Grote mensenmassa op de been bij NDP massameeting Veerplein

110
Grote mensenmassa op de been bij NDP massameeting Veerplein

De eerste massameeting van de Nationale Democratische Partij in 2020, heeft maandagavond 24 februari veel mensen naar het Veerplein getrokken. Op het plein wordt ook stil gestaan bij de herdenking van de staatsgreep op 25 februari 1980.

Volgens Purple Tv zou het gaan om zeker 30.000 mensen. Op het Revo-plein zullen om middernacht kransen worden gelegd. Ook zijn er speeches van diverse NDP toppers waaronder de president van Suriname, Desi Bouterse.

Het was vanmiddag heel druk in de binnenstad van Paramaribo. Omstreeks 16.00u werd in verband met activiteiten van de NDP en herdenking van de ‘Dag Der Bevrijding en Revolutie’ het verkeer rond het Revo-plein omgelegd.

De beelden:

https://www.facebook.com/PurpleTV12.5/videos/206936594042952/

Live:

https://www.facebook.com/smevandaag/videos/528581264704789/

110 REACTIES

  1. Door dit soort ka wat mensen organiseren kunnen heel wat studenten hun college niet bijwonen. Stront met de NDP’ers!!! Zien jullie niet waar de koers naar toe gaat??
    gemodereerd

  2. Suriname had vóór de staatsgreep zijn staatsrechtelijke en psychologische kaders, waarbinnen vreedzaam met politieke conflicten werd omgegaan. 25 februari 1980 sloeg die kaders aan diggelen. Ingrijpender dan de val van de gekozen regering, was het stukslaan van het morele fundament van het Surinaamse openbare leven. De folteringen en moorden van 8 december 1982 waren het meest barbaarse onderdeel van een totalitaire staatsgreep, waarmee de daders en hun entourage in één keer wilden afrekenen met hun rivalen binnen de militaire dictatuur én met het democratische protest van de arbeiders- en volksbeweging. De democratische rechten en vrijheden, met zoveel offers door de Surinamers op het kolonialisme veroverd, verdwenen onder de militaire laars.

    Politicide
    Op 7 juli 2000 zou hoogleraar internationaal recht John Dugard, ‘vader van de mensenrechten van Zuid Afrika’, in zijn uitgebreid rapport de folteringen en moorden van 8 december 1982 kwalificeren als misdrijven tegen de menselijkheid. Misdrijven tegen de menselijkheid behoren met genocide en oorlogsmisdrijven tot de ernstigste internationale misdrijven.

    Naast de decembermoorden vonden onder de dictatuur andere ernstige schendingen van de mensenrechten plaats, van liquidaties tot massaslachtingen op onschuldige burgers, vrouwen en kinderen, zoals die van 29 november 1986 in Moiwana.

    De vijftien voormannen van de democratie wilden dat de machthebbers hun belofte voor verkiezingen in 1982 gestand deden. Ze wilden voor de Surinamer gerespecteerd zien, het recht op leven, op psychische en fysieke integriteit, op vrije meningsuiting en vergadering, op politieke activiteit, op recht en menselijke vrijheid. Om die humane overtuigingen werden zij gefolterd en vermoord. Onderzoekers noemen dit soort misdrijven tegen de menselijkheid ook politicide, mensen vermoorden omdat ze politiek anders denken.
    gemodereerd

  3. In deze KEIHARDE TIJD is gratis eten, drinken, en entertainment een welkome zaak. Daarna weer tot de orde van de dag en na een week de meeste sma sang drape na neks Moro ey njang.
    Ppffff


    Maak melding

  4. Dan heb ik het niet eens over die senioren burgers die zolang op hun gelden ziiten wachten. Dan zitten die jongeren daar te genieten van vrij njang nanga vrij dringi.
    Da deng kar deng sref’ revolutie.
    Maar ja, zo kan je zien wat voor soort niveau mensen die daar zijn. Na soso een en al DISRESPECTFULL!!!!!


    Maak melding

  5. Geef toe dat ndp aanhang heeft. Het is maar 1 partij daar.
    College volgen?? Biervliet hft scholen pas nog opgeroepen te sluiten.
    Die kinderen hadden geen school nodig???
    gemodereerd

  6. Dit is te danken aan die 60 % van de Surinamers die niet gaan stemmen of niet weten op wie ze moeten stemmen.

    Beste verstandige Surinamer,
    ik begrijp je telleurstelling in politiek Suriname. Maar besef goed als dit NDP-volk weer het lot van jouw Suriname gaat bepalen dan is jouw land verdoemd !
    Het is niet alleen jouw recht maar het is ook jou plicht om bij te dragen aan een beter Suriname.
    Dus laat je stem gelden !

    Mijn advies:
    1e keus VHP: waarom ? Omdat deze vernieuwde VHP wordt geleid door een crime fighter. Santokhi heeft een bewezen goede staat van dienst O.l.v. Santokhi is Suriname in ieder geval veiliger. De VHP heeft een team van deskundigen met daadkracht en wordt internationaal gewaardeerd. De VHP is op eigen kracht nu al bezig met de wederopbouw.

    2e keus NPS: waarom ? Omdat NPS bewezen heeft te zorgen voor een goed financieel evenwicht. Jammer dat Venetiaan corruptie en criminaliteit dat geworteld is in de politiek niet heeft durven aan te pakken. Waarschijnlijk ligt hier de grote telleurstelling bij het grote deel van het volk.

    3e keus DA’91: deze partij is goed voor sociale zaken, milieu en duurzaamheid.

    Met een regering van VHP en NPS zullen de belangen van de meeste Surinamers behartigt worden.
    Stem niet op kleine partijen. Deze zorgen alleen voor verdeeldheid en kunnen in eerste instantie geen verandering brengen.

    Aan de kleine politieke partijen wil ik zeggen:
    Kijk niet naar eigen belang. Voorkom versplintering van het volk (dit is het doel van de NDP), het volk heeft het al moeilijk. Jou opoffering kan van cruciaal belang zijn voor het land ! En dan heb je uiteindelijk toch je doel bereikt / gewonnen.

    Beste landgenoten,
    Raakt u niet ontmoedigd ! Kom in actie voor jouw land, het land van jouw dierbaren.
    Wees een held en ga stemmen. Het is jouw recht en het is jouw plicht. Suriname is van jouw !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding

  7. Ik heb niets aan dit belachelijk vertoon
    Sta je daar en lijkt het alsof je bij een fking feest ben.”revolutie” vieren? nergens voor nodig

    En natuurlijk krijg je zoveel mensen op de been als de grootste regeringspartij MET staatsmiddelen.De ezels mogen hun hart maar ophalen want volgend jaar schaft de nieuwe regering deze feestdag AF


    Maak melding

  8. IK HOOP DAT DE KOERS VOOR DE VERKIEZINGEN GAAT NAAR 1 OP 20 VOOR DE USD.

    DEZE DOMME AANHANGERS VAN DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ MOETEN HET AAN DEN LIJVE VOELEN WAT VOOR VOORSPOED DEZE MOORDENAAR EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA HEN HEBBEN GEBRACHT.

    JULIAN WITH HEEFT GELIJK MET ZIJN STELLING.


    Maak melding

  9. Een goed denkend mens heeft een half woord nodig. Een goed geschoold mens denkt verder dan zijn neus lang is. En een ezel trekt een paarse shirt aan, en rent achter de kudde mee. Suriname heeft geen toekomst. Het wordt geen Dubai het zal eerder Sudan worden


    Maak melding

  10. Een eerlijke verkiezing zonder omkoperij is hetgeen wat de oprechte surinamers verwachten ….helaas zal het …..
    het land bankroet en deze show organiseren…schaamtelozer kan het niet..be zo door !!!..???

    ..


    Maak melding

  11. Er waren bussen ingezet en er was eten en drinken beloofd. Een kudde ezels, niets meer, niets minder! Ik durf te wedden dat meer dan 90% geen diploma heeft of zelfs de lagere school niet heeft afgemaakt. Dommere volgelingen zijn er gewoon niet.
    gemodereerd

  12. Ik geef toe dat er meer mensen bij het feest van de nationale dieven partij zijn gegaan, dan naar de serieuze boodschap van Somohardjo. Dit verschil was te voorspellen. Bij Somo zijn mensen geweest die niet afhankelijk zijn van de dagu’s van NDP, maar een visie hebben en geleid willen worden door oprechte leiders. Op het zg revoplein had een bonte verzameling van feestvierders, herrieschoppers maar vooral afhankelijken. De opgekomen massa is geïntimideerd, bedreigd, gechanteerd, omgekocht en vergoed. NDP laat duidelijk zien waar het gestolen geld aan besteed wordt. Nu nog de devaluatie van SRD en de zaak NDP is rond. Op 25 mei zal driekwart van de mensen die gisterenavond een gratis portie eten hebben gekregen, zich bezat hebben aan goedkope drank en naar nonsense verhalen hebben staan luisteren lekker thuis bijven. Weg met de NDP, weg met de moordenaar en zijn trae asnten, wrg met de NDP half leeghoofden en leeghoofden.


    Maak melding

  13. Stemvee aangevoerd met honderden bussen en gratis eten en drinken. Te dom om te snappen dat ze straks geen pakket meer krijgen en dat ze letterlijk gras zullen eten in plaats van BB met R dankzij 10 jaar wanbeleid van de NDP.
    Gelukkig is er een meerderheid weldenkende Surinamers die op 25 mei de NDP bende zal wegstemmen.
    Abdoel maakt de poppenkast compleet door een NDP initiatiefwetsvoorstel aan te kondigen waarmee hij de koers omlaag wil krijgen. Als dat lukt verdient hij een standbeeld hahaha, wat een ezel
    De ndp meeting was een grote komedie.


    Maak melding

  14. @ Shinehead

    Het wordt tijd dat je een bril gaat aanschaffen: want er staan ook veel ezelinnen erbij (lol. )
    Alleen een ezel(innen )stoot zich twee keer aan de zelfde steen, maar als ik naar deze massa
    kudde bekijkt, dan zijn het inderdaad domme ezels. Alleen voor een busreis en misschien hapje eten en 100 srd, worden ze gelokt om te komen ! En deze stomme boerikie´s zijn er onder (lijding) van andere domme boerikie´s op deze site. Alles wat er daar stond(en ) zijn niet bepaald de slimste onder de Surie´s,ach waarom erger ik me zelf, ze zijn immers gewoon dom geboren en er niks bij geleerd.Al die boerikie´s die daar waren behoren tot de boerikie´s, van de laagste rangorde der dieren,(boerikie´s inclusief hun lijders )

    sari tori
    Jacko
    gemodereerd

  15. Veel paars vooraan ( gedirigeerd ?) daarachter weinig paars te zien. Zijn dat nieuwsgierige kijkers maar geen NDP-stemmers?
    gemodereerd

  16. Bouterse moet nooit meer de leider worden van Suriname want hij heeft het land totaal vernietigd en leeggeroofd.Hij hoort in de gevangenis thuis vooral zijn verleden de moorden van december 1982 staat op zijn naam.Een grote schande voor Suriname als land in het buitenland.Dus volk van Suriname als jullie doorgaan met deze Satan dan is er geen toekomst meer voor jullie kinderen en familie’s dat is mijn waarschuwing.
    gemodereerd

  17. 99.9% van de aanhang was blaka mang, die nog steeds slaven zijn. Deze keer niet de eigendom van de blanke man maar een dronke slimme indiaan.
    Ze zien niet wat er in het land gebeurd, staan daar met poep in hun hoofd te gillen. Moet dit paarse bevolkingsgroep het voorbeeld zijn van de Surinaamse bevolking.
    Het leek wel een afrikaanse bijeenkomst, intimiderend rondlopen in de stad…ongelooflijk.
    gemodereerd

  18. Geloof me , kijk naar de paarse t shirt s . De voorkant is paars en de achterkant zie je bijna niks. Ook geen vlaggen Het volk van su is komen kijken wat er gebeurt en vervolgens nemen ze alles mee wat gratis is. Njang dringi partij. Ik ben benieuw of ze op 25 mei ook zo massaal gaan opkomen voor de ndp. We gaan het zien,


    Maak melding

  19. Tja. .hoeveel van hen zijn VRIJWILLIG gegaan en hoeveel GEDWONGEN? Dat zullen we nooit weten. Maar om even een parallel te trekken. De Neurenbergmeetings van Hitler waren overvol en overvol. ..op het laatst heeft zichzelf vergiftigd en als een rat ondergronds gestorven. Dus zoals Jopi Pengel had gezegd. Wacht even. Wees gerust. Alles komt terecht. En dat zal geschieden op 25 mei as. De Almachtige heeft ons al genoeg laten lijden. En ja. Wij surinamers houden van uitgaan en djugudjugu. Dus hun verzetje hebben ze al gehad.


    Maak melding

  20. WoW, waar in de normale wereld worden doden herdacht om middernacht.
    Wat een enge bedoening, soort v sekte..

    30.000 is maar 10% van het aantal stemgerechtigden, dus maak je niet druk.

    Het is aan te bevelen, om niet te luisteren naar de grove, intimiderende berichten v deze groep.

    Rustig blijven en bewust stemmen.


    Maak melding

  21. Beste electoraat van de NDP, gratis portie bruine bonen met zoutvlees maakt meer kapot dan wat lief is.
    Stem met je verstand als je die niet hebt, leer van andere mensen !!!!!


    Maak melding

  22. De rode draad van de anti NDP reacties is in 2010, 2015 en 2020 hetzelfde. Toch den man e wini.

    Ik zal het blijven zeggen. Je hebt de werkelijkheid van de straat en die van de media. Al deze beelden worden in binnen en buitenlaand grondig bestudeerd. Feit is dat de grootste politieke manesfestatie dit jaar door de NDP is gehouden. Vriend en vijand is het daarover eens.

    O ja het is (voorlopig) stil geworden in het fake nieuws front. De NDP heeft een gevoelige slag toegediend aan de makers van de vele fake nieuws. Duidelijk is dat ze erin geslaagd zijn de groep te infiltreren. Ik heb begrepen dat ze nog meer onderschepte berichten hebben dan ze tot nu hebben laten zien en/of horen. Eigenlijk is het niet zo vreemd dat de NDP deze berichten heeft onderschept. Ze hakken al 40 jaar met dit bijltje. De vraag was niet of maar wanneer. Ze hebben een reputatie hoog te houden op dit vlak.


    Maak melding

  23. Waarom is de NDP aanhang nog steeds zo enorm. Bijna 30.000 mensen op zo’n bijeenkomst. De NDP komt met een duidelijke boodschap richting het VOLK (de grootste rechters bij de verkiezingen) en dat spreekt hun aan. En waarom gaat het nog steeds slecht met de oppositie partijen. Waaraan besteed de oppositie hun meeste tijd. Hieronder op een rijtje:
    -De VHP is op dit moment bezig om alleen maar onzin verhalen te verkondigen via de media. Dagelijks zijn er tientallen onzin berichten in de media te lezen. Heel veel FAKE berichten op social media. De kiezers hebben dat ook al door. Wat is er aan de hand met hun eigen partijprogramma. De rijke zakenlui die achter deze partij staan, je ziet ze altijd in de eerste en tweede rij zitten bij de bijeenkomsten van de VHP, nu al in hun handen wrijven! Ze denken dat de buit nu al binnen is en dat ze hun slag gaan slaan. De middenklasse weet dat en twijfelen om op deze partij te stemmen! Deze partij is teveel bezig met dromen over presidentschap, ministers etc. dan met het volk zelf! Wat ga je zelf voor het volk doen!
    – De NPS mist op dit moment leiderschap. Rusland is een heel aardige persoon. Hij zou het goed doen als docent op de universiteit en zou een heel goede bestuurder zijn. Er is verder geen boodschap voor het volk.
    – De PL van Somohardjo stelt niets meer voor. De kiezers hebben wel een keuze om voor de HVB te kiezen, die toch voor wat meer vernieuwing zorgt.
    – De kleinere oppositie partijen stellen niet zo veel voor, daarom houden zij zich liever bezig met protesten en dergelijke. Er zit geen Thierry Baudet type bij.

    – De ABOB is de enige oppositie partij die aardig bezig is met hun eigen programma, vooral in het binnenland. Af en toe wordt er met een vinger gewezen naar de regering en dat mag zeker ook. Maar het grootste deel zijn ze met hun eigen ding bezig. Enige persoon die een beetje gestoord overkomt is de goede heer Belfor! Maar dat mag ook, als hij maar netjes blijft! Hun aantal zetels blijft stabiel

    Ik denk dat de NDP de verkiezingen weer gaat winnen, maar niet met een meerderheid in het parlement als nu het geval is. Er is heel veel voor het volk gedaan door deze regering. Er zijn ook een aantal dingen misgegaan. De regering heeft in bepaalde gevallen een soort “Robin Hood” gespeeld. Dat moeten ze ook gaan uitleggen aan het volk. Na de verkiezingen gaat er samengewerkt moeten worden. Meerdere partijen moeten met elkaar gaan samenwerken en dat wordt een hele klus straks. De overlopers gaan we weer krijgen!


    Maak melding

  24. Sommigen denken dat ze het centrum v/d Universe zijn. Het buitenland onderzoekt…

    Het buitenland heeft geen tijd voor dit stofje, anders was het allang ‘taking care off’.

    Deze NDP-ophitsers aan de Noordzee, zijn zelf gevlucht na de revotijd. Hun eigen revo.
    Hoe serieus zijn ze.


    Maak melding

  25. @Waldo

    respect voor de wijze waarop dit geregeld is. zeker veel meer opkomst dan ik had kunnen verwachten en u weet ik heb respect/angst voor de wijze waarop Bouterse nog steeds de mensen weet te manipuleren.

    echter op 17 februari werd aan de media waarde toegeschreven toen deze sprak van duizenden. Nu gaar u ongemotiveerd spreken over 30.000 nu beste Waldo dat is zwaar overdreven en dus FAKE. net als veel van de prestaties die aan deze regering worden toegeschreven.

    We gaan zien of er op 1 maart gebaggerd gaat worden op een wijze die baggeren genoemd kan worden. Het baggerschip had er al moeten zijn zodat het uitgerust kan worden voor de klus.

    Verder is deze manifestatie heel anders gestructureerd:
    1>> Vervoer is geregeld.
    2>> Het is een street partij wie in Suriname gaat dan niet.


    Maak melding

  26. @ Waldo

    “De NPS mist op dit moment leiderschap. Rusland is een heel aardige persoon. Hij zou het goed doen als docent op de universiteit en zou een heel goede bestuurder zijn.”

    U doet een heel terechte waarneming. Rusland heeft het charisma van een krant en Bouterse die van een standup comedian,

    U vindt hem aardig, goed als docent en bestuurder. Waarom luistert u liever naar de argumenten van Abdoel en Bouva dan die van hem.
    Stelt u zich eens de vraag waarom een aardig, goed ontwikkeld mens en volgens waarschijnlijk bekwame bestuurder absoluut weigert samen te werken met een NDP waar Bouterse de macht uit maakt.
    Rusland zal ongetwijfeld met de rationele delen van de NDP kunnen en willen samenwerken echter hij heeft weinig aan adhoc beleid en streetparties om succes voor te wenden.


    Maak melding

  27. Wat een opkomst, hoop na de verkiezing, als NDP. wint, dat de koers oploopt tot 1:25 dan kan ik lekker vakantie vieren als een VIP. dan wordt een bodyguard betaalbaar.

    Wow kan niet wachten.
    gemodereerd

  28. Beste mensen.

    Ik neem mijn woorden terug. Ik had gezegd dat het onafhankelijkheidsplein groot is en ik mijn twijfels had of zelfs de NDP dat vol zou kunnen krijgen. Ik heb inmiddels beelden gezien die beter zijn dan die van starnieuws. Op het onafhankelijkheidsplein kunnen 25.000 mensen. De massa op het Revo plein en eromheen vult het onafahankelijkheidsplein met speels gemak en dan blijven er nog mensen over. Dit is een megamassa. Ik ben verbijsterd. What’s going on.


    Maak melding

  29. Allemaal mensen die met bussen werden gevoerd tegen betaling en eten drinken was gratis…25 mei is niet ver NDP en alle rovers moeten verantwoordelijk gesteld worden van verdwenen geld.


    Maak melding

  30. Henry jou wens voor Su zal niet uitkimen. Hod zal ins behoeden. De cambio’s moeten zich aan 1 koers houden of opdoeken. Het zijn witwas praktijken die door vhp in het leven geroepen zijn.
    Somo zijn verhaaltjes klinken mooi mr die heeft geld nodig. Gokt als gek en alles kwijt.
    Greg is een elite dief. Iedereen weer dat.
    Vhp mt Chan zit zwaar in de drugs. Bekend. Verder dan fake berichten komen ze niet.
    Abop komt met wat goede zaken alleen zegt Belfort onzin en velen haten hem. Ik zag pas een pastor die tot Abop leden sprak. Die man moet Brunsie nemen om grotere hoogten te bereiken. Bee ook te dom.
    gemodereerd

  31. Hmmmm soso loesbere nak oppositie nownow.
    Wat hadden jullie dan verwacht ?
    Ik treed in herhaling, maar na 25 mei kunnen jullie allemaal van de BRUG ( Bosje) gaan springen.
    De NDP heeft met haar verworvenheden en sociaalcontract bewezen voor het volk te werken.
    En na 25 mei gaan ze door met het werk.
    Let op: Het was een totale bromtjie yarie op het Revoplein.


    Maak melding

  32. Verdomme , dit is geen veer plein. Dit is een foto van 5 jaren geleden . Trouwens de veer plein kan geen 5000 mensen zelfs opbergen . Maak niet uit : deze mensen gaan voor gratis pet en trui. Want ze hebben geen kleren of kunnen niet kopen .
    30.000 mensen betekent alle mensen van groot Paramaribo.
    Maak niet uit : we hebben nog 470.000 mensen over. En deze gaan we werken om de smoelen van die 30.000 eten te geven .
    Ik neem ze niet kwalijk : Tide Prisiri Tamara wo loekoe …ssng wo njang!!!


    Maak melding

  33. @Pongosaqoui
    “Ik neem mijn woorden terug. Ik had gezegd dat het onafhankelijkheidsplein groot is en ik mijn twijfels had of zelfs de NDP dat vol zou kunnen krijgen. Ik heb inmiddels beelden gezien die beter zijn dan die van starnieuws. Op het onafhankelijkheidsplein kunnen 25.000 mensen. De massa op het Revo plein en eromheen vult het onafahankelijkheidsplein met speels gemak en dan blijven er nog mensen over. Dit is een megamassa. Ik ben verbijsterd. What’s going on.”

    U weet dat ik fackts check. Hoewel ik onder de indruk ben van wat er gebeurde. Het revo plein is 35 meter breed en ongeveer 140 meter lang ofwel ongeveer de helft van het Onafhankelijkheidsplein. Grote delen werden gebruikt voor podia, backstage, drank en eten hosselaars ofwel de beelden vertekenen enorm.
    De media spreken van duizenden en daar kunt u het beter op houden.
    letwel het was een streetparty die gepresenteerd wordt als politieke steun.

    Time will tell. u en de reacties van andere loyalisten kan gezien worden als Dutch Courage.


    Maak melding

  34. JoJo 25 februari 2020 at 10:54
    @Pongosaqoui
    “Ik neem mijn woorden terug. Ik had gezegd dat het onafhankelijkheidsplein groot is en ik mijn twijfels had of zelfs de NDP dat vol zou kunnen krijgen. Ik heb inmiddels beelden gezien die beter zijn dan die van starnieuws. Op het onafhankelijkheidsplein kunnen 25.000 mensen. De massa op het Revo plein en eromheen vult het onafahankelijkheidsplein met speels gemak en dan blijven er nog mensen over. Dit is een megamassa. Ik ben verbijsterd. What’s going on.”
    ==================================
    Ha Jojo en Pongosaqoui,
    Ik ken de buurt heel goed. Voor de beeldvorming:
    Waar de podia staat, sta je met je rug naar het veerplein. Rechts loop je richting platte brug en rechts tegenover heb je het Revo plein. Links is de straat naar de centrale markt/HJ de vries en is ook heel groot. Want daar had je de oude markt. Recht voor je uit is een gigantische plein die doorgaat richting SPSB. Alles was helemaal vol. Maar het maakt allemaal niet zoveel uit. De media in Suriname heeft het al bevestigd door tot nu heel weinig over te schrijven, dus dan weet je bij voorbaat dat het een megabijeenkomst was!


    Maak melding

  35. Paars staat alleen met haar “revolutie” die een gewone
    machtsgreep was, waarbij de ex-militairen doodgewone
    rovers en staats-eigendom-dieven bleken te zijn !

    Revolutie wordt gesteund door het Volk en is niet van
    een enkele Devaluatie-partij !!!

    Laat de Paarse menigte BIJDRAGEN doen aan Opa Desi, om
    het bij de Centrale Bank GEROOFDE geld, de kasreserves,
    van HET VOLK, terug te storten bij de CBvS !

    DANG UN KANG TAKKI !

    Nu is het tijd, de ROVERS strafrechtelijk vervolgen en langdurig opsluiten !

    PS : Intussen is de SRD-koers zwaar aan het dalen, door geldroof en
    de maandelijkse veel te hoge overheidsuitgaven !
    SARI TORI MORO PINA E DORO !
    DE PAARSE YO-KOEIEN olv HOEFFIE, GEVEN ELKE MAAND, NOG STEEDS,
    TEVEEL UIT !!!
    gemodereerd

  36. De bijbel zegt; zelfs de duivel heeft aanhang en de mens gaat eerder naar brede en makkelijke weg die naar verderf en uitsterving leidt, dan naar een smalle weg die je een eeuwige leven kan brengen.


    Maak melding

  37. =Ik hoop dat de volgende regering deze vrije dag gaat afschaffen, dit omdat het niets met revolutie te maken heeft, maar een ordinaire staatsgreep.
    geld, eten gratis petten, gratis toeren met de bus, zul je zeker velen op de been krijgen.


    Maak melding

  38. Het doet jullie pijn he? Al die leugens ten spijt van de oranje likkers WiJ GAAN VOOR NOG 5 en dan gaande cambios dicht en ook die handelaren die niet kunnen aantonen hoe ze aan hun kapitaal zijn gekomen


    Maak melding

  39. @Jojo.
    Je weet net als ik dat alle partijen bussen inzetten. Niks nieuws onder de zon. Ook tijdens de meeting van pakito heeft VHP en sommige bedrijven bussen ingezet. Kijk, mensen die een hekel hebben aan de NDP of Bouterse gaan niet daar naar toe omdat ze weten dat het uitgelegd zal worden als steun aan. Dus wat je daar suggereert over streetpartij klopt niet. Je komt met een berekening over het Revoplein maar je vergeet de straten erom heen. Je moet naar de drone beelden kijken op starnieuws en ook waterkant alhoewel er betere zijn. Uitgaande van jou berekening zouden er dan tussen 15000 en 20000 mensen daar zijn. Neem ook de omliggende straten dan is het getal van 30000 zelf aan de hele lage kant. Ik ben in ieder geval diep en diep onder de indruk van wat ik gezien heb. En ik ben een vrij nuchtere persoon. Nogmaals, what’s going on.


    Maak melding

  40. De prijzen worden bij de finish uitgereikt en NIET 1 meter ervóór.

    Die ligt op 25 Mei….dan rijden er geen bussen, volgestampt met geïndoctrineerd paars stem en klapvee, naar de stemhokjes.

    Geen gratis ritje…
    Geen lauwe soft…
    Geen bak oud vreten…
    Geen 50 SRD…

    Geen NDP..🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳


    Maak melding

  41. Het diaree TIJDPERK IS GISTERAVOND BEGONNEN VOOR DE OPPOSITIE. SOSO KAWATRA EH TIK DING…..FRUSTRATIE NANGA BRUYA EH TIK DING. HA HA HAAAAAAAAAAAA. IEDEREEN IS AAN DE LUIER ! 25 MEI DRUK BIJ DE BOSJE BRUG OM TE SPRINGEN. MEH BAR JOE.


    Maak melding

  42. JoJo 25 februari 2020 at 10:54

    Het was hier op TV de hele avond. Het waren er echt zoveel hoor. Ik zou zelf ook gaan maar was te laat wegens andere activiteiten.


    Maak melding

  43. De opkomst was bijzonder groot dat moet een ieder toegeven, vriend en vijand! Over vijand gesproken. Jammer genoeg zien veel Surinamers, vooral NDP aanhangers, nog niet in dat hun partijleiding de vijand is van Suriname. Ik heb op “starnieuws” gelezen dat de heer Abrahams van mening is dat de Rechterlijke macht van Suriname een staat is in een staat. Dit is niet alleen een grove leugen en minachting van feiten, maar zelf staatsgevaarlijk. Althans als Suriname echt een democratische staat is of wil zijn. Uiteraard is de heer Abrahams om hem moverende redenen niet eens met de veroordeling van zijn partij-voorzitter. Een van zijn moverende redenen zou kunnen zijn dat hij in de gelegenheid is gesteld zich ten koste van het volk te verrijken. Als men vanuit een bijna miserabele positie tot minister kan opklimmen en vervolgens ook nog puissant rijk kan worden door corruptie;daartoe door een vriend c.q. bloedbroeder in staat gesteld begrijp ik zijn achterlijke stellingname. De aanhang van de NDP is tot op zekere hoogte zielig te noemen. Ik heb oprecht te doen met veel van die mensen, niet met de leiding hoor. Immers die weten precies wat ze doen. Ik heb te doen met de arme aanhangers maar ook de middenklasse die zich “paars” noemt. Dat er sprake is van slecht bestuur is zelf door aanhangers niet te miskennen:De beelden van de laatste vergadering van DNA spreken boekdelen. Mevr Simons wringt zich in allerlei bochten om niet al te hard over de regering te oordelen. Alle neutrale waarnemers zijn het er over eens dat de economie op zijn gat ligt. men kan alleen nog tegen woekerrente marginale bedragen lenen. De walgelijke acties uitgevoerd bij de CBvS daarbij opgeteld de miserabele uitleg en de onverschillige houding van de president laten a=duidelijk zien dat men het niet meent met het land en de bevolking. Het gaat alleen maar om de eigen machtspositie en het bevoordelen van een kleine groep vrienden en familie. Nogmaals de opkomst was groot dat kan niet worden weersproken. Maar ik heb zoals gezegd te doen met de aanhang. Na 25 mei zal men te horen krijgen hoe de vlag (paars of niet) er werkelijk bij hangt.
    gemodereerd

  44. 25 februari
    Wat voelt Chas Mijnals op 25 februari als hij ’s morgens wakker wordt. De man die tijdens het hele gesprek achter elkaar feitelijkheden opsomt en zijn visie deelt, neemt nu een pauze. Het blijft even stil. “Pijn. Ik voel pijn. Dat we mogelijkheden zat (met klem uitgesproken) hebben gekregen om werkelijk die verandering door te voeren die ons vandaag heel ver zou hebben gebracht. En het is helaas in de kiem gesmoord. Veertig jaar geleden is het in de kiem gesmoord. Het is nog steeds in de kiem gesmoord. Veertig jaar geleden begonnen en het is nooit tot bloei gekomen. Die transformatie die door brede lagen in de samenleving omhelsd en ondersteund werd, daar wisten we niet mee om te gaan. En keer op keer hebben we blunders gemaakt en niet geleerd uit die blunders.”

    Hij is nu bezig een boek af te ronden over de ontwikkeling vanaf 1976, met een reflectie naar zijn jongere jaren, zodat het vertrekpunt van zijn politieke ideologische motivatie ook begrepen wordt. Wij nemen afscheid maar niet alvorens eerst de citroengrote olijven te bewonderen aan de laaghangende takken in zijn rustieke tuin.
    Een citaat uit DWT.
    gemodereerd

  45. Er zijn veel voedsel pakketten verdeeld zo te zien….hiervoor hebben ze die 100 miljoen US moeten verduisteren!!! De ghetto’s zijn gisteravond wederom leeggelopen!!


    Maak melding

  46. Een Stukje tekst die uitgesproken is door Abdoel. Maar wacht even, is het niet Abdoel die ooit geroepen heeft dat de crises voorbij is en dat de zware tijden al achter de rug zijn? en ook het belangrijkste…in het jaar 2019 komen re betere tijden.

    Een ieder weet dat ook dat je nooit op een podium kan roepen dat de je koers omlaag gaat brengen. Alleen die oenen van de NDPérs geloven dit.

    =NDP-fractieleider Amzad Abdoel heeft op de bijzonder druk bezochte massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) maandagavond aangekondigd dat ingegrepen zal worden om de koers omlaag te brengen. Zijn fractie heeft een initiatiefwet ingediend om de koersopdrijving door illegale én legale cambio’s aan te pakken. Hij herhaalde dat er een economische aanval is geopend op de ‘revo-beweging en de paarse beweging’. Abdoel voerde aan dat “niemand Bouta zal breken”. De wet zal worden behandeld en de koersopdrijving zal worden aangepakt door ook de gevangenisstraf te verzwaren.

    Dit noemt men letterlijk MISLEIDING. NDPérs worden lekker gepakt.


    Maak melding

  47. Het is de gajes van de NDP die daar aanwezig is, voor een portie gratis vreten. Bij mekaar opgeteld hebben ze het cumulatief IQ van een schoenmaat !!!


    Maak melding

  48. @Waldo,

    Dat er meer mensen zouden komen opdagen dan bij pakito wist ik maar zo’n grote massa had ik ook weer niet verwacht. Misschien heb jij of iemand anders een goed onderbouwde verklaring voor deze gigantische opkomst. Zijn deze mensen getriggerd door iets zo ja wat is deze iets? Ik ben flabbergasted door deze mega opkomst omdat ik het gewoonweg niet had verwacht.

    Somohardjo die dacht een krachtmeting te moeten aangaan is compleet weggevaagd. Geloofde hij echt dat hij de NDP zou kunnen verslaan? Als het antwoordt ja is dan leven deze mensen echt in een droom media wereld. Ik geloof nu ook dat de anti DDB club hier op waterkant geloven dat mensen; gedwongen zijn, bang zijn, geld krijgen of voor BBmet R daar naar toe zijn gegaan. Ik heb al die tijd gedacht dat ze gewoon ‘wan hari sma’. Wel zielig eigenlijk.

    Nabrander. Chan heeft een boek over zichzelf laten schrijven. Bouta heeft een boek laten schrijven over de 500 projecten die tussen 2015 en 2020 zijn gerealiseerd voor het land.
    Tja, mooie woorden zijn niet altijd waar en ware woorden zijn niet altijd mooi.


    Maak melding

  49. Deze mensen denken. Kis” den’ moi met hun vreemde valuta rekeningen en kasreserve. De NDP zorgt voor ons met aardappels en uien. NDP na Robinhood.


    Maak melding

  50. Pongosaqoui 25 februari 2020 at 13:59

    @Waldo,

    Dat er meer mensen zouden komen opdagen dan bij pakito wist ik maar zo’n grote massa had ik ook weer niet verwacht. Misschien heb jij of iemand anders een goed onderbouwde verklaring voor deze gigantische opkomst. Zijn deze mensen getriggerd door iets zo ja wat is deze iets? Ik ben flabbergasted door deze mega opkomst omdat ik het gewoonweg niet had verwacht.
    =====================
    Ten eerste, je krijgt zeker geen gratis eten en drinken op zo’n bijeenkomst. Dat is gewoon nonsens dat mensen vertellen. Die spullen worden verkocht!
    De bijeenkomsten van de oppositie partijen zijn altijd heel saai en gaat voor het grootste deel over de NDP en de regering. Er komt helemaal niets nieuws over hun eigen programma ter sprake. Alleen maar over de regering en de NDP! En dat allemaal lees je ook al in de media, dus mensen gaan nooit met veel verwachting naar deze bijeenkomsten. Het is meer een verplichting jegens hun partij dat ze gaan!

    Op de bijeenkomsten van de NDP hoor je heel weinig over de oppositie. Er zit altijd een zekere spanning, wat gaan de sprekers weer ter sprake brengen. Zelfs de media is volop aanwezig en nieuwsgierig. En meestal gaat het over actuele onderwerpen. Dat is een voordeel van een regeringspartij. Zij kunnen alle verworvenheden naar voren halen. Dat herkent het volk wel! Op deze bijeenkomst is er ook heel veel gezegd wat toekomstplannen zijn! En verder moet je als politieke leider charisma hebben.


    Maak melding

  51. hahahahahahahahahaha hoor de vhpers klagen hier op waterkant.
    Toen de vhp een massameeting had in de olifant hoorde ik alleen maar lofprezen.
    Fawaka nu dan??? haahahahahahahahahah.
    Het is toch duidelijk dat de NDP de grootste partij gebleven is ?
    Waarom hypocriet doen ? Dit was toch te verwachten of niet?
    Ach ja jullie bekijken het met jullie haatzaaierij .
    Dit is een Les voor de haatzaaiers .
    Hoe meer je haat zaait hoe meer de mensen zich thuis voelen bij nde ndp. Als jij doet alsof de creool niets betekent en uitmaakt voor dom etc etc ,dan krijg je dit. Wij hindoestanen zijn niet beter als een creool . De vhp is gewoon een racistich partij PUNT…
    Bam in je gezicht hahahahahahahahahahahaha


    Maak melding

  52. Bij nader inzien :
    Als je 100 ezels op een veld van 10 m x 10 m zet, zijn er dan veel ezels of is het veld te klein ?

    Deze opkomst was te verwachten. Het zou heel raar en onrealistisch zijn indien de NDP ineens weinig aanhang zou hebben. Wat natuurlijk wel gewenst is.
    Veel zwakke Surinamers hebben hun aanstelling te danken aan de NDP. Zij zijn bang om hun inkomen (stukje zekerheid) te verliezen. Daarnaast weet iedereen dat de NDP haar werknemers intimideert en domineert. En de NDP betaalt zwakke Surinamers om paars te vertonen en paars te blaten.
    Dus deze opkomst is niet vreemd.

    Toch is het heel belangrijk om hierbij stil te staan.

    Beste verstandige Surinamers,
    Laten we geen risico’s nemen. De NDP zal vast weer frauderen ! Wij kunnen hier massaal wat aan doen door gewoon onze plicht te vervullen en te gaan stemmen. Hoe meer mensen stemmen hoe minder invloed de fraude zal hebben. Logisch toch ?!
    Nogmaals;
    Weet je niet op wie je moet stemmen en waarom ?
    Stem dan voor een veilig Suriname !
    Stem VHP. Deze partij pakt nu al corruptie aan.
    Santokhi is sowieso beter voor de reputatie van Suriname dan Bouterse !

    Wees ook een held en Red Suriname !

    Sluit je aan bij de:
    Veiligheid en Helden Partij !

    Krakti !


    Maak melding

  53. De NDP is duidelijk etnisch bezig.
    Kijk zelf maar naar de hiearchie van de NDP.
    Wie zijn de beste vrienden van Bouta ?
    Wie houden de NDP draaiende ?
    Wie zijn de geldschieters van de NDP ?


    Maak melding

  54. Kondremangs
    VANDAAG HERDENKEN WIJ. ….AGENT SULTAN. ..LUITENANT VAN AAST EN SERGEANT.MAJOOR COMVALIUS. …ZINLOOS GESTORVEN 40 JAAR GELEDEN. RIP
    TIME WILL TELL! ! !
    NOBRUYA


    Maak melding

  55. Ik heb nog nooit eerder zoveel pijn en frustratie gemerkt en gelezen op dit forum. Zoals ik vaker zeg doet de waarheid ongelofelijk veel pijn bij de vaste trollen hier! En dit is nog maar een voorproefje, een trailer. Als straks de film gaat draaien mag de poort van LPI wagenwijd open staan en zal alles daar oranje gekleurd zijn.
    Wat een pakslaag zeg!! Dit is een hystorisch antwoord van het electoraat aan de oppositie! Chan, yu kan go dok!!


    Maak melding

  56. De massa is op gratis jang en dringie afgekomen.
    Ze konden ook zo in de bus stappen zonder wat te betalen. Alleen zo krijg je die domme ezels bij elkaar. Een voordeel, er hebben zich minder roofovervallen voorgedaan want al het tuig zat daar.
    Als de ndp nog 5 jaar mag, dang wo sie fa don ka!


    Maak melding

  57. @Pongosaqui/Waldo

    het is zaak even op te meten en dat kan met Google earth en dan kun je duidelijk zien dat het oppervlak veel kleiner is dan het Bevrijdingsplein. je kunt ook zien tot hoever het plein gevuld is en wat er allemaal voor ruimte door andere zaken in bedrijf genomen wordt.
    Buiten kijf men heeft mijn verwachtingen overtroffen maar bij 5.000 tot 6.000 houdt het wel op.

    Verder over inzet bussen. natuurlijk doen anderen dat ook maar op 17 feb waren er bijna geen politieke partijen die zich lieten zien etc.

    U vergeet verder dat dit een streetparty is met muziek en andere gezelligheid. Ik zou ook gegaan zijn als ik in paramaribo zou zijn. waarom niet al was het maar om mijn nieuwsgierigheid en leerzucht te bevredigen.

    Veder vindt ik het meer dan interessant dat er een boek is met 500 door Bouterse en vrienden gerealiseerde projecten, Waar is het te koop of down te loaden. Wie laat het zien.
    U kunt er vast wel 5 melden RobG is het nog niet gelukt om er 3 te benoemen.

    Ik weet hoe belangrijk waterkranen in de buurt zijn voor de mensen die occuperen. Echter een kraan die een paar maanden water geeft is geen project maar een stunt voor de verkiezingen.
    Graag echte projecten benoemen zodat ze te beoordelen zijn.

    Ik wil niet Azijnzijkerig zijn maar er is weer veel belooft om de aandacht af te leiden. Er is weer gedreigd maar er is niets concreets geboden behoudens bakjes met eten, tshirts en ….


    Maak melding

  58. @Paraexpress: Over welke helden heb je het in Gods naam? De VHPers die sinds ik ben geboren heel Suriname verkavelen en verkopen tegen woekerprijzen? Die dwaze VHPers die voor de onafhankelijkheid Paramaribo in brand staken?? De familie Santoki die zaken deed met Segebai?? De panichoor (RIP) of de geitenneuker, ik bedoel geitendief? Of bedoel je al die VHPcambio’s die Suriname financieel in gijzeling houden? Ey…..ga slapen hoor!!


    Maak melding

  59. Je opmerking moet nog beoordeeld worden
    Eerst het zoet daarna het zuur
    Terwijl NDP feest viert dwaalt het evaluatiespook over Suriname. Ja jongens het gaat zo goed met Suriname dat een volgende devaluatie onvermijdelijk is. Ik hoop dag deze devaluatie komt voor 25 mei want dat wordt de genadeslag voor de NDP. Stevige discussie of niet : we moeten devalueren . Wettelijke maatregelen zoals onze geweldige econoom van de NDP Abdoel heeft voorspeld of voorgesteld heeft geen zin.

    wegens teveel fouten.Mijn autocue maakt me gek.


    Maak melding

  60. @Jojo. ..no har Joe nekitee nanga deng bouta lovers. met hen valt niet te discussiëren. ze aanbidden een veroordeelde moordenaar en drugsdealer


    Maak melding

  61. @ lucien kapwachodow

    De helden van Suriname zijn alle Surinamers die een beter en gerespecteerd Suriname willen.
    De helden van Suriname kijken naar nu en de toekomst en leven niet met leugens uit de jaren 70 en 80 verspreid door de NDP zelf.

    Als je geboren bent in de hol van Bouta dan is logisch nadenken voor jou en al die andere bouta-lovers onmogelijk.

    O.l.v. van Santokhi was Suriname veiliger.
    Santokhi heeft Roger Khan drugspartner van Bouta laten oppakken.
    Bouta is door de knieen gegaan voor de rechter om zijn leugens.

    Wellicht volg je alleen die BS van Bouta en dringt de realiteit niet tot je door.
    De VHP heeft de afgelopen tijd al heel wat corruptie zaken van de NDP aan de kaak gesteld.

    Ey lucien kapwachodow, waarschijnlijk slaap jij nog. Het wordt tijd dat jij wakker wordt en eens goed in de spiegel gaat kijken.


    Maak melding

  62. @JoJo

    2012 ben ik begonnen met het opschrijven van de verworvenheden omdat mensen het steeds hadden dat de regering niks deed. Ik ben toen daarmee gestart op het forum van Waterkant.net. Dat was in de periode 2010-2015. Ik werd daarin ondersteund door andere forumleden. Later is dit idee opgepakt door de NDP en zijn ze films gaan. Ik ben toen mee gestopt na de verkiezing van 2015. Als je niet eens 1 ken dan houdt de discussie hier op. Dat wil zeggen dat je niet op de hoogte bent van de ontwikkelingen in Suriname. Als je Pongosaqoui in het forum opzoekt kom je zeker in de 1000 tegen voor de periode 2010-2015. Ik ga ze echt niet hier opsommen.


    Maak melding

  63. De definitie van revolutie volgens wikipedia:
    Een revolutie is een plotselinge opstand van het volk.
    Volgens mij waren het 16 militairen toch??????

    gewoon ordinair een staatsgreep, en de zogenaamde revolutionairen zijn nu stuk voor stuk miljonair.
    Hoezo revolutie… ?????
    Flikker toch op met dat revolutie gezwam….
    gemodereerd

  64. @jojo,

    Er zijn drie video’s van op YouTube. Verworvenheden deel 1 en 2 periode 2010-2015. En de nieuwste een greep van de verworvenheden 2015-2020. Even zoeken. Ik mag geen link hier zetten


    Maak melding

  65. De verworvenheden van de staatsgreep:
    President die in binnen en buitenland veroordeeld is.
    Paketten economie.
    Geld lenen voor 3 straten of bruggen, en twee in je zak steken.
    alles en iedereen rond de baas is miljonair.
    staatsmedia zijn niet meer onafhankelijk, maar spugen de hele dag paarse onzin uit.
    Normen en waarden zijn zoek.
    elke dag berovingen.
    onderhandse gunningen.
    kasreserve weg
    goud vooraad weg
    waardigheid weg
    instituten, zwak geworden.
    honderden ex ministers, directeuren, onder directeuren…
    ongeschoolde parlementariers…Ramsahai is gewoon visser, maar zit in dna de bankjes warm te houden.
    Een President die op een persconferentie tralalala verteld..
    armoede troef…..

    Suriname WATSKEBEURT???????
    gemodereerd

  66. @jojo,
    Aangezien je zegt dat je alles berekent. De VHP beweerde dat er 20000 mensen waren in de olifant. Dat waren er veel en veel minder. Hoeveel waren daar volgens jou. IK ben benieuwd naar jou berekening. Want ik heb het ook uitgerekend. Want als je nu zegt dat er hoogstens 5000 tot 6000 mensen daar waren dan waren er in de olifant een kwart hiervan dus ongeveer 2000.

    Kijk eens naar de luchtfoto’s van Revo plein en omgeving. Prachtige luchtfoto in Suriname Herald van het plein en de omliggende straten. Bom vol. Maar ach de massa weet in ieder geval dat het stampvol was.


    Maak melding

  67. Ik kan alleen dit zeggen tegen diegenen die hun kostbare levensjaren vergooien aan de NDP, door al tientallen jaren op internet te zitten en bijna dagelijks zich op een negatieve manier bezig te houden met de partij of met Bouterse, wordt het geen tijd om een andere hobby te zoeken? Een groot deel van jullie zitten in Nederland, kennelijk op basis van een uitkering en jullie stoppen al je energie in Bouterse en de NDP. Wordt het niet tijd om eens diep in de spiegel te kijken en af te vragen wat jullie al die jaren hebben bereikt? Jullie maken je druk om koersen alsof jullie diegenen zijn die geld op een bankrekening in Suriname hebben? Jullie kunnen amper rondkomen van de uitkering die jullie ontvangen. 2010 hadden jullie een doemscenario voor Bouterse voorspeld. Hij won en werd president. 2015 deden jullie het nogmaals over en ook daar kwam jullie voorspelling niet uit. 2020 zal niet anders gaan, omdat jullie te lang in Nederland op jullie droge mars hebben gezeten en geen flauw benul hebben hoe het werkt in Suriname. Ja scheldt maar uit en noem de mensen paarse ratten, maar dat leidt niet tot een zetel minder. De reden is dat de mensen die jullie rommel lezen jullie lotgenoten zijn. Die mensen waren al tegen Bouterse en vinden het heerlijk om te zien hoe jullie tekeer gaan. Plus het gros heeft de Nederlandse nationaliteit. Ze mogen toch niet stemmen in Suriname dus eindstand is het zo dat jullie al jaren de indruk wekken dat jullie de situatie in Suriname kunnen beïnvloeden maar jullie stellen in feite geen moer voor. Als jij je teveel ergert aan een persoon, een situatie of een gebeurtenis kan je daar een enge ziekte van krijgen. Mijn advies is aan jullie Bouterse verslaafden, laat het los en ga iets leuks met je leven doen.
    gemodereerd

  68. @pongo. …FEIT IS DAT JE BEWIEROOKTE LIJDER EEN VEROORDEELDE MOORDENAAR EN DRUGSDEALER IS EN NOTABENE DE DICTATORIALE VERKRACHTER VAN SURINAME. MAAR DAT MAG NIET WORDEN GESCHREVEN VOOR HET NAGESLACHT. 1 TROOST. ER IS GENOEG MATERIAAL OM HET ALSNOG TE DOEN.


    Maak melding

  69. Is toch geen Fake nieuws?
    – Het ministerie van Financiën heeft dinsdag via NII bekendgemaakt dat de rating van Suriname door Moody’s Investors Service ongewijzigd is gebleven. “Het B2-kredietprofiel met stabiele outlook wordt nog steeds ondersteund door de huidige economische kracht van het land.”

    Lees meer: Moody’s B2-rating voor Suriname ongewijzigd


    Maak melding

  70. @ Pingososokwai

    Dat er veel mensen waren is duidelijk.

    Echter was er niet veel meer dan op 17 feb op het Onafhankelijkheidsplein.
    Let wel op 17 feb, een normale werkdag, zijn mensen op eigen gelegenheid gekomen. Er was geen gratis eten en drinken, er was geen omleiding om de toegankelijkheid te bevorderen, er was geen podium met grappenmakers die populistische uitspraken deden en rond sprongen als japjappies en keskessies.

    Alles bij elkaar opgeteld is de biggie bek klap goed aangekomen bij de NDP. Dit mag je tegenspreken, maar jullie baas Bouta heeft dat al toegegeven tijdens zijn tralala toespraak.


    Maak melding

  71. Fake news van Bouterse over Santokhi.

    Reminder uit de Volkskrant:

    ” … ‘Mededelingen door mij gedaan zijn niet voldoende aannemelijk gemaakt en berusten dus niet op waarheid’, schreef de ooit machtigste man van Suriname in een rectificatie van zijn beschuldigingen dat Justitie-minister Chandrikapersad Santokhi innige banden heeft met drugscriminelen.

    Het is een voor Suriname ongekende ontwikkeling: politiek straatvechter, ex-legerleider en voorzitter van Surinames grootste partij Desi Bouterse die gedwongen wordt, in het openbaar, zijn excuses aan te bieden aan zijn grootste vijand. … “


    Maak melding

  72. Wie was de teller? Ndp je mag je aanstellen, maar niet iedereen gaat je geloven. Elke massameeting maakt niet uit wat, maakt men altijd een schatting, NOOIT de exacte cijfers. Zelfs 1 is voor de ene veel, maar voor de andere weinig. Cijfers zijn relatief!


    Maak melding

  73. Een beetje onzinnige discussie hier op waterkant over het aantal mensen die op het festijn van de NDP waren. Uiteindelijk gaat het op 25 mei om het stemgedrag van het volk. Lezen jullie de artikelen met Chas Mijnals en Jerry Heirath op DWT Online. Wellicht dat deze wat licht brengt in de woeste hersenen van de zogenaamde revo volgers.
    Feit is dat de NDP nog nooit in de geschiedenis van Suriname het land heeft kunnen ontwikkelen.
    “Gestoken in militaire uniform heeft raadsadviseur Ramon Abrahams vannacht op het ‘Revo-Plein’ een terugblik gegeven vanaf 1975 over de ontwikkelingen die het land volgens hem heeft doorgemaakt. Hij kondigde aan dat diverse hervormingen doorgevoerd moeten worden, ook bij de rechterlijke macht.”
    Het zal je maar gebeuren dat wan fufuruman kon drai a kondre.
    Alleen maar provoceren door in leger-mantel pakje rond te lopen maakt je nog geen revolutionair. Deze mensen zijn verworden tot de nieuwe onderdrukkers van het volk, hoezo vrij volk van Suriname. Ze hebben de oude methodes van de kolonisator en de oude politiek overgenomen en verfijnd.
    Ivan Graanoost probeert zonder veel succes veertig jaar revolutie samen te vatten. Graanoogst zei tijdens zijn betoog dat wat allemaal bereikt is onder Bouterse is betaald is met Surinaams geld. Jammer genoeg vergeet hij gemakshalve aan het volk te vertellen hoe hoog de buitenlandse schuld vandaag de dag is opgelopen en dat het land elke keer weer als de NDP aan de macht is naar de financiële afgrond wordt gebracht. Het land is nog nooit zo verdeeld geweest. Dit heeft niets te maken met revolutie, die moet waarschijnlijk nog komen.
    De uitspraak: “na deng gudu mang e klage, maar ding kan pai a verschil, unu e pina en Bouta e luku unu”. Ik blijf me afvragen wat er van Suriname terecht moet komen als er van deze “gudu mangs” niets meer te stelen valt of als zij massaal het land uit vluchten.


    Maak melding

  74. @Pongasoqui

    Surinamers houden van mondelinge overdrijving. Ik probeer de feiten te reproduceren, ik ken de normen van maximale bezetting (hoeveel mensen / m2 mogelijk zijn omdat ik theaters en popzalen gebouwd heb) en reken met de feiten zoals ze er liggen.

    Ten aanzien van de aanwezigheid bij de Olifant weet ik mij slechts te herinneren dat het druk was, mijn verwachtingen overtrof en dat 20.000 absurd is voor het gebied. 2.000 tot 5.000 is denk ik wel het maximum. 6.000 zal het maximum zijn voor het revo plein en omgeving. Dat is veel voor een partij die haar geloofwaardigheid verloren heeft voor mensen die rationeel nadenken over wat er gebeurd, de DNA zittingen volgen en begrijpend kunnen lezen en ook tussen de regels lezen. Ik lees zowel coalitie en oppositie materiaal en luister na Abdoel, Simons, Coutino, Bouva, Hooghart, Breeveld Waterberg, de Sapoens, Bee, Belfort, Gajadien, Jogi, Bink , Etnel, Rusland, Mathoera, Chantoki, Budike etc met even veel aandacht en maak dan mijn mind op en niet eerder.,


    Maak melding

  75. JoJo 26 februari 2020 at 10:55
    @Pongasoqui
    Surinamers houden van mondelinge overdrijving. Ik probeer de feiten te reproduceren, ik ken de normen van maximale bezetting (hoeveel mensen / m2 mogelijk zijn omdat ik theaters en popzalen gebouwd heb) en reken met de feiten zoals ze er liggen.

    Ten aanzien van de aanwezigheid bij de Olifant weet ik mij slechts te herinneren dat het druk was, mijn verwachtingen overtrof en dat 20.000 absurd is voor het gebied. 2.000 tot 5.000 is denk ik wel het maximum. 6.000 zal het maximum zijn voor het revo plein en omgeving.
    =======================
    Dan zit je er behoorlijk naast, want er waren zeker 30.000 mensen aanwezig. Anders had je het in de media wel gehoord. Maar het maakt allemaal niet meer uit!


    Maak melding

  76. @ Waldo

    U belazert u zelf maar. Dan komt de klap alleen maar wat harder aan.
    om 30.000 mensen te kunnen bergen hen je minimaal 12.000 m2 – 15.000 m2 nodig (gemiddeld 2 tot 2,5 mensen/m2 incl. loop ruimte). in de buurt van het podium is maximaal 5.000 m2 vrij beste Waldo en niet maximaal gevuld.

    Verder als ik in de buurt geweest was, dan was ik ook gegaan om te zien en te leren en leuke muziek te horen en naar de clowns te luisteren die de meest waanzinige dingen schreeuwen uit wanhoop.

    Leer iets van uw geschiedenis.


    Maak melding

  77. Knuffelsgracht, Heiligenweg en de parkeerplaats is 50×200 meter. Reken maar uit als je zou moeten uitgaan van 4,7 personen per vierkante meter. Ik ga liever uit van 3 . Ik heb het Revoplein en waterkant dan nog niet meegenomen. Maar zoals Waldo zegt, het maakt niets meer uit. Iedereen heeft gezien dat het enorm was. Meer dan 5 jaar geleden. En dat zegt heel veel.

    Ik vond het vraaggesprek van Pronk wel verassend.

    Wel interessant vindt ik de analyse van Sandew Hira. Hierbij een klein stukje.

    Zijn Surinamers gek geworden?
    25/02/20
    Sandew Hira, 24-2-2020
    Inleiding
    Hoe is het mogelijk dat een regering die verantwoordelijk is voor torenhoge prijzen, stijgende wisselkoersen, desastreuze leningenbeleid, korruptie-schandalen en nog veel ergere wandaden 35.000 man op de been krijgt om haar steun te betuigen terwijl de oppositie die met nationale en internationale steun van de media en onophoudelijke campagnes amper 4.000 mensen op de been kan brengen om te protesteren tegen de regering? Zijn Surinamers gek geworden?
    Als je de media mag geloven, dan is dat de enige conclusie die je kunt trekken. Wie nu nog de media gelooft, gelooft ook in sprookjes. De twee demonstraties van 17 en 24 januari was een confrontatie tussen pro- en anti-koloniale stromingen in de Surinaamse politiek. Dit artikel gaat dieper in op de betekenis van de verkiezingsstrijd die nu gaande is in Suriname.


    Maak melding

  78. @ACHTERLIJKE WENDY,

    ALS DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ DEZE VERKIEZING WINT GARANDEER IK JOU DAT DE KOERS ALS EEN RAKET OMHOOG ZAL SCHIETEN.

    ZELFS GOD GAAT SURINAME NIET KUNNEN BEHOEDEN VOOR ZO EEN KOERSSTIJGING.

    JE BENT TE DOM OM NIET TE KUNNEN INZIEN DAT SURINAME REDDELOOS VERLOREN IS MET JOUW GROTE MOORDDADIGE LIJDER.

    ACHTERLIJKE WENDY: YU O GO NJANG DIDIBRI KKA.

    DONG BEEST YU


    Maak melding

  79. Echt verrassend is dat aantal niet waar de Bouta-lovers van uit gaan.
    Het is eerder te verwachten, want ongeveer 35.000 man is in ieder geval het minimum waar de NDP op kan rekenen.
    Ik heb het al eerder gezegd dat minder niet realistisch zou zijn.

    Immers Bouta heeft inmiddels al 40 jaar invloed in politiek Suriname. Er zijn dus minimaal 3 generaties Bouta-lovers. De NDP heeft 40 jaar lang individuele belangen behartigd middels een baan of andere gunsten en zodoende een harde kern onderdanen opgebouwd.

    Dus verrassend is laten we zeggen 40.000 man niet. Echter denk ik niet dat er zoveel aanwezig was op de massameeting. Waarschijnlijk op de volgende massameeting zal er meer zijn. Om dan de schijn te wekken dat de NDP gegroeid is.

    Eerlijk gezegd is het voor de NDP juist telleurstellend, omdat dit minimum tegelijker tijd ook het maximum is.


    Maak melding

  80. @Pongosaqui
    “Knuffelsgracht, Heiligenweg en de parkeerplaats is 50×200 meter.”

    De werkelijkheid is 35 bij 125. Verder staan er allerlei tenten in de weg en neemt de dichtheid na de tent op het midden als heel sterk af
    Waterside street is ongeveer 15 meter breed en daar hield de drukte na 100 meter (bij de vries) op
    Aan de Waterkant hield de drukte voor de watermolen straat al op of wel pakweg 20 meter breed en 70 meter diep.

    U bent duidelijk NDPer en creatief met cijfers. Helaas de cijfers liegen niet.

    Laten we Bouters aan zijn woord houden en kijken welke boot er zondag begint met het uitbaggeren van de Suriname rivier en hoeveel afgeladen coke boten er dan kunnen uitvaren.

    U bent net als een golfer die steeds zijn ballen vindt op de plaatsen waar ze niet geland zijn.
    Iedereen weet dat u zich zelf bedriegt en dat is de ergste vorm van bedrog.


    Maak melding

  81. Als er iemand gek geworden is, dan is dat Sandew Hira wel die met cijfers is gaan goochelen.

    Nederland was blij van Suriname af te zijn. Het was als decennia een bleeder. een maagzweer waar geen eer aan te behalen was en een bodemloze put. Daarom is er veel meer geld mee gegeven dan bedoelt. Het land is in goede staat achter gelaten en is nu 45 jaar later, waarvan Bouterse meer dan de helft beheerst heeft beheerst heeft volgens verdeel en heers principes, in een veel slechtere staat als toen.


    Maak melding

  82. Uitgaande van Jojo zijn berekening 4375+1500+1400+5000=12275m2
    3 personen per vierkante meter (in plaats van standaard 4,7)= naar beneden afgerond 36.000 personen. Bij 2,5 naar beneden afgerond 30.600.

    Het was gewoon druk meer dan sommigen hadden verwacht. Tot zover mijn bijdrage hierover.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.