Daklozen in Suriname in het zonnetje gezet

30
Daklozen in Suriname in het zonnetje gezet
Daklozen kregen ook een knipbeurt. Foto: Samuel Blankendal.

Rotaract Club of Genesis in Suriname, heeft in samenwerking met de Surinaamse Stichting Dak en Thuislozen, 46 daklozen in het zonnetje gezet. Dit allemaal in het kader van project ‘Giving Back To The Homeless’.

“We hebben de daklozen van de straat gehaald, hebben hun haren en nagels geknipt, gebaad en ze kregen erna nieuwe kleiding en een pakket met een slipper, tandenborstel, baddoek, okselspray en een stevige maaltijd” aldus Samuel Blankendal van de club.

De stichting kreeg van de club ook artikelen waar zij een tekort aan heeft om het werk goed te doen zoals: handschoenen, mondskapjes, handsanitizers, tondeuses, baddoeken en crème.

“We zouden 30 daklozen die dag helpen maar het zijn er 46 geworden. Big Shout Out naar de mensen van de stichting die elke dag met deze groep bezig is. Respect!” aldus Blankendal:

https://www.facebook.com/samuel.blankendal/videos/3042859795763202/


30 REACTIES

 1. Ik hoop niet dat iemand hier gelijk weer de huidige regering de schuld gaat geven! Landen in Europa met AAA status geven tientallen miljoenen jaarlijks uit aan daklozen en onverzekerden! Het staat allemaal in hun begrotingen!


  Maak melding

 2. Prachtig en nu nog een van de 18.000 woningen aanbieden en mantelzorg dan komt het helemaal goed. Wat zullen zij zich dan ook rijk voelen. Medische zorg niet te vergeten.


  Maak melding

 3. @Een Surinamer: Standaard dooddoen argument in Su: In ieder land zijn er daklozen.
  In ieder land heb je corruptie.
  In ieder land heb je asociale in het verkeer.
  In ieder land heb je norm verval.
  In ieder land gooit men rommel op straat.
  In ieder land heb je criminelen en diefstal.
  In ieder land heb je corrupte politici.
  Maar in Nederland heb je dat ook.

  Ga zo maar door……..
  Met andere woorden wij hoeven geen beleid op los te laten.
  Houd je mond wij doen het niet zo slecht hier.
  Wij dulden geen kritiek.

  .


  Maak melding

 4. @Waldo,we geven dank aan de initiatiefnemers voor dit projekt.
  En dan aan @Waldo,
  in een land met een inwonersaantal van plusminus 500000 aan zielen verwacht je geen daklozen.En met leningen aan miljarden elke maand verwacht je dat een ieder in luxe leeft en niet in de straten zonder een dak boven hun hoofd.Misschien kan je ons vertellen waar de miljarden naar toe gaan want het is voor de zoveelste maal duidelijk dat de leningen niet bestemd zijn voor de samenleving om ze te helpen maar het is alleen maar bouta en bende die profiteren.
  Wees gerust ,niet jij maar jou nog te komen nakomelingen gaan de schulden terug betalen met rente.


  Maak melding

 5. Ray 27 februari 2020 at 16:46

  @Waldo,we geven dank aan de initiatiefnemers voor dit projekt.
  En dan aan @Waldo,
  in een land met een inwonersaantal van plusminus 500000 aan zielen verwacht je geen daklozen.En met leningen aan miljarden elke maand verwacht je dat een ieder in luxe leeft en niet in de straten zonder een dak boven hun hoofd.
  ================
  Is echt nonsens wat je daar zegt!


  Maak melding

 6. Respect!
  Een heel mooi initiatief.
  Laten we vaker en meer voor elkaar klaar staan en oog hebben voor de behoefte van de ander.
  Ook meteen een woord van dank aan een ieder die zich op welk manier dan ook inzet voor een ander.
  gemodereerd

 7. Dat had president moeten doen nee hoor hij is greedy no ka alles voor jezelf houden $100 miljoen grootste eter is hij
  gemodereerd

 8. Ik volg bepaalde @ Waldo is niet dom hij geloof in een goede beleid.Maar als hij zou nadenken zou hij zien dat niet iedereen het breed heeft en (DDB) partij mensen bedrijgd en soms als een wijf doet zag op youtube waar hij een hindustaanse mij mensen ophemelt,Bouterse ben je vergeten dat je zoveel hindustanen heb bedreigd dat ze hun vermogen moeten geven in 1987 je bent geen mens een Dictator.Welke nette President zingt bij een meeting dat nummer kom kom kom uit de kast houd het formeel.En spong e kot watramoeng ,u lijkt wel Devil,wendy, Patrikrie, a_so_ciaa_l gek voorbeeld ik ben verdomd gelukkig maar als een junk mij geld vraag zeg ik kom wij gaan naar de toko echt aardig zijn ze dan niet maar ik zeg nadrukkelijk brood met beleg en fris of niets. Dus ik denk aan een ieder ook in Afrika gaat mij geld naar toe en India nummer een.


  Maak melding

 9. Deze homeless hebben een vaste plek, overal zie je in Paramaribo
  The solution is not only for one, give them a better place to live
  Thats the solution
  My opinion, but for now you do it better


  Maak melding

 10. Prachtig.geweldig. God zal jullie zegenen. Maar elke dag zijn er nieuwe erbij. En ze schijten en plassen tegen de winkels. Kijk maar s’avonds in het portiek van prolasco steenbakkerijstraat


  Maak melding

 11. Van mij mag (of moet) de hele regering bouterse weg en een hele eerlijke president komen met nieuwe en betrouwbare mensen
  gemodereerd

 12. Mooi project je hoeft het niet voor het geld te doen maar je moet het durven .

  Denken en uitvoeren .
  Hie in Nederland staan ze ook klaar om zulke bijdragen aan daklozen te doen en ook gratis .


  Maak melding

 13. Daklozen zijn in de jaren 1980 gekomen door de drugs of Cocaine dat word ingevoerd door de gasten van NDP .

  De NDP is nu aan de macht zij hebben de beste visie laat de Regering geld zetten in een fonds
  De 6 fonds heet zwervers fonds ik hoop dat NDP geld zet in deze fonds .

  Misikaka Sociale zaken kan toch huizen bouwen voor de zwervers .


  Maak melding

 14. @zwakzinnige Oom Bert: Jou ouders en grootouders hebben vast ook daklozen gekend of zijn het zelf geweest. Ik ben een 60+er en heb altijd, onder iedere regering, in elk deel van het land, dak en thuislozen gezien. In mijn kindertijd in de 60er jaren, in Nickerie had je bijvoorbeeld Djo-djo, Texas, Ba-koli en anderen. In Paramaribo waren het er veel meer. Ik heb het over de tijd waarin de NPS en VHP heer en meester waren in Suriname, dus je lult gewoon weer een frak uit je nek zoals we van jou gewend zijn!!
  gemodereerd

 15. Oja en wat waren die voor 1980??? Straatslapers.
  Zg rijk ned heeft ook genoeg daklozen. Usa is rijk land met hoop van ze.
  Corona in nl. Opgepast.
  Er wordt maar olie gevonden in Su.
  Mensen ga regelmatig lezen op site apache
  gemodereerd

 16. Onlangs liet een daklozenopvang (volgens mij) weten dat 1 van hun bewoners een gewezen onderwijzer was overleden. Als dat geen Overheidsschande is dan weet ik het niet meer.
  Waldo hekelt alles wat niet in zijn straatje past en heeft een rare kronkel ergens in zijn bovenkamer JAja zou zeggen NA STUDIE LAW ING hij had beter nooit die studieboeken van AMS kunnen aanraken want hij heeft alles door elkaar gehusseld en is de realiteit kwijt.
  Neem je pillen optijd bajwa en bemoei niet met gangsters.


  Maak melding

 17. In barre tijden in de jaren 70 at ik droge rijst met peper maar ik heb het met waardigheid gegeten.
  Maar als je gewend bent om elke dag rijst met vlees te eten en wanneer barre tijden aanbreken dan heb je een groot probleem. We weten inmiddels dat bij een bepaalde bevolkingsgroep het woord zelfredzaamheid niet aanwezig is. Een land met zoveel natuurlijke bronnen en nog steeds zie armoede !!!!!!
  Waarom geeft men het land niet terug aan Holland?????? Wij weten dat een bepaald groep niet de competenties heeft om welvaart te brengen, nergens ter wereld.


  Maak melding

 18. @ Mw : Landhzuyger.

  Dat heeft U heel goed gezegd en ik weet precies, welke bevolkingsgroep U bedoeld. Dat zijn de Negers, de meeste negers denken alleen maar aan lekker eten feesten en in luxe leven ! En als het kan in elke straat een vrouw, waar hij zijn sexuéle lusten kan bot vieren en niet meer omkijken.De meeste Negers denken ikke ikke en de rest kan lekker stikken, en dat wereld wijd waar Negers wonen is het zo. (De goede daar gelaten )

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.