Minister wil nieuwe snelweg ‘Desi Delano Bouterse Highway’ noemen

130
Asfaltering nieuwe 'Super Highway' in Suriname begonnen

Als het aan minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie ligt gaat de nieuwe snelweg in Suriname de ‘Desi Delano Bouterse Highway‘ heten. Dat zei Chotkhan tijdens de NDP massameeting eergisteren.

De Nieuwe Highway is 9.6 km. lang en ligt tussen de Afobakaweg en de John F. Kennedy Highway. Via deze ontsluitingsweg moet vooral de Johan Adolf Pengelluchthaven, gezien het drukke verkeer over de Indira Gandhiweg, makkelijker te bereiken zijn.

De oplevering van de Nieuwe Highway was voorzien voor november 2020, maar zal in maart al geschieden. De weg zelf is zo goed als af. Alleen de belijning en bebording moeten nog komen.

Ook de brug in de Nieuwe Highway is grotendeels af; de 400m lange oeververbinding over de Pararivier moet nog van een toplaag asfalt worden voorzien, alsook de aansluitingswegen.

Chotkan noemde de aanleg van de snelweg één van de mooie projecten van deze president voor het gehele volk en wil de nieuwe highway daarom naar de Surinaamse president vernoemen.


130 REACTIES

 1. Aaai baja is een doodlopende weg. Een weg noemen naar een veroordeelde massa moordenaar. Dat kan alleen maar in Suriname.
  gemodereerd

 2. PERSOONSVERHEERLIJKING OP HOOG NIVEAU ZO VLAK VOOR DE VERKIEZINGEN.

  NA DE VERKIEZING MOET DE NAAM VAN DEZE MOORDENAAR IN EERSTE AANLEG WEER WORDEN WEGGEHAALD ALS ER EEN ANDERE REGERING AANTREEDT.

  SURINAME MAG NIMMER HERINNERD WORDEN AAN ZO EEN VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL.

  CHOTKAN MAAKT WITTE VOETJES BAJA.

  CHOTKAN: JE KOMT NIET MEER TERUG ALS MINISTER.


  Maak melding

 3. Goed zo, wanneer het volk deze regering massaal wegstemd gelijk die naam wijzigen/schrappen en benoemen naar de oudste bewoner/bewoonster van dat gebied.
  Wat dat lijkt mij beter, dan naar iemands naam die zowel nationaal als internationaal bevlekt is.
  En nota bene niet ver van de Surinamers enige internationale luchthaven!!!
  Wat een schande!!!!


  Maak melding

 4. Kondremangs
  Schande. ..schande. ..schande. ….die chotkan is een grote slijmbal en heeft geen enkel historisch besef om iets te benoemen naar een veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri die notabene de verkrachter van ons land is vanaf 25 februari 1980. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 5. Alles met de naam Bouterse is vervloekt en Snel Weg. Na 25 mei moet zo min mogelijk positiefs aan deze moordenaar boef drugscrimineel doen denken. De geschiedenisboeken moeten een waarheidsgetrouw beeld geven aan de jeugd en hun nakomelingen.


  Maak melding

 6. Dan is Coca-road beter. Maar ff wachten en dan alle oude namen weer terug in Suriname. En het land opbouwen. Tevens de bevolking meenemen in besluiten en zeg wat je doet en doe wat je zegt. Over 6/7 jaar is Suriname terug op de kaart. En Surinamers nooit meer voor een bordje bruine bonen gratis beertje op een moordende cocainekoning stemmen.
  gemodereerd

 7. Piet Hein, admiraal de Ruijter enzo zijn ook geen lieverdjes geweest, maar er zijn wel straten e.d naar deze niet veroordeelde moordenaars vernoemd. Denken jullie eerst na voordat jullie de fouten van Su benoemen. Die van andere landen zijn tig keer groter. Tuurlijk fout is fout. I rest my case
  gemodereerd

 8. No go rij drape jere als God vergeeft wie zijn wij dan? Oeng be lul broodje brug tide commewijne na 2e stad oenn mpp jere
  gemodereerd

 9. Het is ongepast om een weg te vernoemen naar iemand die nog in leven is, en helemaal als die man veroordeeeld is voor massamoord, drugs en feitelijk de grootste moordenaar, dief en incompetente bestuurder van het land is.
  Ze kunnne de weg wel zo noemen. Het is gewoon belachelijk en inhoudsloos vertoon dat na 25 mei snel ongedaan gemaakt zal worden.


  Maak melding

 10. Iedere rechtgeaarde Surinamer is heel erg trots om zoiets moois mee te mogen maken. Een prachtige weg midden in het oerwoud en dat prachtige bauxiet kleur. Dat is Suriname op zijn best. Daar wordt je heel blij van. Mensen zijn ook zo negatief geweest over de brug over de Suriname rivier. Vandaag de dag rijden er duizenden mensen over deze prachtige brug. De zeurpieten moeten een keertje maar ophouden met steeds de negatieve houding. Als iets slecht is dan heb je alle reden om te zeuren, maar als iets goed gaat moet je ook groot genoeg zijn om dat te beamen. Suriname gefeliciteerd met dit prachtig bouwwerk.


  Maak melding

 11. chotkan wat ben jij toch een lullen zuiger jij ben de zoveelste die in zijn kontje laat nemen door deze oude senielle moordenaar worden jullie nou eens een wakker mensen van binnen lacht hij jullie allemaal uit


  Maak melding

 12. Had de regering Venetiaan in die 15 jaren ook kunnen doen. Maar nee meneer Telting had al die reserves nodig om erin te zwemmen, zoals Dagobert Duck! En nu maar zeuren.


  Maak melding

 13. Beste Sranang mang & -oma,
  hier zie het dan weer het verheerlijken, van iemand die achteruitgang eigenlijk als zijn naam moest hebben.
  Chotkan betekent volgens mij letterlijk kleine oren in het hindustaans. Hoewel deze meneer in SU. woont en werk heeft hij nooit iets “SLECHTS van OF OVER DDB GEHOORD”. Zijn oren geven hem problemen.
  Dit gedrag getuigd van kont likkerij van het hoogste niveau. Noem die weg naar een echte zoon/ dochter van Suriname.
  Wat die narcistische politici in Suriname vergeten is het volgende: “”Niet zij hebben Suriname gebaard, maar Suriname heeft hen gebaard”. Maar ja respect hebben ze verloren.


  Maak melding

 14. @Waldo,

  Ga lekker met je fluitje spelen. Het gaat er niet om als het een mmmooie weg is, het gaat om de naam van de weg. Die idiote minister wil het vernoemen naar surinames enige massa-moordenaar.


  Maak melding

 15. Weer zo’n paarse meki njang nanga project, waarbij Chinese miljoenen geleend word, en door het volk terugbetaald moet worden, aan een Chinees aannemersbedrijf die bewezen heeft wanprestaties te leveren. De Afobakkaweg moest ook weer herstelt worden.


  Maak melding

 16. Venetiaan zal nu spijt hebben dat hij geen onafhankelijke commissie heeft ingesteld en de coup heeft laten onderzoeken.
  Venetiaan zal nu spijt hebben dat hij corruptie en criminaliteit dat schuil houdt in politiek Suriname niet heeft aangepakt.

  Bouta = Hitler 2.0

  Daarom beste landgenoten:

  Red Suriname !

  Krakti !


  Maak melding

 17. Wie was Piet-Hein ook een grote 🏴‍☠️, hier is een Tunnel die naar Amsterdam noord naar zijn naam genoemd, Die na zaten van Piet Hein genieten nu van al die centjes die hij heeft geroofd vandaag de dag , Meneer De Ruyter ook een grote boef grote standbeeld van hem hier in Nederland 🇳🇱 ,De west Indische Company ook grote slaven handelaar de VOC ik hoor daar niemand over praten stelletjes hypocrieten billen likkers om tegen de witte man te zeggen.
  gemodereerd

 18. DE WEG IS GEEN SNELWEG. NA DEDE PASIE DJA.
  GEEN VANGRAILS LINKS EN RECHTS.
  GEEN VANGRAIL IN HET MIDDEN.
  GEEN WITTE BELIJNING
  GEEN BORDEN
  TE GLAD ASFALT.
  HET IS EEN NORMALE AUTOWEG VAN 50-60KM PER UUR. A INGI DIES NOOIT NO RIJ TAP WAN SNELWEG.
  NA KIER AW KIER SMA PIKIN DJA.


  Maak melding

 19. deze minister is corrupt tot en met
  v.b.
  hij heeft de toegangs naar een prive mini voetbal veld van zijn nicht op staatskosten laten verharden
  die nederlander is
  de rest van de zandwegen om heen heeft hij zo gelaten


  Maak melding

 20. Van mij mag het ook de “ Baron, Boni en Joli Coeur highway” heten. Wat maakt het uit. Deze helden komen in bepaalde boeken als brandstichters en moordenaars voor, terwijl ze voor hun vrijheid vochten. Maar dan gaan je vrienden van de VHP problemen krijgen om ontwikkelingshulp los te krijgen straks.


  Maak melding

 21. @Waldo,

  Venetiaan kan slechts verweten worden dat hij geen loze en ondubbelzinnige beloften deed als ze niet nagekomen konden worden binnen de wet en de stand van de economie. Het IMF roemde Venetiaan om zijn bestuurlijke kwaliteiten en dossier kennis. Bouterse en zijn roversbende kunnen nooit tippen aan Venetiaan.


  Maak melding

 22. Hanu 27 februari 2020 at 18:41
  Piet Hein, admiraal de Ruijter enzo zijn ook geen lieverdjes geweest, maar er zijn wel straten e.d naar deze niet veroordeelde moordenaars vernoemd. Denken jullie eerst na voordat jullie de fouten van Su benoemen. Die van andere landen zijn tig keer groter. Tuurlijk fout is fout. I rest my case

  Zo geschiedvervalser met je schuimbekkende reactie. Piet Heijn en andere slavendrijvers heeft juist miljoenen zwartjes uit Afrika gehaald en zo de levens van die kaffers gered. De zwarte stamoudsten ontvingen ontvingen wat al te graag de slavendrijvers want zo konden ze voor een kraaltje en spiegel hun zonen en dochters verkopen. Maar he waarom ga je niet lekker terug naar je roots ? Dan pas zul je zien dat je juist dankbaar moet zijn voor wat de slavendrijvers hebben betekend voor de kaffers. Trouwens de highway kan beter Piet Heijn gedoopt worden.


  Maak melding

 23. Ze hebben voor de Onafhankelijkheid daar gezeten hebben niet eens een Brug kunnen zetten, ze wisten al jaren dat Suriname 🇸🇷 heel veel Goud en Olie had , nooit er aan gedacht om Suriname 🇸🇷 tot een Grote Hoogte te brengen, maar nu hoor je ze lullen aan de zijkant , weg wezen met die oude politiek dat alleen maar zit te wachten wat Nederland 🇳🇱 voor ze gaan doen , ze waren toch daar wat hebben ze gedaan voor Suriname 🇸🇷 geen moer , hebben jullie niet gevolgd wat oud Minister Pronk zei dat ze een Grote Fout hebben gemaakt , dat zegt de witte man en daar hebben jullie geen mening of Commentaar over blanke vrees noemt men dat. , maar als het een Surinamers dat had gezegd dan was het nu vol van die Asio meningen maar oud minister heeft het gezegd jullie zijn muis stil 🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫
  gemodereerd

 24. Ik ben goud eerlijk daarom heb ik geen vrienden loop alleen.Klopt ik ben geen boutisht maar dat ze die weg naar hem willen vernoemen mag.Gaf ook aan dat Pim Fortuin een pedo varken was, toch hebben zijn mensen een standbeeld voor hem geplaatst maar ja Surinamers lezen niet hebben oogkleppen dus mijn schrijven is aan jullie aandacht ontsnap ik voel mij niet beledigd maar het kan / mag dat ze hem een straatnaam geven.En ik hoop ook dat ze al die huizen paars schilderen.Denk je dat buitenlanders niet lezen er wordt voor hun onder tieteld achterlijke paarse sekte lijk wel 666,hoorde een vrouw en meerdere roepen toen bouta kleinletter.zei geloof niet in de blanke…….ja papa ja papa ja papa slavinnen en slaven toch @Damsco,Wendy,Devil en de rest van paars.Ik ben mezelf ,geen gatlikker als ik blanke wat moet zeggen doe ik dat maar gebruik het niet als steekment.


  Maak melding

 25. oh ja ookk even vermelden het gaat om een zijstraat van de rahemalweg
  chotkan joe dagoe probeer het te ontkennen het bewijs ligt er
  vraag het maar aan de mensen van de rahemalweg


  Maak melding

 26. Suriname en de rechtvaardige Surinamers willen niet door een snel weg tot in lengte van jaren herinnerd worden aan een moordenaar, drugsdealer, volksverrader en leeghoofd .
  Stop deze waanzin en vernoem de brug naar een echte held


  Maak melding

 27. Koos 27 februari 2020 at 19:22
  @Waldo,

  Venetiaan kan slechts verweten worden dat hij geen loze en ondubbelzinnige beloften deed als ze niet nagekomen konden worden binnen de wet en de stand van de economie. Het IMF roemde Venetiaan om zijn bestuurlijke kwaliteiten en dossier kennis. Bouterse en zijn roversbende kunnen nooit tippen aan Venetiaan.
  ===================
  Helemaal eens met je en dat ontken ik ook niet. Maar als hij ook goed naar het volk had geluisterd, hoefden we vandaag de dag ook niet zo te zeuren. Je moet goed zorgen voor land en volk. Als het slecht gaat met het land, dan gaat land en volk ten onder. Als het slecht gaat met het volk dan gaat een regering ten onder! En ik persoonlijk geef hun alle schuld, want ze hebben alle mogelijkheden gehad. Dat is de reden ook van mijn vingerwijzing naar deze oude politieke partijen. Ze veranderen niet!


  Maak melding

 28. Nergens in de wereld wordt een snel weg met naam genoemd, alleen wordt het met nummers aan geduid,
  Die dombo in Suriname vindt het noodzakelijk om een snelweg een naam te geven hahahaha lafoe


  Maak melding

 29. Ai baja,als deze dieven agoe partij weg is,diendt alles te veranderen,25 februari moet een dag van rauw zijn,sotoe koullo revo
  Mie mars


  Maak melding

 30. Waldo, je moet niet vergeten dat Venetiaan 2x een zware erfenis heeft gehad.

  1) staatsgreep
  2) puinhopen van kabinet Wijdenbosch.

  In tegenstelling tot Bouterse heeft Venetiaan schoonschip gemaakt met de slechte financien. Dus niet op de pof leven

  Zie anno 2020, Suriname is nagenoeg bankroet. Dus was is nu beter.


  Maak melding

 31. Nou gaat het gevecht tussen de politieke partijen nog heviger worden. Iedereen gaat willen profiteren. Slapeloze nachten van stress en dromen van rijkdom!

  PARAMARIBO – De Amerikaanse oliemaatschappij Apache verwacht bij haar tweede exploratieput voor de Surinaamse kust opnieuw op een grote olievoorraad te stuiten. De voorlopige resultaten zijn hoopgevend zegt president-directeur John J. Christmann in het kwartaalverslag van het bedrijf over de laatste drie maanden van het afgelopen jaar dat woensdag is uitgekomen


  Maak melding

 32. Kar ing fa yoe wanie. Het wordt
  de ‘Desi Delano Bouterse Highway‘
  Wil je er niet overheen dan zwem je maar de Suriname rivier af onder de Bosje brug door naar de stad.


  Maak melding

 33. @waldo. Je praat over oude politieke partijen. Hoe oud is DDB en hoe oud is zijn bejaarde club zg presidentiële adviseurs? En trouwens onder Vene was de koers 1 us voor 2.80 SRD en hadden we genoeg te eten en drinken en waren niet afhankelijk van de voedselpakketten die DDB ons voorhoudt. Tot einde van de maand konden we rondkomen.
  En nu? 2e of 3e week zijn de meesten al blut en dan mogen we zeuren ja. Iedere dag verhoogde prijzen. Waar is die Chinees Tsjang met zijn grote waffel? We zullen stukjes van de weg opeten als er niks meer te halen valt aan voedselpakketten. Net zoals toen verrader Laaghart zei dat we brood met brug zouden eten. Nu heeft hij zijn ziel aan de duivel verkocht.
  Na 40 jaar is DDB ook niet veranderd. Dus?


  Maak melding

 34. Terecht dat het zo gaat heten!!….als we kijken naar het complete plaatje,dan zijn de echte vijanden de mensen die mijn voorouders voor 400 jaar en meer als slaven hebben misbruikt!, ze hebben beroofd!, opgehangen aan bomen! Laten dood bijten door honden! Miljoenen hebben VERMOORD in die 400 jaren!,ze hebben verkracht !! Ze hun land voor hun hebben laten opbouwen, ze hebben onthouden van scholing etc etc.. waardoor die slaven hun nakomelingen nu nog steeds een achterstand hebben van 4 eeuwen en nog steeds worden onderdrukt door die blanke racisten hun nakomelingen en steeds tegen elkaar worden opgezet om elkaar uit te roeien zodat die witman met het restant van die nakomelingen van slaven hun rijkdom en hun mooie land ervandoor kan gaan. De blinde blanke kolonisator billenlikkers die dat nogsteeds niet inzien en hun eigen surinaamse volk tegenwerken moeten eens dieper teruggaan in de geschiedenis en dat eindelijk eens gaan beseffen dat de echte vijand die blanken zijn!!, en de surinamers inclusief BOUTA slachtoffers zijn van deze witte Varkens, die steeds vuur stookt tussen die surinamers. Bouta is daar vel tegen en probeert meer surinamers hun blinde ogen te openen!! Maar heellaas geloven die blinde idioten nog steeds dat de blanke racisten hun vriend is en suriname zal helpen, terwijl ze nieteens spijt willen betuigen voor de slavernij!!…dit zijn feiten!!!..dit hebben blanken met velen afrikaanse landen gedaan!!! De blinde blanke slavendrijver billelikkers moeten eens WAKKER worden!!!
  gemodereerd

 35. Bokassa of Idi Amin high way is ook een optie, de zwarte massamoordenaars die op grote schaal hun eigen bevolking uitgeroeid hebben. Maar dit mag je natuurlijk niet ter sprake brengen neee liever gaan de kaffers 400 jaar terug alsof ze het zelf hebben meegemaakt.


  Maak melding

 36. Een Surinamer 27 februari 2020 at 20:07
  @waldo. Je praat over oude politieke partijen. Hoe oud is DDB en hoe oud is zijn bejaarde club zg presidentiële adviseurs? En trouwens onder Vene was de koers 1 us voor 2.80 SRD en hadden we genoeg te eten en drinken en waren niet afhankelijk van de voedselpakketten die DDB ons voorhoudt. Tot einde van de maand konden we rondkomen.
  =======================
  Wat wil een volk nog meer dan! Een ware paradijs volgens jou. En de mensen stemmen toch 2 verkiezingsjaren achter elkaar op de NDP?


  Maak melding

 37. Kondremangs
  Er wordt afgegeven op Nederland door een zg sranang liefhebber. …..dan moet je DiDiBri ook uitschelden. …want DiDiBri is achterachterkleinzoon van een Zeeuwse kolonist en heeft zijn militaire dienst gestart in Ptata. ….dus sang Joe e lul over kolonialisme? De nieuwe kolonisator hebben we al. ..China en onze eigen veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri. …….dus go dok ini wang tingi gotro Joe bongrobita. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 38. IK HEB EEN PAAR NAMEN VOOR DE SNELWEG
  SOMO GRONDROOF WEG
  SANTHOKIE 90KG WEG
  rusland bobo weg
  mahinder jogi grondroof weg
  curtis hofwijk moe weg
  PAKITO MISBRUIK WEG
  STREI SOPI WEG
  of bouta opo blakaman ai weg
  gemodereerd

 39. Bubblegum, je kent mijn roots noh.
  Die gasten hebben meer mensen vermoord dan het aantal van Bouterse tok, jo geschiedenisontkenner. Aan de stamoudsten is vast niet verteld wat te mannen en vrouwen te wachten stond. Trouwens die highway kan beter Hanuweg gedoopt worden😳


  Maak melding

 40. Highway van anywhere to nowhere.

  @ Hanu
  Piet Hein etc zijn nu geen helden meer, maar historische figuren met een genuanceerd verleden gemeten naar hedendaagse normen.

  Bouterse is in meerdere opzichten verantwoordelijk voor moord en volkerenmoord en veroordeeld voor drugsdelicten.
  Verder is de staat Suriname naar de rand van de afgrond geleidt door deze president.


  Maak melding

 41. Kondremangs
  @een surinamer. …vermoei je niet met waldo. ….hij hft aangegeven dat hij politiek neutraal is. ….maar die is constant DiDiBri en zijn boevenbende aan het verdedigen. ……zijn veroordeelde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri ……wat een mensenverering. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 42. O, o, ooohh wat een pijn hierzo! De man verdient het net als Jopie en Papa Lach is de man een groot staatsman gebleken en veel betekend te hebben voor vele Surinamers!! Het wordt lachen!!


  Maak melding

 43. @ Vliegende Hollander 27 februari 2020 at 19:12

  Is RobG met pensioen en neemt Waldo het over, of heb ik iets gemist.

  Vliegende Hollander,
  De schrijver achter RobG kan het niet meer aan en schrijft onder meerdere namen zoals Waldo, Hanu , Suriname is love, Bubblegum, mi lobi Sranan, Lucien, Wendy, etc.
  Deze ene persoon heeft meerdere devices, accounts en nicknames.
  Bedrog en vervalsing zijn kenmerken van een Bouta-lover.


  Maak melding

 44. Sranang liefhebber, spuw je gal maar uit aan die blanke, hoor.
  Maar dankzij die blanke kan kan je nu schrijven.
  Dankzij die blanken kan je nu internetten.
  Dankzij die blanken kan je auto rijden.
  Dankzij die blanken weet jij wat technologie is.
  Dankzij die blanke is er een vliegtuig.
  Dankzij die blanke is reizen door de ruimte middels een raket mogelijk.
  Dankzij die blanke is het leven een stukje makkelijker geworden, om het maar kort mogelijk te houden.
  Dat is revolutie als je het aan mij vraagt en niet die revolutie van ddb-tje, alleen maar chaos, verderf, uitverkoop, bedrog, zelfverrijking, zelfverheerlijking, intimidatie, verdeel en heerspolitiek, bedreiging, rancune, omkoperij, verdraaierij, na-aaperij, corruptie faciliterend, vriendjespolitiek, etc, etc,.


  Maak melding

 45. @waldo
  Er is in 2010 door ongeveer 35% van de stemmers dat is ongeveer 25% van de stemgerechtigden
  In 2015 was dat 45% en ongeveer 33% van de stemgerechtigden.

  U vergeet echter dat de NDP de afgelopen 15 jaar meerdere partijen heeft geassimileerd. Kiezers die hun politieke huis verloren zijn omdat hun leiders opportunistische keuzen maakten.

  De NDP heeft als grootste partij een enorm voordeel gescoord door de aard van het Surinaamse kiesstelsel.
  Dat voordeel zal nu aanzienlijk gaan afnemen nu de ware aard en het falen van Bouterse zichtbaarder wordt


  Maak melding

 46. =Ze doen in Suriname alsof dat geld van Bouterse is. Men vergeet dat alles wat Bouterse doet alleen maar geleend geld is en het volk mag al die hoge schulden komen betalen.

  =De weg is nog niet af en nu al ligt er een vloek erop. Je zult gauw merken wat op de weg zal gebeuren in naam van die moordenaar DDB. Zie ook nu de Wijdenboschburg waar velen zelfmoord plegen om in de rivier te springen.

  Zoals men al zei:::::Chotkhan is de hindoestaanse Miesikaba.


  Maak melding

 47. Want her dey a partij dati ey tak, alles wat die tegen partij zegt, is fake, fake. Dus ga je partij liever naar een Neppe Democratische Partij vernoemen.


  Maak melding

 48. Desi Delano Bouterse zal de geschiedenis ingaan als de beste president die Suriname tot heden heeft gekend. Wij gaan daarom zijn presidentschap in mei 2020 verlengen met 5 jaar. Na deze 5 jaar komen er alleen maar regeringen met een NDP signatuur. NPS,VHP,PL,ABOP kunnen zichzelf opdoeken.
  gemodereerd

 49. Off topic:

  Is dit ook fake news ?

  Ramon Abrahams heeft beta Ashwin Adhin geklapt.

  Of is het echt gebeurt ?

  Aan Ashwin Adhin,
  Wil jij liever NDP ke koeta zijn onder de titel VP ?
  Want je hebt die titel / functie wel maar je bent er voor spek en bonen, je wordt als lokeend gebruikt.
  Of wil je liever je eigen eer en respect terug ?
  Jij denkt dat VP Vice President betekent maar volgens Bouta, Hoefdraad en Abrahams staat VP voor Voeten Poetser.


  Maak melding

 50. Highway tot hell. Chotkan kontenlikker
  wat bent jij ook bezig Suriname belachelijk te maken. Hebben sommige mensen niets anders te doen? Wanneer Bouta is overleden stoofpot van zijn lijkt maken en aan dit soort gasten opdienen en op laten vreten. Wat een idioten. Wanneer men zo ver denkt te gaan kunnen ze ook lijken vreten. De familieleden van de december moorden krijgen hiermee voor de zoveelste keer een trap na. Chotkan Joe ma p.


  Maak melding

 51. @Jojo, Deze snelweg loopt van punt a naar punt b en is een belangrijke verkeer ontsluitingsweg. De reistijd wordt verkort. Het mooie van deze weg is dat het ook een belangrijke gebiedsontsuitingsweg gaat worden.


  Maak melding

 52. Goed zo. Hij heeft ballen om ontwikkelingen te brengen.
  Als je een huis wilt bouwen moet je schulden maken anders moet je maar overal rondhangen.
  Het vervelende voor de oppositie is dat er een 2 de put geboord is en dat daar ook veel olie en gas zit
  Dus nu moeten ze meer fake nieuws zoeken.
  Bouterse verdient de weg. Al die oude straten met NF namen is prima???
  indira gandhiweg ??? Waarvoor?? Wat moeten we daarmee??
  Jag lachminstr. Pengelstr. Fred derbystr. Dat is vervalsing. Had nw straten gemaakt
  gemodereerd

 53. Wat een kontenlikker dit broekie van een Chotkan, om deze weg te benoemen naar een veroordeelde moordenaar en veroordeelde drugsdealer, had nooit gedacht, ooit als minister te fungeren in dit land, het feit dat je al onder een veroordeelde moordenaar en drugscrimineel wilt functioneren, zegt eigenlijk al genoeg over deze persoon, over enkele maanden, na de verkiezingen dus, schoonschip maken met deze criminelen, en alles wat herinnerd aan 10 jaar paars, vervangen, en een andere naam voor deze highway is zo geregeld, de denkwijze van die paarse imbecielen, beginnen een steeds ernstige vorm aan te nemen, zelfs Adhin kan niet meer helder denken.


  Maak melding

 54. Weg naar west Suriname heeft nog geen naam van zanderij naar Apoera 445 km door Paramaribo gaan wij de weg van Abraham en Graanoogt

  Weg naar Nickerie heeft nog geen naam 246 km daar word de weg van boefdraad .

  Weg van Brokopondo 180 km geasfalteerd door Vine en Sarjoe de weg heet nu Hooghart snel weg

  De weg van Meerzorg naar Albina 170 km geasfalteerd Vine en Sarjoe de weg heet nu Bouka en Misikaka weg


  Maak melding

 55. Hanu 27 februari 2020 at 20:39
  Bubblegum, je kent mijn roots noh.
  Die gasten hebben meer mensen vermoord dan het aantal van Bouterse tok, jo geschiedenisontkenner. Aan de stamoudsten is vast niet verteld wat te mannen en vrouwen te wachten stond. Trouwens die highway kan beter Hanuweg gedoopt worden😳

  Je bent onredelijk kerel. Ik heb de naam van Bouterse niet gebruikt maar reageerde op jouw zielige jankverhaal over het kolonialisme. Waarom betrek je de moorden en de genocide niet die door jouw soortgenoten in Afrika gepleegd worden? Waarom zwijg je over de miljoenen doden door Mobutu, Amin en Bokassa, de Afrikaanse Hitler ? Zou jij aub jouw soortgenoten kunnen weerhouden naar Europa en de VS te vertrekken want ze kunnen weer slachtoffers van slavernij worden. Maar de grootste slavenhandelaren waren de stamoudsten dus daar ligt het antwoord op jouw schuldvraag.


  Maak melding

 56. Brokopondo Stuwdam dat onze voorouders hebben gebouwd in 1962 heeft nog geen naam .

  Bij de overname van de Brokopondo Stuwdam wilde NDP ook de naam van Bouterse daar zetten.

  Heeft Bouterse ook gewerkt om de stuwdam te bouwen in 1962 en NDP Schurken .

  Fort zeelandia is in Paramaribo waarom noem NDP het geen Bouterse Fort zeelandia


  Maak melding

 57. Waldo
  Ik gaf je het voordeel van de twijfel bij je posting “ik ben voor Suriname en de Surinamers”.
  Maar wederom moet ik vaststellen dat je een rechtgeaarde NDP’er en Boutist bent want anders zou je veel neutraler reageren op dit artikel.
  Niemand zegt dat de wegverbinding naar zanderij “shit” is. De rode draad van dit artikel en de reacties van de meeste mansen gaat over de naam die de NDP minister stelt te willen geven aan deze verbindingsweg.

  Vraag dus aan jou:
  Reageer inhoudelijk op de kern van dit stuk en niet verlapt over de mooiheid van de verbindingsweg.
  Je komt als een kleinkind over die het intellect bezit van een 3 jarige.
  Hoe kun je een veroordeelde die nog in leven is en wiens zoon en pleegzoon ook als criminelen zijn veroordeeld zijn naam geven aan een verbindingsweg terwijl deze veroordeelde geen moeite doet om Surinamers te verbinden doch juist te verdelen?

  Opmerking
  Als jij niet oprecht iets kan opbiechten dan ben je uit dezelfde hout gesneden als alle aanbidders van Bouterse.
  Dus ben je nu toch wel door de mand gevallen dat je geen oprechte Surinamer bent die al het goede voor heeft voor Suriname en de Surinamers


  Maak melding

 58. Als Sur.straks de schulden aan de chinezen niet kan betalen,mogen de chinezen het asfalt terug brengen naar China.Dat zal een genoegen zijn voor veel Suri’s.
  En waar nu de z.g revo monument staat,gaat een gebouw komen waarin het bijzonder gerechtshof komt om de boeven van afgelopen tien jaar te berechten.Ze mogen niet meer zo makkelijk vanaf komen als in 2000.


  Maak melding

 59. Deze foto is fake. De oppositie, de VHP wil ons in een kwaad dag licht stellen.
  Suriname kent geen daklozen, aldus Rob . Dit is niet bij ons

  Hey skipper ie doro. Ie sap sa geniaal e beteken?
  A no anaal yere
  Mie sjie wang foto foe joe tidi. Ding mang bing kot ie wierie djie. Boeng sanie mang. Deng mang pot joe in zonnetje
  Joe na a more bigi go mang dja. Ie sjie a edi foe bouta, wel a djeers mie piekop. Kong lik noh


  Maak melding

 60. Die minister zegt er is een highway en heet. Delano Desire Bouterse weg. Snappie uhm
  Bouterse weg zegt die. De minister komt wel meer niet goed uit zijn woorden.
  gemodereerd

 61. Er zou toch een spoorlijn komen en treinen, wat een fairy tale. DE bouta fans verrassen met een dooie mus
  gemodereerd

 62. Bigi Sma 27 februari 2020 at 21:56
  Waldo
  Ik gaf je het voordeel van de twijfel bij je posting “ik ben voor Suriname en de Surinamers”.
  =================
  Als je niet met je neus gelezen had, zou je gezien hebben dat ik niets geef om een naam. Deze Highway is een prachtige aanwinst voor Suriname. Blijven jullie lekker maar zeuren. We leven vandaag de dag in een overwegend democratische wereld, waarbij iedereen het recht heeft op een eigen mening. Wie zegt dat jij aan het rechte eind hebt met jou kritiek. Jij moet jou mening geven en ik de mijne!

  Waldo 27 februari 2020 at 19:21
  Van mij mag het ook de “ Baron, Boni en Joli Coeur highway” heten. Wat maakt het uit. Deze helden komen in bepaalde boeken als brandstichters en moordenaars voor, terwijl ze voor hun vrijheid vochten.


  Maak melding

 63. @Mi lobi Sranan
  Mijn voorouders waren ook slaven maar wij vergeten dat ze door hun eigen ras zijn verkocht aan de blanken.
  Denk maar over na.
  gemodereerd

 64. @RobG
  “@Jojo, Deze snelweg loopt van punt a naar punt b en is een belangrijke verkeer ontsluitingsweg. De reistijd wordt verkort. Het mooie van deze weg is dat het ook een belangrijke gebiedsontsuitingsweg gaat worden.”

  Beste RobG u bent echt de snelweg kwijt.

  Welk gebied wordt er ontsloten en hoeveel verkeer gaat er van zanderij naar Paranan en visa versa.

  Om naar via Paranan naar Paramaribo te gaan moet men 11 km omrijden beste RobG.
  Ofwel voordeel qua tijd is negatief. Alleen als men naar Paranan en omgeving gaat heeft men voordeel.

  In Paramaribo komt men uit op de zelfde bottleneck.
  Ofwel deze weg lost heel weinig op behoudens dat er een bypass ontstaat als er problemen op de Kenedy highway zijn. Als by pass had een gewone weg ook volstaan.

  Dit is een voorbeeld van onverstandig geld uitgeven.
  Met een fractie van het verspilde was de Suriname rivier al uitgebaggerd of Paramaribo van water overlast ontdaan.

  Showprojecten is men goed in.
  Beste RobG toen ik begon te werken bouwden collega’s in Gabon bruggen van Jungle to Jungle om elke bocht van de rivier zodat de president op elke nationale feestdag een brug kon openen die daarna vergeten kon worden.
  Dar niveau heeft de excellentie Desire Delano Bouterse Highway ook. Ik ben voor deze naam als herinnering aan deze tijden van waanzin.


  Maak melding

 65. Surimaribo zogenaamde man en zogenaamd nobruya….duidelijk houden jullie ervan om die slavendrijvers nakomelingen bil te likken!! En zo slaven te blijven, Van die racisten!!…Blijkbaar beseffen jullie niet hoelang 400 en nog meer jaren slavernij is!…en zo te zien hebben jullie het nog steeds niet door dat die racisten ons tegen elkaar op hebben gezet en ervan genieten hoe wij elkaar tegenwerken. Volgens de ene moeten we dankbaar zijn voor vliegtuigen, internet, etc etc door de witte man geboden die millioenen afrikanen 400 jaar lang hebben gemoord!!! Serieus!?.. duidelijk is er bij jullie beide een draadje Los!!…en duidelijk weten jullie niet dat veel zaken gerealiseerd is voor de racisten door de zweet en bloed van de zwarten!!..bovendien hebben zwarten veel dingen ontworpen in de wereld ondanks die onderdrukking en niet alleen door blanken..Dus dankbaar waarvoor!?…ik ben dankbaar voor mijn voorouders die heellaas voor mij moesten sterven..niet voor slavendrijvers nakomelingen!!.. maar blijven jullie maar dankbaar aan hun en blind voor de echte werkelijkheid..blijf hun kont zuigen!!!


  Maak melding

 66. Dat bouterse een nieuwe snelweg heeft aangelegd…prima.maar dat de snelweg geen vangrails heeft..hmmmm.hoeveel km p/u..hopelijk dat ze flitspalen gaan plaatsen om zo de snelheidsduivels te beboeten.ik hou me hart vast.


  Maak melding

 67. Succesvolle demagogen zijn niet per definitie goede dienende vooral kundige leiders. De geschiedenis der volkeren leert ons hierover (maduro, morales enz..)


  Maak melding

 68. Ik denk niet dat er echt mensen zijn die tegen de ontwikkeling van Suriname zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat het hele land gedoseerd tot ontwikkeling gebracht moet worden en dat er een zekere balans is. Helaas gaat het bij NDP-regeringen altijd om zelf nyan te maken. En precies daar wringt de schoen. Elke show project die door een NDP-regering is gerealiseerd is besmet met corruptie. Er zit geen maat op. Uiteindelijk worden door al deze show projecten met al hun nyan patu’s het land de vernieling in geholpen. Er moet daarna weer geleend worden omdat de staat geen geld heeft om salarissen van ambtenaren te betalen en om aan haar andere verplichtingen te voldoen. Zo erg zelf dat deze regering op een slinkse manier in de kasreserve van het volk moest gaan graaien, met als resultaat dat een volgende regering weer helemaal van nul kan beginnen. De NDP kent geen empathie en staat erom bekend dat zij alleen maar minachting heeft voor het volk.


  Maak melding

 69. Luchthaven Zanderij was zo n mooie naam en is ook genoemd naar Pengel.
  Waarom worden straten enz. Steeds naar personen genoemd? Moeilijke namen.
  Een Highway noem je niet naar Bouterse maar geef je een code bijv. H 2 of S 2 of A2.
  Of WEG NAAR ZANDERIJ.
  Een weg noemen nasr een crimineel lijkt me ook niet verstandig.
  Desi is verantwoordelijk voor die 15 voudige moord op 8 december 1982.


  Maak melding

 70. In een record tempo wordt deze nieuwe Highway aangelegd.
  Verkiezingsstunt.
  Deze nieuwe Highway zal ook met een record tijd gaan verzakken.
  Surinamers een dom volk en ze gaan weer op die NDP stemmen.
  Er zal ook veel steekpenningen betaald zijn door de uitvoerder net als voor de Wijdenbosch brug


  Maak melding

 71. Waldo
  Wat laat jij jezelf kennen. ook nu weer schiet je tekort in je bewering.
  Ik heb het over de naam en niet over deze op het eerste gezicht mooie verbindingsweg. Dat is de kern van mijn betoog en dat JIJ Waldo schrijft met je onderbuik en leest met je bovenlip dat kan ik wel bevatten maar blaas niet zo hoog van de toorn.
  Lees mijn boodschap en ga daarop in, ik heb niet over de kwaliteit van de weg geschreven nog kritiek daarop geleverd dus blijf bij het onderwerp


  Maak melding

 72. (Wendamdevil way)
  Wendy Damsco devil way .Centraalstation Waldo RG u wordt verzocht alllen uit te stappen.Don,t forget your personality belongings white you.


  Maak melding

 73. De Sranan SNELWEG naar ons FAILLISSEMENT heet al DDB !

  De Sranan SNELWEG naar ALLE Devaluaties heet al DDB !

  De Sranan SNELWEG naar ROOF van banktegoeden van DERDEN,
  heet al DDB !

  De Sranan SNELWEG naar de GROOTSTE MISDADEN in SRANAN,
  de 8 DECEMBER- en de MOIWANA-Massamoorden, heet al DDB !

  SANG UN MISDADIGE CORRUPTE PAARSE POLITICI WAN MORO ?????
  gemodereerd

 74. Oom ludwig van Abrabrokie waar schuilt u heb u vier maanden niet gehoord,want met die paarse honden die mensen lopen te bedreigen weet je het nooit.Echt een sekte je mag niets zeggen,maar oom Ludwig was actief dus vandaar mijn vraag.


  Maak melding

 75. Reaktie is onnodig…deze baboeng is zo dom dat niks hem raakt…ook al zou bokito zijn dochter in zijn bijzijn penetreren.
  Hij zou zich ook nog vereerd voelen.
  Voor zulke figuren is de bananen republiek het paradijs.


  Maak melding

 76. Als deze weg ( voor mij geen Highway) Bouta Highway genoemd gaat worden, smelt de asfalt uit schaamte. Ik zal wel gebruik maken van de naambordje om mijn behoefte te doen. Het naambordje als pispaal gebruiken.


  Maak melding

 77. Je kan de naam vervangen door cassavegaten highway is veel beter dan op een weg te rijden wat geassocieerd wordt met een drugsbaron en moordenaar. Want na 10 jaar de weg een echte cassavengaten weg !!!!


  Maak melding

 78. @RobG 28 februari 2020 at 00:29

  “@koos, ik ben van mening dat belangrijke infrastructurele werken in Suriname de namen van NDP–ers dienen te krijgen. Meer heb ik niet toe te voegen.”

  Dit is geen belangrijke infrastructuur maar een monument voor verspilling. Dat daardoor zeker de naam van zijne excellentie Desire, Delano Bouterse moet gaan dragen.


  Maak melding

 79. Julie vinden het leuk hè, om met jullie vingers iemand aantewijzen van jij bent de badguy. Nou wie is meneer bouwta is het de president die wel durft om zijn gezicht telatten zien in de ghetto wijken, komt hij op voor de minderheden met allege volgen van dien, profiteert heelveel Surinaamse Nederlandse bedrijven in Nederland van zijn presidentschap, doordat de poort naar Europa wijt open staat voor d. Aan de enekant ook goed want wat zeggen hun in Europa over su dat het een derdewereld land is of banen republiek, maar het is nou genoeg geweest laat iemand anders nu die karwei overnemen. Ik hoop voor iemand die heelveel banen kan creëren, een export land van Suriname maakt en president met een schone naam die veel geldschieter naar su lokt. En mensen stoppen met het vinger aanwijzen want elk huis heeft zijn kruis.


  Maak melding

 80. Suggesties :

  8 December-massamoord-highway !

  Moiwana-massamoord-highway !

  Inspecteur-GOODING-highway !

  PS : Wij noemen straten, niet snelwegen, soms naar
  OVERLEDEN personen die iETS gepresteerd hebben
  voor Land en Volk !

  Daaronder vallen zeker NIET, nog in leven zijnde, voor
  Massamoord veroordeelde criminelen of Banktegoeden-rovers !
  gemodereerd

 81. Er zijn zoveel namen mogelijk voor deze weg die deze regering eer zal aandoen :
  Bacoven-industrie-weg
  Plan-Treinstation-weg
  Kasreserve-weg
  Veiligheid-weg
  Medicatie-weg
  Aardappel-nog-niet-weg


  Maak melding

 82. Deze boef, wil zijn voorganger bij LVV nadoen. Hij had DDB 1 en DDB 2 rijstrassen aangeprijsd. Je hoort nu niks over de productie ervan, net als de kokosolie die in Duitsland een prijs gewonnen had. Nu kkmt deze slijmbal met DDB high way. Laat het maar zo heten, het zal ons blijven herinneren hoe ellendig Suriname onder zijn bewind ervoor stond. 25 mei zal alles voorgoed veranderen en Chotkan doen vergeten, de overloper.


  Maak melding

 83. Waldo ye lik wan mang bille so! Word brongberemang en duik in zijn poep, dan mis je niets meer. Bahbah!
  gemodereerd

 84. Robgeit je hebt hier nooit wat zinnigs toegevoegd dus maak je niet druk met je geiten gemekkerd. Juiste naam voor deze weg zou moeten zijn, Wehebbenhetlandnaardeafgrondgeholpenweg
  gemodereerd

 85. @jojo,
  Hoogbegaafde verkeerskundigen hebben zich gebogen over het verlichten van de verkeersdruk op de Indira Gandhi weg. Men had de keus om de Indira Gandhi weg te verbreden, dus meer rijstroken aanleggen, of men kon een ontsluitingsweg aanleggen via de Highway. Men koos voor het laatste. Deze ontsluitingsweg is in elk geval niet de spoorlijn van de NPS in West Suriname die van niets naar nergens liep en die honderden miljoenen heeft gekost.


  Maak melding

 86. Hel@@spind@k@@s

  Is een oude foto. Het heeft vangrails tussen en ook al verlichting tussen de vangrails. Ga even googlen dan kom je recente foto’s tegen.


  Maak melding

 87. Deze snelweg is een dodenweg daarom wil die tjoekoe mini ster de weg noemen naar een massa moordenaar.
  gemodereerd

 88. Die mpp’s van RobG,Lucien, Wendy, Waldo en de overige embicielen van paars hebben 145 miljoen aan pensioengelden van onze ouderen gestolen. Moro ka ai kong, sidon arki!


  Maak melding

 89. Hoogbegaafde verkeersdeskundigen…het moet niet gekker worden.
  Men kan zich natuurlijk afvragen of diegene die dit bedacht heeft zich ook zo belachelijk laat maken.
  Hahaha….hoogbegaafde verkeersdeskundigen…..


  Maak melding

 90. RobG 28 februari 2020 at 11:27
  “@jojo,
  Hoogbegaafde verkeerskundigen hebben zich gebogen over het verlichten van de verkeersdruk op de Indira Gandhi weg. Men had de keus om de Indira Gandhi weg te verbreden, dus meer rijstroken aanleggen, of men kon een ontsluitingsweg aanleggen via de Highway. Men koos voor het laatste.Z”

  U zwetst weer. De filmpjes met minister Chotan en de deskundigen geven anders aan. De Indira Gandhi weg wordt ook verbreed in Dalian V.
  By the Way je hoeft niet hoog begaaft te zijn om wegen te plannen. je moet kunnen tellen hoeveel auto’s per tijdseenheid een locatie passeren de pieken en de dalen bepalen en dan een keuze maken
  Het is nog simpeler je mag er van uitgaan dat een rijbaan per richting een maximale capaciteit heeft van 2.000 auto’s per uur.
  De hoogbegaafde verkeerskundigen hebben zich waarschijnlijk een aantal decimalen vergist.

  Ik moet echter vast stellen dat de linker hand (RobG) niet weet wat de rechterhand (mini-ster Chotan) doet of pland.

  @ Pongasoqui.
  U heeft gelijk oude foto’s maar de nieuwe waar u het over heeft laten nog niet veel meer zien.

  De congestie ontstaat door slecht geplande kruisingen, af en opritten , slechtwegdek en ongedisciplineerd rij gedrag.
  De hoog begaafde verkeerskundigen kunnen veel beter simpeler oplossingen bedenken dan een by pass, die by the way heel verstandig is, als auto snelweg aan te leggen. de bespaarde middelen hadden ze dan kunnen gebruiken voor verkeerskundige verbeteringen elders.
  In Montevideo kwam ik een heel simpele tegen. Links af slaan was daar vaak verboden. Om toch links af te slaan moest je 3 keer rechts af slaan zo dat er alleen maar kruisend verkeer was en er zelden auto’s midden op de weg staan anderen op te houden.

  Beste RobG in een ontwikkelend land zijn eenvoudige en no nonsens oplossingen vaak veel beter, Hel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.