Bazo-kantoor geopend te Pontbuiten

5
helpen-bij-bazo-kantoor-suriname

De gemeenschap van het resort Pontbuiten in het district Paramaribo is voorzien van een BaZo-kantoor. Het kantoor is op 28 februari ceremonieel geopend door minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). Het filiaal is ondergebracht bij het bestuurskantoor resort Pontbuiten.

Het kantoor is voor nu bedoeld om de distributie van BaZo-kaarten in Suriname efficiënter te doen verlopen. De minister zegt dat met de komst van dit kantoor burgers van de omgeving dichterbij huis hun verzekeringspas in orde kunnen maken. Het kantoor zal aanvragen voor BaZo-kaarten in normale gevallen binnen een week afhandelen. Bij spoedgevallen zal de afhandeling sneller geschieden.

Het kantoor moet uitgroeien tot een wijkkantoor waar je alle diensten van SoZaVo kan afnemen. Burgers van dit ressort waren voorheen aangewezen op het kantoor in het ressort Latour. “Dat is te ver en te klein om twee grote ressorten te herbergen. Wij hebben besloten om de diensten verder te decentraliseren door een afdeling te openen in Pontbuiten, zodat de mensen niet zo een grote afstand hoeven af te leggen. Het nieuwe kantoor brengt met zich mee een besparing van tijd energie en geld, die ook productief kan worden omgezet”, aldus de bewindsman.

De BaZo-kaart is bedoeld om Surinaamse burgers van 0-16 jaar en vanaf 59 jaar naar boven van gratis medische zorg te voorzien. Ook personen die niet zelf voor hun verzekeringspas kunnen betalen en buiten eerdergenoemde groepen vallen kunnen ook een beroep doen op het ministerie. Het ligt in de planning om in de komende drie maanden een wijkkantoor te Drietabetje te openen. Hetzelfde zal gebeuren te Atjoni en Apetina.


5 REACTIES

 1. Die BaZo kaart is inmiddels een on- en minvermogende kaart 2.0 geworden.

  Wie de Surinaamse praktijk kent weet dat de on- en minvermogende kaarten destijds als warme bollen werden verstrekt wanneer er verkiezingen in aantocht waren. Nu gebeurt hetzelfde met de BaZo kaart met Misikabaksel als minister van Sociale Zaken.

  Terwijl in het begin de mensen (16 – 59 jaar) eerst gescreend werden door een commissie om te kijken of ze inderdaad arm genoeg waren om in aanmerking te komen. Dat was een verbetering ten opzichtige v.h. vorige on- en minvermogende kaarten systeem want het stukje patronage politiek werd eruit gehaald.
  Nu wordt het echter weer misbruikt voor politiek gewin. Men leert het ook maar nooit af in SU.

  Liever had men dan die on- en minvermogende kaart maar gelaten voor wat het was want de voorbereiding en invoering v.h. BaZo project heeft heel wat geld gekost en dat blijkt weggegooid geld te zijn geweest nu de BaZo kaart gewoon een on- en minvermogende kaart 2.0 is geworden.


  Maak melding

 2. Misikabaksel heeft zelf gezegd dat mensen alleen maar een ID kaart hoeven te overleggen en dan krijgt men (de groep tussen 17 en 59 jaar) gelijk een BaZo kaart van Sociale Zaken.

  Men probeert met het vrijelijk verstrekken van BaZo kaarten stemmen te kunnen kopen net zoals vroeger gedaan werd met de verstrekking van on- en minvermogende kaarten.

  Zogenaamd zal men pas achteraf gaan controleren of het inderdaad ging om arme mensen die er recht op hadden maar wie de Surinaamse praktijk kent weet dat daar NIKS van terecht zal komen.

  Dit heel ding is nu gedegradeerd geworden tot een politieke stunt die de Staat bakken vol met geld gaat kosten want het is de Staat die de premiegelden van al die BaZo kaarten zal moeten betalen.


  Maak melding

 3. Deze kontenlikker van Misiekeba is weer met een waardeloze missie bezig om zeiltjes te winnen. Een politieke stunt.
  Waar blijft onze beloofde Dubai???
  Deze gast moet zich diep schamen. Gezondheidszorg is een recht en een.plicht in elk land. Kaart of geen kaart van Bazo.
  Zodra iemand aanklopt voor medische hulp heeft het ziekenhuis de plicht om de patiënt te helpen. Geld doet dan niet terzake.
  Met andere woorden geen kaart geen medische hulp.
  Flauwekul.


  Maak melding

 4. Alleen mensen die op Misikaba lijken komen in aanmerking voor een BASO kaart, die dezelfde waardeloze functie heeft als een grondbeschikking. Je krijgt iets , maar je kan er niks mee. Je krijgt hiermede het recht om een arts te bezoeken. Alles wat daarna komt moet worden betaald. Het is dus voor de domme mensen die over de streep getrokken moeten worden om in plaats van de ABOP op de NDP te stemmen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.