruik van en vertaal die ordinaire woordkeuze in andere steekhoudende woorden.


  Maak melding

 17. Van der San is 1 van de 40 rovers.
  De waarheid is veelste pijnlijk voor hem.
  Hij is geen directeur van het kabinet van de president maar een rioolrat.


  Maak melding

 18. @Divil,

  Gud vor naipal.k zou t ook gedan hebbe.
  //////////////////////////////////////////////////////////Gezien jouw niveau hier op de forum had ik het niet anders verwacht van jouw.


  Maak melding

 19. Niet boeiend genoeg om iets zinnigs over de uitlatingen van EvdS op persoonlijke titel op het adres van INP te opperen. De heren steken elkaar de loef af, maar feit blijft dat Idris intelligenter, integerer, fatsoenlijker en beschaafder uit zijn woorden komt dan de op hol geslagen paarse hoofd rat! Dat Dhr Naipal de mening toegedaan is dat het karakterloze ethisch immorele schreeuwer in de persoon van dhr. Van de San is, dan is dat zijn goed recht. Immers, de wijze waarop deze laatste zich over zijn opponent uit getuigt van immoraliteit en racune. Van der San heeft laatstelijk nog een borrel met zijn president gedronken om het geschil tussen de advocaat van de veroordeelde moordenaar en hem te beslechten. Hij zal mij daarom niet verbazen dat hij in een beschonken toestand tot het besef is gekomen dat hik dhr. Naipal van repliek moest dienen. Het gevolg daarvan kan iedereen lezen. Mijner inziens heeft de heer van der San alleen maar bevestigd wat dhr. Naipal over hem beweerd. 1- 0 voor Idris. Ga zo door Idris, schiet ze lek met je krasse pen.


  Maak melding

 20. Het was te verwachten, de ‘krompraters’ praten het weer recht!
  Als een voetballer buiten het veld iets doet wat niet kan, dan wordt hij aan de schandpaal genageld omdat hij een voorbeeldfunctie heeft. Waarom zou dat voor de politiek niet gelden dan? Elkaar, binnen de grenzen van fatsoen, van repliek dienen moet kunnen. Wat van der San doet valt ruimschoots buiten de grenzen van fatsoen, zeker gezien zijn politieke- en voorbeeld functie!


  Maak melding

 21. Van Der San je zou het gras op de onafhankelijkheid plein laten beplanten sedert 2011 had je dat gezeg .
  Waarom heb je de plein niet laten beplanten met groen gras elke dag rij je daar voor bij naar je werk plek is dat zo moeilijk .
  De vergunning om te demonstreren en petitie aan nemen ben je wel goed in .
  Maar het gras laten groeien kan je niet regelen .

  Jou gezicht uitdrukking Van Der San geeft aan dat je een agressief man ben op zo een leeftijd .

  En soms loop je ook te schelden tegen Nederland terwijl je in Nederland heb gestudeerd .

  Jou werk omgeving Fort zeelandia ziet ook rommelig uit planken zitten los bij gebouwen daar .

  In mijn jonge jaren heb ik daar in het gebouw waar je nu werk Van Der SAN als onderhoud timmer man gewerkt vast dienst bij O W


  Maak melding

 22. De schrik zit er bij deze propagandist en lagere bestuurlid van de VHP goed in. Nu weet Idriss Naipal dat hij niet met slome figuur te maken heeft maar met een pitbull.Indris Naipal is nu voor eeuwig bevlekt dankzij de inside information die thans over hem en zijn moeder bekend is geworden. Toen van der San zijn functie als kabinetchef had opgegeven brak er gejuich los in het kamp van de contra’s.Van der San was het niet eens met de advocaat van Bouterse en stelde zijn functie ter beschikking. Hij kwam later terug op zijn beslissing en nam zijjn functie weer op. Dit tot grote telleurstelling van de tegenstanders van de regering Bouterse. Er was een euforie stemming ontstaan bij velen die hun haat tegen de regering en de NDP openlijk laten blijken. Idriss Naipal kon deze zware telleurstelling voor de gehele oppositie niet verkroppen en zette de aanval in op van der San.
  gemodereerd

 23. En dan wordt onze president Bouterse door deze figuren omringd. Schande. Ik vind die van der San een grote klootzak. Gelukkig zien we hem niet meer terug na 25 mei 2020.


  Maak melding

 24. Nu het heet wordt onder hun voeten begint de ware aard van de NDPers te ontpoppen.

  De NDP is duidelijk in de stress en de leiders laten hun aggressieve karakter los. Zoals een kat in het nauw.

  Bouterse heeft hem gevraagd aan te blijven omdat hij niemand anders meer heeft en niet omdat Eugene is iets bijzonders in zijn mars heeft. Eugene is terug gekomen op zijn eigen beslissing en dat geeft aan dat hij zwak in zijn eigen schoenen staat. Bouterse heeft hem wederom weten om te praten.

  De taal gebruik van Eugene v d S geeft duidelijk de mentaliteit van de NDP aan nml geen fatsoen en geen respect. De NDP heeft totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel. Kijk maar naar Bouterse die geen verantwoording komt uitleggen en wegloopt. Kijk maar naar Hoefdraad die ook zijn verantwoording ontloopt.

  Deze patjakkers en kwakzalvers moeten jouw Suriname nooit meer vertegenwoordigen !

  NDP weg ermee !

  Krakti !


  Maak melding

 25. @RobG

  Als je ergens een beetje verstand hebt in je bovenkamer had je anders gereageerd.
  Iemand die deel uitmaakt van het kabinet hoort zulke taalgebruik niet uit te slaan naar een journalist.

  Je kan iemand op een nette manier neerhalen met nette woorden. Gezien deze half product die zich directeur van het kabinet noemt laat hij zich duidelijk zien van voor soort “mensen” in het kabinet zitten.
  Dit is namelijk het niveau van iemand die zelf ongeschoold is en advies uitbrengt naar een ongeschoolde President.


  Maak melding

 26. Geachte heer van der SAN ,
  U heeft in uw positie een voorbeeld functie . I verwonder mij over uw gedrag en ben van mening dat u bijdraagt aan het morele verval in Suriname. Triest , echt triest .
  gemodereerd

 27. Para expres volkomen met je eens, het gezegde een kat in het nauw maakt rare sprongen past heel goed bij dit purple and co bedrijf.

  Met dit figuur is/staat ‘d’ officieel voor nationale devaluatie partij!!!
  Devaluatie op economische vlak
  Devaluatie in waarde en morele vlak
  Devaluatie in fatsoenlijke vlak
  Devaluatie in sportiviteite vlak denk bv aan de vlaggen campagne jegens de NPS
  Devaluatie in zelfrespect
  Devaluatie in principiële vlak
  Devaluatie in tolerantie
  Devaluatie zelfbeheersing
  Devaluatie in redelijk en billijkheid
  Met dit gedrag laat men zie de ware aard van dit clubje, limbo, abrakadabrahams, sjat lontje etc, etc, tjeh aan de groep herkent men de leider.
  Sali toli yere!!!


  Maak melding

 28. een ieder mag een mening hebben over alles en nog wat, en wanneer je niet eens bent met iets, dan dient men zich zo netjes en beleefd mogelijk je mening te uiten. Des te meer wanneer je bepaalde openbare functie hebt bekleedt. Al ben je een politicus of niet je DIENT zicht NETJES TE GEDRAGEN. En dat heeft in elk geval dhr Idris Naipal bewezen HOE HET HOORT.


  Maak melding

 29. VAN DER SAN IS EEN HOND. HIJ BLAFT HARD MAAR HEEFT GEEN TANDEN IN ZIJN BEK.
  HIJ DIENT ZIJN ONTSLAG IN. DAARNA SLIKT HIJ ZIJN BRAAKSEL WEER NETJES IN. HIJ LIKT ALLE BRAAKSEL UIT DE PAN VAN BOUTA. BOUTA HOUDT HEM AAN EEN TOUWTJE VAST. WOW WOW WOW WAF WAF WAF DAT IS ZIJN TAAL. GA KOUSEBAND PLANTEN JOO LUMMELTJE VAN DER SAN. BIGI DAGOE LAS TIFIE. JOO MPP.


  Maak melding

 30. Met een baas als DB kan je je niet anders gedragen De assemblee is een grote augiasstal.En zolang deze regering aan het roer staat zal dat helaas zou blijven.


  Maak melding

 31. Ik heb het stuk van de heer Naipal ook gelezen. Het is een zeer zakelijk artikel waarin hij niemand persoonlijk beledigd. Jammer dat de heer van der San zo heftig hierop reageert. Ik had gedacht dat de heer van der San die eerder moest aftreden als minister nadat hij een grote blunder had gemaakt zijn les had geleerd. Ach denk ik dan: hij is de directeur van het kabinet van de veroordeelde president. Komt uit dezelfde kringen vandaan, waar ethiek en moraal ver te zoeken is.


  Maak melding

 32. Jereh no takroe kari na takroe pikie niemand gaat je uitschelden en je gaat staan kijken of lezen je moet hard terug schelden niets van beneden peil laten we correct handelen als Afonsoewa wat zegt wordt er toch kritiek geleverd en waarom als menr Naipal wat zegt moet Van der San geen antwoord geven wang mooi sani…..mi kaba taki
  gemodereerd

 33. @RobG
  Neem aub een voorbeeld aan Waldo en Pakiratigri. Zijn vinden de reactie van van der San getuigen van weinig beschaving en stijl.
  Laten we Naipal in dit spel als provocateur zien. Een rol die hij met scherpte en nuance speelt. Niemand die kan verbieden dat een politieke partij geen mensen mag en kan inzetten om het ware gezicht van de politieke tegenstander te laten zien.

  Nu mag ik van der San wel als hij zijn hersens gebruikt. Hij is iemand met kennis, inzicht en doorzicht. Naar mijn mening kan hij zo tot een zinnige samenwerking met een nieuwe regering komen omdat voor hem de wet geld. Dat hij de wet wat buigt voor wat hij het gekozen en bevoegde gezag vindt is te begrijpen echter hij heeft een probleem. Hij plaatst zich boven velen en kan zich niet inhouden als hij persoonlijk op tekortkomingen gewezen wordt.

  Verwijt aub anderen niet dat uw eigen vrienden in de fout gaan. Dit is een persoonlijk verhaal dat gelukkig aantoont dat het topkader van de Regering niet stabiel is, onder extreme druk staat en duidelijk geen andere uitlaatklep heeft dan dit soort woord gebruik en geraaskal.
  De hersens van de president hebben kortsluiting gemaakt. Zelfs de laatste verdediging gaat bezwijken onder de druk van binnen uit.


  Maak melding

 34. Zo gaat het in Suriname.Het land goed besturen zit er niet bij.Al die volgelingen van Bouterse komen in actie ook als het fout is. Daarom moeten die kiezers bewijzen dat ze geen NDP regering meer willen hebben in het bestuur van het land.Het zijn allemaal bedriegers en rovers die het land kapot hebben gemaakt en leeggeroofd.
  gemodereerd

 35. Ahaa..di koe no mang tek a branding a wraak..korte lul ey stress bika a schatoe a no mang dora baarmoeder…korte lont…mut string in de bil dragen want hy heeft niets onder zyn navel….ha..ha…ha..


  Maak melding

 36. @JK, er is nog veel wijsheid te doen om dit onderwerp te begrijpen. De wijze waarop de heer van der San zich heeft geuit is geen uitzondering en komt wel vaker voor. Misschien is het voor Suriname uniek. Ik benader dit vraagstuk vanuit de hogere organisatieleer. Hetgeen de heer van der San heeft gedaan valt onder een strategie. Idriss Naipal heeft bewust de confrontatie met de heer van der San opgezocht.Hij had de gevolgen kunnen inzien. Dat heeft hij mijn inziens ook gedaan. Als van der San niet had gereageerd op het artikel van Idriss kon men ervan uitgaan dat hij een watje was. De harde reactie van de heer van der San is daarom terecht.


  Maak melding

 37. Ma noh takroe kari é kar takroe piki noh? Wie met pek strooit zal er mee besmeurd raken.
  gemodereerd

 38. Meneer van der dan zal zeker niet de eerste en d3 laatste zijn die scheld. Zie maar de politici’s die elkaar de haren invliegen.met stoelen,schoenen, tafels etc gooien naar elkaar.ik kijk er niet van op.


  Maak melding

 39. Stelletje laag geschoolde omhoog gevallen gasten,die ons land moeten vertegenwoordigen.

  Alleen maar kwantiteit ipv kwaliteit,deze regeerders gaan ons uit de schit halen no waarin ze ons hebben gedump.
  Un tang bribi ieder voor zich God voor ons allen gelovigen.

  Blijven jullie maar slapen tralalala


  Maak melding

 40. RobG 1 maart 2020 at 12:15

  ” … Ik benader dit vraagstuk vanuit de hogere organisatieleer. Hetgeen de heer van der San heeft gedaan valt onder een strategie. … ”

  Hahaha … haaahahaha ..


  Maak melding

 41. @Para Express, RobG bedoelt hogere wiskunde zoiets als Rocket Science en geen organisatieleer. Alle organisatiedeskundigen liggen nu krom van het lachen hahahaha. RobG las passie, hij zegt eigenlijk niks dan beamen, dat van der San een omhoog gevallen domkop is, dus zoiets wat hijzelf etaleert; stupiditeit.


  Maak melding

 42. @Jojo,heel goed geschreven,heb genoten van het stuk..u slaat de spijker op zn kop.
  Wat een omhoog gevallen banaan zeg,zo een vulgaire taal n.b. van de baas van het kabinet.
  P.s. Admin;drukte per ongeluk op rapporteren.
  Wat zijn daar de gevolgen van


  Maak melding

 43. Die RobG moet en zal ook altijd alles goed praten,van het zelfde laken een pak.
  Schande voor mijn land.
  De hele wereld leest en kijkt mee maar deze figuren hebben een olifanten huid.


  Maak melding

 44. Nu is het duidelijk waarom de op oude leeftijd verwekte dochter van Sjinnie Kortelont gefaald heeft voor de GLO eindtoets[herhaaldelijk].Ook de rechter kon haar niet doen slagen.Ze zal net zo een half of leeg leeghoofd hebben als haar oude vader.


  Maak melding

 45. Schelden als een viswijf benaderen vanuit de hogere organisatie leer en het typeren als een strategie. Klinkklare onzin natuurlijk HAHAHAHAHaha. Wat heb ik kostelijk gelachen.

  Eugene van der San heeft met zijn ordinaire scheldpartij alleen bereikt dat hij nog minder serieus wordt genomen en dat Idris Naipal des te meer geloofwaardiger is geworden. Strategisch is de scheldpartij dus niet zo een goede zet en tactisch een ramp hahahaha

  Typisch geval van de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt , RobG


  Maak melding

 46. @RobG
  U kent van de San schijnbaar niet of heeft nog nooit iets van wat hij geschreven heeft begrepen.
  van der San handelt zeker bij dit soort reactie zeker niet van de organisatieleer maar vanuit zijn emotie en eigendunk,
  Als van der San overwogen en zorgvuldig iets schrijft dan schrijft hij als jurist en ambtenaar resp. de rechtsorde van het openbare bestuur.

  U en van der San bewijzen nadrukkelijk: “je kunt de mens uit de goot halen maar de goot niet uit de mens.”


  Maak melding

 47. Directeur van het Kabinet van de President van Suriname, Eugène van der San moet tegen kritiek kunnen omgaan en zich tactisch opstellen……in dit geval heeft hij wederom gefaald door zich zo te laten gaan…

  directeur ONWAARDIG…..

  Zal hij ook worden aangesproken op zijn gedrag door de mensen om hem heen ????

  Ik dacht van niet..


  Maak melding

 48. -Dit is het niveau die naar buiten gebracht wordt, nationaal als internationaal. Het zegt iets over de NDP regering en het voorbeeld naar het volk toe.
  Van der San moet de laatste zijn die zijn grote mond opendoet, omdat deze man geen respect voor zich zelf heeft.
  Mensen die dit goed praten zegt ook iets over hen zelf, omdat de wereld alles hoort en ziet.


  Maak melding

 49. Van der San moet aan zijn mamie vragen hoe het komt dat hij zo licht van kleur is. Zal mamie vertellen hoe het komt. Van der San de smerige zwarte kk racist die het nog niet niet kan verkroppen dat zijn misdaden aan het licht zijn gebracht vuile zwarte racist zakkenvuller


  Maak melding

 50. Nu komt de ware inborst van die zwarte racist van der san naar buiten. Hij kan er niet tegen dat een Hindoestaan de keiharde waarheid zegt dus gaat hij lopen schelden als een zwakzinnige. Hij toont zelf aan het niveau van een rioolrat te hebben. Na de verkiezingen en met de komst van een nieuwe regering zal het afgelopen zijn met dit soort figuren.


  Maak melding

 51. Woorden doen sommige mensen pijn. Anderen hebben pijn als naasten komen te overlijden of als de persoon van wie ze houden hen verlaat, of simpelweg als ze een ongeluk hebben gehad.
  Ik heb een paar avonden geleden op Nederland 1 een programma geien met
  Brian Tevreden en ???y Slory.
  Dit was TOP. Hoe deze mannen om gaan met racisme. Slory gaat rustig in gesprek en legt uit. Brian gaf een voorbeeld hoe over zwarten werd gedacht en hoe hij het rustig en beschaafd aanpakte.
  Brian voelde de pijn dat zag je duidelijk aan hem, maar hij stond en staat er ver boven. Geweldig. Om super trots op te zijn.
  Daar mag men een voorbeeld aan nemen.
  Ik heb, omdat het me weinig interesseert, niet gelezen wat de journalist geschreven heeft. Zal vast en zeker niet vleiend zijn geweest.
  Maar om als een ordinair viswijs op deze wijze te reageren, terwijl je hoofd van het kabinet bent gaat alle perken te buiten en is schandalig en schadelijk voor het ambt en het totale kabinet.
  Ga in de leer bij de heren Tevreden en Slory.
  Vraag rectificatie aan. Eis rectificatie, maar en dat heb je met sommige jongens als je ze met woorden vastzet gaan ze schelden of dreigen.

  Kan zo iemand nog aanblijven?
  Het antwoord hierop moet luiden: natuurlijk niet. Oneervol ontslag op staande voet.
  Alleen in huis spreekt hij als Eugene van San.
  In alle andere gevallen is hij het hoofd van het kabinet en dient zich als zodanig te gedragen.
  Geschikt ongeschikt
  ONGESCHIKT


  Maak melding

 52. JoJo 1 maart 2020 at 11:52
  @RobG
  Neem aub een voorbeeld aan Waldo en Pakiratigri. Zijn vinden de reactie
  =============================================
  Het zou ook fair zijn als de oppositie de verworvenheden van deze regering inzake grote infrastructurele projecten ook erkennen. Zij maken er nu ook gretig van gebruik.
  @bruggenbouw; als deze regering geen bruggen had gebouwd zouden wij vandaag de dag op een houten vlot moeten oversteken naar Commewijne. Met de veerboot had je met heel geluk een halve dag nodig om heen en terug te reizen.
  @ verharde wegen. Nog nooit is door een regering zoveel wegen verhard. Want vroeger als je eenmaal aan de overkant in Commewijne aankwam, dan zat je met je auto vaker vast in de modderige wegen. Ook in Saramacca, Nickerie en andere districten.
  En zo kan ik heel veel opnoemen, maar dat heb ik eerder ook al gedaan. De oppositie zegt niet dat deze grote werken niet nodig waren, maar dat het show projecten zijn. Over Cubaanse artsen voor het binnenland hebben ze gezeurd. Nu hoor je toch niets meer, en onze broeders in het binnenland zijn dolblij.
  Kritiek leveren mag, maar positieve ontwikkelingen voor het volk moet je toejuichen. Iedereen maakt ervan gebruik. Zelf Chan kan nu voor politieke bijeenkomsten in 1 dag naar Nickerie en terug in Domburg, dankzij deze regering.


  Maak melding

 53. something can be taken out of the gutter, but the gutter cannot be taken out something . After staying in de gutter for so long , the little bit of brain left over, gets infected


  Maak melding

 54. Hoeveel km wegen heeft NDP geasfalteerd in 10 jaren .
  Bij NDP aan de kernkamp weg begint het Nederlandse taal met .

  Je ben een koe
  je ben een Kip
  je ben en Ezel
  je ben een schaap
  je ben een japie japie
  je ben tralala tralala
  Dit zijn de basis worden dat je moet kenenen in NDP dieren tuin .
  De beheerders van de dieren tuin is Abraham en Graanoogst .

  Je kan via Nickerie naar Guyana welk Regering heeft dat gedaan en welk jaar .


  Maak melding

 55. Helaas is de bijdrage van Pakiratigri verdwenen maar het kwam erop neer dat het bericht over Eugène vd San nogal tendentieus overkwam en dat we alert moesten zijn op een eventueel vervolg.
  En dat heeft inderdaad niet lang op zich laten wachten want al gauw verscheen er een opmerkelijke update!


  Maak melding

 56. Commewijne naar Albina is door Nieuw Front Regering geasfalteerd dat is 180 kilometer

  Paranam naar Brokopondo 190 kilometer en de binnen wegen van de dorpen is door nieuw Front geasfalteerd projectleider van der San .

  Kosten project 10 SRD .


  Maak melding

 57. de verworvenheden van deze regering inzake grote infrastructurele projecten ook erkennen. Zij maken er nu ook gretig van gebruik.
  @bruggenbouw; als deze regering geen bruggen had gebouwd zouden wij vandaag de dag op een houten vlot moeten oversteken naar Commewijne. 
  Maar DANKZIJ DE SPAAR EN HERSTEL DISCIPLINE ONDER LEIDING VAN VENE EN TELTING kon bovenstaande niet gerealiseerd zijn.

  Want de huidige regering gedraagt zich ‘ALS’ een achttien jarige kind die net een rijbewijs heeft gehad en een een splinter nieuwe auto van ouders heeft gehad, dan kunt u zich afvragen hoe dit zich zou gedragen in het verkeer. LET WEL HET GOEDE TE NIET NA GESPROKEN, want de meeste verkeersongelukken al dan niet met dodelijke afloop wordt veroorzaakt door deze jonge rijders/ autobestuurders.
  Ondanks hun rijbevoegdheid, ondanks de regels vwb wat wel en niet mag.

  Zo ook deze regering ondanks vele waarschuwingen van zowel nationaal als internationle deskundigen.
  MAAR NEE, TRANGA YESI EN KOPPIGHEID !!!!


  Maak melding

 58. Bovendien zijn alle infrastructurele werken is allemaal een PLICHT van welke regering dan ook.
  Want niet voor niets betalen we BELASTING elke maand/ jaar.


  Maak melding

 59. @Waldo

  “Het zou ook fair zijn als de oppositie de verworvenheden van deze regering inzake grote infrastructurele projecten ook erkennen. Zij maken er nu ook gretig van gebruik.”

  Ik zou zeker de eer geven aan zij die het verdienen. Ik heb dan de voorsprong op velen dat ik de prijs prestatie verhouding, zin en onzin van projecten kan beoordelen. Dan gaan bruggen er heel anders uit zien en is de Wijdenbosch brug is dan:
  1>> technisch, logistiek en functioneel een faliekante mislukking. Veel te duur voor een onnodig hoge brug die te smal is.
  2>> symbolisch een succes.

  Verder claimt deze regering nogal veel wat door Frontregeringen is opgezet of behouden.
  1>> Staatsolie was tot 1994 een crude pomp en verkoper daarna een bedrijf dat toegevoegde waarde ging leveren.
  2>>Staatsolie is behouden door weerstand van Jahrap en het volk
  3>> De formele goud industrie is door Vene gevormd.
  4>> Asfalt van Oost naar West en Noord naar Zuid zijn front projecten.
  5>> De doorsteek was een Front project dat vertraagt door Bouterse en co.
  6>> De brug bij Carolina zou afgeweest zijn als Sardjoe zijn verantwoordelijkheid genomen had.
  7>> Ziekenhuis in Nickerie en Albina waren ook al gepland.
  8>> Staatsolie uitbreiding was ook al onderweg en is door Bouterse vertraagd omdat hij contract vorm en financiering veranderd heeft.
  9>> Staatsolie Power Company Suriname is door Front gerealiseerd en nu door Bouterse ingezet in een breder verband.
  10>> Dijken in Commewijne en Coronie. Budgetten misbruikt door Bouterse voor onderandere pimpen Waterkant.
  11>> Uitbaggeren van de suriname rivier was gepland en aanbesteed.
  etc.

  Helaas kan in weinig duurzame verworvenheden van de regeringen Bouterse zien. Alleen maar PR en onnodig of teloor gegaan door de devaluaties.
  1>> Ik kom niet verder dab 4G als een verworvenheid.
  2>> Cubaanse artsen, prima maar dat is wel het gevolg van planning fouten en het kost enorm veel. Voor het zelfde geld heb je meer Surinaamse artsen etc. als je ze opgeleid zou hebben. Denk even aan de kosten Cuba wordt betaald, de reis kosten worden betaald, de inburgeringskosten worden betaald en als ze dan operationeel worden wordt hun salaris ook betaald plus huisvesting etc.
  Het helpt maar is een noodverband.
  Alle andere projecten zijn PR en woordbreuken of verkiezingscamagne.
  Wat hebben mensen aan grond als ze er niets mee kunnen of de grondhuur niet kunnen opbrengen.
  Wat hebben mensen aan gratis ziekenfonds als ze toch zelf moeten betalen.

  Hoeveel huizen zijn er nu echt gebouwd. Als men eerlijk is heeft LISP meer gedaan dan alle mooie beloften van Bouterse en co. Google maar opening woningbouwfabriek Broadhomes Suriname. Toen ik dat zag kreeg ik een lag stuip. Het was niet meer dan een heel dure theater voorstelling in een fabriek die geen fabriek was en zou worden. Bouterse, Parmessar\, Abrahams en de Chinese Ambassadeur deden allemaal idiote beloften. Zie wat er van uitkomt.

  Zie de beloften over het uitbaggeren van de Suriname rivier en het Saramacca kanaal,. Enorme leningen maar geen productie. Waarom niet omdat er geen aanbestedingen gehouden worden etc. waardoor niet voldaan wordt aan de leenvoorwaarden.

  Ik vroeg aan RobG om 3 projecten te noemen die de moeite waard zijn. Er is nu een boek met maar liefst 500 verworvenheden. Een boek waar in het geheim een jaar aan gewerkt is. Als u het boek kunt vinden noemt u dan eens 3 op die duurzaam zijn.


  Maak melding

 60. Ziet er uit als een heer maar als hij zijn mond opendoet, denk je eerder aan een viswijf dan aan een heer.
  De ware aard komt altijd naar boven hoe chique je ook bent gekleed.


  Maak melding

 61. @Waldo,

  Natuurlijk heeft deze KUMAKOISI regering wat goede dingen gedaan maar dat mag ook wel na 10 jaar.

  Aan goede dingen die ze hebben gedaan is zeker 10% aan de strijkstok blijven hangen.

  De goede dingen die men heeft gedaan is ook op de hand te tellen en dat na 10 jaar.

  De hele NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ TOP is miljonair geworden. Een van ze liep op slippers en verkocht zoutvlees op de markt voor 2010.
  gemodereerd

 62. Van Der San de film van jou eindig 25 mei 2020 want het gras op het plein heb je in 9 jaren niet kunnen doen of laten doen .

  Je werk was meer om petitie aan te nemen jou werk omgeving staat op instorten Van Der San .

  Agressiviteit is een ziekte Van Der San weet je dat niet ,vraag dat aan jou huis arts .


  Maak melding

 63. LOL. Die paarse propagandist @waldo weet blijkbaar niet dat infrastructerele projecten bijzonder corruptie gevoelig zijn. Vandaar dat de regering daar een voorkeur voor heeft want er kan dan een snelle nyang gemaakt worden.

  Het is echt geen kunst om met geleend geld infrastructurele projecten uit te voeren terwijl tegelijkertijd een groot deel v.h geld in corrupte zakken terecht komt. Dat zou zelfs een kind kunnen doen.

  Het zou pas echt een geweldige prestatie zijn als een Surinaamse regering infrastructurele projecten uit zou voeren gefinancierd uit de eigen inkomsten en op een corruptie vrije manier.

  Dat is tot nu toe geen enkele regering echt gelukt maar deze paarse boevenbende spant toch wel de kroon wanneer het gaat om de staatskas op een corrupte wijze leeg te plunderen.

  Dus de paarse trollen & propagandisten zoals o.a. @waldo mogen hier komen kletsen hoeveel ze willen maar ik heb geen boodschap aan hun holle retoriek bestaande uit een hoop leugens, onzin en fake nieuws.


  Maak melding

 64. dit wat deze gast naar buiten ten toon wordt gesteld is een TEKEN VAN ZWAKTE.

  Weet je wat mensen, mi merk wang San op.
  Haast alle belangrijke instituten in het land worden door de handelingen van deze gasten, qua integriteit, norme en waarden en geloofwaardigheid door deze gasten te grabbel gegooid dan wel gekleineerd. Denk maar aan HET PRESIDENTSCHAP, DE PG, RECHTERLIJKE MACHT, DNA, OM, KABINET DIREKTEURSSCHAP, ETC., ETC.
  HEEL TRIEST OM DIT ALLEMAAL MEE TE MOGE MAKEN😕😕😕


  Maak melding

 65. De ges hiedenis herhaald zich en we leren maar niet.. In de jaren 80 werd een held geboren iemand die daadwerkelijk opkwam voor het steeds armer wordende volk..,maar toen had dirzelfse persoon verkeerde adviseurs om zich heen nu wordt er gesproken van moordverdachte… De toenmalige held werd na de december moorden van 80 beul genoemd tegenwoordig is hij president van ons land maar weer de verkeerde adviseurs,niemand werkt iedereen doet hun handjes open,geen kans op nieuw denken nieuwe vissies…
  Die Eugene is wat zal ik zeggen ondanks hij zijn zakken vult is en blijft hij onzekervan zichzelf lastig ik denk dat hij getraumatiseerd is . Hij kan het niet helpen hij moved als een vriend van me wiens vrouw hem vervangen had door een groter geschapen neger….. Dus Eugene ook al geef je geld je moet haar strak en goed kunnen timmeren maarja je bent zodanig onzeker van jezelf gecrusht en al dat je dus gronden zoekt om je nog man te mogen voelen… we blijven bidden voor je
  gemodereerd

 66. Jojo,
  2>> Cubaanse artsen, prima maar dat is wel het gevolg van planning fouten en het kost enorm veel. Voor het zelfde geld heb je meer Surinaamse artsen etc. als je ze opgeleid zou hebben. Denk even aan de kosten Cuba wordt betaald, de reis kosten worden betaald, de inburgeringskosten worden betaald en als ze dan operationeel worden wordt hun salaris ook betaald plus huisvesting etc.
  ======================
  Surinaamse artsen willen helemaal niet naar het binnenland gaan. Ze verzinnen een heleboel redenen om dat niet te doen. Ik ken op dit moment 3 pas afgestudeerden. Ze zijn verplicht voor een paar maanden onder andere naar het binnenland te gaan. 2 hebben aangegeven dat hun ouders ziek zijn en de andere is op dit moment heel hard bezig om een reden te verzinnen. Het is een zegen voor de binnenland bewoners dat deze regering de Cubanen bereid hebben gevonden.


  Maak melding

 67. Er zijn nog twee worden bij gevoeg in de taal boek van NDP
  1 klootzak
  2 Hou je Bek
  uit gevonden door Van Der San van NDP directeur van kabinet van de schurken


  Maak melding

 68. Jay 1 maart 2020 at 15:29
  LOL. Die paarse propagandist @waldo weet blijkbaar niet dat infrastructerele projecten bijzonder corruptie gevoelig zijn.
  ===============
  Daarom hebben Gilds en Balesar de binnenmuren van Santo Boma mogen aanschouwen. Die waren waren zeker geen paarse trollen, maar groene, gele en oranjetrollen!


  Maak melding

 69. Er heerst een ziekte in of binnen NDP met de naam Agressiviteit u kinderen kunnen besmet raken hou u kinderen weg van mensen met NDP gevoelens .
  Volwassen mensen in Suriname u ben ook gewaarschuwd met de ziekte Agressiviteit binnen NDP mensen ga niet in de omgeving van mensen van NDP


  Maak melding

 70. “You can put lipstick on a pig, but it’s still a pig.”
  “You take a monkey out of the jungle but you can’t take the jungle out of the monkey.”

  Bovenstaande 2 engelse gezegden zijn van toepassing op gestoorde figuren als eugene van der san.


  Maak melding

 71. Wendy joe datie je ben ook besmet met de agressiviteit van NDP kom niet in de buurt van de Oppositie mensen .
  En Wendy je om beter Nederlands te leren meld je aan bij Ocer NDP Centrum het begint met je ben een Ezel en je ben een Klootzak meld je bij Van Der San of Limbo SRS Radio .


  Maak melding

 72. Wendy je kan ook beginnen met tralala tralala tralala of de andere woorden te moeilijk zijn .
  Dit geld ook voor de anderen van NDP Partij jullie kunnen ook beginnen met tralala tralala tralala of met japie japie japie dit is de taal wat men Surinamers wel opvoeden .


  Maak melding

 73. Wendy je gaat ook leren je ben een kip of je ben een Geit je moet kijken wat moeilijk is dan hoor ik het van je partij Centrum NDP Abrahams gaat je ontvangen .


  Maak melding

 74. Shamila Massala je moet de woorden ook nog leren kan het ook bij Limbo SRS Radio .

  Shamila Massala je kan beter bij van der San gaan daar begin je met ,je ben een Klootzak je ben een Geit


  Maak melding

 75. Van der San zegt:
  de naam van Idris Naipal kom in geen enkel gesprek met Santokhi voor.
  Maar toch legt Eugene een link met Santokhi.
  Van der San zegt ook hij is geen politicus.
  Maar hij was minister. Hoe dan ? Voor spek en bonen ?
  Van der San zegt altijd zijn eigen boontjes te hebben gedopt. Maar alles heeft hij te danken aan het meelopen met Bouta.

  Eugene heeft een kort lontje, omdat hij een slampamper is die eigenlijk niks kan dan intimideren.


  Maak melding

 76. De woorden boek van NDP begint met
  1 Je ben een Kip
  2 Je ben een Ezel
  3 Je ben een Koe
  4 Je ben een Geit
  5 Je ben een japie japie
  6 Je ben een klootzak

  Middels dit schrijven geeft de partij leiding van NDP aan dat er meer woorden bij komen voor de verkiezing van 25 mei 2020


  Maak melding

 77. Naipal is een paalzitter klootzakken hebben beiden in hun broek tussen hun benen zitten en drol komt uit hun gat.
  Er zijn mensen hier die elkaar dingen toewensen en vies en vuil uitschelden alsof ze elkaar kennen gewoon omdat ze hun mening in je strot willen duwen.

  Twee kleuters die elkaar het leven zuur maken daar moet niemand tussen komen want mannen blijven kinderen.


  Maak melding

 78. @jojo,
  Van der San was genoodzaakt om een krachtig signaal af te geven. Soms is het gewoon nodig dat bepaalde personen tot de orde worden geroepen. Dat Idriss Naipal in een dronken bui zijn eigen moeder heeft bevlekt is heftig. Hoe dat in z’n werk ging kan alleen Idriss in details uitleggen. Maar het is normaal voor oppositie en haar aanhang geworden om dagelijks de regering, de NDP en haar samenwerkings partners en haar sympathisaten te denigreren. Maar Idriss heeft er om gevraagd. De grens was bij de heer van der San bereikt. Ik denk dat Idriss eeuwig spijt heeft van zijn uitglijder.


  Maak melding

 79. Ik volg dit nu al een tijdje, maar om eerlijk te zijn is geen een politieke partij
  die een sterke indruk maakt. Het is te veel kwantiteit in plaats van kwaliteit en dan
  vriendjes politiek, dat is het probleem in een notendop.


  Maak melding

 80. Van Der San je ben te agressief voor dit werk hopend dat je na de verkiezing met pensioen en dat men geen beroep meer op je doet om weer te werken .

  De woorden boek van NDP heb jij geschreven voor NDP

  begint met je ben een klootzak .


  Maak melding

 81. Hierbij geef ik een krachtig signaal af
  Deze teringhond, een mislukte n…r moet per direct op het Afhankelijkheidsplein worden gestenigd.
  Zijn sympathisanten zijn geen haar beter en moeten we vervolgen tot in de kleinste hoeken van deze wereld en hen verdelgen.


  Maak melding

 82. Van Der San heeft ook mee gewerkt aan de fondsen van NDP
  1Noodfonds 0 SRD
  2Stabilisatie fonds 0 SRD
  3 Woningbouw fonds 5 miljoen SRD
  4 Garantie fonds 0 SRD
  5 Spaar fonds 0 SRD
  Dit zijn projecten wat NDP in 10 jaren geen kilo goud of SRD achter laat


  Maak melding

 83. Van der San. Tegen jou kan ik maar een ding zeggen en dat is Njang mi mars.
  Ik heb gezegd dat ik op 26 mei een fles Champagne opentrek op het verlies van Bouterse. Nu worden het twee flessen. Ook een op jouw naam. Je gelooft nog steeds dat je 26 of meer zetes zal helen, Ik denk dat het binnen de NDP rommelt en dat de partij gaat bossen. Kijk maar naar dat gerommel van de NDP in Nckerie. Als het zo doorgaat gaat de VHP met alle 5 zetels aan de haal. Ik geef je niet meer dan 10 zetels en als er tussen nu en 25 mei een devaluatie of benzineschaarste komt 3 zetels.De NDP wordt een ijsblokpartij. Hij smelt.
  Dat zal jou leren klootzak.


  Maak melding

 84. Van der San heeft geen hersenen maar KA in zijn hoofd om mensen zo uit te schelden. Wat denkt deze MPP japi japi wel dat hij is??? Wil hij de jaren 80 terug laten keren om mensen te vermoorden???


  Maak melding

 85. Leer Eugene van der San kennen.

  Eugène van der San Bron Wikipedia Letten op de laatste regels
  Land Suriname
  Functie directeur van het Kabinet van de President
  Sinds 2010-2017, 2017-heden
  Portaal Portaalicoon Politiek
  Eugène van der San is een Surinaams topambtenaar en politicus. Hij was parlementslid tijdens het militaire regime in de jaren 1980 en is sinds 2010 directeur van het Kabinet van de President. In 2017 was hij kortstondig minister van Justitie en Politie.
  Biografie[bewerken | brontekst bewerken]
  Van der San maakte carrière op het ministerie van Binnenlandse Zaken in de functies van hoofd Algemene Zaken, secretaris, adjunct-directeur en directeur.[1]
  Ondertussen pleegde Desi Bouterse in 1980 de Sergeantencoup, waarmee de Staten van Suriname werden opgeheven. Toen in 1985 weer een nieuw parlement werd opgezet, onder de naam De Nationale Assemblée, nam Van der San er als adjunct-directeur zitting in, uit naam van de werkgevers (Associatie van Surinaamse fabrikanten, Asfa).[2][3][4] Naar eigen zeggen zou hij na de Telefooncoup van 1990 door vicepresident Henck Arron zijn gevraagd om de parlementsverkiezingen van 1991 te leiden vanuit de functie van minister van Binnenlandse Zaken. Dit verzoek zou toen gesteund zijn door zowel parlementsvoorzitter Jagernath Lachmon als Bouterse en Henk Herrenberg. Hij zou dit aanbod toen geweigerd hebben omdat hij zichzelf vanwege zijn karakter niet geschikt achtte.[5]
  Toen Bouterse in 2010 aantrad als president van Suriname benoemde hij Van der San en Harvey Naarendorp tot de nieuwe directeuren van het Kabinet van de President.[6] Samen met onder meer Gillmore Hoefdraad (CBvS) en Errol Alibux (Raadsadviseur) haalde Van der San toen het nieuws vanwege een buitengewoon hoog salaris als overheidsfunctionaris (3200 euro per maand, tegenover een modaal Surinaams inkomen van 350 euro).[7] Van der San bouwde een naam op als onvoorwaardelijk vertrouweling van Desi Bouterse.[8] In 2017 werd hij benoemd tot minister van Justitie en Politie, als opvolger van Jennifer van Dijk-Silos.[9] Enkele weken later pakte hij hard uit tijdens vreedzame anti-regeringsprotesten in Paramaribo. Hij zette de mobiele eenheid in en liet de leiders van de protesten oppakken.[10] Twee maanden na zijn aantreden werd hij uit zijn ministerschap ontheven.[8] Hierna keerde hij terug als kabinetschef van Bouterse.[11]
  Hij staat bekend om een opvliegend karakter.[12][13][14] In 2013 kwam hij om privé-zaken in het nieuws. Toen verzette hij zich vergeefs tegen het ministerie van Onderwijs met een rechtszaak en een petitie, met de bedoeling om het cijfer van zijn eigen dochter te verhogen van een 5,45 naar een 6.[15] Op de zittingsdag voor de krijgsraad waarin Bouterse verdachte is van de Decembermoorden, was er een schermutseling tussen Van der San en Bouterses advocaat Irvin Kanhai. Van der San diende daarna zijn ontslag bij de president in.[16] Bouterse weigerde het ontslag echter te aanvaarden.[17]


  Maak melding

 86. Oom Chinie Naipal maakt niet je boos blijf maar een lieve Surinamer zo hebben wij het geleerd van onze voorouders .

  Tijd om te gaan rusten en vissen Oom Chinie NDP heeft genoeg Visie Walapa Kwie Kwie en Walvis .


  Maak melding

 87. Kondremangs
  Geen wonder dat jo koe zijn eigen broer niks meer van hem moest weten. ….maar het verbaast mij niet over jo koe zijn prasi oso niveau. …..want het niveau wat DiDiBri vanaf 25 februari 1980 laat zien op welk gebied dan ook. …is beneden alle fatsoen. …what about zijn paarse meelopers? ???
  Na 25 mei as zal jo koe de rekening gepresenteerd krijgen. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 88. Nel 1 maart 2020 at 17:55
  Ik geef nog een krachtig signaal af, een heerlijke keiharde puf regelrecht in je bek

  Het zal mij verbazen als jij een gladharige bent met zulke onbeschofte manieren. Denk dat je een zwarte kroeskop en dikke Zoeloelippen bent. Laat zelf maar een harde puf in die apenkop van je. Saka saka morsoe


  Maak melding

 89. Oom Chinie men gaat bij de afscheid feest van louw trala trala trala Oom Chinie gaat rusten .

  Wendy gaat ook mee zingen ik ga je met de bus komen halen Wendy en Damsco .

  Damsco kan je japie japie japie zingen is de nieuwe nummer van Limbo van SRS Radio met Slooten .


  Maak melding

 90. Laster -leugen -bedrog -corruptie. Dat zijn de kenmerken van het paarse bedrog. Kijkt u maar naar Sranang san e psa.
  Dan ziet u ook de vierhoek van het kwaad. Door De Bank. Tante Jenny. Abdoel en Leendert Boefdraad.
  Ondanks dat het een programma is van de vhp. Ze brengen de zaken scherp naar buiten in tegenstelling tot Limbo en Sharmila.


  Maak melding

 91. Onbeschoft, dom en inhoudsloos op de man spelen is de nieuwe norm geworden in Suriname. In alle opzichten wordt het land ten gronde gericht door deze paarse idioten. In een normaal land zouden vele hier direct op reageren en de ka afkeuren. Maar in Suriname houden de regering, en mn Bouterse en Simon hun mond. Daarmee maken zij zich medeplichtig aan de smaad en laster.

  CITAAT:
  UPDATE: het roddel en fake NDP Platform Faya Pèpre Nieuws van Sharmila Mansaram beweerd vanmorgen dat de brief ‘per ongeluk naar de media was verstuurd’. (hahahaha)
  REACTIE:
  Een dommer en slechtere reactie dan dit is niet mogelijk. Feitelijk geven ze impliciet aan dat ze geen probleem hebben met de tekst, er zelfs achter staan en dat het alleen voor intern gebruik was. Wel dan laat de NDP weer eens duidelijk blijken hoeveel respect ze hebben voor iedereen buiten de kleine kliek van het kabinet en enkele andere getrouwen.
  Mensen jaag deze criminelen weg want ze respecteren niets of niemand.


  Maak melding

 92. -Van der San moet zijn baas Bouterse op het matje gaan roepen over de wetten die zij aannemen en zich helemaal niet aanhouden.
  =SZF is de grootste wanbetaler.
  =Mensen zijn onderdruk gezet om met paarse vlaggen te gaan lopen en reclame te maken voor de NDP
  =Verder is het volk beloofd dat ze 100,00 srd zullen ontvangen tijdens de ordinaire staatsgreep, maar helaas hebben vele maar 50,00 srd ontvangen.

  Van der San….je bent waardeloos


  Maak melding

 93. In politiek kan je gemakkelijk over de beugel gaan… Met pen en papier .. En ja hoor mr. Van der San dient een motie van wantrouwen in.. En tegen wie doet hij dat… Wel, een boemerangmotie van wantrouwen … gericht op zijn eigen persoon Eugene Van der San, en zijn werkplek, het instituut van de President, die in zijn ogen nóóit is veroordeeld… Van der San verdedigt al veertig jaar de militaire aanwezigheid in de Surinaamse politiek… Hij schreef ooit een kleine boekje over..de militaire raad in Paramaribo.. .Nu komt hij Idris Naipal tegen…. Een politieke no man.. Totaal onbekend.. ook bij de vhp.. volgens Eugene.. Van der San.. Toch gebeurt.. het onmogelijke.. . Van der San .. gebruikt zwaar geschut… in woorden.. .ook over de moeder van Idris.. .Naipal… ..Ja, Van der San.. moet eigenlijk met zijn mond in de spoelbak, ook zet hij zichzelf maatschappelijk in quarantaine.. Suriname is een kleine gemeenschap..


  Maak melding

 94. @Waldo

  Als Surinaamse opgeleide artsen niet naar het binnen land willen heeft dat iets te maken met het management en de organisatie en de voorwaarden waaronder ze opgeleid worden. Allemaal tekortkomingen van de regering. Het zelfde geld ook voor onderwijs. Als de overheid niet goed voor zijn personeel zorgt dan ontstaan er problemen.
  Voor de Cubaanse artsen is Suriname een supergoed betaalde vakantie. Voor elke maand salaris Surinaams binnen land kunnen ze 6 maanden vorstelijk leven in Cuba.

  Op Faya Pepre zag ik wat afbeeldingen van de verworvenheden. Nu die zijn bijzonder te noemen.
  1>> Zonne panelen in het Binnenland (gewone ontwikkeling)
  2>> Hoogland rijst (geen regeringsproject)
  3>> In aanbouw zijnde kliniek in Atjoni, is nog lang niet af. De volgende regering gaat betalen.
  4>> Ziekenhuis Wanica. Is nog lang niet operationeel dus geen verworvenheid. Gift van China??
  5>> Bruggen Carolina. met dank aan het vernielen door Sardjoe van de brug in aanbouw.
  6>> Plaatje van een nieuwe Luchthaven amateuristisch gekopieerd van de luchthaven van Georgetow. Zo erg dat ook narrow body’s van SLM verschallingen van de A340 is.
  7>> 2 plaatjes van de highway van nowhere to anywhere.
  8>> Bruggetje over het Sarramaka kanaal.
  7>> De studenten campus een paar honderd bedden in plaats van de 2.000 woningen.
  8>> De weg gegeven rijstmolen van SML die opgeknapt is door een ondernemer.
  9>> Een kunststof sportveld.
  10>> 2 bestratingswerkjes.

  Lachwekkend dat dit op het lijstje visie naar verworvenheden geplaatst wordt. Onder andere regeringen is dat een normale taak van de overheid.

  Dat deze regering alles verpest blijkt uit het overzicht van de resultaten van Staatsolie de afgelopen 10 jaar.
  tussen 2010 en 2014 is er jaarlijks meer dan $ 250.000.000 winst gemaakt,
  De winst is geheel verdwenen in de staatskassa. terwijl Venetiaan uit eigen middelen de vernieuwing en het ethanol project wilde financieren heeft Bouterse die 100% met geleend geld gefinancierd.
  Het gevolg is Staatsolie was in 2016 bijna van ING en Credit Suisse. Staatsolie betaald nu per jaar $ 80.000.000 aan haar leningen terwijl het Schulden vrij had kunnen zijn beste Waldo.

  Met normaal beleid was de pot niet verteerd, hadden de investeringen in Newmont zonder leningen plaats gevonden en was Newmont 3 jaar eerder gaan produceren.

  Helaas potverteren en nu je scheel betalen aan rente en aflossing terwijl er geen verdien capaciteit is.


  Maak melding

 95. @RobG
  “@jojo,
  Van der San was genoodzaakt om een krachtig signaal af te geven. Soms is het gewoon nodig dat bepaalde personen tot de orde worden geroepen. Dat Idriss Naipal in een dronken bui zijn eigen moeder heeft bevlekt is heftig. Hoe dat in z’n werk ging kan alleen Idriss in details uitleggen.””

  In de normale wereld heeft van der San juist zijn zwakte laten zien door emotioneel te regeren. Hij heeft niemand tot de orde geroepen alleen maar laten zien hoe je hem kunt treiteren en uit de tent lokken.

  Het er bijslepen van de moeder van Naipal is wel bijzonder laag. Aangezien u de smakelijke details niet weet zegt het meer van u dan van Naipal. U probeert iemand uit de tent te loken door aan zijn moeder te komen. Jou moeder zou je mond met zeep moeten uitwassen als je zo iets alleen maar denkt.


  Maak melding

 96. @ Bumblegum…..begin wat kauwgum in je racistische REET te stoppen want Bouta gaat je weer naaien. Eerst he reet goed scheren want die zit vol baboenghaar…. kan hij lekker erin glijden. Jij behoort tot het ras der gladjanussen…..zoooo glad zijn jullie.


  Maak melding

 97. Citaat: dom, erger dan een ezel, een kip zonder kop, een waardeloze klootzak !!! hoe durft deze misbaksel Van der San, zulk een taal, naar een medeburger te uiten, al deze woorden geuit , uit zijn mond slaan als een boemerang op hemzelf. Hij is zelfs de grootste , waardeloze klootzak om in zijn terminologie verder te gaan, die zich gesterkt voelt, onder de vleugels van onze “geliefde” moordenaar. Maar hoe dicht kwam de schrijver bij de waarheid, dat hij zo uit zijn dak moest gaan.🙄😏


  Maak melding

 98. Met je moeder geslapen. Wat een uitspraak van iemand van de kabinet van de president. Dieper kan je niet zinken van der San. Heel laag van je. Zegt meer over jou dan over Idris.


  Maak melding

 99. Aha daar komt de aap uit de mouw, eens bezigde wijlen Otmar Rodger het volgende (en natuurlijk had ie het niet zelf verzonnen, maar enfin): “you can pull a man out of the gutter but you can’t pull the gutter out of the man”. Zou dit gezegde ook van toepasbaar zijn op meneer kort lontje?

  Hij heeft misschien geen ruggengraat,maar wel een scheldkanon???? Soema ab na boi? a bigi edi boi?
  Gado de wi fesi mang.


  Maak melding

 100. Frank 1 maart 2020 at 20:38
  @ Bumblegum…..begin wat kauwgum in je racistische REET te stoppen want Bouta gaat je weer naaien. Eerst he reet goed scheren want die zit vol baboenghaar…. kan hij lekker erin glijden. Jij behoort tot het ras der gladjanussen…..zoooo glad zijn jullie.

  Het is niet erg om racistisch te zijn want dat zijn we allemaal alleen de zwartjes maken daar een probleem van terwijl zij de grootste racistische beesten zijn. Laat je moeder maar door Bouta flink nemen zwarte aap !


  Maak melding

 101. Soso fatoe van de san hoerenloper van de san voelt zich op zijn kleine penis getrapt en gaat tekeer als een hondsdolle teef over een artikel dat al op 4 feb in de pers was. Een dommie die echt up to date is.


  Maak melding

 102. Moet wel zeggen dat Eugenie echt vies en vuil gescholden heeft hoor. Met zo een hoge belangrijke functie. Als wij gewone medewerkers ons zo zouden gedragen kregen we op staande voet oneervol ontslag…


  Maak melding

 103. Ik snap eigenlijk niet waarom Eugenie zo een heethoofd is. Ze ontvangt al sinds 2010 ruim 3000 (drie duizend) euro per maand als 1 van de hoogst betaalde ambtenaren. Reken maar uit 10 jaar bijna elke maand zo’n bedrag. Je leeft als een Keizer in Suriname.


  Maak melding

 104. Ai meisje yu no yere , musye fisi wintje Eugène van der San , is weer los gegaan. A tai ing bere nanga wan anisa opo ing koto , poti ing anu na ing sei dang a kosi Naipal so.

  A no kort lontje maar wang prasi oso uma san e weri stropdas. Echt below de belt. Deze NDP toppers , they can get away with murder. En letterlijk ook !!!

  Niks verbaasd mij wat ze doen
  na deng NDP toppers abi a kondre .

  Het Surinaamse volk figureert als figurant met als decor de Surinaamse bank . Men vertel zoveel ONZIN en LEUGENS net alsof het volk drie jarige kleuters zijn. O langa a neti langa dei sa broko !!!

  Bigi Ede


  Maak melding

 105. Idris was niet mans genoeg om zelf hierop te reageren. Iemand anders heeft dat wel voor hem gedaan. Dus is hij mooi op zijn plaats gezet, buiten het het taalgebruik. Als je steeds kritiek op anderen levert, dan moet je ook met kritiek kunnen omgaan. En zo zijn er nog vele Idrissen bij de media in Suriname. Allemaal met politiek bezig!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.