Verzoek om Dino Bouterse over te plaatsen naar gevangenis in Suriname afgewezen

54
Verzoek om Dino Bouterse over te plaatsen naar gevangenis in Suriname afgewezen

Een verzoek van het Surinaamse ministerie van justitie en politie, om Dino Bouterse de rest van z’n straf in een gevangenis in Suriname te laten uitzitten, is door de VS afgewezen. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) vandaag. 

Dino Bouterse werd in augustus 2013 in Panama gearresteerd en op verzoek van de Amerikanen uitgeleverd. In maart 2015 werd hij in New York veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf voor drugssmokkel en hulp aan terroristen. 

Medio 2018 werd hij, na bijna vijf jaar, overgeplaatst naar een gevangenis in Mississippi met een lichter regime dan waar hij eerst zat in New York. Volgens dWT werd het verzoek aan de Amerikaanse gevangenisautoriteiten, om hem nu over te plaatsen naar Suriname, verstuurd door toenmalig Juspol-directeur Operationele Diensten Lucretia Redan.

Het verzoek werd op 7 oktober 2019 door de Amerikanen afgewezen, vanwege ernstige bezorgdheid over de wetshandhaving en vanwege de ernst van het misdrijf schrijft de krant die de afwijzingsbrief in handen heeft.


54 REACTIES

 1. Amerikanen zijn niet gek. Ze volgen alles op de voet. Weten hoe het met Meriba is gegaan. En de benoeming van junior in het verleden. Boooiiiiiiii, mie e geniet!!!
  gemodereerd

 2. Heel goed! Als hij dicht bij zijn familie wil zijn, laat Desi dan in Amerika naast hem gaan zitten!
  gemodereerd

 3. Surinamers kunnen veel hebben. Dat hij, zo gauw hij voet op Surinaamse bodem zou zetten, vrij zou worden gelaten, kan er nog heus bij. Papa zorgt goed voor zn jongens. De andere kwam dankzij papa ook vroeg vrij.
  gemodereerd

 4. Amerikanen mogen dan wel de ezel (blauwe democraten) en olifant (rode republikeinen) als symbolen gebruiken in hun politiek. Maar zo gek zijn ze nog niet. Trump zijn retoriek is gestoord en mesjogge, maar ook hij is niet gek.
  gemodereerd

 5. =Goed zo. Suriname wil geen tweede persoon die zich met drugs bezig heeft gehouden en een agressieve gedrag heeft om als president benoemd te worden.
  gemodereerd

 6. Bouta denkt dat de Amerikanen net zo gek zijn als hijzelf. Dino krijgt in Su gelijk gratie van zijn pappie.
  In een beschaafd land was al lang een onderzoek gestart naar de uitgifte van diplomatieke paspoorten door Dino. Niet in Su waar zijn moordenaar pappie het voor het zeggen heeft. Laat hem maar wegkwijnen in de Amerikaanse cel
  gemodereerd

 7. Dino mag wat mij betreft nog 16 jaar extra er bovenop krijgen. Laat hij maar lekker met zijn reet in de gevangenis blijven. Amerika heeft het juiste voorbeeld van strafoplegging zonder vervroegde vrijlatingen. Suriname kan hier een voorbeeld aan nemen. Amerika valt niet onder een bananenrepubliek. Laat Dino lekker daar wegrotten in de Amerikaanse cel. Zelfs als Bouta komt te overlijden zullen ze hem ook niet eerder vrijlaten. No merci.
  gemodereerd

 8. Kondremangs
  Gelukkig dat de VS niet intrappen. …lucie Redan is de exvrouw van verkrachter Laurens Neede. …..Trouwens dinisaurus zou een beroep doen op de I am nesty wet van papa DiDiBri. …..zitten met je bakasee monster!
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA
  gemodereerd

 9. DB dacht zo zijn opvolging te regelen.Wat een hoogmoedswaanzin.Hij had zijn zoon gelijk gratie verleend bij aankomst in Suriname.En Amerika is echt niet gek.Ze weten alles van DB en zijn familie en welk( terreur)
  bewind er in Suriname gevoerd wordt.Mensen laten pinaren is een vorm van terreur!!!
  gemodereerd

 10. Als je als kind denkt het beter te weten dan schijten je een beetje buffel de en nu alles eraan willen doen de tij te keren.
  Een lesje voor velen hoe groot geweldig je ook bent je gaat altijd naar je ouders moeten luisteren dan kom je niet in de💩
  Berouw komt na de zonde. Wie zijn reset brand moet op de blaren zitten😭


  Maak melding

 11. Laat die crimineel van Bouterse lekker daar zitten, trouwens een belachelijk verzoek van het ministerie van justitie, een kansloos verzoek van mislukkelingen, waaronder Getrouw, ook zo,n marjonet van dat paarse geboefte, alsof die Amerikanen slapen, helaas voor dat paarse gespuis, worden ze iedere dag nauwlettend in de gaten gehouden.


  Maak melding

 12. @ Pakira T.

  Begrijp ik je goed dat je zegt dat het een val was van de Amerikanen omdat zij de vader van Dino, Desi Bouterse, niet lusten ? Dus m.a.w. omdat de Amerikanen Desi Bouterse niet lusten hebben zij zijn zoon Dino in de val gelokt ? Dino is gewoon een brave jongen die net als zijn vader niks met drugshandel of ander illegale handel te maken heeft ?

  Pakira T. in 1 ding maakt Dino een groot verschil met zijn vader. Dino heeft zijn fout erkent en heeft daarom al een lagere straf gekregen. Zijn vader, Desi Bouterse, daarentegen blijft maar leugens voortborduren.
  gemodereerd

 13. … @ Pakira T.

  Begrijp ik je goed dat je zegt dat het een val was van de Amerikanen omdat zij de vader van Dino, Desi Bouterse, niet lusten ? Dus m.a.w. omdat de Amerikanen Desi Bouterse niet lusten hebben zij zijn zoon Dino in de val gelokt ? Dino is gewoon een brave jongen die net als zijn vader niks met drugshandel of ander illegale handel te maken heeft ?

  Pakira T. in 1 ding maakt Dino een groot verschil met zijn vader. Dino heeft zijn fout erkent en heeft daarom al een lagere straf gekregen. Zijn vader, Desi Bouterse, daarentegen blijft maar leugens voortborduren. …


  Maak melding

 14. 🤣😅😅😂 je lacht je toch een breuk, wat denken ze zelf, a.u.b. meneer Bouterse hier is je zoon, zorg a.u.b. goed voor hem want het is een heel stoute jongen, net als zijn papa.😂🤣😂🤣😲 jullie zijn nog achterlijker dan gedacht😢


  Maak melding

 15. Hahaha denk je dat die Amerikanen gek zijn dan word het net als zijn vader eentje moordenaar en zoon drugsdealer en terrorist dus groot respect voor de Amerika


  Maak melding

 16. Dat er verzoek is ingediend door de minister van justitie om de zoon van de huidige president over te plaatsen naar Suriname geeft aan hoe corrupt de gedachtengang is van de Surinaamse regering.


  Maak melding

 17. GETROUW YU NA A MORO BORO GO GO BERE VISIE (FOE ONDRO WOJO) MINISTER GATLIKKER FOE A DIDIBRI. BOUTA YU KAN GO DOK. DALIJK USA O KONG PURU YU UIT SRANANG. DUS BIGING HARI A DANG.


  Maak melding

 18. Arm USA! Hebben ze wel toestemming gevraagd aan RobG(oebbels)? Na dit besluit is het natuurlijk oppassen geblazen voor de USA. Dit laat RobG(oebbels) niet zomaar gebeuren.


  Maak melding

 19. De NDP is ziek bezig, zie de smerige uitlatingen van de
  ex-militair en NDP-kopstuk Abrahams, over Onze Onafhankelijke
  Rechterlijke Macht ! Vervolgen deze hufter !

  Bovendien moet Dino B, bij eventuele komst in Sranan, direct
  worden vastgezet en berecht voor MEERDERE misdrijven, gepleegd
  op het grondgebied van Suriname, en voor meerdere misdrijven
  door hem gepleegd tegen de Staat Suriname !

  De Paarse politici denken dat deze MISDRIJVEN ongestraft zullen
  blijven, hetgeen onjuist is !

  MEK A KONG, W’E WAKTI ING !!!

  NEKS NO FOUT INI A STRAFMANG-OSO !!!!!
  gemodereerd

 20. Het zal de pikin ingi boi des te meer pijn doen omdat een alerte minister van buitenlandse zaken had kunnen voorkomen dat Dina in de USA werd berecht.Als houder van diplomatieke paspoort en de poging tot strafbare feiten in Sur.gepleegd,zou Dina in Sur.berecht moeten worden.
  Kinderen van presidenten[staatshoofden] mogen en krijgen een diplomatiek paspoort van lands wege.


  Maak melding

 21. De ware tijd heeft brief in handen. Waarim dat niet in jullie krant zetten??
  Ik geloof er geen hol van.
  Ik merk dat ze een rommel blad beginnen te worden.
  gemodereerd

 22. Er is maar 5000 kilo Cocaine gevonden bij Arubaanse haven schip kwam uit Suriname .

  Dank zij NDP Regering macht zo een schip vertrekken uit Suriname .

  Zijn er nog politie in Suriname .

  Wel weet ik dat America klaar staat om de schurken van NDP mee te nemen .

  Men viert feest op 25 februari maar de Cocaine gaat word wel geladen op een schip .

  Niemand heeft het gezien .


  Maak melding

 23. Manu

  26 februari 2020 at 20:34

  @ Koos,

  Misschien had het een verzoek om medische redenen moeten zijn, I.v. een eventueel opgelopen aids virus na al die penetraties.

  ===============================

  Dino is hot in de Federal Correctional Institute Yazzoo City, in Southern Mississippi. In tegenstelling tot NYC waar Dino voor heen zat is dit een gevangenis waar de bewaking ‘minimaal’ is. Er wordt minder streng gelet op de gevangenen. Met andere woorden je denkt meer vrijheid te hebben maar in feite ben je vogelvrij verklaard. Inmates spelen regelmatig een potje poolbiljart met Dino.


  Maak melding

 24. Dino wou heel veel geld verdienen met zijn drugshandel.
  De risico’s wist hij ook.
  Wat deze criminelen niet allemaal overhebben voor geld. Zelfs onschuldige kinderen (scholieren)worden slachtoffers van al deze drugs.
  Hoe kan Suriname zo’n verzoek indienen ?
  Wel idioot natuurlijk.
  Dino is altijd stoer geweest en nu blijkt dat vader en zoon lafaards zijn.
  Eens stoer voor altijd stoer dus blijf maar rustig in USA en zit daar je straf maar uit.


  Maak melding

 25. Monkey see, Monkey do, ziet doen, laat doen, zoontje wilt voetsporen van papa volgen, een appel valt niet ver van de boom. Dino ey ka now, a Beng wan play stoere guy, a Beng wan play wan lo orgamang. No ey krei lek wan tjieng boi. Noso na 40jari a bo sroto.

  Straks ga je horen dat het een fake news is, terwijl zij zelf fake zijn.
  25febr was een duidelijk voorbeeld qua aantal aanwezigen, het gros was door angst van banen verlies, dreiging van overplaatsing, rancune, etc, etc,.


  Maak melding

 26. Hoe achterlijk kan je zijn, dus je vader is pres die alles aan zijn 👞 lapt.
  En dan tog kom weer met verdraaiende en onzin verhalen
  gemodereerd

 27. die NDPjers gaan weer komen met hun achterlijke verhalen van dit dat Wit man oppositie ka verhalen
  gemodereerd

 28. Lekker daar in THE cell laten wegrotten deze smeer en goorlap. Geen een integere Surinamer zal rouwen om de dood van deze crimineel . Nou ja op Waldo, RobG Wendy en nog een paar ratjes.


  Maak melding

 29. Wendy 26 februari 2020 at 21:22
  De ware tijd heeft brief in handen. Waarim dat niet in jullie krant zetten??
  Ik geloof er geen hol van.
  Ik merk dat ze een rommel blad beginnen te worden.
  *****************************************
  @ Wendy … Dino …zoon van de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … heeft dringend behoefte aan een BITCH. Jij bent uitermate de geschikte persoon. Ik ben bereid de TICKET voor je te betalen.
  It is up to you …. BITCH !!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 30. Dachten jullie dat die Amerikanen slapen ze hebben alles in Suriname door ze spioneren iedereen ze hebben vast all een plan klaar liggen ndp gaat niks tegen DEA kunnen beginnen


  Maak melding

 31. @Sammy the Queen

  Morgen lezen we dat Dino net zijn Bull gehaald heeft aan een Univ in de USA en zich nu gaat specialiseren.
  De gevangenis is toch de hogeschool voor criminelen.


  Maak melding

 32. Prima besluit, laat hij z’n straf lekker uitzitten. Tegen de tijd dat ie vrij komt herkend z’n dementerende vader hem niet meer, of die moordenaar is de pijp uit. Ik hoop dat er dan een andere wind waait en dat de nieuwe regering hem als ongewenst burger beschouwd en hij het land niet in mag. Dan kan hij naar Djiboutie waar de vriendjes van z’n vader ook zitten.


  Maak melding

 33. We hebben die crimineel niet nodig!!

  We zitten al met zoveel schurken in de politiek …en dan komt bouta twee om hier te komen rotzooien!!

  Hij kan net als zn moordende vader van mijn part 3x doodvallen wat hebben we aan deze mensen die suriname nemen als speelgoed.
  Ik schaam me diep voor deze schurken en voor de mensen die alles goedkeuren en toch partij kiest voor deze gruwele onmensen die ons bestelen en voorliegen.

  Surinamers houden van sensatie en hekelen het woord vooruitgang…straks mocht hij weer gekozen worden is het dit keer afgelopen.

  Laten we hopen dat deze hond doodgaat voordat hij zover is.


  Maak melding

 34. 2020 BOUTA PRESIDENT BAKKA

  2020 BOUTA PRESIDENT BAKKA

  2020 BOUTA PRESIDENT BAKKA

  2020 BOUTA PRESIDENT BAKKA

  2020 BOUTA PRESIDENT BAKKA

  2020 BOUTA PRESIDENT BAKKA

  2020 BOUTA PRESIDENT BAKKA

  YOU GET IT ?????

  YOU HATERS @@@ PANNENKOEKEN.


  Maak melding

 35. Wendy zoekt brief maar ze kan het toch zo uit de pc plukken?? Poesje blijft in de rouw .
  @ Klaas: Ja hoor Mr. Dr. DRS. In de MONDJEKONTJEKUNDE !


  Maak melding

 36. De hele familie Bouterse is bezig zich te verrijken ten koste van Suriname. Dino Bouterse was hij bereid Hezbollah-strijders naar Suriname te brengen om getraind te worden. Hij zou ze voor heel veel geld van Surinaamse paspoorten voorzien en ze faciliteren als ze eenmaal in Suriname waren.
  Ook dreef hij vanuit zijn kantoor aan de Anton Dragtenweg een cocaïnehandel, die partijen drugs naar de Verenigde Staten (VS) stuurde. Helaas voor Dino bleken de Hezbollah-strijders Amerikaanse undercoveragenten, evenals de ‘drugscriminelen’ met wie hij drugszaken deed.
  Zijn vader heeft in de Suralco/ Affobaka deal besluiten genomen die allemaal in het voordeel zijn van de Amerikanen. Ooit zullen wij erachter komen welk deel Bouterse onder de tafel heeft ontvangen.


  Maak melding

 37. Hahaha. Die Amerikanen zijn niet dom. Ze weten dat als Dino terug gestuurd wordt naar SU om in SU de rest van zijn straf uit te zitten hij dan de dag na zijn aankomst al vrij komt met een gratie van z’n pa bouta.
  Laat Dino maar lekker in een Amerikaanse gevangenis blijven zitten. Hopelijk wordt hij flink ‘verwend’ door Bubba.


  Maak melding

 38. De regering dient het staatsburgerschap van dina bauta per direct in te trekken. Dina was geboren in Steenwijk Nederland, aan deze hufter hebben we geen behoefte aan. En de nederlanders kunnen hem beter in de gaten houden dan de KPS kan in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.