Autobestuurder die bromfietser in Nickerie doodreed verkeerde onder invloed

3
Bromfietser overleden na aanrijding in Nickerie

De autobestuurder die dinsdagmiddag een bromfietser aan de Fredericiweg in het district Nickerie doodreed, verkeerde onder invloed van alcohol en reed met hoge snelheid over de weg. Ook mocht hij geen auto besturen verneemt de redactie van Waterkant.Net van bronnen rondom het onderzoek.

De auto kwam vanuit Paradise en ging richting Nieuw-Nickerie toen de 20-jarige bestuurder A.R. in een bocht de controle over het stuur verloor. Het voertuig begon volgens een ooggetuige te tollen en zou de 54-jarige bromfietser, die ook dezelfde richting opging, hard hebben geraakt.

De bromfietser vloog daardoor van zijn bromfiets en viel hard op zijn gezicht in de berm. Daarbij liet hij liet hij ter plekke het leven. De autobestuurder is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs was eerder ingevorderd door de politie vanwege verkeersmisdrijven waarvoor hij veroordeeld was, meldt de Surinaamse politie.

Als bijkomende straf kreeg A.R. ontzegging van de rijbevoegdheid voor maximaal 18 maanden. Deze bijkomende straf is nog niet verstreken. Het komt erop neer dat A.R. een auto bestuurde zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Het slachtoffer, Mahinderpersad Thakoerdat, is de 11e verkeersdode in Suriname tot nu toe voor dit jaar. De meeste gevallen verkeersdoden dit jaar zijn bromfietsers.


3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.