WHO waarschuwt voor corona-pandemie, ook Suriname bereidt zich voor

25
Coronavirus in Suriname

De wereld moet zich voorbereiden op een corona-pandemie, een epidemie op wereldwijde schaal. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag. In totaal is het coronavirus nu in 34 landen vastgesteld. Hoewel er tot nu toe geen geregistreerde gevallen met dit COVID-19 virus in Suriname zijn, hebben de Surinaamse autoriteiten diverse voorbereidingsmaatregelen getroffen.

Zo is er een National Public Health Response team samengesteld door het ministerie van Volksgezondheid en een focal point van de Pan American Health Organization (PAHO), onder leiding van de directeur van Volksgezondheid, om Suriname voor te bereiden.

Ook werd het Centraal Medisch Laboratorium, met de steun van PAHO, het eerste laboratorium in het Caraïbisch gebied dat reagentia en training (op 4 en 5 februari) kreeg voor detectie van het virus. Het lab is nu uitgerust om op het Corona virus te screenen en zo COVID-19 te bevestigen.

Ondertussen vallen er steeds meer slachtoffers en de uitbraak van het virus in Zuid-Korea, Iran en Italië baart de WHO grote zorgen.

25 REACTIES

 1. Een corona pandemie is een ramp voor de wereld en in het byzonder voor de derde wereldlanden die over een zeer zwakke infrastructuur beschikken en waar de gezondheidszorg niet bepaald optimaal te noemen valt.Suriname voldoet aan al deze voorwaarden


  Maak melding

 2. Breaking News:
  De Iraanse onderminister voor Volksgezondheid is positief getest voor het Corona virus. Dit is niet het einde. Het wordt alleen maar erger.


  Maak melding

 3. laatst hier voor eerste keer in ziekenhuis op bezoek. veel apparatuur werkt niet, hoe willen ze het tegenhouden? en dan heb je nog mensen zoals ene Wendy, die zo anti Nederland, zijn dat ze geschonken medische apparatuur en medicijnen niet willen aanvaarden. hoop dat als ze het nodig heeft zo consequent blijft en het iemand gunt die er baat bij heeft


  Maak melding

 4. Goed bezig!
  Dit zal er voor zorgen dat er tenminste iets van preventie in het caribische gebied kan worden gerealiseerd!
  Mischien is het ook wel handig om de Latin-American landen ook zoveel mogelijk te betrekken. Vooral Colombia en Brazilie hebben een grotere capaciteit en infrastructuur om grote problemen te kunnen opvangen.
  gemodereerd

 5. De rovers en boeven zijn weer niet opgewassen tegen deze baas. Deze virus is sterker dan de roof en verduister virus. A film i kon spang, let maar op !


  Maak melding

 6. Denki China is ook een beetje groter en meer inwoners per vierkante meter. Wel eens aan gedacht?
  gemodereerd

 7. ook al in Spanje en Oostenrijk,
  Ik zeg mensen sla je eerste levensbehoeften in dan kaan je veilig in quarantaine.
  Ik wacht op beelden van Boefdraad en zn schoonvader die net als die Iraanse minister zweten als otters.


  Maak melding

 8. In China eten ze alles, dus alles wat vliegt en kruipt wordt genuttigd
  Kijk op YouTube,dan spreekt het voor zich dat het een dag fout gaat,


  Maak melding

 9. Alles wassen of ontsmetten uit China ook speelgoed en haar accessoire en de verpakkingen.
  Als je in Suriname moeilijk aan medicijnen kan komen hoe willen ze dat doen??? Paracetamol is moeilijk je loopt alle apothekers plat om aan een bepaald medicijn te komen, hoe dan.
  Aan gezien de corona onderweg is, hopelijk van niet, is Suriname verplicht om meteen de middel te achter halen en een grote voorraad op te slaan in geval dat…en wat belangrijker het moet het volk geen geld kosten. Denk ook aan de mondkapjes. Geen goedkope uit China.


  Maak melding

 10. en hoeveel chinezen komen er dagelijks aan in suriname??
  misschien daar gelijk een stop op zetten?
  want dat is wel het grootste risico factor…. inwoners van het virus land hierheen laten komen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.