woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse brengt werkbezoek aan Nickerie

Bouterse brengt werkbezoek aan Nickerie

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Bouterse is op dit moment in Nickerie. Volgens de NDP Facebook pagina Faya Pèpre Nieuws (FPN) is hij daar op werkbezoek. Het bezoek was echter nergens aangekondigd. Onduidelijk is vooralsnog of het een werkbezoek is als president of als voorzitter van de NDP.

Binnen de NDP rommelt het namelijk in Nickerie en zo vlak voor de verkiezingen zou Bouterse daar wat plooien binnen de partij kunnen glad strijken. Zo zou NDP parlementariër Rachied Doekhie eerder in een conflict zijn geraakt met zijn partijgenoot Johnny Mahespalsingh.

Ook tussen NDP’er William Waidoe en Doekhie speelt het een en ander. Wellicht dat de Surinaamse president en voorzitter van de NDP een lijmpoging gaat ondernemen. Dat zou zo net voor de verkiezingen wel voor de hand kunnen liggen.

Het is namelijk heel goed mogelijk dat de NDP Doekhie samen met Waidoe als de ‘Winning Team’ gaat presenteren in het rijstdistrict.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

49 REACTIES
 1. Zal geen ‘overleg’ zijn, men durft elkaar niet eens aan te kijken, meestal zo met ‘dictaten’!


  gemodereerd
 2. Het gesprek zal achter gesloten deuren plaatsvinden.
  Zoiets als, un no fiti, un no abi fo de mati. Kon wi mek moni!
  En iedereen loopt weer in het gareel.


  Maak melding
 3. Het winning team, Doekhi als een nietszeggende parlementariěr, die alleen maar onzin uitkraamt, en Waidoe als een onbetrouwbare overloper, waaruit ook nietszeggends uit zijn mond komt.


  Maak melding
 4. Als het een werkbezoek is als president. Waarom bericht faja pepre dan erover? ????? Het is toch geen officieel overheidsorgaan? ???? Feit is dat er met Doekhie gesproken wordt. Het zal inderdaad in de vorm zijn van ..bevel is bevel. Als je de bevelen niet opvolgt. .zijn de consequenties voor jou. Denk maar aan wat er met je vroegere districtsgenoten is gebeurd. Ze kunnen het niet meer navertellen. Denkbaar scenario. DDB wil een ieder goedhouden puur ter bescherming van zichzelf.


  Maak melding
 5. De dictator is persoonlijk zijn dreigementen komen overbrengen.
  Werkbezoek. Wat weet deze man van werken? In de DNA daar moet je verschijnen.
  Lukt het de jongetjes niet meer, aaajjjjjjjj baja.
  2 van Nickerie, 87 fotografen meegenomen en een piet
  Voor dat jullie me beschuldigen, ik ben neutraal, ik heb geen politieke voorkeur


  Maak melding
 6. Off topic:

  Terwijl het Surinaamse volk het – nochtans onverklaarde – gebruik van zijn kasreserves van US$ 100-200 miljoen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) aan het herkauwen is, doemt de volgende moeilijk slikbare brok zich op.

  De afgelopen periode kwam in de pers het reilen en zeilen van ons Algemeen Pensioenfonds (AP) aan de orde. Het AP heeft 47.000 deelnemers. Er is tot 2019 al SRD 145 miljoen geïnd. SRD 85 miljoen zou via de banken zijn belegd. Echter, weet het AP het fijne hiervan niet. Wel is dit geschiedt volgens de richtlijnen van het CBvS (daar gaan we weer). Met de resterende SRD 60 miljoen zijn er onroerende goederen gekocht. Ook hier weet het AP niet precies welke. Het fonds heeft, in tegenstelling tot haar wettelijke verplichting, nog nimmer een jaarverslag/-rekening gepubliceerd. Dat is niet haar taak, verklaart ze. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is ervoor verantwoordelijk (daar gaan we weer). Het wordt zo zoetjes aan onverteerbaar, terwijl dat misschien niet eens hoeft.

  Het kan – onze ambtenarij kennende – dat er hier gewoon sprake is van onderschatting, slordigheid, lamlendigheid of de welbekende bureaucratie. Dat er een (schijnbare) oppervlakkigheid speelt, staat vast. Het Algemeen Pensioenfonds heeft een directie, een bestuur, een Pensioenraad en een Onderraad en geen van deze door de deelnemers betaalde krachten kan dus uitleggen hoe precies de gelden van de 47.000 mensen belegd zijn. Ook hebben geen van deze geledingen het nodig geacht om stampij te maken over het feit dat er na 5 jaar nog geen enkele jaarrekening/-verslag is gepubliceerd.

  Maar de ongeruste opvliegers in de pers, moeten toch niet moeilijk te begrijpen zijn, nu er terechte twijfels of erger bestaan met betrekking tot de integriteit van deze regering? Het is toch simpel om openheid van zaken te geven? Publiceer gewoon zoals het hoort de jaarverslagen van 2015, 2016, 2017 en 2018. Het is toch transparant en verantwoord om gewoon uit te leggen hoeveel, hoe, waar en waarom het geld is belegd. Geef aan waarom de beleggingen garanties bieden aan de deelnemers.

  Als dat niet gedaan wordt moet er toch een onderzoek geëist worden? Moet de procureur-generaal (pg) niet ambtshalve optreden? Of, waarom schrijft niemand de pg aan? Dit is belangrijk voor de deelnemers, die nu jong zijn en misschien niet zo bezig zijn met hun oude dag. Wel als de dag daar is…? Hoe riant is het niet om verzekerd te zijn van een behoorlijk inkomen na je 60ste voor de rest van je leven? Maar het is ook goed voor ons land.

  Gezien de diverse ontsporingen de laatste tijd moeten er corrigerende en preventieve maatregelen getroffen worden. Certificeringen met audits kunnen hierbij zeker van dienst zijn. Iedereen hoort zich aan wet en regel te houden. Het hoort zo, we zijn het verplicht aan onszelf en de toekomst.

  Hein Taus


  Maak melding
 7. Zo gaat met de lijder van de paarse rattenpartij. Als een dief in de nacht binnensluipen, en dan op klaarlichte dag ontkennen. Bijna anderhalfmiljoen dollar is door de politie in Nickerie in beslag genomen. De moordenaar is voor dat geld naar Nickerie afgereisd. Doekhie is uitgerangeerd en Waidoe struikelt niet alleen over zijn holle woorden, maar heeft amper een aanhang achter zich. De focus ligt dus op, anderhalfmiljoen dollar weer terugkrijgen en daarmee de werknemers van FAI Nickerie omkopen, zodat ze hun stem alsnog aan de moordenaar geven. Wel nu, dat gaat niet meer gebeuren. De nickerianen zijn NDP zat, alle stemmen gaan naar Chan en de moordenaar gaat met zijn stelende ratten naar Richelieu!


  Maak melding
 8. O SOORTU WERKBEZOEK ???

  U president en hoofdverantwoordelijke voor de ROOF
  bij de Centrale Bank van Sranan, van honderden miljoenen
  aan deviezen van BURGERS en BEDRIJFSLEVEN, moet in
  PARAMARIBO BLIJVEN en OM DE GEROOFDE GELDEN,
  DIRECT TERUG TE STORTEN BIJ DE CBvS !

  ANDERE PRIORITEITEN ZIJN ER NIET !

  GEWOON GEROOFDE GELDEN TERUG STORTEN,
  AFTREDEN ALS PRES en AANMELDEN BIJ DE RECHTER-
  COMMISSARIS OF BIJ DE PROCUREUR-GENERAAL !!!

  PS : A KOERS FU A SRANAN-DALLA E DALE STRAK !!!


  gemodereerd
 9. Bouterse is in Nickerie voor bespreking Tigri gebied terug te pakken.
  Helikopter uit Rusland zal hierbij ingezet worden voor het moeilijk begaanbare Tigri gebied.


  Maak melding
 10. Werk bezoek😂😂😂
  Gesproken over jamang wat valt er nog meer te stelen van de armen bevolking

  We gaan ze nog meer laten lijden dan kunnen we ze weer blij maken met een Chinese brood.

  Net voor de verkiezing strooien we in het binnenland met de Russisch helicopter valse dollars en euro en SRD.

  Zo dat is een mooi plan om weer 5 jaar verder door te gaan met plunderen van arme volk.


  Maak melding
 11. Die redi musu crimineel bouta denkt dat hij de Nickerianen weer eens voor de gek kan houden maar men heeft hem allang door.

  De meerderheid v.h. electoraat staat NIET achter de ndp en alles wijst erop dat de ndp een fors verlies zal moeten incaseren bij de komende verkiezingen (uiteraard op voorwaarde dat er niet gefraudeerd wordt).


  Maak melding
 12. Je zou mogen denken dat de President het land moet regeren, het Chinese baggerschip ontvangen, de pompen in Wageningen in gebruik nemen etc.
  Nee is op werkbezoek om twee of drie NDP raddraaiers tot de orde te roepen. Doekhie zit vol ongeloof naar zijn voeten te kijken.


  Maak melding
 13. Maar waar is onze toekomstige president Chan, al een tijdje niets gehoord. Zeker bezig met zijn kabinetsformatie! Of is hij in Holland voor gesprekken over ontwikkelingshulp!


  Maak melding
 14. Waldo

  28 februari 2020 at 19:07

  Maar waar is onze toekomstige president Chan, al een tijdje niets gehoord. Zeker bezig met zijn kabinetsformatie! Of is hij in Holland voor gesprekken over ontwikkelingshulp!

  =============================

  Waldo zou een oppositieleider zoveel invloed hebben dan ? Een reden te meer om
  op de VHP te stemmen.


  Maak melding
 15. Breaking news,

  Devaluatie SRD hangt in de lucht

  PARAMARIBO – Het is niet uitgesloten dat de Surinaamse dollar binnenkort wordt gedevalueerd. Teneinde een nieuw evenwichtspunt te vinden voor de wisselkoers van de Amerikaanse dollar heeft de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Maurice Roemer, vrijdag een speciale bijeenkomst gehouden met vertegenwoordigers uit de financiële sector en het bedrijfsleven. “Officieel is er nog geen devaluatie, maar is de koers wel verdedigbaar zoals die nu is?” reageerde Roemer op vragen van journalisten.

  Lees meer: Devaluatie SRD hangt in de lucht – DWT


  Maak melding
 16. EKTE BANANEN-REPUBLIEK SURINAME !

  a. De vice/president die u op TV, zogenaamd, komt uitleggen
  dat hij de MILJOENEN aan GESTOLEN valutareserves,
  toebehorend aan de burgers en van het bedrijfsleven,
  heeft besteed aan de aankoop van UIEN en AARDAPPELEN !

  b. een volkspresident die op WERKBEZOEK gaat, in plaats
  van de geroofde MILJOENEN; terug te storten bij de
  Centrale Bank !!!

  De hoofd-verantwoordelijke voor het Financieel en crimineel
  WAN-BELEID, minister Hoefdraad, blijkt vertrokken naar het
  buitenland ! Terwijl hij DIRECT een pakket met ZWARE BEZUINIGINGEN
  op de mega-hoge STAATSUITGAVEN, moet indienen bij DNA en dit
  aan dit onmiddellijk aan het Volk bekend moet maken !

  SOSO PAARSE DREK EN MANIPULATIE VAN DE PAARSE HEERSERS !!!

  BIGI DEVALUATIE FU a SRD, DE NA PASI E KONG !!!!!


  gemodereerd
 17. @ Waldo, Wendy en Pakira
  Het is toch de schuld van het buitenland en de oppositie dat er thans een ruis is in de ndp kamp van nickerie en dat de opngang zijnde devaluatie van de srd. Daarom horen jullie CHAN toch niet want hij is naar het buitenland om dit even te regelen. Hypocrieten jullie allemaal. ??????


  gemodereerd
 18. Een 15 voudige moordenaar en een grote drugsdealer gaat gewoon verder met zijn leven net alsof er niks gebeurd is.
  Hij heeft dit op zijn geweten.
  Liegen, bedriege en het volk dom houden.
  Als je niet kunt regeren verlaat dan je stoel.


  Maak melding
 19. Bouta is een debiele fossiel. Deze hele rot regering moet het veld ruimen. Er rust al 10 jaar mede door deze regering een grote vloek ik.ons land. Pe a monie de


  Maak melding
 20. @Vliegende Hollander:

  Tekst is duidelijk. Lijkt mij geen fake nieuws RobG
  De president is bezig problemen in zijn partij op te lossen en de mini-ster van financiën sprokkelt nog wat airmiles bij elkaar.
  De onbetaalde brandstof rekeningen komen nu ook goed in beeld. Ofwel nog meer schulden die nog niet bekend waren.

  Bij een devaluatie naar 9 neemt de buiten landse schuld met pakweg SRD 3.000.000.000 toe. dat plus de laatste leningen van 2019 en de verdwenen $ 200.000.000 bij de CBvS brengt de staatsschuld tot aanzienlijk meer dan het BNP.
  Onder tussen schuwt Boefdraad een bezoek aan de rechter commissaris en aan de DNA.
  De DNA vergaderd onder tussen niet en de begroting is ook nog niet behandeld ergo het land wordt niet bestuurt.

  RobG dat zou u fake nieuws kunnen noemen.


  Maak melding
 21. De achterlijke hond, de neutrale waldo zal een devaluatie toejuichen. Sommige mensen weten dit van te voren en gaat z;n slag slaan. ik weet niet hoe maar weet zeker dat dit gebeurt


  gemodereerd
 22. Geen fake nieuws. Boefdraad is niet komen opdagen voor verhoor door de politie in de trickie zaak. Hij moest opnieuw met spoed naar het buitenland. Natigheid? Of is hij vluchtoorden voor DDB en zijn familie aan het regelen?


  Maak melding
 23. Winning team ! Doekhie was bus chauffeur PN, waidoe loopjongen bij Post kantoor te nickerie geweest, mahespalsingh hoogste opleiding Mulo-B.
  Ik kom ook uit nickerie en ik ken deze heren heel goed . We groeten elkaar wel eens . Ik ben een staal technoloog bij een internationale staal bedrijf .
  Wat voor academici niveau hebben die 3 heren ???? Ze zijn opportunisten . Kant lopers en loopjongens om mensen te bedonderen in Nickerie.


  Maak melding
 24. In de categorie slecht nieuws, vanaf vandaag zal de levering van brandstof aan de benzinestations niet gegarandeerd zijn. De olierekening die de overheid dient te voldoen aan de leveranciers cq olie-maatschappijen is opgelopen naar USD 40 miljoen en is nog steeds niet voldaan. De pompstations hebben tot gisteren nog gasoline en diesel ontvangen van de leveranciers, maar zullen na vandaag niet meer voorzien worden zolang de schuld niet is voldaan. Hoefdraad, zei onlangs in De Nationale Assemblee, dat de olierekening aan de oliemaatschappijen is betaald met een deel van de kasreserve.
  Blijkt dat de staat een torenhoge brandstofschuld heeft bij de oliemaatschappijen.

  Nig voor de verkiezingen breekt de pleuris los in Suriname. Ook de nieuwe regering gaat het moeilijk krijgen.


  Maak melding
 25. Er broeit iets in de paarse rattenkolonie.
  De veroordeelde moordenaar in paniek naar Nickerie voor de “Koning van Nickerie”

  Volgevreten speknek Hoefdraad vlucht het land uit om aan verhoor te ontkomen.

  “Believe me”…

  De raderen draaien op volle toeren….vluchtroute moet geregeld worden.


  Maak melding
 26. Heerlijk, mik deng ka

  Leve onze president.
  Venetiaan heeft dit nooit voor ons gedaan
  Hoogachtend
  Waldow


  gemodereerd
 27. In de jaren ’80 zijn tankers met gas en olie terug gevaren zonder te lossen.Denk dat het tijdens Bosje regiem ook voorgekomen is dat schepen weggingen zonder te lossen.


  Maak melding
 28. Rachied Doekhie is waarschijnlijk een belangrijke geldschieter van de NDP die natuurlijk een tegenprestatie eist.
  Waidoe leeft in een fata morgana.
  Wat zijn die anderen ?

  Bouterse heeft een probleem.


  Maak melding
 29. Zeg iets wat je weet en niet wst je denkt te weten.de oudere Dhoeki is hooffonderwijzer geweest.vervolgens ondernemer P-N Haroenline
  Rachied D.ook ih onderwijs gewerkt.weet niet zeker.Ben ook geen bekende v hem.
  Politiek hoef je oneens te zijn..maar waardering/bekritiseer hun handelen.


  Maak melding
 30. @jojo,
  U en de uwen zijt zo bias t.o.v. de NDP terwijl de kracht van de NDP in haar organisatiegraad en organisatievermogen zit. Ik denk zelf dat de structuren van de NDP veel beter inelkaar zitten dan het zooitje ongeregeld van de oppositie. Maar met de ingewortelde biases t.o.v. van de NDP compenseren jullie de overbelaste hersenen die geen raad weten met het succes van de NDP. Er wordt door de oppositie een grote protestmanifestatie op het Onafhankelijkheids Plein georganiseerd. Er komen bij de actie van de oppositie ongeveer 4500 man opdagen. Velen waren tegen hun zin daar aanwezig. De NDP organiseerde een grote manifestatie en ondanks de grote economische problemen van het land komen er 35000 mensen opdagen. Als het kader van de NDP bijelkaar komt gaat men diepgaand met elkaar discussiëren en analyseren.


  Maak melding
 31. Uit het strafrechtelijk onderzoek naar strafbare onregelmatigheden
  bij de Centrale Bank zal ook minister Hoefdraad, hoofd-verant-
  woordelijke en opdrachtgever van ex-governor Van Trikt, zal
  blijken dat Hoefdraad niet op zijn post kan blijven !
  Meneer is de opdrachtgever van de strafbare handelingen bij de CBvS !

  Desi is in paniek en is driftig op zoek naar een nieuwe minister van
  Financien !

  Vraag is of Hoefdraad, die ernstig wordt bedreigd, toch verklaringen
  zal afleggen ten nadele van de alleenheerser, Bouterse !

  Iedereen weet dat hij, Bouterse, de werkelijke opdrachtgever is voor
  het ROVEN van grote delen van de Valuta-reserves bij de CBvS,
  die toebehoorden aan Surinaamse Staatsburgers en aan Surinaamse
  Bedrijven !

  Justitie zal uitmaken wie verantwoordelijk zijn voor de grootste ROOF
  ooit van banktegoeden, in Suriname !

  Sranan zit opgescheept met een ROVENDE OVERHEID en het volk kan een
  een ZWARE DEVALUATIE van de SRD verwachten, terwijl er SCHAARSTE
  aan goederen zal ontstaan !
  Er zijn namelijk onvoldoende deviezen om aankopen in het buitenland te doen !

  Hopelijk ontstaat er geen paniek vanwege de komende schaarste aan OLIE !

  Het is VOLSTREKT onbegrijpelijk dat de Minister van Financien en de nieuwe
  Governor van de CBvS., tot op heden niet onmiddellijk een OMVANGRIJK EN
  EFFECTIEF PAKKET AAN BEZUINIGINGEN OP DE STAATSUITGAVEN, OP TAFEL
  HEBBEN GELEGD !

  SRANAN BLIJFT ZONDER DIRECT IN GANG GEZETTE MEGA-BEZUINIGINGEN,
  ZWAAR FAILLIET !!!


  gemodereerd
 32. Soema no lob’ gratis njang nanga gratis dringi? Nanga wang poppenkast show? In so wang tranga teng is het het meer dan logisch dat men zeker gretig willen maken om naar zulke activiteit te gaan. En dankzij deze kleine indiaanse jongen is armoede toegenomen, waardoor vele niet meer een redelijke feest thuis kunne bouwen.

  Trouwens slechts 0,5 procent van die massa ging echt op vrije wil daar geweest, de rest is door angst, dwang, onderdrukking daar aanwezig.

  Met als leider DIDIBRI!!!


  Maak melding
 33. het gezegde van Monkey see, Monkey do, ziet doen, laat doen, is echt van toepassing op deze boefdraad.

  Aan de groep herkent men de leider.

  Soso dok ai dok!!

  Da a moro mooi wang, Abidul is zogenaamd niet te spreken over de handel en wandel van de financiën minister, a no Sem kes’ kesi disi Beng gi boefdraad vrijspel nanga moro ruimte foe leni moni ala sey, ala dey, behalve naar de zon.


  Maak melding
 34. Doekhie heeft niet zo lang terug publiekelijk geopperd dat hij slimmer dan Bill Clinton is en meer diploma’s dan hem heeft. Als ik deze onderkruipsel hoor praten, dan denk ik dit kan alleen in een constellatie waar men niet voor de ontwikkeling van land en volk heeft gekozen, maar voor het eigen gewin. Dit is na 9 jaar en 9 maanden NDP op een niet mis te verstane wijze gebleken. Al de showprojecten, de nietszeggende wetten en al dies wat het ook mag zijn heeft alleen maar een doel, de moordenaar uit de gevangenis houden. Nu kan het niet meer, het net sluit zich strak om de ratten van paars. You can full some people sometimes, but can’t full all the people all the time. Fed levert geen dollar meer aan Suriname , d.w.z Suriname is een pariastaat, een CCC-rated junkstate. Zolang paars iets in de melk te brokkelen zal hebben in Suriname, zullen surinamers geen rust kennen, dan ellende en nogeens ellende veroorzaakt door de ellendelingen.


  Maak melding
 35. suriname moet in opstand komen tegen al deze ratten opstand is de enige weg op ze te verdrijven,recht voor 1 recht voor allen op alle vlakken.


  gemodereerd
 36. RobG
  Het gast goed.
  Ondertussen is Hoefdraad in Venezuela aan het bedelen voor een lening en uitgestelde betaling voor de gebruikte brandstof die niet betaald kan worden.
  Ondertussen speelt de president weer voor monitaire autoriteit. Ontmaskering door Fed is geen probleeem, lucht in de koers etc.
  Ondertussen eist de hele DNA antwoorden en krijgt ze niet.


  Maak melding
 37. Hoe gestoord ben je om te gaan praten over passen en meten terwijl get totaal niet goed gaat in ons land door jouw Bouta.
  Lazer nou een keer op met je zoete broodjes bakken aan het volk. Opdonderen met je hele ndp regering en sekte.
  Dit is toch misselijk makend deze moordenaar tevens drugscrimineel.


  Maak melding
 38. Nickerie als jullie verstandig zijn dan kiezen jullie niet voor de Rover partij NDP want ze hebben het land leeggeroofd en vernietigd.Dat is mijn waarschuwing aan jullie nu is er armoede en de vooruitzichten zijn niet goed want er is geen geld meer bij de Centrale bank alles is weg maar niemand weet niet waar.Bouterse en zijn handlangers hebben zichzelf verrijkt ten kosten van alles.


  gemodereerd
 39. Wanneer gaat Bouterse beseffen dat zijn uitleg ongeloofwaardig is . Hij heeft Suriname gebracht in moreel verval , toont geen respect voor de rechtsstaat Suriname en daarmee geen respect voor alle Surinamers . Hij heeft criminaliteit en drugshandel in Suriname gebracht van ongekende en verbijsterende omvang . Meneer Bouterse , wanneer trekt u de conclusie dat u het ambt van president van de Republiek Suriname niet langer besmeuren mag met uw aanwezigheid. God zij met ons Suriname . Surinamers wordt wakker !


  gemodereerd
 40. @jojo en juju

  Suriname moet verstandig kiezen en heel erg op letten tijdens het stemmen tellen.
  Het is zaak dat in de periode dat Bouterse demissionair heel snel te formeren zodat Bouterse en Boefdraad heel beperkt gaan worden in hun handelen.
  De banken, de nieuwe governor en Staatsolie zullen wel op hun tellen passen. Benschop, Welzijn en de PG zullen bepalend zijn in die periode.


  Maak melding
 41. Geachte heer Bouterse , wanneer zult u zich realiseren dat uw manier van regeren en niet alleen getuigd van respectloos zijn jegens de rechtsstaat Suriname maar ook een buitengewone minachting is van het Surinaamse volk als geheel . U heeft dit land in moreel verval gebracht en een ongekende stijging van brute criminaliteit veroorzaakt . Ook heeft u Suriname economisch tot een failliete staat gemaakt waar nog vele generaties na u last van zullen hebben . Wanneer houd u de eer aan uzelf president, zeg me wanneer??


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES