zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Corruptie en vriendjespolitiek bij aankoop auto's voor overheid via Rudisa'

‘Corruptie en vriendjespolitiek bij aankoop auto’s voor overheid via Rudisa’

-

Does Travel - naar Suriname

Het Surinaamse assembleelid Krishna Mathoera zegt dat er sprake is van corruptie en vriendjespolitiek bij de aankoop van politie- en ministersvoertuigen via het bedrijf Rudisa Motor Company, van Dilip Sardjoe. De parlementariër wil weten waarom er geen openbare aanbesteding is geweest, meldt ABC Online.

Het zou daarbij gaan om voertuigen van het merk Ssang Young type Y400 (foto) en wel 22 voertuigen ter waarde van US$ 605.000 en ook nog 22 voertuigen, ter waarde van US$ 844.000. Ze zouden zijn aangeschaft door het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie.

Mathoera heeft president Desi Bouterse opheldering gevraagd over de aankoop van deze voertuigen bij Rudisa. Zij zal ook een brief richten aan de Rekenkamer, de CLAD en de procureur-generaal voor onderzoek.

Ook haar collega van DOE Carl Breeveld plaatste vraagtekens bij de aanschaf van voertuigen door de overheid. De minister van Openbare Werken Transport en Communicatie Vidjai Chotkan zal hier verantwoording over moeten afleggen. Indien hij dit nalaat zal de Procureur Generaal ingeschakeld moeten worden, zegt Breeveld tegen ABC.

Behalve de 22 voertuigen die volgens de bijzondere afwijkende resolutie bestemd zijn voor ministeries, zijn ook 75 pick-ups van het merk SSangYong Musso, vier bussen en vijftig motorfietsen aangeschaft voor het Korps Politie Suriname.

Echter blijkt nergens dat er hiervoor een resolutie is ingediend bij het parlement schrijft ook de Surinaamse krant De Ware Tijd.

Luister hier naar Mathoera:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

57 REACTIES
 1. Waar komt al deze dollars vandaan eigenlijk, dat er zoveel gekocht wordt???
  Na de verkiezingen zijn deze auto’s verdwenen of wordt een privé bezit van een of ander (ex)minister. Dit alles zal zoals altijd in een doofpot belanden.


  Maak melding
 2. Krishna Mathoera kletst voor de zoveelste keer uit haar nek. Niemand gelooft haar meer. Alleen maar frustraties op dit moment bij de VHP. Ze kan liever ook op de stoep bij de PG gaan zitten met de dames van DA 91 en Strei! Gezellig bij elkaar om nonsens te verzinnen! Wij hebben een goed functionerend rechtssysteem in Suriname. Maar al dat gezeur blijkt achteraf onzin te zijn en de PG kan nog steeds niemand laten vervolgen. Hij wordt met de dag grijzer met die onzin van de oppositie!
  Wanneer komt de oppositie met een realistische verziekingsprogramma. Verkiezingspropaganda wil niet zeggen dat je de hele tijd bezig bent om allerlei onzin berichten naar de media op te sturen. Maar je moet je eigen programma aan het volk presenteren. Wat willen de oppositie partijen zelf gaan doen! Meeste Fake nieuws komt op dit moment van de VHP!


  Maak melding
 3. Zoveelste wapenfeit van dagu’s in de coalitie. Het is waar dat NPS en VHP aan dit soort oneerbiedige wapenfeiten niet kunnen tippen. Chapeau dagu’s jullie blinken in jullie daden, hetgeen beperkt blijft in de beurzen van enkele grotere dagu’s. De kleine teven eten uien en aardappelen uit hun eigen pot.


  Maak melding
 4. Waldo volgens mij klets jij uit je waffel! . Je kan zo zien dat je ook een ndp aanhanger bent. Laat alles even, dan vraag ik aan jou of het verdwenen geld ook fake news is. Of al die moorden en criminaliteit wat in su plaats vind of dat ook fake news is. Geef me aub een goed antwoordt en nogmaals een goed onderbouwd antwoord. Het is namelijk ook mijn land waar ik graag voor zou willen blijven strijden!!!


  Maak melding
 5. @Waldo .dat is de grootste ondernemer vh caribisch gebied volgens jou. Opnieuw de zoveelste corruptie zaak olv jouw geadoreerde lijder DDB. Chapeau met zulke mensen. Dan hebben wij geen buitenlandse vijanden nodig zoals altijd gerefereerd door de lijder van de zg revo himself. Weg met die paarse bende.


  Maak melding
 6. @ Waldo

  Neem even het volgende tot u:
  1>> De resolutie is gedateerd begin januari 2019.
  2>> De aankoop wordt geboekt tegen de post onvoorzien 2018.
  3>> De aankoop wordt gefinancierd door Rudisha ofwel betaald in de toekomst via een financieringsmodaliteit die finacien nog moet gaan regelen.

  Bureau voor staatsschuld laat geen lening van Rudiss zien in 2019 pas op 11 juni verschijnt er een lening van $ 10.000.000 bij republic bank voor voertuigen, een nieuw douane kantoor en ict

  Beste Waldo de vraag is terecht omdat er gewoon niets van de resolutie en het proces klopt.


  Maak melding
 7. Waldo heeft het over een goed functionerende rechtsysteem in Suriname.
  De grootste onzin die ik tot nu toe heb gehoord. Als Suriname een goed functionerende rechtsysteem heeft, waarom heeft Kabouter dan amnestie Waldo?? Waar is al dat geld van de SPSB? Waar is al dat geld van de CBvS, waar is al dat geld van de cassave “fabriek” , Waarom loopt Boefdraad nog vrij rond, Waar heeft Abrahams al zijn bezittingen vandaan, en zo kan ik nog oneindig doorgaan…….


  Maak melding
 8. Er is toch een PG in dat land en er zijn toch rechters in dat land. En ik kan je met zekerheid zeggen, die zijn echt niet van de NDP. Regering Venetiaan heeft 15 jaren de tijd gehad om maatregelen te nemen. Zij hadden ook wetten kunnen maken. Ze hebben niets gedaan dan alleen naar de koers en reserves op de centrale bank gekeken. De heer Telting zat als “Dagobert Duck” daar bij de centrale bank op zijn centjes te letten. De onderbouwing moet je aan de PG vragen, hij is met dat soort onderzoeken belast. En als die onzin van de oppositie op waarheid berust dan twijfel ik geen moment dat de PG tot vervolging overgaat.

  Ik baseer mij puur op het rechtssysteem en als niemand veroordeeld is geworden, dan is er niets aan de hand! En de aller grootste rechter komt op 25 mei met hun vonnis. Geloven zij in die onzin van de oppositie of de tastbare ontwikkelingen van de huidige regering t.b.v. het volk!


  Maak melding
 9. Waldo doe nou niet zo dom,je bent gewoon een ordinaire boef die blij is dat i kan stelen en roven scholing zat er niet in bij jou want je bent één van 13 buitenechtelijk kinderen van je vader. Ga werken voor Suriname mongool


  Maak melding
 10. Met het oog op de komende verkiezingen is mevrouw Krishna Mathoera wanhopig bezig haar best te doen om op een goedkope manier te scoren voor haar partij. Zij denkt hiermee de kiezers te kunnen beïnvloeden. Maar het is in feite is het verspilde energie en een blamage m.b.t. de juridische deskundigheid van deze parlementariër. Ik beschouw haar daarom ook als een eenling binnen de fractie van de VHP omdat zij in haar eentje op oorlogspad ten strijde trekt tegen de regering zonder eerst advies in te winnen bij haar collega parlementariërs van zowel de oppositie als de coalitie. Door deze onnozele actie van mevrouw Mathoera gaat kostbare tijd van de regering verloren. Daarnaast neemt zij het gepeupel dat achter de oppositie aanholt ook in de maling.

  Mevrouw Mathoera had zich eerst moeten verdiepen in het Surinaams Aanbestedingsrecht. In het Surinaams aanbestedingsrecht staat duidelijk aangegeven dat de overheid ook onderhandse aanbestedingen mag gunnen. Binnen de onderhandse aanbesteding is er weer een toepassing die enkelvoudige aanbesteding heet. Bij deze aanbestedingsmethode is de opdrachtgever vrij om een dienstverlener die wordt geacht in staat te zijn de dienst te leveren, te benaderen om een offerte uit te brengen. Bij de enkelvoudige aanbesteding wordt in onderling overleg tussen de overheid en de gunner overeenstemming bereikt over de prijs en de te leveren prestatie.


  Maak melding
 11. Tijdens vhp regeerperiode was er zeker geen sprake van vriendjespolitiek Matrashoera?
  Paars van jaloezie zou ik zeggen.
  Jogie kan je haarfijn uitleggen dat hij zelf een speeltuin op saramacca de heeft gejat en nog honderden hectaren. Dus splinter balk en vinger wijzend👈👉
  Kom met je verkiezingsprogramma en houd op met dingen zoeken om anderen zwart te maken daar bereik je niks mee.
  Die Sardjoe( oom Dagobert) zit er zeer warmpjes bij en heeft niks te klagen, steenrijk 💰💲💵💶💸💱


  Maak melding
 12. RobGay….

  hey, vliegtuigspottertje 🥳🥳
  is jouw speeltje nog steeds aan het rondcircelen boven Paramaribo??? ✈

  Hou jij je daar nou maar mee bezig en stop met je paranoïde, geïndoctrineerde schoolpleinen gelul.

  Want je komt met dag nog dommer over dan dat je van nature al bent. 🖕🖕🖕


  Maak melding
 13. Al deze mensen hier die Waldo bekritiseren ik wil.weten hoe knap jullie zijn maar wil ook weten waar jullie werken of jullie allemaal juristen zijn want oeng sabi furu de waarheid is hard om te horen…slabakken bij elkaar…soso bigi ai e trobi unu VHP gaat maar bij ABC dingen vertellen mi ede nanga a vrouw minister zal ze worden teh a dede wiki


  gemodereerd
 14. @Waldo
  “Er is toch een PG in dat land en er zijn toch rechters in dat land. En ik kan je met zekerheid zeggen, die zijn echt niet van de NDP. Regering Venetiaan heeft 15 jaren de tijd gehad om maatregelen te nemen.”

  Hopelijk heeft u gehoord wat Ramon Abrahams op het revo plein gezegd heeft over de trias politica en een onafhankelijke gerechtelijke macht. Daar moet iets aan gedaan worden. Ten minste als zij tegen de wensen van de NDP ingaan.

  Venetiaan heeft geen 15 jaar gehad om iets te veranderen maar een periode van 4 jaar en van 10 jaar.
  In beide gevallen na perioden van kaalslag door andere regimes althans regimes die het burgerlijk bestuur in de tang hielden.
  de periode 92 -96 moest er gewerkt worden aan de reparatie na het binnenlandsconflct.
  na 2000 moest het desastreuze beleid van Wijdenbosch hersteld worden,

  Ik hoop dat u de tijdlijn goed in ogenschouw neemt en wilt onderkennen dat er ondanks de kruistocht tegen de corruptie weinig vooruitgang is.
  Onder Vene gingen er ministers de bajes in onder Bouterse werden die zelfde mensen raadsadviseur.
  Bouterse beloofde de halve VHP op te sluiten. er is niemand aangeklaagd.
  Doekhie Zwaaide in de DNA met rapporten die niets bewezen.
  Ondertussen word de PG niet integraal voorzien van de dossiers om Carifesta en de NaSchoolse opvang goed te onderzoeken.
  Waldo we zullen zien hoeveel Kopstukken van de NDP er in 2021 nog vrij rondlopen in Suriname. Met een goede plukse wet kunnen er waarschijnlijk heel wat Schulden doorgehaald worden of afgelost worden.


  Maak melding
 15. @RobG
  “Mevrouw Mathoera had zich eerst moeten verdiepen in het Surinaams Aanbestedingsrecht……etc”

  Schoolplein praat RobG. Elke aanbestedingsstelsel kent regels en daarin de gradaties bepaald worden wanneer er enkelvoudig aanbesteed kan en mag worden. Ook als het kan en het mag dan zal er verantwoording afgelegd moeten kunnen worden voor de genomen besluiten. Daar gaat het in het onderhavige juist om.
  1>> Waarom is er sprake van 2 resoluties voor 2 maal 22 auto’s het had toch ook een enkele kunnen zijn met 44 auto’s van twee soorten. Is er willens en wetens geknipt zodat de opdracht onder een maximum blijft.
  2>> Er wordt slechts gevraagd naar waarom en hoe. Dat er vragen zijn wordt in de hand gewerkt omdat er geen transparantie is en er ook nog een andere auto’s gekocht zijn zonder resolutie.
  3>> Verder zie de volgorde en de wijze van betalen (financiering zonder de voorwaarden te vermelden) beter gezegd niemand weet wat het echt gaat kosten. Vooral omdat de prijs in USD is tegen de dagkoers tegen de tijd dat ze afgelost gaan worden zijn deze auto’s 2 maal duurder geworden in SRD’s

  Vragen genoeg dus. Dat ze vervelend zijn spreekt voor zich


  Maak melding
 16. @..kolibri vlieg weg naar de Noordzee met jou retorische GELUL.jullie slaan om je heen met jullie FAKE NEWS..Laat Coke dief Matura komen vertellen waar de 70 KG COKE GEBLEVEN IS DIE ONDER HAAR TOEZICHT UIT HET POLITIE BUREAU VERDAMPT IS. GEDOUT MET JOU VERZINSELS. COKE DIEF MATURA.


  Maak melding
 17. Waldo is een kakkerlak en een parasiet die in het buitenland woont en zich veilig waant. Als deze dagoe zo begaan is met het Surinaamse volk dan moet je niet alleen je tong laten praten maar steek je handen uit de mouwen om het land op te bouwen. Je verwijt Mathoera en de VHP veel onzin maar zelf ben je een hoopje stront en niks waard.


  gemodereerd
 18. Als fout beleid goedgepraat wordt, heeft communiceren geen zin! Je zou je dan moeten afvragen of degenen die fout beleid goedpraten zo blind of zo oliedom zijn dat ze niet zien of snappen dat hun vaderland naar de verdoemenis gaat door corruptie en wanbeleid. Van een ezel moet ook niet verwachten dat ie tot 10 kan tellen.
  Dan hebben we het nog helemaal niet gehad over die president die niet eens een normale toespraak kan houden en z’n volk ook nog slapeloze nachten toewenst. Feit is wel dat, birds of a feather floc together.


  Maak melding
 19. Iedereen heeft zijn eigen gelijk.
  Maar neem nu even het simpele feit. Deze regering komt iedere maand $ 39.000.000 iedere maand nodig te zijn om de overheid overeind te houden.

  Ziekenhuizen hebben 300.000.000 srd te kort ontvangen.
  Senioren krijgen nog. 50.000.000 srd
  Internationaal naar CCC status voor leningen.
  Spaartegoeden van de burgers laten verdampen!!
  Moet ik doorgaan.

  Graag nog 5 jaren NDP want wie financiert iedere maand die 39 miljoen??
  Jullie grote schreeuwers want als een overheid te kort komt betaald de burger.

  Ik spreek Wendy en haar vrienden over drie jaren want dan zitten ze in Guyana.


  gemodereerd
 20. JoJo 25 februari 2020 at 14:43
  @Waldo
  “Er is toch een PG in dat land en er zijn toch rechters in dat land. En ik kan je met zekerheid zeggen, die zijn echt niet van de NDP. Regering Venetiaan heeft 15 jaren de tijd gehad om maatregelen te nemen.”

  Hopelijk heeft u gehoord wat Ramon Abrahams op het revo plein gezegd heeft over de trias politica en een onafhankelijke gerechtelijke macht. Daar moet iets aan gedaan worden. Ten minste als zij tegen de wensen van de NDP ingaan.
  Venetiaan heeft geen 15 jaar gehad om iets te veranderen maar een periode van 4 jaar en van 10 jaar.
  =====================
  Die 4 jaren die jij noemt was Wijdenbosch president. Maar maakt niet uit, 14 jaar is nog steeds heel veel jaren. Toen heeft regering Venetiaan verzaakt om wetten te maken waarover nu geklaagd wordt. Je moet de durf en lef hebben!


  Maak melding
 21. Deze pro purple zijn zo dom no KA!!! Het gaat er fucking om waar je als land kan bezuinigen, MOET je bezuinigen en NIETS ANDERS, daar gaat het om!! EN ZEKER IN DEZE PRECAIRE SITUATIE, DIENT EXTRA TE LETTEN OP DE CENTJES. De bedoeling is goed, de essentie is goed dat de wagenpark van de KPS vernieuwd moet worden om dan ook het veiligheidsgevoel een beetje up te graden, om het maar zo uit te drukken.

  MAAR De manier van aanschaf, de manier van uitvoering daarvan, ook de manier van het onderhouden van al dat rollend materieel is totaal verkeerd en ook achterdocht.
  Als jij als regering niet verweten wilt worden van corruptie, dan moet je zo transparant mogelijk te werk gaan.
  Alleen als ik hoor dat al deze wagens op basis van benzine verbruikt, gaat dat mijn verstand te boven. Hoe onnozel en hoe dom moet je zijn om voor zo’n type wagens te kiezen.
  Alleen per liter benzine kost 6,39 en verbrandt ook sneller. Komt nog bij kijken dat de meeste prowagens met airco rondrijden.
  Terwijl diesel 1srd koper is bij aanschaf plus ook veel zuiniger in verbruik.

  Hoe je het keert of draait NA UNU BELASTING MONI O PAI FENG!!!
  WETENDE DAT A KONDRE EY SKEER.
  Want zo ga je niet om met staats middelen!!

  Deze devaluatie partij heeft misschien wel goede bedoelingen, MAAR QUA UITVOERING DENG DONG NO KA. SOSO AMATEURS!!!!


  Maak melding
 22. Met sommige gasten hier valt er geen redelijke discussie te voeren op basis van feiten. Ze hebben zoveel paarse stront in hun kop zitten dat het zinloos is deze mensen te overtuigen van de waarheid en juiste feiten. Mevrouw Mathoera heeft een punt. Deze zaak stinkt van alle kanten. Hoeveel geld wilt Sardjoe nog bij elkaar vergaren??? Heeft hij nog niet genoeg gejat ??? De hebzucht kent geen grenzen. Schaamteloos jezelf verrijken over de rug van het volk. Ik heb er geen woorden voor .


  Maak melding
 23. @ Waldo

  “Die 4 jaren die jij noemt was Wijdenbosch president. Maar maakt niet uit, 14 jaar is nog steeds heel veel jaren. Toen heeft regering Venetiaan verzaakt om wetten te maken waarover nu geklaagd wordt. Je moet de durf en lef hebben!”

  U leest creatief en gaat om de feiten heen:
  1>> Venetiaan was geen 15 jaar aan een stuk President als dat gebeurd was had Bouterse geen enkele kans gemaakt.
  2>> Venetiaan was president nadat het land vernietigd was door het Binnenlands conflict en door Wijdenbosch.
  3>> Venetiaan had dus eerst andere prioriteiten. Hij begon 2 maal in een zwijnenstal en leverde in 2010 een uitermate gezond Suriname in bij Bouterse. Vene heeft de krediet crisis van 2007-2008 in een jaar weg gewerkt.

  Verder wat heb je aan wetten als je ze niet handhaaft en niet naleeft of zelfs na laat ze in werking te laten treden (Constitutionele hof, waardoor de benoemingen over moesten)
  Wat heb je aan rommel wetten die alleen voor de show gemaakt worden.

  Onder Venetiaan zijn ministers de cel ingegaan. Die zelfde ministers zijn bij Bouterse raadsadviseurs geworden.
  De minister van Financiën kan onder de NDPers als held gezien worden in de rest van de wereld is hij een dief.
  Het OM wordt gefrustreerd door de regering met betrekking tot de fraude en corruptie zaken die aan de regeringen Bouterse kleven.

  Waldo je moet durven!


  Maak melding
 24. @Ira: Doe niet zo achterlijk. De voorzitter van DNA vraagt altijd om stukken als er weer eens een beschuldiging is geuit. Elke keer weer heeft zij die behandeld en doorgestuurd of om verheldering gevraagd en elke keer was het gewoon below the belt politiek van met name de VHP, die niet eens zijn EIGEN PG!!! kan overtuigen van hun verzinselen. Het ergste nog is dat die koebie van DOE elke keer probeert mee te liften, elke keer weer op zijn bek valt en als zogenaamde Christen zijn ongelijk niet toegeeft maar meegaat in die smerige politiekvoering. Mark my words, deze komt nooit meer terug!!


  gemodereerd
 25. Hele dag zoeken ze inni bere torie van deze regering op insta. Je kan ze een prive bericht sturen.
  Ze hebben echt niets en ook niets om als verkiezingsstunt te presenteren.
  Zelf De West wilt praten over fake berichten dan plaatsen zij zelf de berichten.
  Enige oppositie partij die iets doet is ABOP.


  gemodereerd
 26. @ Waldo

  Laat het OM Sardjoe onderzoeken en zijn rol met betrekking tot de steekpenningen van Ballast Nedam voor de Wijdenbosch Brug.
  Bij de rechtbank in Haarlem kan alles opgevraagd worden.
  Drs Martin W en Rob A (ex. Ballast Nedam) zijn in november 2017 veroordeeld voor hun steekpenningen carrousel in zowel Saoedi Arabie als Suriname).
  Het lijkt mij vrij simpel voor de regering om die $ 32.000.000 plus rente als nog bij Sardjoe terug te vorderen.


  Maak melding
 27. De geleende dollars gaan weer rollen, wanneer komt de afrekening?? hoe gaat die ingelost worden? Gaat ons land net als verschillende Afrikaanse landen ook geconfisqueerd worden door de Chinezen, omdat we de schuld niet terug kunnen betalen? Of wachten de chinezen net zolang op de verwachte goudconcessies , om gelijk alles te kunnen claimen. Bouta beleend alles, die is tussen nu en vijf jaar wormenvoer, en dan komen de schuldeisers op de proppen, en dan gaan we echt bloeden.☝


  Maak melding
 28. Ben echt niet onder de indruk van die nonsens verhalen steeds. Je moet mij geen nonsens komen vertellen, maar met feiten aantonen. Kan ik even goed een Donald duck boek gaan lezen!


  Maak melding
 29. @waldo. Je hebt gelijk. Die 40 jaar zg revo heeft evenveel waarde als een Donald Duckboek. Daarom is DDB niet in staat ontwikkeling te brengen. Ze blijven roepen. We gaan ontwikkeling brengen. Ze roepen dat al 40 jaar. Wanneer zeggen ze. We hebben ontwikkeling gebracht. Groot verschil hè?


  Maak melding
 30. – Het ministerie van Financiën heeft dinsdag via NII bekendgemaakt dat de rating van Suriname door Moody’s Investors Service ongewijzigd is gebleven. “Het B2-kredietprofiel met stabiele outlook wordt nog steeds ondersteund door de huidige economische kracht van het land.”

  Lees meer: Moody’s B2-rating voor Suriname ongewijzigd


  Maak melding
 31. @waldo. Dat zijn nou Donald Duck verhalen wat er vanuit het NII verkondigd worden. Ze geloven hun eigen leugens. Wat een verworvenheid van de zg revo


  Maak melding
 32. @waldo
  “Lees meer: Moody’s B2-rating voor Suriname ongewijzigd”

  Aub even verder kijken dan uw neus lang is. Bij Moody;s is het rapport vergrendeld.

  Bij de Pers is bekend
  1>>Bestuurskracht/Governance B3 of wel lager
  2>> Schulden en liquiditeit Caa2

  Boefdraad leest weer eens selectief beste Waldo.


  Maak melding
 33. @RobG

  “Schoolplein gepraat, hoe komt ge daarbij?”

  Kinderlijk belerend zonder inhoud. Ouder kind communicatie van uit de hoogte. Net doen voor uw de leiden waar u uw propaganda op los laat dat u er verstand van heeft. De theorie klopt wel maar de feiten corresponderen even niet.

  Genoeg. U kunt Boefdraad gaan helpen met inpakken of het verzinnen van nieuwe leugens voor het volk.


  Maak melding
 34. JoJo 25 februari 2020 at 21:17
  @waldo
  “Lees meer: Moody’s B2-rating voor Suriname ongewijzigd”

  Aub even verder kijken dan uw neus lang is. Bij Moody;s is het rapport vergrendeld.

  Bij de Pers is bekend
  1>>Bestuurskracht/Governance B3 of wel lager
  2>> Schulden en liquiditeit Caa2

  Boefdraad leest weer eens selectief beste Waldo.
  ============
  Natuurlijk heb ik als eerste bij moody,s gekeken. Jij zal toch wel beter moeten weten wat het proces is van zo,n rapport. Vandaar nog vergrendeld. Maar ik wacht rustig af op de deskundige VHP’ers van VES voor commentaar. Maar duidelijk geen CCC waarop de oppositie natuurlijk hoopt. Maar ik wacht rustig af.


  Maak melding
 35. En dan heb je naast Waldo en RobG nog Abdoel. Die econoom wil de koers verlagen door wetgeving. Was het maar dat je door wetgeving koers zou kunnen verlagen. Het was toch deze zelfde Abdoel die riep dat er geen devaluatie zou komen.


  Maak melding
 36. De oppositie krijgt na de enorme massameeting van gisteren weer een klap in hun gezicht met een gunstiger beoordeling van Moody’s t.o.v. Fitch. De deskundigen van de oppositie zijn nu in spoedbijeenkomst en komen morgenochtend in de media met weer negatieve vertaling ervan.


  Maak melding
 37. @jojo, u laat zich inpalmen door de goedkope retoriek van Krishna Mathoera. Het is toch voor elke leek duidelijk dat het verhaal van Mathoera niet klopt. De handeling van de regering met de aankoop van de vervoersmiddelen is juridisch gedekt. Krishna Mathoera ziet alleen maar spoken of ze is bekneld geraakt in de fatamorgana’s van de oppositie. U noemt mijn uiteenzetting schoolplein gepraat. Dat deed ik zeker ook met Maurice Roemer in mijn jongere jaren op het schoolplein. Ha,ha,ha, ik weet waarover ik schrijf.


  Maak melding
 38. De brug is niet paars maar licht paars.
  Suriname heeft geen CCC status maar B3 status.

  Beste Bouta-lovers,
  Zijn jullie nu echt zo dom ? De psycholoog had dan toch gelijk dat er sprake is van verstandsverbijstering.

  Waar gaat het nu om ?
  Er is sprake van fraude, corruptie en diefstal door de NDP regering en er is sprake van devaluatie.

  Misschien is het nog net niet CCC, maar feit blijft Suriname is aan het afglijden. Of zoals jullie koning Eenoog (Bouta) het noemt: een precaire situatie.


  Maak melding
 39. Ik lees met mijn neus, de NDP-regering heeft VELE MILJOENEN,
  uit de kasreserve bij de CBvS, toebehorend aan DERDEN, GEROOFD
  Dus, zonder toestemming van de eigenaren van deze RESERVE !

  SLUIT DEZE PAARSE ROVERS OP, GEEN TIJD VOOR AMNESTIE, elke
  Surinamer die bijv een kip steelt, wordt ook bestraft ! Paars heeft zich
  de miljoenen van de Kasreserve, op onrechtmatige wijze toegeeigend !

  GEWOON DIEFSTAL VERDUISTERING en ROOF !

  WELKE RATING KRIJG JE VOOR ROOF VAN GELDEN van DERDEN EN
  VOOR ZWARE DEVALUATIE VAN DE SRD ?????

  NEKS NO FOUT, NATIONALE DEVALUATIE_PARTIJ, TAKKI !


  gemodereerd
 40. @RobG

  Ik laat mij niet beinvloeden maar lees en zoek informatie die beschikbaar is.

  U claimt te weten waar over u het heeft. U claimt te weten hoe Mathoera denkt en dat zij goedkope retoriek gebruikt. Als het er op aankomt blijkt alles bij u aannames en vermoedens te zijn.

  Mathoerra vervult haar taak als volks vertegenwoordiger en stelt kritische vragen, meer dan eens. Indien alles duidelijk zou zijn dan krijgt zij een sluitend antwoord per kerende post. Nu heb ik genoeg inzicht in aanbesteden, inkoopbeleid en de Surinaamse politiek om te weten dat Mathoera alleen maar vragen stelt die de regering niet kan beantwoorden. Dit dossier stinkt integraal als u het comptabel op een rijtje zet.
  1>> Resolutie in januari 2019
  2>> Boeking ten laste onvoorzien 2018.
  3>> Niet alle auto’s op een resolutie maar meerdere
  4>> Nog veel meer voertuigen gekocht zonder resolutie
  5>> Financiering via Rudisa zonder lening voorwaarden. Lening niet vermeld bij Bureau voor Staatschuld.
  6>> Lening per juni bij Republic bank voor onder andere voertuigen en een gebouw dat nog niet gebouwd wordt.

  Beste RobG daarnaast waren het auto’s uit surplussen en dus niet nieuw. Met dit soort leningsovereenkomsten werd en wordt geld binnen geharkt bij Sardjoe ten gunste van de overheid. Wie gaat het douane kantoor bouwen en wie gaat daar de ict leveren en aan wie heeft Republic bank de $ 11.000.000 betaalt en wie betaald nu de 6% rente op die USD lening.
  Sardjoe heeft het geld binnen en betaalt geen rente, Sardjoe financiert met lands middelen de NDP.

  Ondertussen is duidelijk dat Moody’s een genuanceerd rapport geschreven heeft dat niet echt openbaar is.
  Duidelijk is dat er pas in Augustus evaluatie plaats gaat vinden en dat ondertussen de leningen van de staat Suriname gerate worden op Caa2 ofwel Fitches CCC niveau. Dat is wat er toe doet dat er ergens B2 en B3 staat met heel veel disclaimers is niet relevant de Schuld draait het om en die is bij Moody’s Caa2


  Maak melding
 41. RobG
  Je bent een echte dong kaw, zoals jou leider zijn directeur van zijn kabinet dit ooit heeft gebezigd, om niet te kunnen begrijpen wat Jojo bedoelt.
  Als het aan de coalitie ligt zal man altijd bevoegdheden splitsen om iets ongeziens door te laten gaan.
  Hopelijk begrijp je term “splitsing van bevoegdheid” (Niet alle auto’s op een resolutie maar meerdere)
  Het is duidelijk dat sardjoe één van de beste maatjes is van Bouterse en dus zal de coalitie niets slecht durven te zeggen over deze rijke stinkerd die via allerlei schimmegie deals heel veel geld heeft vergaard door als prive sponsor op te treden voor de NDP zoals Chotelal en Combemarkt eigenaar
  Dus slusch houdt je boca dicht want je zegt veel maar bedoeld niets..Geef antwoord op al die vragen RobG of ben je ze aan het opsparen voor de repro afdeling


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES