maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Geen fraude met helikopter bij verkiezingen Suriname'

‘Geen fraude met helikopter bij verkiezingen Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

Majoor Faried Ilahibaks van het Nationaal Leger van Suriname heeft deze week gereageerd op de verschillende geruchten over de Russische helikopter, die onder supervisie is van het leger. Hij benadrukt dat het plegen van fraude met de helikopter bij de algemene- vrije en geheime verkiezingen nooit op de agenda heeft gestaan.

“De helikopter wordt slechts ingezet voor het transporteren van materiaal naar gebieden in het binnenland. Hoe zouden we een aantal tonnen moeten vervoeren naar afgelegen gebieden?”, aldus majoor Ilahibaks tegen het Nationaal Informatie Instituut.

Het gaat om vracht welke bovendien niet met de auto of de boot getransporteerd kunnen worden naar de dorpen. Hij doelt hiermee op onder andere zonnepanelen, materiaal voor de watervoorziening, ook masten voor de telecommunicatie en de verbrandingsovens die in het kader van het Milieu Plan van president Desiré Bouterse worden geplaatst in verschillende districten. “Op dit moment is er geen betere mogelijkheid dan met het equipment van de Russen het materiaal te vervoeren naar de verre dorpen.”

Het transportvliegtuig is op 17 febrauri 2020 ingezet om vuilverbrandingsovens ten behoeve van het milieuplan van president Desiré Bouterse te transporteren. Op deze dag is een operatie vanuit het vliegveld van Zorg en Hoop naar de dorpen Snesi Kondre en Langatabbetje uitgevoerd. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid benadrukte ook dat de helikopter alleen ingezet zal worden voor de ontwikkeling van het binnenland.

“Als alles goed is moet deze helikopter op 15 mei 2020 huiswaarts keren. We zijn Rusland dankbaar dat zij ons helpen om het binnenland verder tot ontwikkeling te brengen door een van hun helikopters beschikbaar te stellen” zegt de majoor.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Hmmmm. .wat de majoor ons wil wijsmaken, dat de Russen uit mensenliefde de helicopter gratis hebben geleend aan suriname. Ik vertrouw die torie helemaal niet. Want nog steeds is het leger gelieerd aan de ndp van DDB. En @waldo, wat is de taak van de oppositie? Kritisch de zaken volgen in landsbelang. Of niet? Dat deden ze tijdens Vene toch ook? Maar we weten dat DDB niet verdraagzaam is en geen verantwoording wil afleggen in de DNA. Of niet?


  Maak melding
 2. Opmerkelijk, we zullen zíen of de Russen hun heli op 15 mei 2020 komen ophalen. Ik zou de lijst met de te vervoeren materiaal naar het binnenland willen zien. Of wordt hier op staatskosten materiaal naar het binnenland vervoerd voor het opzetten van een buitenverblijf voor de paarse ratten, die straks met pensioen gaan?


  gemodereerd
 3. Waarom zijn er mensen van alle politieke partijen daar en ze turfen ook nog.
  Hoe willen jullie frauderen??


  gemodereerd
 4. Komt er van wanneer men niet transparant tewerk wil gaan. Was men transparant bezig en had men eerst gecommuniceerd dan had je dit soort verwijtingen nooit gehad!!

  Wet van transparant/openbaarheid van bestuur is nu meer dan noodzaak in deze tijd, het is een MUST!!!!


  Maak melding
 5. Ga eens de geschiedenis van verkiezingen na in Suriname. Internationaal staat Suriname bekend als een zeer betrouwbaar land qua verkiezingen. Bovendien zijn er altijd internationale waarnemers bij.
  Waarom praat men dan altijd over fraude? Suriname heeft geen historie op dat gebied.


  Maak melding
 6. Hij benadrukt dat het plegen van fraude met de helikopter bij de algemene- vrije en geheime verkiezingen nooit op de agenda heeft gestaan.
  Niet op de agenda staan wil niet zeggen dat het wel gebeurt.
  Het staat niet op de agenda dat NPS vlaggen verwijderd zullen worden door de NDP maar het gebeurt toch.
  Het staat niet op de agenda dat er fraude zal worden gepleegd maar het gebeurt toch.

  rarara wie zullen wij geloven?


  Maak melding
 7. @ Waldo en pakira
  In een van de nieuwsmedia is nav de ruis over reeds vervoerde stembiljetten naar het binnenland door de zelfde chopper door de voorzitter van okb gezegd dat die biljetten oefen stembiljetten waren. En de voorzitter vroeg zich ook af waarom de regering zo geheimzinnig heeft gedaan om niemand zelfs de okb niet op de hoogte te stellen. Tot nu toe is de regering in gebreke gebleven om met een verklaring in het onderhavige uit te komen. Wat moet worden geconcludeerd want mr. dr. Van Dijk- Silos is niet de eerste en de beste.


  Maak melding
 8. Gagopa 27 februari 2020 at 15:39
  In een van de nieuwsmedia is nav de ruis over reeds vervoerde stembiljetten
  =========
  Waar zou ik dat bericht kunnen lezen “een van de nieuwsmedia “! ik heb het zeker gemist!
  Want als dat het geval is moet je het goed communiceren natuurlijk!


  Maak melding
 9. ai baja….waar rook is er er meestal vlees….

  deze criminelen (moordenaar press en consorten) zijn NOOIT te vertrouwen…..

  Alertheid is altijd vereist……


  Maak melding
 10. Trouwens ik heb wel een artikel gevonden. De oppositie had hieromtrent zoals gebruikelijk ook een FAKE bericht geplaatst. Zie onderstaand bericht van het ministerie:

  “De werkgroep Training is sinds 14 februari begonnen met de training aan kandidaat-stembureauleden in Para en Commewijne. De training is verruimd naar drie dagen, waarbij op de derde dag wordt geoefend met een stembus. De kandidaat-stembureauleden leren hoe de stembus te openen, te tonen aan het publiek, het haakje te plaatsen zodat het klepje voor de gleuf niet per ongeluk wordt dichtgeslagen en hoe de stembus te verzegelen.

  Voor de training wordt gebruik gemaakt van een stembus en specimen stembiljetten van de vorige verkiezingen om een stemopneming te simuleren. Dit is gebeurd in de districten Para, Commewijne en Wanica. De trainers zijn nu in de districten Brokopondo en Marowijne waar ook wordt gesimuleerd met een stembus en specimen, staat in het persbericht.


  Maak melding
 11. Geen gekletst over Rusland en al deze onzin. Pe a monie de. Het volk pinaart.
  Gezondheids zorg ligt al 10 jaar op zijn gat.
  Een.blafje hier en daar zet nog geen zoden aan de dijk. Pe a monie de???


  Maak melding
 12. @ pakiragtriti
  Ga eens de geschiedenis van verkiezingen na in Suriname. Internationaal staat Suriname bekend als een zeer betrouwbaar land qua verkiezingen. Bovendien zijn er altijd internationale waarnemers bij.
  Waarom praat men dan altijd over fraude? Suriname heeft geen historie op dat gebied.

  Ik hoop van harte dat we deze status moge behouden en nog vele na deze verkiezing.
  MAAR VOOR ALLES IS ER EEN EERSTE KEER!!!
  HEEL RECENTELIKK NOG HET VERHAAL ROND DE CENTRALE BANK VAN SURINAME.
  NOG NOOIT EERDER IS DAAR SPAARGELDEN VAN BURGERS ZONDER TOESTEMMING VAN DE EIGENAREN GEBRUIKT.
  Maar het is toch gebeurt.


  Maak melding
 13. Majoor Faried Ilahibaks moet gewoon zijn domme mond houden over zaken waar hij niets mee te maken heeft en niets van af kan weten. Nu maakt hij zich alleen maar medeschuldig aan eventuele fraude en oplichting.
  Typisch paars om opzoek te gaan naar een simpele ziel die voor wat ekker onzin komt uitkramen. Lijkt Abdoel wel.


  Maak melding
 14. Aan:
  ddb, ndp-adviseurs, 16 coupplegers van 25 februari 1980 op het wettig gekozen gezag van minister president Henk Arron

  Wat is er gebeurd met het West-Suriname plan waar een deel de verdragsmiddelen die Suriname en Nederland op 25 november 1975 hadden overeengekomen/afgesproken gebleven? Waarom is het West -Surinameplan door ddb stop gezet? Zie wat er met het West-Surinameplan van dr. ir. Frank Essed gebeurd.
  Bauxietindustrie, Apoera Tweede Stad van het land Suriname, de spoorlijn, van Bakhuysgebergte naar de rivier te Apoera, de locomotieven in Apoera, houtindustrie in West-Suriname, huizen die in Apoera werden gebouwd om tussen 1975 -1982. Waterkrachtcentrale te Kabalebo, enz.

  Zie hoe het West Surinameplan van dr. ir. Frank Essed er thans 2020 bij ligt. Alles ligt er hopeloos en verwaarloosd bij. Kapitaalvernietiging, Bauxietindustrialisatie, Infrastructuur, spoorweg van Bakhyusgebergte – Apoera aan de Corantijnrivier, Kabalebowaterkrachtcentrale, Apoera de tweede stad van Suriname, bosbouwindustrie, werkgelegenheid, landbouw, visserij, toerisme, weg van Zanderij naar West Suriname, bruggen bij deze weg die verwaarloosd zijn, enz.

  Nederland gaf aan ddb, 16 couppleger tussen 25 februari 1980 en 8 december 1982 ongeveer 400 miljoen gulden. Wat is er met dit geld tot stand gekomen voor de ontwikkeling, productie, werkgelegenheid, export enz in die periode?

  Toen jij op 1975 naar Suriname kwam was je Nederlander, ja toch? Had je je Nederlandse paspoort toen je de staatsgreep op 25 februari 1980 uitvoerde daarvoor al ingeleverd? Je beschikte toch op 25 februari 1980 toch over de Nederlandse Nationaliteit, ja toch? Je toch een mol/redimoesoe van Nederland, waarvan Kolonel Hans Valk van de NAVO jouw het draaiboek voor de uitvoering van de staatsgreep op 25 februari 1980 had gegeven? Kolonel Hans Valk was van de NAVO. Een periode van hoogspanning tussen Oost en West, Koude Oorlog. Wat moet een NAVO-kolonel in de bush bush in Suriname doen in die periode?

  Je soldij die jij en andere sergeanten die naar Suriname terugkeerden in 1975 was toch net zo hoog als die van een minister in Suriname in die periode tussen 25 november 1975 en 8 december 1980? Of niet dan?

  Toen je in Nederland woonde, had Nederland/het Nederlandse leger je gevraagd om naar Suriname te gaan, ja toch? Wilde je naar Suriname gaan? Nee toch! Nederland heeft je toch gedwongen om naar Suriname te gaan.

  Wat was de oorzaak van de staatsgreep? Was dat niet een vakbondsstrijd tussen de sergeanten en de regering Henk Aron/Het Surinaams leger in die periode?

  8 december 1982
  Waar was je toen de 15 andersdenkenden die tegen de staatsgreep van 25 februari 1980 vermoord waren in Fort Zeelandia in Paramaribo? Vertel, was je nu wel of niet in het Fort Zeelandia toen deze 15 personen werden dood geschoten? Wie had de leiding in Fort Zeelandia op dat moment? Heb je met Fred Derby op 8 december 1982 toen hij zijn broek ging halen in Bastion Veere tussen de 15 doden in Fort Zeelandia nog kort daarvoor in Fort Zeelandia gesproken? Dus je was op 8 december 1982 wel in Fort Zeelandia tijdens deze slachting van de 15 anders denkenden aanwezig, ja toch? Had jij de leiding? Jij stuurde Fred Derby toch om zijn broek af te gaan halen in Fort Zeelandia.


  Maak melding
 15. Je soldij e/o het bedrag dat Nederland jouw en andere sergeanten die uit Nederland naar Suriname vertrokken betaalde en er boven jullie soldij ontvingen in die periode tussen 25 november 1975 en 8 december 1982 was toch net zo veel als van een minister in Suriname in die periode? Of niet dan?


  Maak melding
 16. Klopt Fed.Ilhbks is een soort Abdoelleke. .de window dressing v NDP met zijn zgn anti ras.partij..Rusland te vriend houden zegt voldoende..wie niet inziet zal voelen.

  Su .en eerlijke verkiezingen grote mop..
  Kijk naar allerlei mensen die het land binnen komen…ddb cs.weten wat zij doen!!!


  Maak melding
 17. Het is allemaal heel doorzichtig om een paar maanden voor de verkiezingen aan te komen dansen met een helicopter zogenaamd onder het mom van ontwikkeling brengen voor het binnenland maar in werkelijkheid voor propaganda doeleinden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES